• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütü yetmediği için kötü anne düşüncesi yaşayan var mı?

Öncelikle Rabbim evladınızı size bağışlasın. Hiç yetersiz olduğunuzu düşünmeyin elinizden geleni yaptıysanız gönlünüz rahat olsun. Sizi çok iyi anlayabiliyorum çünkü bende aynı durumu yaşadım belki fazlasını belki daha azını anlatıpda derdinizi bölmek istemem ama sen çok iyi ve çok özel bir annesinn unutma ❤ Hangi anne istemez doyasıya emzirmeyi ama bazen şartlar olması gerektiği gibi ilerlemiyor. Çok şükür ki evladınız şuan sağlıklı,kucağınızda. Lütfen üzülmeyin konunuzu okurken kendimi gördüm çok ağlayıp geceleri uyuyamıyordum,öpün koklayın. Ek gıdaya başlayın ne kendinizi üzün nede kötü hissedin olmayınca olmuyor ne yapalım 😘
Şuan nasıl sağlık açısından bebeğiniz

Çok güzel yorumlar yapmış arkadaşlar ağızlarına sağlık. Ben halılarda ağlardım 2 saatlik sağımda 20cc ancak çıkıyordu. Benden anne olmaz süt bile yapamıyorum diye krizler geçirdim. Eşim hep çok destekti. Sonra bir gün delirdi, yeter be millet memesi sarmasın diye emzirmiyor, canı istemedi diye gezecek tozacak diye emzirmiyor, sen her yerin yara bere ateşler içinde halıda ağlıyorsun, kafayı yedin kadın dedi. Kendime geldim. Sonra doktora gittik, yapısal bozukluğum varmış, süt kanallarım genişlemediği için sürekli mastit oluyormuşum. Cerrah benim karım böyle olsa hemen keserim sütü dedi. Bizde mamaya başladık. 17 aylık oldu aşılarda ateşlenmedi, hiç grip olmadı, gelişimi hep ileri ve hep sağlıklıydı.

O yüzden sevgili anne, kendini harab etme. Oluyorsa olur, olmazsa bebeğe iyi gelen bir mama bulursun olur biter. Ruh hastalarının dediği gibi mama zehir değil. Maşallah 22 yaşında süper sağlıklı kuzenim var mamayla büyüyen. İlkokulda kuzen çocukları var, gayet normaller, kızım var maşallah sağlıklı. Endişelenme

Olmaz mı? Ben varım lohusa depresyonumun sebebidir. Hem de nasıl kendimi yetersiz kötü anne hissedisim aklımdan çıkmaz. İçimde yaradır. Şimdiki aklım olsa asla yapmam. 4 aya kadar az meme çok mama beslendiğini sonra hiç emmedi. Ben de gittim emzirme danışmanına herkes emzirdikce gelir diyor allahım kanunu mu allah aşkına? Evet genelde emzirdikce gelir. Ama gelmediği de olur süt yoksa yoktur fizyolojiktir ya da psikolojiktir. Dünya üzerindeki her annenin istisnasız sütü emzirdikce gelir miymis hiç mi olmazmış gelmeyen. Canınızı sıkmayın hele bağışıklık için hiç sıkmayın. Evet anne sütü eşsiz ve mükemmeldir. Koruyucudur ama o da allahın kanunu değil. Kızımın çok şükür bağışıklığı çok kuvvetlidir. Anne sütü ile beslenen arkadaşları daha çok hasta olur mesela. Allah sağlık versin gerisi yok

Sevgili konu sahibi, iyi anne olmak emzirmekle sınırlandırılacak kadar basit değil. Canınızı hiç sıkmayın ve "anne sütü timine" kulaklarınızı tamamen tıkayın. Evet, bazen o süt ne yaparsanız yapın olmuyor.

Çok zor bir hamilelik, çok zor bir doğum ve çoookkkkk zor bir bebeklik geçirtti kızım bana.
Sıfır anne sütü, sıfır uyku, nerdeyse sıfır beslenme .

Ne mi oldu?

Tüm iddiaların aksine en az o hastalandı, hiç antibiyotik kullanmadı.
Kas ve kemikleri çok da iyi gelişti, ilk o diş çıkardı , şimdi boylu poslu bir genç kız oldu.
En erken o yürüdü, en erken o konuştu, okuma-yazmayı , çarpmayı- bölmeyi kendi kendine öğrendi.
14 yaşında çok zor bir okulda yatılı okumayı göze alıp, yaşıtlarını yüzmeye bile ebeveynleri götürürken sırtında çantası şehir şehir, ülke ülke gezecek kadar öz güvenli oldu.
Bizimle hiç o meşhur güvenli bağlanma sorununu yaşamadı, aksine en bağımsız çocuk hep o oldu.
Ama her hatasını, her yanlışını, her sevincini gelip ilk önce bize anlatacak kadar da bağlı bir çocuk oldu.

Sevgili konu sahibi, evet hiç emzirmedim.
Ama hiç kötü ve yetersiz bir anne de olmadım. Hiç vicdan azabı da duymuyorum.
Beyin ve ahlak gelişimi için, iyi bir eğitim alması için elimden geleni yaptım.

Doktorunuzu dinleyin ve ek gıdaya başlayın. Hiç merak etmeyin, biberonla beslenen çocuklar da gayet mutlu ve sağlıklı oluyorlar.

Üzülmeyin, kızımı 22 ay emzirdim.
Oglum sadece 5 ay emdi oda zoraki,şu an mama ile devam ediyorum.
Ben memeden ibaret değilim ki,sadece süt bağlamıyor bizi birbirimize. Bakın emzirmediğim halde gözü hep bende,uzaklaşınca ben çığlık atıyor,yanak yanağayız hep. 13 aylık oldu bile.
Gönül isterdi ki emsin,ama olmadı,olamadı,ikimizde sağlıklıyız,beraberiz önemli olan bu.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Back