yazılanları görünce şaşırdım, sonuçta gizem hata yaptığının çok iyi farkında, yol gösterilmesinden ziyade pişmanlığını anlatmak ve rahatlamak istemiş gibi geliyor bana. Ahlak kumkuması kesilmenin anlamını göremedim. Kıza neredeyse .... diyenler var, onu yargılamak, bu kadar sert yargılamak bize düşer mi? zor durumda, biraz üzüntüsünü paylaşıyor, bunun onaylanamayacak bir olay olduğunu biliyor zaten, bu kadar neden üzerine gidiliyor anlamadım? Hangimiz hata yapmıyoruz? cesaret edip burada söylememek yapmadığımız anlamına mı geliyor? peki gerçekten hata yapıp paylaşmak/akıl almak isteyenlere hep bunu mu yapacaksınız? o zaman kim paylaşmaya cesaret eder derdini?
başınıza "asla" gelmez çoğunuzun fikrine göre, diyelim geldi, kaçınız dürüstçe kocacığım bak ne halt yedim diye çıkar? eğri oturup doğru konuşalım lütfen bu mahalle baskısını da biraz kaldırıp empatiyle yaklaşalım, ki insanlar gerçekten paylaşabilsin.
eşi olmadan tatile giden binlerce kadın var, gider gider, her evlilik aynı değil, arada o güven varsa kime ne?
Gizem, temcit pilavı gibi hata olduğunu tekrarlamak istemiyorum, ama bak arkadaşın seni birkaç hataya sürüklemiş, sen de iyi niyetinden karşı koyamamışsın, ileride bu daha devam eder, arkadaşın bilinçsiz biri, değer yagıları zayıf, bence uzak dur ondan başına daha büyük dert açmadan. ilişkini tamamen kes derim.
diğer konuya gelince, açıkçası sadece öpüşmeyle kalmadığını sanıyorum, ama olan olmuş, aklını başına toplarsın eşinle evliliğine sıkı sarılırsın, birlikte vakit geçirin bol bol. bunun vicdan azabı ancak zamanla azalır ama unutulmaz, özellikle de kadın için. seviyorum, kaybedemem diyorsan bahsetme, asla da tekrarlama benzer birşeyi, evliliğin güven ve sadakata dayandığını aklından çıkarma. aklı başında arkadaş seç ve içkiden uzak dur oldu mu:) bir de tanımadığın kişilerin evine gitme, eşin olmadan.
geçmişi geçmişte bırak, dersini çıkar, ve yuvana sahip çık, evli olduğunu ve artık sorumluluk taşıdığını yavaş yavaş farkına varmaya başladın sanırım. ha bir de, evliliğin ne kadar ağır bir sorumluluk olduğunu tam idrak etmeden çocuk yapma, daha öğrenmen lazım canım.