• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

icime sıgdıramıyorum aklimdan cıkmı insanlar ne vicdansız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir adam varmış, amca koronadan vefat etmiş 2 oğlu varmış birincisinin düğünü olmuş, ikincinin olmamış. Konu sahibi de evlenmemiş oğluna kalsın istiyor bütün miras, gelin ise benim eşime de pay düşer demiş
Amcanın mirasından evlenen çocuğa da pay düşer bunda sizi sinir edecek ne olduğunu anlamadım. Kadını sevmiyorsunuz diye mirastan neden pay vermiyorsunuz:KK70: Ayrıca herkesin her düşüncesi aynı olmayabilir, ne yapalım zorla evlatlık al mı diyelim.
Ayrıca isteyen mutfağı da yeniler, 1000 tl ayakkabı da alır.
Başkalarının aile işlerinin iç yüzünü bilemezsiniz o yüzden sizi ilgilendirmeyen konularla ilgilenmeyin bence.
Nedense Emeli kıskanıyorsunuz da kadını linçleyelim diye uğraşmışsınız gibi geldi:KK70:

Konunun bu kadar karmasik olmasinin sebebi asil konuyu anlatmadan once Emelin ne vicdansiz oldugunu anlamamiz için verilen ipuçlari 😂😂😂

cidden ne vicdansiz insanlar siniz bugunun yarini var ben icimi döktum siz gibilerin igrenc dalgasi icin gelmedim beni ne mi ilgilendiriyo her gun yuz yuze geliyoruz bu insanlarla o kadin sizlerden biride olabilir ben nasil yardim ederim acaba dige dusunuyorum esim esimin aileside dun moral yemegi verdim o yuzden bunca seyi ögrendim o kadinin aglamasini izledim bi yere barinamayan yasli bacaklari ödem toplamis yururken zorlanan bi kadin, inanmazsiniz ama emel icin bile dua ediyodum cocugu olsun die ama sizin gibi insanlar duyarsiz olmayi sewiyo susup izleyelim ve dalga gecelim bir gun ayni seyi sizin yasamayacaginiz kesin garantisi var herhalde ne tarafınızdan algiliyosaniz artik insan gibi icimi doktum ama iste sadece insan yok bu hayatta nys rabbim buyuk herseyin hayirlisini versin..

cidden ne vicdansiz insanlar siniz bugunun yarini var ben icimi döktum siz gibilerin igrenc dalgasi icin gelmedim beni ne mi ilgilendiriyo her gun yuz yuze geliyoruz bu insanlarla o kadin sizlerden biride olabilir ben nasil yardim ederim acaba dige dusunuyorum esim esimin aileside dun moral yemegi verdim o yuzden bunca seyi ögrendim o kadinin aglamasini izledim bi yere barinamayan yasli bacaklari ödem toplamis yururken zorlanan bi kadin, inanmazsiniz ama emel icin bile dua ediyodum cocugu olsun die ama sizin gibi insanlar duyarsiz olmayi sewiyo susup izleyelim ve dalga gecelim bir gun ayni seyi sizin yasamayacaginiz kesin garantisi var herhalde ne tarafınızdan algiliyosaniz artik insan gibi icimi doktum ama iste sadece insan yok bu hayatta nys rabbim buyuk herseyin hayirlisini versin..
Hanımefendi konunun yarısını Emel’e ayırmışsınız. Madem teyzeye üzüldünüz onu anlatın Emel ne alaka

Kadinin başka cocuklari da var madem niye Emel bakmiyor diye ağlaniyor bu kadar onu anlamadim?
Emel olmasa sokakta mi kalacakti kadin? Kendi cocuklarinin neden bakmadigini hiç yazmiyorsunuz habire emel öyle emel böyle... Niye kadinin bakimi Emel e kaliyor diger cocuklar nerede?

Vicdan sorgulamasi yapacaksaniz kadinin kendi cocuklari niye bakmiyor onu sorgulayin. Allah Allah yahu...

Amacınız soruna çözüm üretmek değil ki dedikodu yapmak, başkasının kötülüğü üzerinden kendinizi yüceltmek.
Aksi halde bu teyze için ne yapılabilir, diye sorardınız.

Emeeel sen de burada mısın yiğidim senden de dinlemek isterim :halay:

Şaka bir yana ne kadar üzülseniz de başkasının annesini niye eve alıp bakmak istiyorsunuz kendi çocukları varken? Bunu düşünmesi gereken onun kendi çocukları. Bakmaya en gönüllü olan genelde en çok çile çeken oluyor benim gördüğüm hep bu. Kıymeti bilinmiyor, diğerleri geziyor yiyor içiyor hatta anne babalarının her türlü malının mülkünün sefasını sürüyor. Arada bir tane fazla vicdan sahibi gelin/damat çıkıyor ona da hayat zindan oluyor. Fazla karışmayın sonra sizin başınız yanmasın, dertsiz başınıza dert aramayın. Özür dileyerek söylüyorum ki vicdanlı olmakla enayi olmak farklı şeyler.

Valla ben yorum yapmaya bile korkarım siz bayağı işin içine girmişsiniz. Çok yakın arkadaşıma bile bazı konularda tarafsız kalırım ki ilerde sen böyle demiştin durumu olmasın diye. Ağzınızdan çıkan her söze dikkat edin herkes iyi olur laf döner dolaşır.Allah iyilerin yardımcısı olsun, kötüler kendilerini koruyor zaten.

Emeeel sen de burada mısın yiğidim senden de dinlemek isterim :halay:

Şaka bir yana ne kadar üzülseniz de başkasının annesini niye eve alıp bakmak istiyorsunuz kendi çocukları varken? Bunu düşünmesi gereken onun kendi çocukları. Bakmaya en gönüllü olan genelde en çok çile çeken oluyor benim gördüğüm hep bu. Kıymeti bilinmiyor, diğerleri geziyor yiyor içiyor hatta anne babalarının her türlü malının mülkünün sefasını sürüyor. Arada bir tane fazla vicdan sahibi gelin/damat çıkıyor ona da hayat zindan oluyor. Fazla karışmayın sonra sizin başınız yanmasın, dertsiz başınıza dert aramayın. Özür dileyerek söylüyorum ki vicdanlı olmakla enayi olmak farklı şeyler.
Ay öyle bir yazmışsınız ki gözümde bir sürü insan canlandı. Gerçekten de kural gibi işleyen bir durum bu.

Canım oğlu, kızı bakmak zorunda ama hiç bir gelin eşinin ailesine bakmak zorunda değil. İnsan eti ağırdır. Kimsenin ne kadar ömrü var o da belli değil. Belki kayınvalide gelinden de çok yaşayacak. Bu çok ağır bir sorumluluk. Siz bakıyor olabilirsiniz fakat herkes aynı olacak diye bişey yok. Her insan farklıdır. Her insanın Sabri aynı değildir. Karşılaştırma yapmanız yanlış. Yargılamanız da yanlış. Ölüm hak miras helal demişler bakmıyor diye kadın miras almasın mı? Kadına çok uzulduyseniz elinizi açın dua edin. Fazla karışmayın. Bu arada yemeğe çağırdığıniz aile bol bol gelinin dedikodusunu yapmışlar. Arkasından konuşmuşlar. Onlar da az değilmiş . Siz de dedikodusu yapılırken dinlemişsiniz. Herşeyi öğrenmişsiniz. Size başkasının dedikodusunu yapan başkasına da sizi anlatır.
Dedikoduya engel olamıyorsam ortamı terk ederim. Sonra o günah böyle kemirir içinizi. Vicdanınızi rahatlatmak için de kadının vicdansiz olduğuna inanmak ve inandırmak istersiniz. Tıpkı bu konuyu açarken yaptığınız gibi.

Kayınpederin mirası gelini ilgilendirmez. Kardeşler nasıl isterse öyle paylaşırlar. Karısı böyle bir sebepten annesini ve kardeşini eve almayacağını söylüyorsa yolun açık olsun der.
Benim eşim bana böyle bir cümle kursa kapıyı gösteririm. Benim babamin annemin mali eşimi ne ilgilendirir?
🤷‍♀️
Senin yapabileceğin hiçbir şey yok. Kuzenlerin kendi aralarında çözecekler olayı.

Öyle bir anlatmışsın ki sanki gelin, kadını evire çevire dövmüş, kırk iki yerinden bıçaklamış, çalılıklara bastonuyla birlikte gelinlik giydirip atmış gibi. Allah asıl sizin gibilerden korusun insanları valla. Sizin gibilerin derdi vicdan falan değil. Suçluluk duygusunu kullanıp insanları manipüle ediyorsunuz. Tek derdiniz gelinin mirastan pay istemesi. Eğer bu miras olayı olmasaydı ve gelin bakmak istemeseydi, banane der geçerdiniz belkide. Ama yok siz hep birilerini kötüleyerek kendi vicdanınızı rahatlatmaya alışmış olduğunuz için kendinize kurban sürekli arayacaksınız. Kötü sizsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X