• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iCloud..

maviningolgesi

Afra Demir
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
553
472
53
Kızlar merhaba benim merak ettiğim ama cevabını net olarak bulamadığım bi sorum var. Esim telefon aldı bana ben anlamadığım icin de ona bi iCloud aldı. Önce iCloud şifresini vermeyeceğim sana çünkü her şeyi yüklüyorsun telefonların hep yavaşladı deri tamam dedim sorun etmedim. Sonra baktık bisey yüklerken şifre istemedi. Aa dedim istemiyormuş iste şifre ne ? Israrla söylemiyor. Ne var altında da saklıyor sun şifreyi deyince d ben ısrar ediyormuşum gibi sen neyden korkuyorsun niy telaş yaptın diyor. Be adam yeni getirmişsin telefonu ne ara korkacağım bisey yapcam da telaşa düşcem. Şifreyi saklayan da sensin. Demin bi program indirmeye çalıştım iCloud istedi. Ekran çekip attım. Ne indireceksin ben gelince indiririm sana askım dedi. Kızlar çok merak ediyorum ne ise yarar bu şifre ne amaçla saklıyor olabilir ??? Sağolun şimdiden..

Valla bılhım falan yok ben cahılım olk defa duydum ama mesaJların ve ınternet gecmısını takıp etmek ıstıyor olabılır ya da cok absurt se ozur dılerım senın telefnundan senın adına bır uygulama edınmıs o uygulama uzerındenarkadaslık sıtelerınde falan dolasıyor olablr mı? Eger byle bı sey yapılabılıyrsa sıfır yakalanma rıskı var demek

Nereye girip çıktığını,telefonda ne yaptığını kontrol etmek için vermiyordur şifreyi başka açıklaması yok. Gelişmiş depolama sistemi,indirdiğin şeyleri oraya atıyor program ek yer sağlıyor yani. Sadece indirdiğin programları saklamıyor sitelerde nereye girdiğin, şifrelerin, kişilerin, maillerin hepsi yedekleniyor. Şaka gibi yani şifreyi vermemesi.

Şimdi konuştuk biRaz kızdım istemiyorum bu telefonu al senin olsun dedim. Ben senden kıskanmıyorum sana aldım onu zaten ama sen sürekli uygulama yüklersin diye söylemiyorum dedi. Şifre sormadı ama o Zaman da söylemedin dedim. Bak iste şimdi sormuş uç dört defa sorcak ilk kullanımda çünkü biliyorum dedi. (Kendisi telefoncu) sonra da şifreyi verdi sakin diğerleri gibi çok uygulama yükleme ısınır telefon dedi. Böyle yanı ben mi anlam arıyorum bilemedim

Nereye girip çıktığını,telefonda ne yaptığını kontrol etmek için vermiyordur şifreyi başka açıklaması yok. Gelişmiş depolama sistemi,indirdiğin şeyleri oraya atıyor program ek yer sağlıyor yani. Sadece indirdiğin programları saklamıyor sitelerde nereye girdiğin, şifrelerin, kişilerin, maillerin hepsi yedekleniyor. Şaka gibi yani şifreyi vermemesi.
Ben de aynı iCloud'u kullanıcam böyle bisey olsa sen de benim her şeyimi göreceksin ne alaka demişti sorduğumda. Şimdi verdi şifreyi kullanmicam telefonu deyince. Çok uygulama yükleme diye de ısrar etti. Malum ben o konuda hep "bu da Burda dursun Nolcak" deyip yükleyip yükleyip silmeyen biriyim

Şimdi konuştuk biRaz kızdım istemiyorum bu telefonu al senin olsun dedim. Ben senden kıskanmıyorum sana aldım onu zaten ama sen sürekli uygulama yüklersin diye söylemiyorum dedi. Şifre sormadı ama o Zaman da söylemedin dedim. Bak iste şimdi sormuş uç dört defa sorcak ilk kullanımda çünkü biliyorum dedi. (Kendisi telefoncu) sonra da şifreyi verdi sakin diğerleri gibi çok uygulama yükleme ısınır telefon dedi. Böyle yanı ben mi anlam arıyorum bilemedim

Iyı barı azıcık dısını gsterınce gerı adım atmıs :) belkıde sen anlam aradın bılemeyız kafasının ıcındekını

Iyı barı azıcık dısını gsterınce gerı adım atmıs :) belkıde sen anlam aradın bılemeyız kafasının ıcındekını
Zaten ilk söylediği şey de buydu. Ben sadece şifre istemediği halde vermeyince huy oldum. Ama daha sonra uç dört kere isteyeceğini biliyormuş bilakis bugün olduğu gibi. Zaten güvensizlikten olsa beni mi uyandıracak Adam telefoncu herşeyi biliyor rot attırır bisey yapar haberim bile olmaz ama neyseki açıklığa kavuştu sagolasin :)

Ben de aynı iCloud'u kullanıcam böyle bisey olsa sen de benim her şeyimi göreceksin ne alaka demişti sorduğumda. Şimdi verdi şifreyi kullanmicam telefonu deyince. Çok uygulama yükleme diye de ısrar etti. Malum ben o konuda hep "bu da Burda dursun Nolcak" deyip yükleyip yükleyip silmeyen biriyim
Yüklersin sonra silersin ne olacak. Pek inanmadım.

Aman saçmalamış, icloud'a herşeyin yedekleniyor da olabilir bu şekilde bir ayarlama yaptıysa, veya kendi özel ıvır zıvırını yüklüyordur. icloud depolama sitesi

Her işe yarıyor canım o şifre mesela senin mesajlarıni net üzerinden okuyabiliyor Apple ile yaptığın herseyi görebiliyor :) indirmeler de kullanırsın ister sadece daha önce bir kere indirip.kaldirdiysan o.uygulamq için istemez konumu dahi bulabilir netten :)

niyeti güvensizlik veya biseyi takip etmek olsa iCloud şifresini saklayarak uyandırmaz beni çünkü daha farklı daha kolay yöntemler var ve karşı taraf hiç bi şekilde anlamiyor bu şekilde yaptıgım bisey varsa bile kuşkulanıp yapmayacağımı bilir her insan gibi ve sonuçta verdi şifreyi. Uygulama konusunda da çok haklı o yüzden ilkinde bisey dememiştim gerçekten biraz hor kullanıyorum gecen sene de yüklediğim herşey eski telefonumdadir yanı alayım da sileyim de telefon ısınmasın diye birşey yok bende ta ki telefon kullanılamayacak hale gelene kadar :)

niyeti güvensizlik veya biseyi takip etmek olsa iCloud şifresini saklayarak uyandırmaz beni çünkü daha farklı daha kolay yöntemler var ve karşı taraf hiç bi şekilde anlamiyor bu şekilde yaptıgım bisey varsa bile kuşkulanıp yapmayacağımı bilir her insan gibi ve sonuçta verdi şifreyi. Uygulama konusunda da çok haklı o yüzden ilkinde bisey dememiştim gerçekten biraz hor kullanıyorum gecen sene de yüklediğim herşey eski telefonumdadir yanı alayım da sileyim de telefon ısınmasın diye birşey yok bende ta ki telefon kullanılamayacak hale gelene kadar :)

Eşiniz bu yüzden yaptı o zaman ama haklı da gerçekten kullanıyorsanız sil gereksiz kasar telefonu bu da telefonun ömrünü kısaltıyor bir de Apple zaten iyi bir telefon ama aşırı yükleme yapıldığında ekran da sararmalar oluyor isindigi için eşim de bu durumu telefoncu olduğu için biliyor :)

Seni önlemek.icin yaptığı açık ama şifreyi vermese bile şifre kırmak kolay sıkıntı olmuyor onu da öğrenirsin şifreye gerek.kalmaz :)

Eşiniz bu yüzden yaptı o zaman ama haklı da gerçekten kullanıyorsanız sil gereksiz kasar telefonu bu da telefonun ömrünü kısaltıyor bir de Apple zaten iyi bir telefon ama aşırı yükleme yapıldığında ekran da sararmalar oluyor isindigi için eşim de bu durumu telefoncu olduğu için biliyor :)

Seni önlemek.icin yaptığı açık ama şifreyi vermese bile şifre kırmak kolay sıkıntı olmuyor onu da öğrenirsin şifreye gerek.kalmaz :)

Şifre kırmak kolay mı? Nasıl kırıyoruz acaba :D

Şifreyi özellikle çalınma durumuna karşı koymuş çalınırsa ve o sırada iCloud acıksa telefonun nerede olduğu anında çıkarılıyormuş şifreyi de verdi hem iCloud'dan olmadım hem uygulamalardan şimdiden uç tane yükledim ama fotoğraf uygulaması yapcak bisey yok :D

Ben olsam o telefonu almam.
Senin kendi mail adresin yok mu? Kendin hesap oluşturup şifre koyup kontrolü sağlayamayacak mısınız? Telefoncu olabilir, bu sadece onun bu işleri yapabileceğini göstermez.
Farz edelim ki kullanmasını bilmiyorsun. Getirir telefonu sana nasıl yapılacağını gösterir, öğretir. Sebebi ne olursa olsun sana ait bir şeyi bu derece yönetmeye çalışması rahatsız edici.

muhtemelen kendi kredi kartı numarası vardır icloud hesabında; ücretli uygulamaları da bilmeden indirirsiniz falan diye mi güvenmiyo acaba?

Esiniz de iphone mu kullaniyor? Sizin telefonunuza kendi icloud hesabini kullandiysa sifresini o yuzden vermek istemiyordur. Siz onu takip edemeyin diye. Benim aklima ilk bu geldi okudugumda. Nedeni bu olabilir mi?

Back
X