• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İÇİMDEKİLERİ ANLATMAK İSTEDİM..

ebru salan

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2014
101
31
18
36
Eşimi seviyorum şuan iyiyiz de ama o da bana zamanında çok şey yaşattı.Ailesini tuttu,beni onların yanında azarladı, hep onları haklı gördü.Ailesinin bana yaptıklarını anlatsam zaten ,ikiyüzlülükleri en kötüsü...Ben hayatımda böyle insanlar tanımadım bu kadar kötü,bu kadar insafsız insanlar tanımadım..Evliliğimin ilk aylarını zehir ettiler bana ,Allaha havale ettim hepsini.Aileme sürekli artık bize geldi,sizin değil kızınız.Gelin herşeyi yapacak,alttan alacak köle..Ailesine gitmeyecek hep bize gelecek.Bende annem de kızardık,olmaz öyle şey derdik.Kaynanam eşimi arayıp annemi beni kötülerdi, bir ise bin katar anlatırdı.Görümcem bile bana geldi kalmaya,ben işe gidince beni kötülemeye başlardı bunlar ne biçim insanlar..Yaptığım bişeyde olsa..Ben dayanamayıp evi terkettim eşim yalvar yakar çağırdı.Eşimin haberi olmadan kp aradı ,kaynanam ordan bağırıyodu gelmesin istemiyoruz diye..Kp anneme kalsın orda dedi daha neler neler..Hiçbişeyimize destek olmadılar ama düğünde altınlarıma kadar aldılar neden eşim ezik çünkü..Şimdi daha iyi gibi ama bana yaptıklarını beni ailesine karşı ezip korumamasını unutamıyorum.En çok ta ben kardeşimin mezuniyetine gidecektim.Eşimde izin vermişti,kp aradı nereye gidiyo yollama dedi ve eşim gidemezsin dedi.Babasının kuklası gibi yat yat, kalk kalk..Kp sonra bize geldi ve bana bir yere gideceksen eşine,şuna,buna değil bana soracaksın..Aklınız alabiliyomu sen kimsin sana soracağım.Eşimle çok kavgalar ettik.Ben evi terkedip geldikten sonra daha iyi sanki.Ama gizlice ailesiyle konuşuyordu,benim yanımda konusmuyordu.Tartıştık şimdi biraz biraz başladı yanımda konuşmaya..Sanki yine dolduruyolar benimle ilgili gitti bizi rezil etti diye..Ben ailesine saygısızlık yapmışım evi terkederek.Konuşmuyorum ailesiyle ama sanki istiyo gibi özür dilememi.Bende dilenecek bişey yok diyorum.resti çekiyorum bişey diyemiyo eşim.Ama bana yaptıklarını unutamıyorum sanki her an yine ailesini tutacak gibi yine iyice paranoyak yaptılar beni..Artık herşeyin altında birşey aramaya başladım.Kızlar bazen çok pişman oluyorum ne kadar körmüşüm görmek istememişim yada..Evlenmeden önce ailesi önemli değil diyodum ama ailesi çok önemliymiş..Mutlu aileleri gördükçe o kadar özeniyorumki..Ailem istememişti ben ısrarla istedim ,aile ne derse doğrudur yabana atmamak lazım geç anladım sanki..İçimi dökmek istedim..:(

canım mutlu aılelerı görüp üzülme bana bak bende mutsuzum :D. o kayınvaliden ve pederin varya işte onlar insanlıktan nasibini almamış. sen eşine hesap verirsin. onlara laf düşmez. eşini eline almaya bak. hata ediyor onları dinlemekle. belliki aile istemiyor seni. eğer eşinde destek vermiyorsa sana kafanı al elinin arasına düşün derim. ve çocuk falan yoksa yapma sakın bi süre daha . bir koca olarak ailesine ben evimin eşimin kararlarını kendim verebilirim çocuk değilim diyemiyorsa ona da ayrıca bir hakareti borç bilirim:KK62: ne lanet insanlar bunlar ya

Eşimi seviyorum şuan iyiyiz de ama o da bana zamanında çok şey yaşattı.Ailesini tuttu,beni onların yanında azarladı, hep onları haklı gördü.Ailesinin bana yaptıklarını anlatsam zaten ,ikiyüzlülükleri en kötüsü...Ben hayatımda böyle insanlar tanımadım bu kadar kötü,bu kadar insafsız insanlar tanımadım..Evliliğimin ilk aylarını zehir ettiler bana ,Allaha havale ettim hepsini.Aileme sürekli artık bize geldi,sizin değil kızınız.Gelin herşeyi yapacak,alttan alacak köle..Ailesine gitmeyecek hep bize gelecek.Bende annem de kızardık,olmaz öyle şey derdik.Kaynanam eşimi arayıp annemi beni kötülerdi, bir ise bin katar anlatırdı.Görümcem bile bana geldi kalmaya,ben işe gidince beni kötülemeye başlardı bunlar ne biçim insanlar..Yaptığım bişeyde olsa..Ben dayanamayıp evi terkettim eşim yalvar yakar çağırdı.Eşimin haberi olmadan kp aradı ,kaynanam ordan bağırıyodu gelmesin istemiyoruz diye..Kp anneme kalsın orda dedi daha neler neler..Hiçbişeyimize destek olmadılar ama düğünde altınlarıma kadar aldılar neden eşim ezik çünkü..Şimdi daha iyi gibi ama bana yaptıklarını beni ailesine karşı ezip korumamasını unutamıyorum.En çok ta ben kardeşimin mezuniyetine gidecektim.Eşimde izin vermişti,kp aradı nereye gidiyo yollama dedi ve eşim gidemezsin dedi.Babasının kuklası gibi yat yat, kalk kalk..Kp sonra bize geldi ve bana bir yere gideceksen eşine,şuna,buna değil bana soracaksın..Aklınız alabiliyomu sen kimsin sana soracağım.Eşimle çok kavgalar ettik.Ben evi terkedip geldikten sonra daha iyi sanki.Ama gizlice ailesiyle konuşuyordu,benim yanımda konusmuyordu.Tartıştık şimdi biraz biraz başladı yanımda konuşmaya..Sanki yine dolduruyolar benimle ilgili gitti bizi rezil etti diye..Ben ailesine saygısızlık yapmışım evi terkederek.Konuşmuyorum ailesiyle ama sanki istiyo gibi özür dilememi.Bende dilenecek bişey yok diyorum.resti çekiyorum bişey diyemiyo eşim.Ama bana yaptıklarını unutamıyorum sanki her an yine ailesini tutacak gibi yine iyice paranoyak yaptılar beni..Artık herşeyin altında birşey aramaya başladım.Kızlar bazen çok pişman oluyorum ne kadar körmüşüm görmek istememişim yada..Evlenmeden önce ailesi önemli değil diyodum ama ailesi çok önemliymiş..Mutlu aileleri gördükçe o kadar özeniyorumki..Ailem istememişti ben ısrarla istedim ,aile ne derse doğrudur yabana atmamak lazım geç anladım sanki..İçimi dökmek istedim..:KK43:
Bende fobi oldular karabasan kılığında kabusum oluyorlar. Faydaları olmadı ve bazı sözleri ve hareketleri beni anormal soguttu kendilerinden :( :(

canım mutlu aılelerı görüp üzülme bana bak bende mutsuzum :D. o kayınvaliden ve pederin varya işte onlar insanlıktan nasibini almamış. sen eşine hesap verirsin. onlara laf düşmez. eşini eline almaya bak. hata ediyor onları dinlemekle. belliki aile istemiyor seni. eğer eşinde destek vermiyorsa sana kafanı al elinin arasına düşün derim. ve çocuk falan yoksa yapma sakın bi süre daha . bir koca olarak ailesine ben evimin eşimin kararlarını kendim verebilirim çocuk değilim diyemiyorsa ona da ayrıca bir hakareti borç bilirim:KK62: ne lanet insanlar bunlar ya
Gerçekten bunlar gibi lanet insanlar hayatımda tanımadım.Bi insan ancak bu kadar insafsız olabilir.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Etme bulma dünyası onlarda bulacaklar,hakkımı helal etmiyorum.

Kızkardeşinizin mezuniyeti ile ilgili konunuzu hatırlıyorum. O zaman herkes size gitmeniz yönünde tavsiye vermisti. Anladığım kadarıyla gitmemişsiniz.

Size şunu söyleyebilirim. Çalışan gencecik bir kadınsınız. Siz kendinizi dusunmezseniz kimse sizi düşünmez. Kimsenin hayatınıza bu kadar müdahale etmesine izin vermemeniz gerekir. Yoksa bu sorunlar ömür boyu sürer gider...

Gerçekten bunlar gibi lanet insanlar hayatımda tanımadım.Bi insan ancak bu kadar insafsız olabilir.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Etme bulma dünyası onlarda bulacaklar,hakkımı helal etmiyorum.
amin canım benim Allah görüyor yaptıklarını o tarafta şapa oturunca da desinler ayyy biz oğlumuza karışırız. gelinde bize sorucakkk diye. bizde o cosssssss sesiyle ohh diycez :*

Çok iyi anlıyorum seni.
Bilmiyorum çocuk var mı, ama yoksa düşünme canım.
Girmesinler aklına çocuk olunca herşey değişir diye zerre kadar olumlu birşey değişmiyor.
Ailesi kıskanç belli ki, çocuk olunca hepten işi yokuşa sürer bunlar.
Sende benim gibi takıntılı bir insan haline gelmişsin.
insan paranoyaya bağlıyor acabalarla.
Eğer elindeyse düşünmemeye çalış zihninden sil at.
Ama akıllı davran canım.
Çocuk yoksa uzunca bir süre düşünme.

Kızkardeşinizin mezuniyeti ile ilgili konunuzu hatırlıyorum. O zaman herkes size gitmeniz yönünde tavsiye vermisti. Anladığım kadarıyla gitmemişsiniz.

Size şunu söyleyebilirim. Çalışan gencecik bir kadınsınız. Siz kendinizi dusunmezseniz kimse sizi düşünmez. Kimsenin hayatınıza bu kadar müdahale etmesine izin vermemeniz gerekir. Yoksa bu sorunlar ömür boyu sürer gider...
Evet o kadar haklısın ki çünkü gerçekten ben çok taviz verdim.Düzelir dedim öyle böyle derken hata benim aslında ben kendime deger vermedim ki.O yüzden böyle değersizleştim belki.Çünkü kendimden çok ödün verdim ama hiç almadım..

Eşimdede iş yok.O beni savunsa ailesi bana böyle davranamaz.Ben yine bunlara ragmen ailesini aradım ilk zamanlarda safmışım tlf bakmadılar.Üstüne beni aramasın falan dediler eşime.Eşim tamam demiş,kendi gayet konuşuyo güzel güzel.Başka şehirdeler yanlarına gidiyo bensiz ki zaten beni istemiyolar.Ya adam demiyoki benim karıma böyle davranamazsınız diye babasına nasıl korkuyor varya..Delirecemmm...

Madem geri döndünüz , esinizde söz verdi; doldurmayin kalbinizi vesveselerle.
En ufak hatada acmayin eski konulari ya da " bak soz vermistin" diye yuklenmeyin esinize.
Yeni sayfa gibi düşünün.
Cocugunuz da yok, iyi düşünün bu sürede.

Madem geri döndünüz , esinizde söz verdi; doldurmayin kalbinizi vesveselerle.
En ufak hatada acmayin eski konulari ya da " bak soz vermistin" diye yuklenmeyin esinize.
Yeni sayfa gibi düşünün.
Cocugunuz da yok, iyi düşünün bu sürede.
Evet doğru diyosun da ben ailesiyle konusmazken,ailesi beni dışlarken o yine tepkisiz kalıyo.Ailesiyle normal konuşuyo,beni savununca saygısızlık yaptığını düşünüyor.Bu da benim kafamı karıştırıyor.

Evet doğru diyosun da ben ailesiyle konusmazken,ailesi beni dışlarken o yine tepkisiz kalıyo.Ailesiyle normal konuşuyo,beni savununca saygısızlık yaptığını düşünüyor.Bu da benim kafamı karıştırıyor.

Sonucta simdi iyisiniz degil mi? Birakin, esiniz bu şekilde idare ediyor demek ki .
Her ailenin sistemi baskadir. Onlarinda baba ogul muhabbeti buymus. Aileine evlatlik gorevini yapsin, onlari kirmasin elbette. Bu evinizin bereketini huzurunu arttirir.
Ne zaman ki isin ucu size yuvaniza dayansa iste o zaman cekin resti.

Aile konulari patlak verdiginde erkegin ustunecok gidilmemeli eger birseyler yapmak icin cabaliyorsa.
Onlarinda bir kopma nokrasi var; uzgunum ki bitirirler hic acimadan evliligi ya da affedilmeyecek seyler yaparlar.

Sonucta simdi iyisiniz degil mi? Birakin, esiniz bu şekilde idare ediyor demek ki .
Her ailenin sistemi baskadir. Onlarinda baba ogul muhabbeti buymus. Aileine evlatlik gorevini yapsin, onlari kirmasin elbette. Bu evinizin bereketini huzurunu arttirir.
Ne zaman ki isin ucu size yuvaniza dayansa iste o zaman cekin resti.

Aile konulari patlak verdiginde erkegin ustunecok gidilmemeli eger birseyler yapmak icin cabaliyorsa.
Onlarinda bir kopma nokrasi var; uzgunum ki bitirirler hic acimadan evliligi ya da affedilmeyecek seyler yaparlar.
Yani ben o zaman ailesiyle ilgili hiçbişeye yorum yapmim ters tepebilir.Benden uzak olsunlar ama eşimi doldurmaya çalışacaklar biliyorum işte bu beni düşündürüyor.

Bence sadece eşiniz değil siz de çekiniyorsunuz ailesinden. Rahat olun biraz. Kendi mutluluğunuzu düşünün. Bırakın onlar ne derse desin. Konuyu açan siz olmayın. Eşiniz acarsa evden gitmenizin ikinizle ilgili bir sorun olduğunu, kimseye yönelik bir saygisizlik teşkil etmediğini, sizin de aranizdaki bu sorunu çözdügünüzü belirtin sakince. Onlar size bir adım atarlarsa sizin de atacağınızı ama hayatınıza eskisi gibi mudahale etmelerine izin vermeyeceğinizi belirtin. Öyle de yapın.

Sizin evden gitmeniz onları çok üzüyorsa buna sebep yaratmamalıydılar. Hele kayınpederinizin dediğine çok sinirlendim. Bir daha böyle bir sey söyleme cesareti bulursa asla kabullenmeyin, kibarca düşüncenizi bildirin.

Aynı şeyleri yaşamak istemiyorsanız biraz cesur olacaksınız. Ama saygısızlık değil bahsettigim.

Eve tekrar döndüğünüze göre her şeye yeniden başlamışsınızdır.

O zaman geçmişe takılıp kalmaya gerek yok.

Back
X