• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi İçimi dökmek istedim(anne sütü ile ek mama)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
hemsıre bana evolvıa onermıstı. mama olarak. ben kullanmadım esım almıstı. komsumuza verdım cok ıyı geldıgını soyledı. saygılar

Bende 2 aylık olana kadar hem emzirdim hem yedirdim mama ama 2 aydan sonra ihtiyacı olmadı mamaya geceleri falan emip uyuyodu güzel bi şekilde vermemeye başladım ama ara ara endişe yaşadım kesince mama danda huzursuz olup ağladığı zaman doymuyo mu acaba dedim mama verdim bu seferde red etti yiyosa yedir bence sen yine emziriyosun sadece mamayla büyütenlerde var çocuğun gelişimi için önemli kilosu

Biz de 3 aylığız. Hiç mama vermedim. İlk zamanlar az emdiğinde sütümü sagıp dolaba atmıştım. 20 günden sonra memeyi boşaltmaya başladı. Mama ver diyip durdular. Doktor gerek yok dedi. Ben de dolaptaki sütleri verdim günde iki üç biberon. Şükür gerek kalmadan atlattık. Benim korkum mamanın kabızlık ve gaz yapmasıydı.

bu konu o kadar ilginç ki.. bence asıl olay sütün yetip yetmediğinin tespitini doğru yapmak.
Ben, okuduklarımı ve doktorumun söylediklerini birlikte değerlendirdim. Doktorum kesinlikle mamaya ihtiyaç olmadığını söylerken, çevremde pek çok kişi (bebek azıcık huysuzlansa karnı aç sütün yetmiyor oluyor) mama ver diye baskı yapmıştı. en çok da gece mama ver sen de uyu dinlen demişlerdi. beni rahatsız etmiyordu gece uyanıp emzirmek. belki ben emzirmeyi çok seven bir anneydim bilmiyorum. çocuk her ay 1 kilo aldı. kızım gayet sağlıklıydı, doktorumuz hiç gerek görmedi. bebeğin huysuzluğunun nedeni, açlık değil çoğunlukla. bazen kusuyor, sapsarı kaka yapıyor hiç kabızlık yaşamamış niye mama vereyim?
en güzeli anneleri bir rahat bıraksalar.. her kafadan bir ses çıkmasa..

sonuna kadar haklısın. hastanede bi kadınla tanışmıştım. iki gögsüde kocaman olan bu kadın sütüm yok mama verecem kocam izin vermiyo.ilkini mama ile büyüttüm felan diye bana derdini anlatıyo. o sıra bebekte emiyo. bebek onbeş dk emdi. kadının kocası cagırdı emzirme odasının kapısına kadar gidip emiyo dedi. bebeğin ağzğnın kenarından süt aşağıya doğru akıyordu. yani kadının sütü vardı ama mama verip rahat etmek için yalan söylüyordu. saygılar

İlk ay biz de kullandık mama mecburen. Napacaksın bebek ölsün mü açlıktan ? Boş boş konyşanlara da aldırma. Mama emmiyor diye seni bırakmıyor bebeğin.sütmün çoğalması için ben prolac diye bi takviye kullanmıştım baya işe yaramıştı. Bir de uykuna dikkat et
en çok sütü uyku yapıyor. Gece sütün çok olmasının sebebi bu olsa gerek

Teşekkür ederim, Polac Damla gerçekten çok iyi geldi.

Back