İftar menüsü. Yardım....

BenveUtkum

Guru
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
2.914
2.592
408
Kızlar merhabalar. Herkese hayırlı ramazanlar. Çok acele hemen bir şey soracağım size. Eltim ve kaynim iftara gelecek. Mercimek çorbası. Fırında köfte patates. Yumurtali pazı kavurma. Pilav Güllaç. Piyaz salata. Yeter mi? Yoksa yanına bişey daha eklesem mi? Ekle derseniz ne ekliyim?

gayet yeterli arkadaşım. iftarda zaten çok fazla çeşit yenmiyor. senin menün kararında olmuş. eline sağlık. allah kabul etsin.

Gözüm bir zeytinyağlı bir de yoğurtlu meze aradı.
Meze olarak havuç tarator, yoğurtlu semizotu, yoğurtlu patlıcan kırmızı biber közleme, kabak olabilir.
Zeytinyağlı olarak da barbunya, fasulye, enginar, patlıcan, pırasa, kereviz gibi bir seçenek olabilir.
Ya da bir çeşit börek ekleyebilirsiniz, gece sahurda da yersiniz.

Çok olmuş kuzum yenmiyor zaten
Tatlı olsa güzel olur ❣

Bende yoğutlu bise eklesem mi diye düşünmedim değil.

Bende filmdelisi ile aynı fikirdeyim, nedense gözüm zeytinyağlı bir tarif ve yoğurtlu bir salata aradı...Yaz ay olduğu için belki de bilemiyorum ama ben günlük menülerimde bile zeytinyağlı bir çeşit illa ki koyuyorum masaya.

Evet kızlar Güllaç ve içecek mevcut:)) çok teşekkür ederim. Yoğurtlu bişey de yapsam mi diye düşündüm. Veya bi zeytinyağlı bir cesit ama sanırım dediğiniz gibi yeterli. Allah kabul etsin oruclarimizi:)

Bende yoğutlu bise eklesem mi diye düşünmedim değil.
Elinizde olan herhangi bir malzemeyi hemen yoğurtlayabilirsiniz.
İceberg varsa bile kesip yoğurtlayın, içine turşu, mısır, kaşar peyniri rendeleyin.
Aynı şekilde havuç tarator çok basittir, rendeleyip pişirin ve yoğurtlayın.
Ben genelde yemek yerine iftarda daha hafif salata, meze ve ara sıcak yemekler tükettiğimden böyle bir öneride bulundum.
Yoksa yemekleriniz gayet yeterli ve doyurucu.

-Mercimek Çorbası
-Fırında köfte patates
-Pilav
-Zeytinyağlı barbunya, fasulye..vb
-Yoğurtlu biber salatası veya yoğurtlu havuç salatası,yoğurtlu patlıcan herse...vb. herhangi biri
-Piyaz
-Güllaç
-İftar tabağı (Hurma, kaşar peyniri,zeytin,tereyağ,kuru kayısı,gün kurusu)

O zaman havuç tarator yapım o zaman:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…