• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdrar yapamayan bebek böbrek sorunu olan bebek

mavivepembehayaller

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2019
24
4
6
26
Kızlar lütfen bu konu altına başına gelenler veya başkasının başına gelenlerden duyduklarınızı lütfen lütfen yazın ilk bebeğimin suyu azdi 18 haftalikken trisomi 18 yüksek çıktı 3lü testte daha sonra bebek de anomali gördüler suyuda bitmişti kalp atışı zayıfladı böbrekleri sorunlu dediler daha sonra bebeğin kalp atışı zayıflayınca almak zorunda kaldılar genetik inceleme yapılmasını istemedim aradan 7 ay geçti tekrar bebeğim oldu 14 haftaya kadar sorun yoktu 15 de Su az dediler daha önceden böyle bi öyküm yani ilk gebelikde bu sorun olduğu için riskli gebeliğe gönderdi ayrıntılı ultrasona girdim orda da aynı su az böbrekler sorunlu bitmiş su dediler sebebi belli değil artmaz bu su böbrekler çalışmıyo dediler 5 6 doktora hastaneye gittim hep aynı şeyi dediler hepside alınması lazım ve genetik inceleme yapılması lazım dedi eşimle akraba olup olmadığımı sordular hayir değiliz bide ailede böbrek hastası varmı diye sordular var babannem ama etkilemezmiş yani iki kez aynı şeyi yaşıyorum şuan 16 haftalik hamileyim bebeğimi aldırmadım kalbi durana kadar dursun karnımda dedim doktor durur kalbi dedi suyu bitmiş artmaz dedi haftaya gidicem yine doktora durumu öğrenmek için nolur başına gelen bana anlatsın yaşayan varmi bu durumu ve bunun tedavisi varmı hamile kalmadan önce korkuyorumya diğer bebeklerinde böyle olursa ikinci yavrumu kaybedicem allahim böyle istedi böyle oldu ama tedavisi varmıdır ve başına gelen nolur yazsın trisomi 18 olabilir mi?

Allah yardimciniz olsun, benzer durum yaşamadik bizim ikili test risk cok yüksek cikmişti ileri testler filan yapildi. Genetik inceleme uzerinden bakar doktorlar. Rabbim saglikla tez zamanda kucaginiza almayi nasip etsin

Back