• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

...içimde kalan evlilik hazırlığım ....içimi dökmek istedim...

sezremm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2013
58
18
98
Bursa
eşimle üniversitede tanıştık
6 yıl eşimle görüştük sonra evlendik
4 yıla yakın oldu evleneli
düğünümüzde herşeyi eşimle birlikte yaptık biraz biriktirdik büyük bir kısmınıda eşim kredi çekti öyle aldık takıları
sonra gene kendimiz ödedik kredileri , krediyle alınan takılar bir akrabanın borcuna gitti üstünede su içtik
eşimin ailesi bir tek kınada avucuma çeyrek koydu başka hiç birşeyleri geçmedi bana

nişan bohçaları olur ya al pullu dantelli süslü beyazlar içinde
belki normalde kullanılamayacak şeylerdir ama özenilinir hazırlanılır bohçalar ya hayaldir işte benim öyle hayalim gerçek olmadı
bana öyle bir bohça yapmadılar

eşim dedi ne yapalım diye bende dedim alınacak herşeyin parası bizden çıkacak o da bizde kalabalık kardeş sayımız aldıkmı herşeyi bekleyecekler mırın kırın edecekler beğenmeyecekler boşver yapmayalım dedim

bilmiyordum da ne yapılacağını
bizde hiç öyle aileler karşılıklı oturup ne yapalım gelin kızımıza ne alalım ne yapalım diye sormadılar
benim ailem istemiyordu eşimi sebepte eşimi çirkin buluyorlardı beni kendi istedikleri başka biriyle evlendirmekti
bense çok seviyordum çok iyi biriydi üstelik beğeniyordum başkasını ilgilendirmezdi
sırf ikna etmek için uğraştıgımız için başka detayları gözümüz görmedi eşimle benim

düğünümüz sadece kına gecesinden ibaretti bizim evin bahçesinde oldu
evin son çocugu olduguma çok kalabalıgımız olmadı annem pek oralı olmamış gitmemiş birçok düğüne
içimde bu bir uhte olarak kaldı kalabalık bir düğün olmamış olması
eşiminse sadece kardeşleri anne babası geldi düğüne halbuki daha kalablık gelebilirlerdi
başka şehirde geldikleri için kayınpederim davet etmemiş çağırırsak araba ayarlamak gerekir demiş
tamam konu komşu değilde hiç mi amca dayı teyze getirilmez misafirliğe gider gibi gelinir
buda beni bir üzdü

bakıyorum buradaki yeni gelin evlerine eşyalarına hazırlıklarına benim böyle hazırlıkalrımda olmadı
evlenmeden önce çalışmaya başladıgım için bir takım eşyamı olduk kadar almıştım onunla devam ettik eksikleri tamamlamaya çalıştık
ama öyle idare ederlik bilemedik mi yoksa bir sürü borç mu ödediğimizden hevesim kaldı hep içimde

bugün bir arkadaşın düğününe gittik duygularım depreşti uhtelerim içimi yaktı
evliyim eşimle mutluyum param da var alınmayan yapılmayan herşeyi yapabilirim belki ama heves işte kaldı mı kalıyor

Seni wn iyi ben anlarim yasadiklarini bende yasadim hersey icimde kaldi insanin yapamadiklari hep aklinda oluyo benimde kuzenim evlencek benim icimde ne kaldiysa ona yaptirip ke dimi mutlu etmeye calisiyorum esinle mutluymussun ne guzel cok takilmamayabak....

düğünümüzde herşeyi eşimle birlikte yaptık biraz biriktirdik büyük bir kısmınıda eşim kredi çekti öyle aldık takıları
sonra gene kendimiz ödedik kredileri , krediyle alınan takılar bir akrabanın borcuna gitti üstünede su içtik
eşimin ailesi bir tek kınada avucuma çeyrek koydu başka hiç birşeyleri geçmedi bana

belki normalde kullanılamayacak şeylerdir ama özenilinir hazırlanılır bohçalar ya hayaldir işte benim öyle hayalim gerçek olmadı

eşim dedi ne yapalım diye bende dedim alınacak herşeyin parası bizden çıkacak o da bizde kalabalık kardeş sayımız aldıkmı herşeyi bekleyecekler mırın kırın edecekler beğenmeyecekler boşver yapmayalım dedim

bizde hiç öyle aileler karşılıklı oturup ne yapalım gelin kızımıza ne alalım ne yapalım diye sormadılar
benim ailem istemiyordu eşimi sebepte eşimi çirkin buluyorlardı beni kendi istedikleri başka biriyle evlendirmekti
bense çok seviyordum çok iyi biriydi üstelik beğeniyordum başkasını ilgilendirmezdi
sırf ikna etmek için uğraştıgımız için başka detayları gözümüz görmedi eşimle benim

evin son çocugu olduguma çok kalabalıgımız olmadı annem pek oralı olmamış gitmemiş birçok düğüne
eşiminse sadece kardeşleri anne babası geldi düğüne halbuki daha kalablık gelebilirlerdi
başka şehirde geldikleri için kayınpederim davet etmemiş çağırırsak araba ayarlamak gerekir demiş
tamam konu komşu değilde hiç mi amca dayı teyze getirilmez misafirliğe gider gibi gelinir
buda beni bir üzdü

bakıyorum buradaki yeni gelin evlerine eşyalarına hazırlıklarına benim böyle hazırlıkalrımda olmadı
evlenmeden önce çalışmaya başladıgım için bir takım eşyamı olduk kadar almıştım onunla devam ettik eksikleri tamamlamaya çalıştık
ama öyle idare ederlik bilemedik mi yoksa bir sürü borç mu ödediğimizden hevesim kaldı hep içimde

evliyim eşimle mutluyum param da var alınmayan yapılmayan herşeyi yapabilirim belki ama heves işte kaldı mı kalıyor

canim oncelikle allah mutlulugunuzu daim etsin..
bende temmuzda 4. yilima gircem.esim yurtdisinda yasiyodu ve inan issizken aldigi birkac ayin toplu maasiyla gelip dugun yapip gitti. sadece TAKI ve bi kac parca elbise aldi bana. annemlerde bana yatak ortusu bi kac havlu,bornoz takimi tarzi ceyizlik aldilar ellerinden geldigince ama turkiyede yapilanlar kadar abartili degil..
kaynanamlar ise bi carsaf bile cikarmadi..sadece ogullarindan nasil daha cok para koparabilirz diye dusunduler o kadar..esim bile ailesinin gercek yuzunu dugunde gormus oldu malesef..
sonra benim vizem cikti dugunden 6 ay sonra ben esimin bekar evine geldim durumu yoktu yeni esya almaya beni 2 yil falan bekler misin dedi tamam dedim..ailemde biliyo bunlari ama ailesi gormezden geldi hep bende geldim bekar evine 1 oda 1 salon kucucuk ev orada 1 bucuk sene yasadik oglumuz 9 aylik olunca tasindik azar azar para biriktirip paramiz kadar esya aldik dosedik cok sukur memnunum evimden simdi..ve inan hala cooook eksigim var daha onu da yavas yavas alcam yani mutfak ceyizim hic bisey almadim daha diyorum ya eksiklerim var ama yavas yavas hallediyoruz yeter ki saglimiz ve sevgimiz yerinde olsun..
kaynanamlara laf soktugum zamanlarda hic orali bile olmazlar ama hava atmaya gelince onlardan havalisi yok..birde konu kendi kizlarina gelince aga pasa kizi dersin..nisanliyken nisallisini soyup sogana cevirdi neymis hersey olmasi gerektigi gibi olmaliymis..onlar da gelin oldu bende gelin oldum ama onlarin yaptigini ben asla yapamadim esime..icim elvermezdi kiyamazdim kiyamadim da...sonuc onlar mutsuz ben cok sukur sevidigimle sicak yuvamda oglusumuzu buyutmeye calisip eksiklerimizi dolduruyoruz yavas yavas...

yani tum bunlari niye anlattim yalniz degilsin ama allah goruyo kalbimizin nasil oldugunu ve herkese gonlune gore er yada gec veriyo..:16::16:

Son düzenleyen: Moderatör:
annemde güya çeyiz diye bir sürü dantel işleme birşey verdi ama hala verdiği kolide duruyor
danteller kumaşa dikilecekmiş ara geçirme deniliyo ama geçmemiş havlular var birkaç tana oyası hasır fisto
yani annemde param yok diye yapmadı halbuki parası olmayandan değilde parasına kıyamayanlardan bankada birikiyo

offf deli gönül diyo
git kendine a dan z ye tüm istediklerini al nişan bohçanı çeyizi mobilyanı eşyanı al
dünya kadar borç olacak ama elalemin borcunu ödemektense kendi borcunu ödersin
tabi gönül dellenince söylüyorda gerçekleştirmek kolay değil
hadi gerçekleştirdik diyelim
o hayalleri yaşayacakmıyız tekrar
herşey zamanında olunca güzel

demişsiniz ya onlarda gelin bizde geliniz diye
ama hiç sorun edilecek birşey yokken sıkıntı yaşatmalarına gerek varmıydı

Eşimle herşeyimizi kendimiz yaptık borçlara yetmeyiz diye fon avize almadık beyaz eşya beğendiğim değil en uygununu aldık mobilya ve halı yine çok beğenerek değil uygun olan ( ama yine de içimize sinerek) aldık başka bişeyi ödeme gücümüz kalmadı borcumuz bitsin tüm eksikler olur dedik borç bitti tüp bebek tedavisi için yine herşeyi kıstık

şimdi bebeklerimiz oldu ev aldık yine hiçbişey yapamadık bazen misafir gelince utanıyorum salonda avize olmayışından evime ne vestiyer ne banyo dolabı hiç bişey yaptıramadım bebek odamız bile yok hala sabırla bekliyorum inşallah olacak en azından bebek odam

Çok mu dertliymişim ne

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence yine senden kaynaklı.Artık bu zamanda cogu kisi herseyini kendisi yapiyor.Kimse 4×4 lük degil.Bak ben calisiyorum ceyizimi kendim yaptim.Ailem benimde erkek arkadasimi pek istemiyolar ama 3 yildir kararli durdugumuzu sevgimizi gorduler yami elimizden gelen mucadeleyi yapiyoruz ailemi ikna edebilmek onlarin gonullerini almak icin.Erkek tarafina gelince dugune dair ne varsa herseyi erkek arkadasim yapicak annesinin kiyafetine kadr.Ama ben napiyorum bekliyorjm.Ona elimden geldigince destek olmaya calisiyorum.Allaha sukur bohcamida herseyimide yapicak erkek arkadasim cakisiyor cok sukur.Aceleye getirmiyoruz.Suan nisan masraflarinu biriktirdi.Nisanla dugun arasida dugun takisini geri kalanida kredi cekicek.Sorasinda odicez beraber.Benim maasim hep ceyizlerime gidiyor ay sonunu zor getiriyorum.Yani kimse 4×4 luk degil.Ama halimize cok sukur Rabbim masip eyledi yapabiliyorumm.

Son düzenleme:
Benim de benzer şeyler yaşandı. Henüz dert etmedim. Eder miyim bilmiyorum. Eşimle 5 yılın sonunda evlendik. Ailem hiç istemedi hep köstek oldular. Eşime ev alma şartı koştular. Kredi çektik. Düğün olmadı. Bir nikah benim yaşadığım yerde.. Bir de onların evinin bahçesinde düğünümsü bir eğlence... O bahçe düğünü çok kalabalıktı seninkinden farklı olarak o ilçede yaşayan herkes gelmişti. Takılarımızı peşinat yaptık hemen bir eve yatırdık kalanı krediye bağladık kutu gibi 50 m2 ev. Krediyi ödeyemedik. Eşim yurtdışında iş buldu gitti ödeyebilmek için. Ben burda çalışıyorum. 1,5 yıldır ayrı yaşıyoruz bu yüzden. Öyle nişandı bohçaydı zaten istemediğim şeylerdi. Eşim evlenme teklifi etti yüzük taktı. Sonra aileler tanıştı isteme oldu falan aileler arasında öyle yüzük takma yapmadık bir daha. Ben gereksiz buldum öyle şeyleri zaten. Başka şeylere yoğunlaşmıştım senin dediğin gibi.

Şu an eşimle birlikte olacağım günü beklemekten başka bir şeye takılmıyorum.

Bunları düşünme artık. O kadar gereksiz şeyler ki şu düğün hazırlıkları. Yeni gelin evi bilmem ne. Biz boş eve girdik. Yatak odamızı aldık. sonra ihtiyaca göre her gün bir şeyler aldık :) Çok daha zevkliydi bence..

Sıkma canını bunları düşün düşün patlarsın bir yerde. Doldurma kendi kendini..

durup durup dertlenmiyorum ama
önceden bende pek heveslenmezdim gerek duymadım tefarruattı benim için olsa ne olur olmasa ne olurdu

bilmiyorum ama bu arkadaşın düğünü beni pek etkiledi o heyecan çoşku cümbüş hazırlık
çok güzeldi her anı aşama aşama düşünülmüş hep birlikte yapılmış
muhakkak onlardada sıkıntı olmuş olabilir ama yüzleri mutluydu gözleri heyecanlıydı
ne bileyim mutlu olmak için çok zengin olmaya gerek yoktu
kayınvalidemler bugüne kadar hiç mi bu oğlan evlenecek ne yaparız diye düşünmemeişler bi patik yazmada mı koyamamışlar

önemsenilmemiş olması yaralı gönlümü
bazen farkına varamıyor insan sonradan dank ediyor o zaman soruyor neden diye

buda beni bir üzdü

Canim bence bu konulari düşunup kendini üzme, eşinle çok mutlu olduğunu yazmışsin ne güzel tadini çikar. Neler görüyoruz burda; nişani, evlilik hazirliği, düğünü dört dörtlük olup da daha sonra eşiyle çok kötü şeyler yaşayanlar var. Hem tüm yaşayamadiklarini, içinde kalan güzellikleri ilerde evlatlarina yaşatip çok daha mutlu olabilirsin :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

buda beni bir üzdü

Canim yuvana bak esinle mutlu ol gecmisi geriyi getiremessin ama gelecegin elindedir herzaman...gelecegini süsleyebilirsin :) mutluluklar...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hiç düşünmemeye bak boşver üzüle üzüle kendimize ediyoruz. Ben sözlendim ailem biz nişan yapamayız dedi bu kına yapamayız çeyiz yapamayız takı yapamayız diye devam etti ve sürekli eşimi sömürdü annem kuaföre o götürecek bizi şehirdışına düğüne o götürecek nişan takısı benim olacak ama nişanı ben yapmam falan falan işte hergünüm ağlamakla geçti en güzel günlerim mahfoldu bide ben çalışıp 6 yıl boyunca maaş kartımı onlara verdiğim halde oldu bunlar.Evlendim bebeğim oldu yine aynı annem ne maddi ne manevi desteği yok sadece köstek bana, eşimi kötülüyor kaynanamı kötülüyor kavga ettik oğlum 10 günlük ya vardı ya yoktu 9 ay oldu görüşmüyorum çok rahatım artık ne müdahale ettiriyorum ne düşünüyorum ya hasta olacaktım ya deli olacaktım allah korusun en iyisi düşünmemek evine keyfine bakmak.

Back