- 28 Temmuz 2017
- 2.663
- 6.729
- 27
Kızlar eski konularımdan bilirsiniz beni, buraya yazınca rahatlıyorum anlatma ihtiyacı hissettim. Bilmeyenler varsa 21 yaşındayım ,ailemin yanında üniversite okuyorum 3. sınıfım.Babamı 7.sınıfa giderken kaybettim ,evde annem ağabeyim ve ben yaşıyoruz.4 kardeşiz ,diğer ablam ve ağabeyim evliler evleri ayrı.Son 1 haftadır beni yıpratan ,öfkelendiren bir olay var. Babam vefat ettikten sonra emekli ikramiyesini ailem bölüştü.Ablam (memur ) ve ben pay almadık. Annem aldı ,büyük abim ve küçük abim pay aldılar. Sonra annem 35 yıldır kirada olduğu için anneme ev aldı küçük abim. Kirasız oturuyoruz. Annem bir kısmını kredi çekti, bir kısmını küçük abim birikiminden ekledi. 5 yıl diğer abimle beraber oturmuştuk o evini ayırdı gitti. Neyse diğer abimle de zaten hesaplaşma işi bitmişti bütün hakkını aldı bizden (kaç defa istedi bunalttı annem de verdi noter huzurunda). Büyük abim artık sürekli siz mal kaçırıyorsunuz ,niye evi küçük oğlunun üstüne verdin vs , ben üvey evladım diye laflar çıkardı. Eşiyle birlikte bütün tanıdıklara dedikodumuzu yapmış,duyduk birilerinden . Neyse bunlar 4 ay önce ev aldılar annemden 1500 lira istemişler annem verdi. Şimdide evlerine taşınmışlar bir arıza çıkmış 2000 tl istiyor ben ve evdeki abim ,ablam verme diyoruz arkamızdan neler demişler burada söyleyemiyorum ,neden onları ödüllendiriyoruz dedim.Bu arada işi düşünce geliyorlar,kesinlikle karısını çocuklarını bize göndermiyor ,küslük koyuyor araya. Normal zamanda aramazlar bile bizi. Ben de bugün anneme dedim ben de keselerimizi ayıracağım dedim (dul-yetim aylığımız var ,bir de benim kyk kredim var.) ,sen hep oğullarını düşündün bundan sonra kendi parandan ver ,ben oğluna para vermek zorunda değilim herkes hesabını bilsin sen kendi maaşından ver evladınsa dedim,benimde dershane param ,yeme içme ulaşım kıyafet masrafım oluyor.Ablam ve küçük abim haklısın diyo bana .Senayı düşünmen gerek diyorlar. Annem sesini çıkarmadıkça ,ağırlığını koyamadıkça her ay para isteyecekler .Geçen ablamla tartışmış (büyük abim) neden çocukları göndermiyorsun diyince annem fitne fesat evlat ayrımı yapıyor parayı mezara götürsün demiş,arkamızdan atmış. Ben bunca fedakarlık edip köşeye atıyorum annem dağıtıyo onlara ,o da utanmadan anneme zor durumdayım ver diyor .Her türlü kötülüğü yapıp yüzsüzce telefonla arıyo parayı şu güne hazırla bilmem ne sanki biz bankanın ortağıyız. Böyle daha iyi olacak umarım. Aylık gelirlerimizi ayıracağım hepsini.Lütfen ağlıyorum kaç gündür ,fikir verin bana haklı mıyım değil miyim.Annem de biz seni kaç sene büyüttük besledik sen evde düşmanlık çıkaracaksın o benim evladım yok diyemiyorum diyor. Biz hesaplaştık diyorum anlamıyor.Öyle sıkıntılı durumun içine düştüm ki. Küçük abimi bugün arayıp sen bana para ver demiş abim de anneme söyle ben veremem demiş(abim düğün hazrlığı yapıyo) çocukları getir hafta sonu demiş annem özlüyo o da annem gelsin evi biliyor ya ,teyzemgile gidiyo hep demiş.Bu büyük abim hep bizi kıskandı düşmanlık soktu araya .Haftasonu annem parayı hazırlasın gelicem çocukları da getiricem diyomuş ,gelecekmiş.Ben o gün erkenden dershaneye gideceğim. Utanmaz yüzlerini görmek istemiyorum. Karısı da mal kaçırıyorlar dedi sonra da bize benim sizle hiç sorunum yok dedi. Annem zaten parayı verse de vermese de takdir edilmeyecek. 5 yıl oturduk eşyaları vs. yok diye annem sabretti birikim yaptı onlar ,yine takdir etmediler
. Onlar oturduğu yerden para gelsin istiyor.Büyük abim bir de her seferinde maaş kartlarınızı verin diyor anneme her bir araya gelmede bunu söylüyor mezarına götür vs .diyor. Senanın kredisi var ,sizin çok geliriniz var diyormuş.Akrabalar bile siz niye anlaşamıyorsunuz diyor her şeyi haber etmişler çünkü.
Ne yapsam seneye yurda mı geçsem kyk. Artık para tartışmalarından bıktım usandım.Keşke ben de huzurlu aile ortamında olsaydım,yaşıtlarım gibi tek derdim okul dersler olsaydı.Annem sustuğu için de her ay her zaman para isteyecek o yumuşaklığı gördü annemi zayıf noktasından vuruyor demiyor ki kardeşim bekar (evlenme arefesinde) ,diğer kardeşim öğrenci onların tepesine binmeyim bu kadar diye. Annem sadece seviyor oğlunu ,bizler nefret ediyoruz. Ablam hiç pay almadı ihtiyacım yok ben hakkımı anneme ev almak için veriyorum dedi.Biz ablamla fedakarlık ettikçe annem sağa sola saçıyor .
. Onlar oturduğu yerden para gelsin istiyor.Büyük abim bir de her seferinde maaş kartlarınızı verin diyor anneme her bir araya gelmede bunu söylüyor mezarına götür vs .diyor. Senanın kredisi var ,sizin çok geliriniz var diyormuş.Akrabalar bile siz niye anlaşamıyorsunuz diyor her şeyi haber etmişler çünkü.
Ne yapsam seneye yurda mı geçsem kyk. Artık para tartışmalarından bıktım usandım.Keşke ben de huzurlu aile ortamında olsaydım,yaşıtlarım gibi tek derdim okul dersler olsaydı.Annem sustuğu için de her ay her zaman para isteyecek o yumuşaklığı gördü annemi zayıf noktasından vuruyor demiyor ki kardeşim bekar (evlenme arefesinde) ,diğer kardeşim öğrenci onların tepesine binmeyim bu kadar diye. Annem sadece seviyor oğlunu ,bizler nefret ediyoruz. Ablam hiç pay almadı ihtiyacım yok ben hakkımı anneme ev almak için veriyorum dedi.Biz ablamla fedakarlık ettikçe annem sağa sola saçıyor .