İdlib'de saldırılardan kaçan Suriyeliler, Türkiye sınırına geliyor

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.043
30.457
61
Suriye'de, rejim saldırıları nedeniyle siviller, İdlib'in güney kırsalından kuzeyde Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere geliyor. Günlerdir süren saldırılar nedeniyle İdlib'in güney kırsalından en az 100 bin kişinin Türkiye-Suriye sınırının bulunduğu kuzey bölgelere geçiş yaptığı bildirildi.
11590134-640x360.jpg

İdlib'in güney kırsalındaki Rusya'nın desteklediği rejim saldırıları nedeniyle Türkiye-Suriye sınırının olduğu kuzey bölgelerine doğru göç sürüyor.
Suriyeliler yanlarına aldıkları eşyaları kamyonetlere yükleyip, İdlib'in güney kırsalına doğru geliyor.

YARDIM PAKETLERİ HAZIRLANIYOR
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı Medya Sorumlusu Selim Tosun, İdlib'in güney kırsalındaki rejim ve Rusya'nın saldırıları nedeniyle Türkiye- Suriye sınırının olduğu kuzey bölgelerine doğru göçün devam ettiğini, bölgeye gelen aileler içinde acil olarak 20 bin yardım paketi hazırlamaya başladıklarını söyledi.

"100 BİN KİŞİ GÖÇ ETTİ"
Tosun, 100 bin kişinin kuzey bölgelerine doğru göç ettiğini belirterek, "Göç yolundaki ailelere dağıtmak amacıyla acil yardım paketi hazırladık. İdlib'in güneyinden göç eden aileler için hazırlanan paketlerde, ekmek, kahvaltılık, bisküvi ve çeşitli gıda bulunuyor. Ailelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla çadır kurulum çalışmalarına da başladık" dedi.

ban lanmıyacam

ban lanmıyacam

ban lanmıyacam
Ne kadar alışmışız buraya öyle,uzak kalıncada ahh ahhhh diyoruz,bide dilimizi tutabilsek ne güzel olacak ta.:olamaz:
Ceza alacaz diye görüşlerimizi bildirmeyelim mi?
Biz bu hikayeleri yıllar önce dinlemiştik. Neymiş ''Bir verip, beş alacaz.'' diye beyanatlar verilmişti. Acaba kaç verdik kaç aldık. O dönemde bir şair ''Çocukları kürtaj ile öldürdük yerlerine peşmergeyi doldurduk.'' şeklinde bir şiir yazmıştı.

Bazıları diyor ki ''Ben çok seviyorum.'' Seven 4-5 tane evine götürsün baksın.

O insanlarla empati yapınca çok haklılar evlerinde durup ölmeyi bekleyeceklerine en güvenli limana siginiyorlar bende hiç hoşnut değilim bu konudan ama yapabilecekleri hiçbirşey yok..İki bebegim var onların kılına zarar gelse neler yapabileceğimi ben bile bilmiyorum onlarda anne baba ve evlatlari için canlarını verirler ama tepelerinden aşağı atılan bombalara engel olamiyorlar..bir yandan da suriyenin tek komşusu türkiye değil diğer Arap ülkeleri niye kabul etmiyor diye deliriyorum..kısacası aşığı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık :işsiz::KK51:

Ceza alacaz diye görüşlerimizi bildirmeyelim mi?
Biz bu hikayeleri yıllar önce dinlemiştik. Neymiş ''Bir verip, beş alacaz.'' diye beyanatlar verilmişti. Acaba kaç verdik kaç aldık. O dönemde bir şair ''Çocukları kürtaj ile öldürdük yerlerine peşmergeyi doldurduk.'' şeklinde bir şiir yazmıştı.

Bazıları diyor ki ''Ben çok seviyorum.'' Seven 4-5 tane evine götürsün baksın.

Canısı zaten yazıyoruz düşüncelerimizi,bazende dilimizi tutamayıp ağır yazma gereği elbette oluyor.
Yoksa ban alma benim içinde çok sorun değil yani..

O insanlarla empati yapınca çok haklılar evlerinde durup ölmeyi bekleyeceklerine en güvenli limana siginiyorlar bende hiç hoşnut değilim bu konudan ama yapabilecekleri hiçbirşey yok..İki bebegim var onların kılına zarar gelse neler yapabileceğimi ben bile bilmiyorum onlarda anne baba ve evlatlari için canlarını verirler ama tepelerinden aşağı atılan bombalara engel olamiyorlar..bir yandan da suriyenin tek komşusu türkiye değil diğer Arap ülkeleri niye kabul etmiyor diye deliriyorum..kısacası aşığı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık :işsiz::KK51:

Yurtlarını terk eden kazık kadar adamlara ne diyeceksiniz.
Ülkemiz maşallah yol geçen hanı oldu ..
Gelen insanları ne kadar bilecekler,aralarında teröristlerin olmadığı ne malum..

Oy oy nereye varacak bu gidişat? 5 milyon insan ne zaptedilecek ne lanet savaşları bitse bile geri göndermeye güç yetecek.
Fatih'te 2 kişi bir araya gelse suriyelileri konuşuyor azınlık olduk vesselam

Azıcık insan olsunlar ya😠 biz zaten zamanında üstümüze düşeni yapmışız siz yarım bardak suyun üstüne 1 sürahi su dökerseniz heryer batar taşar mahvolur. İstemiyorum gelmesinler Türkiye Cumhuriyeti ve vatandaşları olarak üstümüze düşen ne varsa misli misli yaptık.

Kendi çocuklarımıza bakamazken onların 8 10 tane çocuklarına baktık. Yeter kardeşim ya yeter taş olduk çatladık istemiyorum istemiyoruz 😡😬😠

Azıcık insan olsunlar ya😠 biz zaten zamanında üstümüze düşeni yapmışız siz yarım bardak suyun üstüne 1 sürahi su dökerseniz heryer batar taşar mahvolur. İstemiyorum gelmesinler Türkiye Cumhuriyeti ve vatandaşları olarak üstümüze düşen ne varsa misli misli yaptık.

Kendi çocuklarımıza bakamazken onların 8 10 tane çocuklarına baktık. Yeter kardeşim ya yeter taş olduk çatladık istemiyorum istemiyoruz 😡😬😠

Bizden başka ülke nasılsa,ringonun ahırı burası..
Herşey onlara güzel nasılsa.

Bunlar da Davutların Ahmet'in Suriyesizleştirtiklerinden mi olacaklar?

bu parti türkiyenin kapılarını suriyeliye , afganlıya ,ıraklıya ,afrikalıya açtı ; hindistanlılarada açarsa yandığımız gündür.30 -40 adam 1 tane kıza tecavüz edip öldürüyor.:eek:

X