• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimi dökmek istedim

Pufalo

Guru
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
209
69
298
34
32 yaşındayım , ailemle yaşıyorum, tek çocuğum, ortaokulda baslayan belirli aralıklarla ataklar halinde gelen nörolojik bir rahatsızlığım var, bu ataklar geldi mi hayatım mahvoluyor ve ben sil baştan yeniden başlamak zorunda kalıyorum, istabİst üniversitesi sosyoloji mezunuyum, bu sene de sosyal hizmetten mezun oluyorum, ataklar yüzünden iş hayatim hep yarım kaldı, hayatta başarılı olamadım, ne bir yuva kurabildim, ne de düzenli bir işe başlayabildim, ailemin üzerinde bir kambur gibiyim adeta, şu an iyiyim en son atak yazın geldi kısa sürdü bu sefer bir ay kadar , TMS tedavisi goruyorum baya faydasını gördüm ama yıllarım gitti bir arpa boyu yol alamadım ne yapacağımı nasıl devam edeceğimi bilmiyorum ...

Gecmis oldun. İnsallah tez vakitte sagliginiza kavusursunuz. Hastaliginiz hakkinda hic bilgim yok. Acaba kesin tedavisi yok mu? Ya da ataklari sosyal hayatinizi etkilemeyecek sekilde hafifletmek mümkün degil mi?

32 yaşındayım , ailemle yaşıyorum, tek çocuğum, ortaokulda baslayan belirli aralıklarla ataklar halinde gelen nörolojik bir rahatsızlığım var, bu ataklar geldi mi hayatım mahvoluyor ve ben sil baştan yeniden başlamak zorunda kalıyorum, istabİst üniversitesi sosyoloji mezunuyum, bu sene de sosyal hizmetten mezun oluyorum, ataklar yüzünden iş hayatim hep yarım kaldı, hayatta başarılı olamadım, ne bir yuva kurabildim, ne de düzenli bir işe başlayabildim, ailemin üzerinde bir kambur gibiyim adeta, şu an iyiyim en son atak yazın geldi kısa sürdü bu sefer bir ay kadar , TMS tedavisi goruyorum baya faydasını gördüm ama yıllarım gitti bir arpa boyu yol alamadım ne yapacağımı nasıl devam edeceğimi bilmiyorum ...
Hastaliginizin hakkında biraz daha bilgi verseniz belki ataklarinizı hafifletecek şeyler bilenler cikabilir

Geçmiş olsun umudunuzu hiçbir zaman yitirmeyin annem hep derdi ki başınıza kötü bir şey geldiğinde o şeyin daha kötüsünü düşünün derdi hep.
Bakın ne güzel bi aileniz var hem bi yuva kurarsınız yaşınız daha çok genç.
Sedef hastasıyım ileri düzeyde annemin yanında bile kısa kol gezemezdim ( utanırdım) ama eşim yaralarıma merhem sürüyor.
Her doğan güneş yeni bir umuttur.

hastalığınız tam olarak nedir nörolojik demiş geçmişsiniz kimse yardımcı olamaz bu şekılde.aklıma epilepsi geldi sadece

Bir mucize olsa da hayatım değişse... Çok çok sıkıldım. Ailemle yaşıyorum iyi bir işim yok ayrılamıyorum evden. Kendimi kafeste hissediyorum.:KK51:

Hastalığımı nasıl anlatabileceğimi pek bilmiyorum açıkçası ortaokulda yaşadığım ataklarda birden şiddetli bir baş ağrısı ve sonrasında bir elim tutmuyordu ve konuşamıyorum dilim dönmüyordu böyle 3 - 4 kere atak geçirdim gitmediğimiz doktor yapılmadık tetkik kalmadı ama teşhis konulamadı , sonra her sene ne zaman geleceği belli olmadan baş ağrısı atakları ve konuşmada zorluk çekiyor hissi yaşamaya başladım kafamin ici sanki basınçtan patlayacakmış gibi bir his bazen 2 ay bazen 3 hatta bir keresinde bunu hazirandan ekime kadar cektim ama teshis konulamadı nöroloji doktorum sinirsel olabileceğini soyleyip ilaç ve TMS tedavisine başladı tabi bu doktoru bulana kadar bir sürü başka doktora gittik değişik ilaçlar kullandım yazarken bile tekrar yaşıyorum o günleri tek dileğim tekrar o atağı yaşamamak çünkü aniden geliyor ve hayatım mahvoluyor

Cok gecmis olsun, çok üzüldüm. Bilgim de yok, faydali cumlelerim olamayacak neyazik ki. Insallah bundan sonrası geçmişi telafi edecek ve unutturacak derecede sağlıklı ve güzel geçer.

Cok cok gecmis olsun. Umarim bir daha tekrarlamaz. Hayatta ne arzuluyorsaniz basta sagliginiz olmak uzere her sey gonlunuzce olsun. Ani yasamaya ve andan tat almaya bakin. Surekli olarak " ne zaman atak gecirecegim" diye dusunmeyin. Kaygilarinizdan kurtulun. Bence psikologla gorusebilirsiniz. Tibben net bir teshis koyulamamis belki psikolog iyi gelecektir. Sevgiler:KK200:

Back