- 25 Şubat 2013
- 1.079
- 644
- 46
- Konu Sahibi cesursincap
Belki biraz uzun olacak ama kusura bakmayın kızlar içim şişti ondandır. Benim sorunum eşim ve ailesiyle. Şöyle ki düğünümüzü kendi imkanlarımızla yaptık. Ailesi bize sadece 9.000 lira verdi. O paranın 4.500 lirasıyla anne ve babasının bana takması için bir set aldık. Geri kalan parayla da ihtiyaçlarımızın bir kısmını karşıladık. Evleneli 5 ay oldu ve malum düğün taksitleri hala devam ediyor. Bu arada eşim oturduğumuz evin kredisini de ödüyor. Ben de kendi kredi kartım ve arabanın masraflarını (kasko, vergi, yeni tüp ve lastikler takıldı onun taksitleri ve yakıt masraflarının bir kısmı) karşılayıp artan bir şey olursa eşime destek olmaya çalışıyorum. Genelde de ayı ekside kapatıyoruz. Sorun şu ki eşim evlenmeden önce annesinden 80 gr bilezik almış ilk arabasını almak için. O zamanlar ben ortada yoktum bile. Daha sonra annesi 40 gr. Benim hediyem olsun 40 gr. Bileziğimi bana geri alırsın demiş. O şekilde anlaşmışlar. Eşim de annesine olan borcunu ödeyebilmek için altın hesabında para biriktirmeye çalışıyordu. Geçenlerde ailesinin paraya ihtiyacı olunca küçük kaynım 1.000 lira para vermiş. Kayınvalidem de eşimi arayıp benim için altın hesabında biriktirdiğin altınları bozdurup 1.000 lirayı kardeşine gönder dedi ve eşim de öyle yaptı. Ben şöyle düşünmüştüm. 1.000 lira yaklaşık 12-13 gr yapıyor, biz kayınvalideye 30 gr. Bilezik alırız. Ama eşim annesinin 40 gr istediğini ve doğru olanın da bu olduğunu söylüyor. O gönderdiğimiz 1.000 lira ne olacak deyince de annesi bize 40 gr hediye etmiş ya 1.000 liranın lafı mı olurmuş! Diyor. Zoruma giden bizden zorla alınıp küçük kaynıma parasının geri verilmesi. Yani ondan çıkmasın da para bizden çıksın mantığını yürütmeleri. Ayrıca üzüldüğüm tek başına bu değil. O kadar doluyum ki bu para mevzusuyla ilgili olarak. Daha önce abisinin 15.000 lira kadar kredi borcu yüzünden eşiyle boşanma durumuna geldiği için onun kredisinin hepsini eşim ödemiş. Abisi bize düğünde iki tane bilezik taktı diye düğün salonunda kayınvalide oğlunu azarlarken bizim akrabalar duymuş bir tane bilezik nelerine yetmiyor, neden iki tane alıyorsun diye. İnsanlar gelip bana söyledi çok mahçup oldum. Zaten düğün masraflarının içinde boğulurken eşim bana hiç haber bile vermeden gidip 3.000 lira kredi çekip abisine verdi. Ben abisine verirken gördüm ve o an haberim oldu. Nasıl bozuldum anlatamam. İki bilezikten fazlası düğünümüzün ilk haftası geri verildi bile. Geçenlerde kuzenlerinin düğünü oldu, abisinin adına çeyreği biz taktık. Babasıyla arası iyi olmadığı için bize düğün için verdikleri parayı geri ödeyecekmiş eşim (onlar istemiyor eşimin kararı) Tamam dedim. Aileden en son evlenen eşim ve diğer kardeşlerinin düğünlerinde altın hariç en az 2 parça önemli eşya (televizyon, buzdolabı gibi) alan eşimin düğününde hiçbir kardeşten ses çıkmadı. Herşeyi kendimiz hallettik. Bizde düğünden sonra mevlüt okunmaz kayınvalidem istiyor diye mevlüt yaptım, kayınvalide hiçbirşey karışmadığı gibi yaptıklarımı beğenmedi. Kendi komşularına dağıtmak için bile benden yazma istedi verdim, evine çağırıp elime tutuşturdu onların modası geçmiş adım çıkmasın diye bana geri veriyormuş. Düğün öncesinde hiçbirşey sormadılar bile. Bizim akrabalar gelin alışverişi sorduklarında geçiştirdim gittik diye halbuki konusu bile olmadı. Daha 5 aylık evliyiz ve bütün bunları çok kafama takıyorum. Geçenlerde markete gittik ve ev için yaptığım alışverişte bile olay çıktı. Onun içinde bulunduğu maddi sıkıntıları düşünmeden alışveriş yapıyormuşum. Anlayışsızmışım. Aldıklarım ise un, şeker, yağ gibi zorunlu malzemelerdi. Kapıyı çarpıp çıktım. Bir arkadaşıma gittim ağlayarak. Sonra barıştık bir şekilde ama her şey aynı şekilde devam ediyor. Çok yoruldum. Ne yapmalıyım bilmiyorum.