• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içime kapanık çok sessiz biriyim :((

ayiciik

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2013
9
0
6
34
Sivas
Küçüklüğümden beri içe kapanık sessiz sakin rahat olmayan biriyim. bu bana ailemin en büyük hediyesi sanırım.Çok sessizim içime kapanık biriyim bende istemem sessiz olmayı ama yapım geregi böyle bir huyum var ve bu huydan bıktım.Üniversite öğrencisiyim 3.yılım ve Herkes niye hiç konuşmuyorsun neden sessizsin demesinden bıktım.
Bir laf söyleyeceğimde hep nasıl davranacağım nasıl yaparım diye kendime kuruntu ettim ( toplum içinde konuşmaya başladığımda çok utanıyorum ve hemen heycanlanıyorum kalbim o kadar hızlı atıyor ki sesini duyuyorum resmen o derece :53: :14:)
Arkadaş ortamına girdiğim zaman çabuk sıkılıyorum.Sohbet edicek bir laf bulamıyorum. Mesela okulun ilk dönemi birinci sınıftayken neredeyse kimseyle konuşmadan 4 ay gidip geldiğimi biliyorum ben. Dönem dönem değişti bu hareketlerim mesela çok yakın arkadaş ortamımda konuşurum ama yabancı biri gelsin ağzmı açamam. Ve insanlardan çok çabuk sıkılan biriyim çevremde hemen hemn insan kalmadı diyebilirim 3 yakın kız arkadaşım ve sevgilim dışında şuan o kız arkadaşlarımlada konuşmuyorum aramızda bi kaç bir şey yaşandı sürekli yurtta oturup can sıkıntısı içerisindeyim sürekli uyumak istiyorum. Bugün sevgilimle bu konuyu konuştuk neden böylesin sıkılmıyor musun böyle yalnız kalmaktan arkadaşların senin için önemli falan filan diye o zamn pek önemsemedim ama şimdi kafamda sürekli kurmayaa başladım diyebilirim bu durumumu nasıl atlatabilirim yardımlarınıza ve yorumlarınıza ihtiyacım var sanırım :43:

Bende bir sure oyleydim , ama sonra kendim SIKILMAYA
basladim kendimden ...

asil sorun konusunca, nasil toparlicam felan dusunmeyeceksin akisina birak herseyi ...

inan bana akisina birakinca zamanla unutuyosun
Ve sessiz biri.olmaktan vazgeciyosun....

Ben bir şeyi merak ettim en çok. O kadar sessiz olup da nasıl sevgili yaptın?

Bunlar kafanda halledebilecegin seyler emin ol...
Herkes karakter olarak farkli, kimi daha girisken kimi daha cekingen...
Ama bunlar sadece yapi meselesidir, kimsenin baskasindan iyi ya da kotu oldugunu gostermez...
Bunlari once kafanda bitir...
Kimse benden daha iyi degil...
Onlar benden cekinmiyorsa, ben onlardan neden cekineyim...
Su an ayni konumdayiz, bu okulda okuyoruz, ayni egitime, hemen hemen ayni bilgiye, imkana, yasa sahibiz...
Onlarin yoksa benim de etrafla konusurken cekinmemi gerektirecek hicbir sey yok diye dusunun...
Siz boyle devam ettikce, bir yerden seytanin kolunu bacagini kirip lafa dalamiyorsunuz...
Sanki herkes size odaklanacakmis gibi...
Oyle bir sey olmayacak, olursa da bir iki kez, gormemezlikten gelin...
Konusmayi, diyalog kurmayi gorev gibi degil, gunluk hayatin rutininde yapin...
Ve sunu hicbir zaman unutmayin, karsinizda ki insan sizden cekinmiyorsa, sizin ondan cekinmeniz icin hicbir sebep yoktur...

Küçüklüğümden beri içe kapanık sessiz sakin rahat olmayan biriyim. bu bana ailemin en büyük hediyesi sanırım.Çok sessizim içime kapanık biriyim bende istemem sessiz olmayı ama yapım geregi böyle bir huyum var ve bu huydan bıktım.Üniversite öğrencisiyim 3.yılım ve Herkes niye hiç konuşmuyorsun neden sessizsin demesinden bıktım.
Bir laf söyleyeceğimde hep nasıl davranacağım nasıl yaparım diye kendime kuruntu ettim ( toplum içinde konuşmaya başladığımda çok utanıyorum ve hemen heycanlanıyorum kalbim o kadar hızlı atıyor ki sesini duyuyorum resmen o derece :53: :14:)
Arkadaş ortamına girdiğim zaman çabuk sıkılıyorum.Sohbet edicek bir laf bulamıyorum. Mesela okulun ilk dönemi birinci sınıftayken neredeyse kimseyle konuşmadan 4 ay gidip geldiğimi biliyorum ben. Dönem dönem değişti bu hareketlerim mesela çok yakın arkadaş ortamımda konuşurum ama yabancı biri gelsin ağzmı açamam. Ve insanlardan çok çabuk sıkılan biriyim çevremde hemen hemn insan kalmadı diyebilirim 3 yakın kız arkadaşım ve sevgilim dışında şuan o kız arkadaşlarımlada konuşmuyorum aramızda bi kaç bir şey yaşandı sürekli yurtta oturup can sıkıntısı içerisindeyim sürekli uyumak istiyorum. Bugün sevgilimle bu konuyu konuştuk neden böylesin sıkılmıyor musun böyle yalnız kalmaktan arkadaşların senin için önemli falan filan diye o zamn pek önemsemedim ama şimdi kafamda sürekli kurmayaa başladım diyebilirim bu durumumu nasıl atlatabilirim yardımlarınıza ve yorumlarınıza ihtiyacım var sanırım :43:

bende aynı durumdayım inan seni cok iyi anlıyorum cok kötü cünkü.cocuklugumdan beri böyleyim inan napsamda degişemedim.bu durum beni cok zorluyor.napmam lazım bende bilmiyorum ama kendimi sevmiyorum ne vardı rahat stegi gibi konusan heyecanlanmayan utanmayan biri olsaydım.bu durum bizi cok kötü etkiliyor eger bi çare bulursan banada söyle lütfen bende cok kötüyüm:14:iş hayatımıda etkiliyo bu durum ask hayatımıda

benim kızım da ünv.de de böyleydi.takıntıları vardı,hep ruhu sıkılırdı,
onun da erkek arkadaşı var buna rağmen hep sıkılırdı.
okulun psikiyatr ına gitti,çok yararlı oldu.ilaç kullandı tabii.
okul bitti
ilacı daha yeni yeni bıraktı gibi.
ama psikiyatr ın çok yararı oldu.
özel psikiyatr lara güvenmedi para için yapıyorlar derdi,
gerçekten de özeller para tuzağı en meşhuru bile.
okulunuzda vardır psikiyatr bir görün,giden o kadar çok öğrenci varmış ki.
kişisel gelişim kitapları al oku.

yalnız değilmişim demek ki :/ bende böyleyim aynen ya.. bir de bende ayrıca şöyle bir sorun var bende üni. birinci sınıftayım çevremdekilere bakıyorum sınıfımdakilere fln inanın istiyorum onlar gibi olmayı konuşmayı ama içimden tek bir kelime gelmiyo çünkü bana yapmacık geliyor insanların çoğu bir türlü ısınamıyorum sevemiyorum. aynı zamanda çokta sessizim bende dediğiniz gibi içime kapanığım ya eskiden bu kadar değildi bu durumum gittikçe kötüye gidiyor napmak gerek bilmiyorum asosyalliğe çevirmesinden korkuyorum

yalnız değilmişim demek ki :/ bende böyleyim aynen ya.. bir de bende ayrıca şöyle bir sorun var bende üni. birinci sınıftayım çevremdekilere bakıyorum sınıfımdakilere fln inanın istiyorum onlar gibi olmayı konuşmayı ama içimden tek bir kelime gelmiyo çünkü bana yapmacık geliyor insanların çoğu bir türlü ısınamıyorum sevemiyorum. aynı zamanda çokta sessizim bende dediğiniz gibi içime kapanığım ya eskiden bu kadar değildi bu durumum gittikçe kötüye gidiyor napmak gerek bilmiyorum asosyalliğe çevirmesinden korkuyorum

bende aynı durumdayım canım ama bu durum cok kötü etkiliyo:14:napacagımı bende bilemiyorum

bende aynı durumdayım canım ama bu durum cok kötü etkiliyo:14:napacagımı bende bilemiyorum

gerçekten bi sorun ve müdahale edilmezse dahada büyük bi sorun oluyor korkmaya başlıyorum bende Allah yardımcımız olsn canım.. bu arada tavsiyesi olan varsa bekliyorum, takipteyim :18:

gerçekten bi sorun ve müdahale edilmezse dahada büyük bi sorun oluyor korkmaya başlıyorum bende Allah yardımcımız olsn canım.. bu arada tavsiyesi olan varsa bekliyorum, takipteyim :18:

evet cok sorun oluyor canım inan ben cok yasıyorum bunu ve artık beni mahvetmeye basladı biliyomusun.kendimden nefret eder hale geldim gercekten cöktüm resmen desem yalan olmaz.sanırım en dogrusu bir uzmana görünmek ben cocuklugumdan beri bu durumdan kurtulamadım tüm denenleri yaptım rahat ol kasma kendini falan.... olmadı...gene aynı gene aynı.suan iş hayatımda zorlanıyorum bu yüzden ve özel hayatımdada.en yakın zamanda doktora gitmeyi düsünüyorum ama vaktim yok.napcam bilmiyom.sesim titriyor elim titriyor konusamıyorum.cok bunaldım

Son düzenleme:
evet cok sorun oluyor canım inan ben cok yasıyorum bunu ve artık beni mahvetmeye basladı biliyomusun.kendimden nefret eder hale geldim gercekten cöktüm resmen desem yalan olmaz.sanırım en dogrusu bir uzmana görünmek ben cocuklugumdan beri bu durumdan kurtulamadım tüm denenleri yaptım rahat ol kasma kendini falan.... olmadı...gene aynı gene aynı.suan iş hayatımda zorlanıyorum bu yüzden ve özel hayatımdada.en yakın zamanda doktora gitmeyi düsünüyorum ama vaktim yok.napcam bilmiyom.sesim titriyor elim titriyor konusamıyorum.cok bunaldım

iş hayatında ha.. ben daha birinci sınıftayım geçer geçer diyordum zamanla demek aynen gidiyormuş ya iyice korkmaya başladım iş görüşmelerinde fln ne yaparım bilmiyorum ben okulda arkadaşlarla, hocalarla konuşacağım zaman bile sesim zor çıkıyor o değilde böyle durumlarda bende heyecan var bide bazı durumlarda titreme değilde ellerim terliyor iyice utanıyorum :( evet bu durumlar gerçekten normal değilmiş daha iyi anlıyorum birşeyler yapmak gerek bir an önce zaman bulup yardım almak gerek.. :25:

iş hayatında ha.. ben daha birinci sınıftayım geçer geçer diyordum zamanla demek aynen gidiyormuş ya iyice korkmaya başladım iş görüşmelerinde fln ne yaparım bilmiyorum ben okulda arkadaşlarla, hocalarla konuşacağım zaman bile sesim zor çıkıyor o değilde böyle durumlarda bende heyecan var bide bazı durumlarda titreme değilde ellerim terliyor iyice utanıyorum :( evet bu durumlar gerçekten normal değilmiş daha iyi anlıyorum birşeyler yapmak gerek bir an önce zaman bulup yardım almak gerek.. :25:

gidiyo gülüm aynen devam ediyor.yada ben yenemedim bu durumu.insallah sen yenersin:16:konusan utanmayan rahat kızlara imreniyorum.

Son düzenleme:

bu tarz ilişkiler başlangıç çok önemli.ısınamayınca baştan olmuyor işte ama başta en sevmediğin anormal gelen insan bile tanıdıkça seviyorsun ya da çok sevip ısnınca içinden sana hiç uymayan biri çıkabiliyor..bende çok gereksiz konuşmayı sevmediğimden fazla konuşmam ama genelde lafımı sakınmam pek bazen kırıcı da olabiliyorum hatta:30: insan ilişkilerinde şöyle düşün karşındaki ilginç farklı saçma sapan anormal gelebilir ama her insandan öğrenebileceğin bişey vardır ki üni gibi bi ortamda herkeees farklı kafada.okul bittiğinde bi daha kimseyi görmüceksin ama öğrendiklerin yanına kar kalıcak :7:

bu tarz ilişkiler başlangıç çok önemli.ısınamayınca baştan olmuyor işte ama başta en sevmediğin anormal gelen insan bile tanıdıkça seviyorsun ya da çok sevip ısnınca içinden sana hiç uymayan biri çıkabiliyor..bende çok gereksiz konuşmayı sevmediğimden fazla konuşmam ama genelde lafımı sakınmam pek bazen kırıcı da olabiliyorum hatta:30: insan ilişkilerinde şöyle düşün karşındaki ilginç farklı saçma sapan anormal gelebilir ama her insandan öğrenebileceğin bişey vardır ki üni gibi bi ortamda herkeees farklı kafada.okul bittiğinde bi daha kimseyi görmüceksin ama öğrendiklerin yanına kar kalıcak :7:

aslında haklısın.. ama şöyle, aslında çevremdekilere başlarda ısınmış gibiydim sonra hiçbiriyle uyuşmadığımı farkettim o yüzden konuşmayada pek gerek duymadım sanırım ama dediğin gibi aslında okul bittiğinde kimse birbirini görmücek bile, hal böyleyken onlar normal iletişim içindeyse ben neden olmayım tabii.. farklı bi bakış açısı olmuş belki bu açıdan düşünüp daha farklı olmaya çalışabilirim hatta çalışcam.. çok teşekkür ederim ilgin için

:17::29::83:4-5 ay önceki, halim aklıma geldi.. :17: umarım birdaha böyle birşey yaşamam..15 yaşındaydım 10 a gidiyorudum..Aksiyette ve böyle bir şey vardı.Derse bile katılamıyorumdum adım gibi hatırlıyorum bir gün derse katıldım kalktım ayaga konuşuyordum,bi ter bastı bir titreme Bayılıcaktım sanki :( O kadar fazla titredimki,kafamı bile kontrol edemiyordum.. Benim yakın arkadaşım bile yoktu kaldıki erkek arkadaşım olsun.Ama atlattım çook şükür.. İlaç ve ortam değişikliği en azından bir kişi bile hayatımda çok etki etti..Yazın 3 ay sırf onunla vedalga geçişlen kilolarımı keyifli bir şekilde verdim.NLP kitapları okudum.Sormak istediğiniz bir şey varsa size yardımcı olmak için elimden geleni yaparım :) Ayrıca yaşıma bakmayın,bir süre sonra insan psikolojisiyle bayağı ilgili olduğumdan bir çok kişiye bilimsel konuşmalar yaptım,umarım kolayca bundan kurtulursunuz ... :17::29::83:

bende aynı durumdayım ama hapları oluyormus bunların arastırıp almayı düşünüyorum heycanı stresi azltıyormus en azından önemli günlerde alır atarım baska türlü asamıcam bu sıkılganlıgı
:14:

iyi akşamlar tekrardan sınavlarım olduğu için pek giremedim internete bitti çok şükür sınavlarım. Durumum hala aynı aslında bu durumum için bi uzmandan yardım almayı hiç düşünmedim. Hazır evimede gelmişken değerlendirmem gerekir bu tatilimi en kısa sürede atlatmam gerekiyo yarın öbür gün üniv. bitse naparım ben :53:

Tam bir sene geçmiş umarım düzelmişsindir.

Aynı sorun bendede vardı.Üniversitenin ilk yıllarında hiç kimseyle konuşmuyordum.Daha doğrusu konuşacak laf bulamıyordum doğru düzgün.İçime kapanık bir hal almaya başlamıştım...

Üniversitenin ikinci yılı bir kızla tanıştım.Kız resmen benim özgüvenimi yerine getirdi!Herkesle konuşmaya başladım,biraz patavatsız oldum hatta. :KK16::KK53:

Şuanda fazla cenesi düşük biri oldum denebili4

Back