- 28 Eylül 2011
- 108
- 24
- 48
- Konu Sahibi prettypretty
-
25 günlük kızım var. Sütüm ilk günden beri çok yeterli değil ama emzire emzire su içe içe ve diğer takviyelerle hayli arttırdım. Ancak Ek mama da kullanıyoruz. Bütün gün emzirip gece mama verip uyutuyorum. Mama verme diyenleri o kadar anlayamıyorum ki, bebek kilo almasın , gelişmesin mi? Doktor kilo alımı var ama yetersiz dedi. Varsın memeden kesilsin iki ay sonra, varsın mamayı tercih etsin, napıyım. Şu an bugün için 2ay sonrayı düşünüp bebeğimi aç mı bırakayım.sadece paylaşmak istedim.benim yaşadığımı yaşayanlar anlayabilirler belki.
Sağlıkla büyük bebeğini canim gece meme emiyormu bebis
Canım ilk zamanlar ben de sıkıntı çektim. Gerçi bebekler çok ufakken doymuyorlar çene kasları henüz gelişmediğinden. Bir eczacı yakınımız 50 yaşlarında dedi ki kızım mama ver- bu devirdeki mamalar anne sütüne yakın besleyicilikte. mama ver ki çenesi güçlensin daha iyi emsin seni. dedi. emin ol 1 hafta fln verdim ama emzirmeye çalışıp arkasından enjektörle verdim. memeden soğumasın diye. damlatıyordum yavaş yavaş döke saça içiyordu. Allah n izniyle bir sıkıntı olmaz canım içini ferah tut çevrendekilerin dediğine bakma sen mazallah sütün kesilir..
Nacizane tavsiyem gece mama verme gece gelen süt hem kaliteli hemde çok olur ben kızıma gecede beş altı kere kalkardim gece sut daha çok olur diye doktor soylemisti canim bir dene istersenAkşam olunca sütüm azalıyor . Uyutamıyorum. Mama verip yatırıyorum sabaha karsı uyanıyor zaten sütüm de oluyor sabah
Canım cok sagol cok haklısın ilk gunler dediğin sıkıntı vardı olmaz olur mu
O kadar gucsuz ki ememiyor
Etraf da aç bu cocuk demekten kendini alamıyor.
Biz de mama sayesinde toparladık
Cok tesekkurler cevabın için
Akşam olunca sütüm azalıyor . Uyutamıyorum. Mama verip yatırıyorum sabaha karsı uyanıyor zaten sütüm de oluyor sabah
Seni çok iyi anlıyorum.Benim kızım da 2 aylık.Doğduğundan beri mama takviyeli besliyorum.Sürekli emzirmeye çalıştım yara oldum bu defa hic ememeyecek diye korktum.Dinlendireyim kendimi dedim sagdim.Sürüm sadece sabahları 80 nin üzerinde çıktı.Geceye doğru azalıyor.Su saatte bir 100 cc çıkaranlar ne yapıyor anlamadım.Benim gün boyu toplam 250 yi geçmiyor.Bu millet ne yapıyor da oluyor anlamadım:)Günde 4.5 lt su iciyorum.Bundan hariç ictigim humanalari lactamilleri saymiyorum.Dereotlari,kısıtlar vs:)Hamilelikte almadigim kilolari emzirme döneminde sırf sut olsun diye yiyerek aldım.Ama yine de yok.Olmayınca olmuyor demekki.Mama ne kullanıyorsunuz? Bize emzirme hemşiresi sma yi önerdi.Aptamil kullanma GDO dolu dedi.
İlk ay biz de kullandık mama mecburen. Napacaksın bebek ölsün mü açlıktan ? Boş boş konyşanlara da aldırma. Mama emmiyor diye seni bırakmıyor bebeğin.sütmün çoğalması için ben prolac diye bi takviye kullanmıştım baya işe yaramıştı. Bir de uykuna dikkat et
en çok sütü uyku yapıyor. Gece sütün çok olmasının sebebi bu olsa gerek
Bu kadar mı olur aynı durumdayız .canım sma gold kullanıyorum. Ama içine 30cc ye 1 cay kasıgı olacak sekilde saf zeytinyagı ilave ediyorum.60cc ye 2 kasık seklinde.. Sma nın hangisini kullanıyosun? Annemlerin döneminde hep sma varmıs . Cok kullanmıslar..
25 günlük kızım var. Sütüm ilk günden beri çok yeterli değil ama emzire emzire su içe içe ve diğer takviyelerle hayli arttırdım. Ancak Ek mama da kullanıyoruz. Bütün gün emzirip gece mama verip uyutuyorum. Mama verme diyenleri o kadar anlayamıyorum ki, bebek kilo almasın , gelişmesin mi? Doktor kilo alımı var ama yetersiz dedi. Varsın memeden kesilsin iki ay sonra, varsın mamayı tercih etsin, napıyım. Şu an bugün için 2ay sonrayı düşünüp bebeğimi aç mı bırakayım.sadece paylaşmak istedim.benim yaşadığımı yaşayanlar anlayabilirler belki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?