• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçime sinmiyor

Ruya1992

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2016
934
1.812
113
Öncelikle eski konumu buradan okuyabilirsiniz. Şu anki konum da bir nevi iç dökme olacak sanırım.
Kayınvalide

Şimdi bu kadar olaydan sonra biz eşimle büyük oranda sorunları çözdük. Benim hala içime sinmese de kendisi çok çabalıyor. Bana ve bebeğe karşı çok fazla ilgili. Ciddi anlamda değişti diyebilirim. Bunca yıldır beklediğim her şeyi yapar oldu. Bebek mi değiştirdi yoksa kaybetme korkusu mu geldi bilmiyorum.
Ama ben de değiştim. Rahatlıkla söyleyebilirim ki asla eskisi kadar sevmiyorum. Sevgim ciddi azaldı. Hatta belki de bitti ama bebek için ve alışkanlıklardan ötürü devam ediyor olabilirim. Henüz ben de çözemedim kendimi. Ama ne güven kaldı bende ne de saygı. Bunu ona yansıtmıyorum ama içimden çok şey koptu.
Şimdi konu şu. Ben bebekle beraber annemleri ziyarete gitmek istiyorum. Bu mevzu daha ortada bebek yokken bile vardı. Şöyle ki kayınvalidem in pek çevresi olmadığından mevlüdünü ailemin yanında okutturacaktım. Şimdi korona muhabbetine Mevlüt falan yalan oldu tabi. Ama bir süredir bu ziyareti yapacağımı söylüyordum. İlk niyetim 40 ı çıkınca gitmekti. Belki de sırf gitmeyelim diye eşim bizi tatile götürdü. Ben de elindeki doktor randevusu dan sonra gitme kararı aldım. Cümle içinde de birkaç defa söyledim. Hiç birinde tepki vermemişti. Bugün arkadaşlarımızla otururken yine söyledim. Sen gidebilirsin dedi. Bebek kalacakmış, eşim bakacakmış, ben gidecekmişim :)) (bebeğimiz de daha 2 aylık olmadı bu arada. Sanırım mamayla besleniyor olmasından bu özgüveni. Bu olaylardan sonra sütüm kesildi. O konuda emeği olan kimseye hakkımı helal etmemekle birlikte bu bambaşka bir başlık sebebi)
Neyse eve geldikten sonra sakince konuyu açtım. Sen git bebek kalsın dedi. Ne kadar saçma bir fikir olduğunu söyledim. Bizim sorunlarımız yüzünden bu çocuk anneannesiz, babaannesiz, dedesiz mi büyüyecek dedim. Bana kavgada babamın çocuğu da bırak gidelim demesini yüzüme vurdu. Halbuki bu dialog da daha önce babamla aramızda geçmişti. Erkeklerin boşanma durumunda çocukla tehdit etmesinin saçmalığını, kadın çocuğu bırakmayı kabul etse tutuşacaklarınu falan konuşmuştuk birkaç gün önce. Babam da tam olarak göz korkutmak için bunu söyledi. Ama bunu eşime falan değil annem, ben ,babam ve bu olaylar olurken o an bizde olan eşimel ortak arkadaşımızın yanında söyledi. O laf da eşime gitmiş.
Eşime göre babam torununu sevmiyor, istemiyor. Böyle olsa maddi manevi destek olmazdı dedim ama bu argümana sığınıp kendi anne babasının hatalarına savunma yapıyor. En son eğer istendiğini düşünüyorsan gidin dedi. Evet, gideceğim. Gitmeyin dese de gidecektim o ayrı. Sonuçta o anne babasını istediği zaman görebiliyorsa ben de görebilirim. Tartışmaya açık bile değil. Hatta annesinin şu an misafir olarak bulunduğu şehirden geçip tatile giderken eşim annesine uğradı, isterse bebeği de götürebileceğini ben söyledim onun aklına bile gelmemişken.
Şimdi ben gidicem gitmesine de hiç içime sinmiyor. Aşırı huzursuz oldum. Ben onun ailesiyle tartıştım diye misilleme yapmak için o da benimkilere düşman oldu. Aşırı saçma bir durum. Baya vicdanen rahatsızım şu an. Bu sıkıntıyı yapmakta haksız mıyım sizce? Ne biliyim gönlü olsa daha rahat hissedicektim de gönlü falan olmayacak. Kafam şişti bu konu konuşulduğundan beri düşünmekten.

Hemen cevap veremeyebilirim. Malum yaklaşık 2 aylık bebeğim var :) hepinizin yorumları için şimdiden teşekkür ederim.

Eski konunuza baktım şimdi. Kayınvalideniz tam bir kayinvalide :) Sinir bozmak icin ne lazimsa yapmıs. Eşinizde olgun biri degil. Mevzu yok yere senin ailen benim ailem mevzusuna dönmüş.
Bence ortalık sakinleşene kadar bekleyin. Eşiniz ailenize karşı ayıp ettiğini zamanla farkeder inşallah. Ama siz evde sürekli senin ailen benim ailem konusu açmayın. Daha yeni bebeginiz olmuş. Anne baba olarak bebege odaklanin biraz.

Eşin bildiğin hıncını alıyor senden 2 aylık bebeği kime bırakacakmışsın kafayı yemiş heralde
Ya kendince şov yapıyor gitmek istiyorum diye. O konuda sallanıyorum bile. Aralıksız 24 saat bile bakamaz, kendi de biliyor da işte. Kafayı yemekten ziyade gazla ve kinle çalışıyor kendisi.

Mama yemesi senin gibi bakacağı anlamına gelmez 2 aylık bı bebek annesiz 1 gün bile kalmamali
Ya yok 24 saat baksa oturur bebekle birlikte ağlar. Kendince bana şov yapacak. Sanki bebeği bırakıp gidicem. Kendi de biliyor da işte kendince tepki gösteriyor.

Eski konunuza baktım şimdi. Kayınvalideniz tam bir kayinvalide :) Sinir bozmak icin ne lazimsa yapmıs. Eşinizde olgun biri degil. Mevzu yok yere senin ailen benim ailem mevzusuna dönmüş.
Bence ortalık sakinleşene kadar bekleyin. Eşiniz ailenize karşı ayıp ettiğini zamanla farkeder inşallah. Ama siz evde sürekli senin ailen benim ailem konusu açmayın. Daha yeni bebeginiz olmuş. Anne baba olarak bebege odaklanin biraz.
Aynen kayınvalide bile değil kaynananın önde gideni. Allah düşmanına vermesin :) eşim malesef hiç olgun değil. Ayrıca gaza geliyor ve kinci. Tabi gerçekten etkilendiği bir olay yaşayana kadar görmüyor/görmezden geliyor bazı şeyleri. Benim hatam da bu aslında. Yani eşim bugün böyle olmadı. Ben, etkilendiği büyük bir durum olmadığı için umursamadım, çabuk unuttum.
Yaptığı ayıbı farkedeceğini sanmıyorum. Aksine benim onun ailesine olan hırsından daha da hırslı. Özellikle babama karşı düşman resmen. Onda da babasının etkisi çok eminim. Çünkü ben ne kadar kayınpederini seviyorduysam da, o babama karşı hep bir hazımsızlık içindeydi. Ben üstüne gitmedim. Zamanında eşimin ailesinin durumu çok iyiymiş, batmışlar falan. Şimdi bir emekli maaşıyla yaşamaya çalışıyorlar. Evleri falan da yok, sağlam bitmişler. Benim babam da yeni emekli oldu. Hesabını kitabını da iyi bilen biridir. O yüzden ortalamanın biraz üstü bir yaşam standartları var. Babam emekli olunca kendine lüks bir marka araba aldı. Kayınpeder ciddi bir süre bunu konuştu. Ben kötü niyet aramadığımdan farketmemiştim bile. Bu sadece babama karşı da değil aslında. Ona göre layık olmayan biri iyi bir şey alsın, yapsın hep laf eder. Garip insanlar, ama hep böyleydi. Görmeyen ben en büyük hatalıyım.

Aynen kayınvalide bile değil kaynananın önde gideni. Allah düşmanına vermesin :) eşim malesef hiç olgun değil. Ayrıca gaza geliyor ve kinci. Tabi gerçekten etkilendiği bir olay yaşayana kadar görmüyor/görmezden geliyor bazı şeyleri. Benim hatam da bu aslında. Yani eşim bugün böyle olmadı. Ben, etkilendiği büyük bir durum olmadığı için umursamadım, çabuk unuttum.
Yaptığı ayıbı farkedeceğini sanmıyorum. Aksine benim onun ailesine olan hırsından daha da hırslı. Özellikle babama karşı düşman resmen. Onda da babasının etkisi çok eminim. Çünkü ben ne kadar kayınpederini seviyorduysam da, o babama karşı hep bir hazımsızlık içindeydi. Ben üstüne gitmedim. Zamanında eşimin ailesinin durumu çok iyiymiş, batmışlar falan. Şimdi bir emekli maaşıyla yaşamaya çalışıyorlar. Evleri falan da yok, sağlam bitmişler. Benim babam da yeni emekli oldu. Hesabını kitabını da iyi bilen biridir. O yüzden ortalamanın biraz üstü bir yaşam standartları var. Babam emekli olunca kendine lüks bir marka araba aldı. Kayınpeder ciddi bir süre bunu konuştu. Ben kötü niyet aramadığımdan farketmemiştim bile. Bu sadece babama karşı da değil aslında. Ona göre layık olmayan biri iyi bir şey alsın, yapsın hep laf eder. Garip insanlar, ama hep böyleydi. Görmeyen ben en büyük hatalıyım.
Kompleksli insanlarla yaşamak çok zor. Kendilerini ezdirmemek için yok yere saçma sapan şeyler yapacaklar. Buda hep sizin evliliginizi yıpratacak.
Sevgili yada nişanlı olsaniz hemen ayrılın derim ama evlisiniz. Üstelik 2 aylık bebeginiz var. Onun hatrina toparlanmak icin elinizden geleni yapın bence. Mümkün mertebe sorunlarınızi güzelce konusarak çözmeye çalışın. Eşinize doğum yaptığım zaman zor şeyler yasadık herkes yıprandı ama uzatmaya gerek varmı, boşuna huzursuz oluyoruz diyin. Huzursuzluk devam ederse sonu bosanmaya varır bunumu istiyorsun diye sorun.Kendinizi ezdirmeyin ama yapıcı olmaya çalışın. Düzeltirsiniz insallah.

2 aylik bebek annesiz kalirmi hic ya sacma sapan mevzu. Herkesin ailesini gorme hakki var ve kocan da Kendi gorusmek istemiyorsa gorusmez. Siz gidin ailenizin yanina doya doya vakit gecirin.

Ya kendince şov yapıyor gitmek istiyorum diye. O konuda sallanıyorum bile. Aralıksız 24 saat bile bakamaz, kendi de biliyor da işte. Kafayı yemekten ziyade gazla ve kinle çalışıyor kendisi.

Gideceği zamanda daha süt çocuğu olan bebeğinizi göndermeyi de teklif etmeyin.

Yanlış yapıyorsunuz.

Ve tabiki gidin. Ne ile gideceksiniz ?

Kompleksli insanlarla yaşamak çok zor. Kendilerini ezdirmemek için yok yere saçma sapan şeyler yapacaklar. Buda hep sizin evliliginizi yıpratacak.
Sevgili yada nişanlı olsaniz hemen ayrılın derim ama evlisiniz. Üstelik 2 aylık bebeginiz var. Onun hatrina toparlanmak icin elinizden geleni yapın bence. Mümkün mertebe sorunlarınızi güzelce konusarak çözmeye çalışın. Eşinize doğum yaptığım zaman zor şeyler yasadık herkes yıprandı ama uzatmaya gerek varmı, boşuna huzursuz oluyoruz diyin. Huzursuzluk devam ederse sonu bosanmaya varır bunumu istiyorsun diye sorun.Kendinizi ezdirmeyin ama yapıcı olmaya çalışın. Düzeltirsiniz insallah.
Evet malesef kompleksleri bizi de evliliğimizi de yıprattı. Buna eşiminkiler de dahil. Ben bu konuları artık konuşmak istemiyorum. O yüzden açmıyorum da hiç ama eşim neyi hazmedemedi bilmiyorum ama sürekli olarak dilinde. Ben de duymazdan geliyorum. Karakter olarak ben eşimden baskınım aslında ama susmak bazen daha iyi geliyor. Elimden geldiğince de yapıcı olmaya çalışıyorum. Misal yarın bebeği babasının yanına götürecek birkaç saat. Hiç bişey demedim hatta ben de kuaföre gideyim işlerimi halledeyim dedim. Maksimum iyilik sınırım susmak sanırım.

O zaman ben gidiyorum.de sıkıyorsa baksın çocuğa
Ay yok bunda deli cesareti var, bakabileceğini sanıyor. Bilmiyorum belki bakar da. Benim kadar aktif çünkü bebek konusunda. Hatta annesini çağırır muhtemelen, o kadın evime girsin istemiyorum. Garip işlerle uğraşan falan bir kadın, Allah korusun.
Zaten bugün kendi açtı konuyu. Sen gidicek misin?dedi. Evet gidicem dedim. Ne zaman diye sordu. Çocuğun kontrolünden sonra dedim. Tamam ama lütfen teyzen saçma hareketlerini yapmasın dedi. (Teyzem ailedeki tüm çocuklara bir şey yapıyor. Aile geleneği gibi oldu. Dışardan biri garipseyebiliyor.) Tamam zaten çok küçük yaptırmam dedim. Tamam dedi. Kontrolünden sonra gideceğiz. Kendisi de kabullenince içime sindi en azından.

2 aylik bebek annesiz kalirmi hic ya sacma sapan mevzu. Herkesin ailesini gorme hakki var ve kocan da Kendi gorusmek istemiyorsa gorusmez. Siz gidin ailenizin yanina doya doya vakit gecirin.
İşi kendince tatlıya bağladı. Bugün konusunu açıp ne zaman gideceğimizi sordu. Benim de içine sindi gitmek. İyi oldu. Yoksa ben zaten her koşulda giderim, biliyor huyumu. Zaten kararımız birbirimizin ailesiyle görüşmeme üzerine. Kimse, karşı tarafın ailesiyle ilişkisine karışmıyor. Bebek konusunda ilk kararımızdı. Tatlıya bağlandı diyebilirim.

İki aylık bebeği siz niye babasından ayiriyorsunuz? Siz de boşuna inada bindirmissiniz işi. Bana mantıklı gelmedi yani.
Ben evi terk etmiyorum. İnatlık bir durum da yok. İnada bindirdiğimi nerden çıkardınız anlayamadım. Ailemi görmek istemem, bunu da normal olarak bebeğimle yapmak istemem çok normal bence. Babasından ayırmak garip bir tabir olmuş bu durumda. Ailem farklı şehirde yaşadığı için normal koşullarda da ben aile ziyaretine gittiğimde bebekle ayrı kalacaklardı. Bunu yaşayan pek çok aile vardır eminim.

Kayınvaliden neden karışıyor senin bebekle ilgili konuna anlamadım ki...

Gideceği zamanda daha süt çocuğu olan bebeğinizi göndermeyi de teklif etmeyin.

Yanlış yapıyorsunuz.

Ve tabiki gidin. Ne ile gideceksiniz ?
Bir daha teklif etmeyeceğim zaten kendi düşünsün. Artık iyi niyetle de yaklaşmayın sessiz kalacağım.
Gitmek için çok fazla alternatifim var aslında. Yani kendim araçla giderim normalde ama bebekle olmaz gibi. Kardeşim gelip alabilir veya eşim götürebilir. Gidişimi kabullendiği için sorun çıkarmayacaktır. Bir de uçak işini düşünüyorum ama koşullar nasıl ona bağlı. Uçak en çok işime gelen olur. Hem konfor hem seyahat süresi bakımından. Uzun bir yol değil 360 km civarı.

Back