İdrar tutamama, kaçırma

Melekoss

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2023
6
1
26
Kızlar selamlar. 26 yaşındayım ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Çiş aklıma geldiği an tuvalete zor yetişiyorum hatta tam tuvalete geldiğimde kaçırmaya başladığım oldu. Bunu yaşayan var mı? Nasıl geçer? Bide öyle bir sıkıştırıyorki sanki mesane torbam patlayacak. Oysa ki bir iki damla geliyo çok garip

Kızlar selamlar. 26 yaşındayım ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Çiş aklıma geldiği an tuvalete zor yetişiyorum hatta tam tuvalete geldiğimde kaçırmaya başladığım oldu. Bunu yaşayan var mı? Nasıl geçer? Bide öyle bir sıkıştırıyorki sanki mesane torbam patlayacak. Oysa ki bir iki damla geliyo çok garip
yanma var mı?

Bahsettiğiniz şikayetler Aşırı aktif mesaneye benziyor. Gün içinde sık sık idrar çıkıyor musunuz? Ne kadar sıvı tüketiyorsunuz?

Aktif mesane yasayan tanifiginiz mi var? Annem icin arastirirken gordum.
Henuz dr. A gitmedik ama sik wcye gidiyor
Bende var aşırı aktif mesane sendromu. İlk başlarda anlamıyorsun hayatın temposundan ama hayat tuvalete gitme odaklı bir hal aldığında epey bi problem oluyor. Anneniz günde ne kadar su içiyor? Ne sıklıkla tuvalete gidiyor gece 1den fazla kez tuvalete kalkıyor mu? İdrar kaçırma durumu yaşıyor mu?

Bende var aşırı aktif mesane sendromu. İlk başlarda anlamıyorsun hayatın temposundan ama hayat tuvalete gitme odaklı bir hal aldığında epey bi problem oluyor. Anneniz günde ne kadar su içiyor? Ne sıklıkla tuvalete gidiyor gece 1den fazla kez tuvalete kalkıyor mu? İdrar kaçırma durumu yaşıyor mu?
Annem omurilik kanal daralmasi ameliyati oldu .
Omurulikle de baglantisi var gibi okudum internetten. Omurilik sorunu yasayanlarda da oluyormus yani.
Su lt bazli bilmiyorum ama epey iciyor. Cay da cok icer.
1 bucuk saatte bir neredeyse wc ye gidiyor. Gece de ayni sekilde.
Tesaduf arastirayim derken, olabilecegini disundum.
Dr. A goturecegim .ama onceligi simdiki tedavisi.
Cayi azaltarak baslayalim dedim.

Sıvı tüketimini takip etmenizi öneririm. Kaç bardak su içiyo kaç bardak çay içiyor. Dediğiniz gibi ameliyatla ilgisi de olabilir. Bu ameliyat sonrası hastanrde ne kadsr kaldı? Eper uzun süre kaldıysa sonda yüzünden mesanesi de küçülmüş olabilir. Kaçırma yaşıyor mu peki?

Sıvı tüketimini takip etmenizi öneririm. Kaç bardak su içiyo kaç bardak çay içiyor. Dediğiniz gibi ameliyatla ilgisi de olabilir. Bu ameliyat sonrası hastanrde ne kadsr kaldı? Eper uzun süre kaldıysa sonda yüzünden mesanesi de küçülmüş olabilir. Kaçırma yaşıyor mu peki?
Yok kacirmasi olmuyor . Ameliyat oncesi de boyleydi.
Yakin zamanda benim evim de kalinca dikkatimi cekti.
2 litre su rahat iciyor uzerine 1 lt min cay kahve😊

Kaçırma olmuyorsa daha iyi. Durum kötü olmadan giderse faydasını görür belki tamamen başka sebeplerden dolayı sık tuvalete gidiyor olabilir. Muhakkak görünsün doktora ama... Belki de böbrekleri çok çalışıyordur sadece.

X