Iftar yemeğine gittik ve

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Hayırlı günler, yine ben yine bir konu:)

Ilk önce şunu belirteyim ki ben maddiyatcı değilim. Bir misafir cagirdigimda en özelini yaparim (2 çocuğa rağmen) ve misafirlige gidince eksik aramadan önüme geleni yer ev sahibine tşk üstüne tşk ederim.

Gecenlerde yakın akrabama davetliydik. Genelde annemlerle bizi bir alırlar ama yengem bu sefer öyle uygun gördü.
Eşim ve 2 cocukla gittik.
Yengem bugünde hic yorulmadım filan dedi.
Menüde corba ve içli köfte vardı.

Bilirsiniz insan en fazla 1-2tane yiyebiliyor(nankörlük etmiyorum bulamayan var, kendisi siparis edip almis)

Biz ailecek cok yeriz yapariz ben kendimde yaparım ama ben misafire sadece onu sunamam ki.
...bir tane yedim malum insan fazla yiyemiyor.

Erkek akrabaminda morali bozuldu sofrada ama biz esimle normal yedik kalktik evimize geldik hic lafini etmedik...ama düşünmeden edemiyorum bu özentisizlik degilmidir?
Malum almanyada yasiyoruz alamadı gibi bir durum söz konusu da degil aileyi biliyoruz.

Bizden 1 gün önce ve sonra davet ettiklerine normal misafir menüsü hazirlamis.
Gercekten konuyu acarken ben utandim dile getirdigime ama önemsenmedigimizi hissettim.

Veya bunlar genc, aile büyüğü degil yap bişeyler kafasindamiydi?

Şimdi ben bunlari iftara cagirinca ne pisireyim? Adam akrabam basta ona saygiszlik olsun istemem ama aklimi kurcaladi sabah sabah.
Yada cocuklari bahane edip cagirmasam mi?

Ya kardeşim madem karnınız değil gözünüz aç gitmeyin elalemin evine oruç açmaya filan.
Mübarek orucunda şeyini çıkardınız artık...
Valla allahtan hoşgörü dini görülen kusurları görmezden gelme örtme dini tersi olsaymış vay halimize!

bi yere gidince bile yediğin içtiğin senin oldun gördüğünü anlat derler. gidip doymuşsunuz işte mesele yapılacak bişey yok.

Bende su cocuk konusuna takigim
Dunyada 2 cocugu olan sadece siz degilsiniz
Benim de 2 tane cocugum var ayrica calisan bir kadinim gunun 10 saati evin disindayim ama sizin gibi soylenmiyorum
2 cocukla herseyide yapiyorum
Herseye bahane edecekseniz neden yaptiniz ki o cocuklari?
Kusura bakmayin ama bu yaklasiminiz gercekten cok tuhaf

BENce menü gayet yerinde,doyurucu da ayrıca.içli köfteyi fazlasıyla yiyebilirim ama sizin kalıp alışkanlıklarınız var içli köfte ara sıcak diye,anca 1—2 adet yenir diye buna takılmışsınız.yemekteyiz izlemekten normal/standart algısı da kalmadı milletin

Akrabanız her güne yakın misafir ağırlıyor,yorulmuş olamaz mı sizi yakın görüp iptal etmek yerine samimi bir şekilde var olanı ortaya koymuş.şükretmek lazım yiyemeyen,doyamayan var.
Ayrıca siz de onları davet edip nispet yapmayı düşünüyorsanız,bence hiç girmeyin bu işlere.zira Ramazan ayının,orucun değeri de kalmıyor.

sirf sizin gibi dusunecekler diye israf ediyoruz herseyi.yarin esimin arkadaslari geliyor onlarda sizin gibi dusunecek diye 10 cesit yemek yapmayi dusunuyorum.bence lezzetli olsun az olsun.ne gerek var o kadar masraf yapmaya.ayrica icli kofte ve corba gayet guzel.yanina bi salata falan mukemmel olur

10 cesite gerek yok siz yine de cok cesit yapmayin bence.

Yaptığınız gerçekten çok ayıp,burda bu tarz konuları okuduktan sonra evime misafir çağırmaya korkar oldum.

Eve çağırmkta sıkıntı yok insan kendini biliyor da ben de gitmeye korkmadım değil baksanıza herkes yok masraf yok yoruldum yok öyle yok böyle ...

Çağırmayın arkadaşım o zaman birilerinin hayrına deyip istemeyerek çağırmayın insanların da günahına girmeyin . Ay sinirlenmişim buraya patladım . Sanki millet siz çağırmadan evinde açlıktan ölüyor da lutfediyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…