İçim Şişti, Eş, Kayınvalide, Altınlar....

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
46
Belki biraz uzun olacak ama kusura bakmayın kızlar içim şişti ondandır. Benim sorunum eşim ve ailesiyle. Şöyle ki düğünümüzü kendi imkanlarımızla yaptık. Ailesi bize sadece 9.000 lira verdi. O paranın 4.500 lirasıyla anne ve babasının bana takması için bir set aldık. Geri kalan parayla da ihtiyaçlarımızın bir kısmını karşıladık. Evleneli 5 ay oldu ve malum düğün taksitleri hala devam ediyor. Bu arada eşim oturduğumuz evin kredisini de ödüyor. Ben de kendi kredi kartım ve arabanın masraflarını (kasko, vergi, yeni tüp ve lastikler takıldı onun taksitleri ve yakıt masraflarının bir kısmı) karşılayıp artan bir şey olursa eşime destek olmaya çalışıyorum. Genelde de ayı ekside kapatıyoruz. Sorun şu ki eşim evlenmeden önce annesinden 80 gr bilezik almış ilk arabasını almak için. O zamanlar ben ortada yoktum bile. Daha sonra annesi 40 gr. Benim hediyem olsun 40 gr. Bileziğimi bana geri alırsın demiş. O şekilde anlaşmışlar. Eşim de annesine olan borcunu ödeyebilmek için altın hesabında para biriktirmeye çalışıyordu. Geçenlerde ailesinin paraya ihtiyacı olunca küçük kaynım 1.000 lira para vermiş. Kayınvalidem de eşimi arayıp benim için altın hesabında biriktirdiğin altınları bozdurup 1.000 lirayı kardeşine gönder dedi ve eşim de öyle yaptı. Ben şöyle düşünmüştüm. 1.000 lira yaklaşık 12-13 gr yapıyor, biz kayınvalideye 30 gr. Bilezik alırız. Ama eşim annesinin 40 gr istediğini ve doğru olanın da bu olduğunu söylüyor. O gönderdiğimiz 1.000 lira ne olacak deyince de annesi bize 40 gr hediye etmiş ya 1.000 liranın lafı mı olurmuş! Diyor. Zoruma giden bizden zorla alınıp küçük kaynıma parasının geri verilmesi. Yani ondan çıkmasın da para bizden çıksın mantığını yürütmeleri. Ayrıca üzüldüğüm tek başına bu değil. O kadar doluyum ki bu para mevzusuyla ilgili olarak. Daha önce abisinin 15.000 lira kadar kredi borcu yüzünden eşiyle boşanma durumuna geldiği için onun kredisinin hepsini eşim ödemiş. Abisi bize düğünde iki tane bilezik taktı diye düğün salonunda kayınvalide oğlunu azarlarken bizim akrabalar duymuş “ bir tane bilezik nelerine yetmiyor, neden iki tane alıyorsun diye”. İnsanlar gelip bana söyledi çok mahçup oldum. Zaten düğün masraflarının içinde boğulurken eşim bana hiç haber bile vermeden gidip 3.000 lira kredi çekip abisine verdi. Ben abisine verirken gördüm ve o an haberim oldu. Nasıl bozuldum anlatamam. İki bilezikten fazlası düğünümüzün ilk haftası geri verildi bile. Geçenlerde kuzenlerinin düğünü oldu, abisinin adına çeyreği biz taktık. Babasıyla arası iyi olmadığı için bize düğün için verdikleri parayı geri ödeyecekmiş eşim (onlar istemiyor eşimin kararı) Tamam dedim. Aileden en son evlenen eşim ve diğer kardeşlerinin düğünlerinde altın hariç en az 2 parça önemli eşya (televizyon, buzdolabı gibi) alan eşimin düğününde hiçbir kardeşten ses çıkmadı. Herşeyi kendimiz hallettik. Bizde düğünden sonra mevlüt okunmaz kayınvalidem istiyor diye mevlüt yaptım, kayınvalide hiçbirşey karışmadığı gibi yaptıklarımı beğenmedi. Kendi komşularına dağıtmak için bile benden yazma istedi verdim, evine çağırıp elime tutuşturdu onların modası geçmiş adım çıkmasın diye bana geri veriyormuş. Düğün öncesinde hiçbirşey sormadılar bile. Bizim akrabalar gelin alışverişi sorduklarında geçiştirdim gittik diye halbuki konusu bile olmadı. Daha 5 aylık evliyiz ve bütün bunları çok kafama takıyorum. Geçenlerde markete gittik ve ev için yaptığım alışverişte bile olay çıktı. Onun içinde bulunduğu maddi sıkıntıları düşünmeden alışveriş yapıyormuşum. Anlayışsızmışım. Aldıklarım ise un, şeker, yağ gibi zorunlu malzemelerdi. Kapıyı çarpıp çıktım. Bir arkadaşıma gittim ağlayarak. Sonra barıştık bir şekilde ama her şey aynı şekilde devam ediyor. Çok yoruldum. Ne yapmalıyım bilmiyorum.

Ne yaparsanız yaranamayacaksınız anlaşılan.
Boşverin.
Ve onlarla parayla ilgili hukukunuz olmasın bence bundan sonra..

ben hatayı eşinde buldum..millete gelince hayır kurumu sanki mübarek ama sana gelince temel ihtiyaçlarda bile laf eden bir cimrilik örneği.

Allah yardımcın olsun.

düşüncesiz bir kayınvalide ve anacı bir oğlan!
yani bunlar taze diye şimdi üzüyor seni. zamanla bazı şeyler daha çok oturacak hayatında.eşin de artık ailesi olarak seni kabul edecek. tek hatan markette tartışıp gitmen... nere kadar gideceksin?? kaçmak yetişkin bir insana yakışmaz.
sen çizgini ve mesafeni koru kvalidenlere karşı.

ay okuyunca bile isim sistii valla
ALlah yârdim etsin canim
bizde evlenirken hic kimse yârdim etmedi ikimiz yaptık herseyi o yüzden suan kimsenin birsey demeye hakki yok
sizde inşallah bir an once bu para mevuzlarini bitirir hayatiniza devam edersiniz
evlilikte iki sey cok sorun cikariyor biri para digeride kayinvalide
Allah herkesin yardimcisi olsun başka diyecek birsey yok :KK43:

Ona buna verirken sorun yok, sanki süper durum ama mutfak alışverişine, ki olması gereken şeylere gelince maddi sıkıntı var. Maddi sıkıntısı olan insan bol keseden dağıtmayacak.. :KK14:

Bu para ve hediye mevzularına takılırsanız, inanın stresiniz hiç bitmez. Hep eşinizin ailesine karşı dolu olursunuz, ya gerektiği yerde bu durumlardan rahatsız olduğunuzu söyleyin ya da umursamamaya gayret gösterin. Yoksa giden hep sizden gider, sağlığınız bozulur, öfkeniz artar ve kine dönüşür. Lütfen eşinizin ailesi yüzünden eşinizle tartışmayın, siz mutsuz olursunuz, eşinizin ailesinin umurunda bile olmaz.

Ben evleneli ikinci senem bitiyor, bu konular yüzünden evlendiğimden beri eşimin ailesi yüzünden eşimle hep tartıştım, bazen durduramıyorum kendimi. Keşke zamanında saygısızlık olur diye düşünmeyip söylenmesi gerekenleri söyleyip içimde tutmasaydım. Kendimi hep tuttuğum için, gün geçtikçe ailesine karşı saygımı koruyorum ama sevgisizliğim artıyor.

Yani daha yolun başındayken, kendinizi bu kadar doldurmayın. Sıkıldığınız ve rahatsız olduğunuz şeyleri, güzel bir dille belirtin bence. Söyleyemiyorsanız da araya mesafe koyun daha az görüşün.

Sevgiyle kalın...

Annesi 80 gr vermiş 1000 liranın lafı olmaz bencede ama diğer konularda haklısın.
Ona kredi çek ona bunu al buna bunu ver üstüne bide 1 bilezik neylerine yetmiyodu çok çirkin bunlar.
Arkadaşım eşimde senin eşin gibi paraları dağıtmaya bayılır verir verir geri alamaz istemez çünkü ama kardeşi babası onun yaptıklarına karşılık küçücük bişey yapsa( madddi açıdan söylüyorum) annesi hemen o sana bunu yaptı bunu yaptı der eşim üzülürdü.
Duruma el attım paralar bende duruyo biri bişey istediğindede durumumuz yok diyorum vermiyorum.

Evet benim eşimde başkasına vermeye bayılır ve kesinlikle geri istemez. Kazara onlar geri getirse de sıkışıksanız kalsın diye ısrar eder. Yardımsever olmak iyi de imkanlar el verdiği zaman.

düşüncesiz bir kayınvalide ve anacı bir oğlan!
yani bunlar taze diye şimdi üzüyor seni. zamanla bazı şeyler daha çok oturacak hayatında.eşin de artık ailesi olarak seni kabul edecek. tek hatan markette tartışıp gitmen... nere kadar gideceksin?? kaçmak yetişkin bir insana yakışmaz.
sen çizgini ve mesafeni koru kvalidenlere karşı.

Ben de zamanla bazı şeylerin oturmasını umarak sabrediyorum. Bakalım :KK43:

Anlattıklarınızda eşimi gördüm:KK23:
Eşimde biri ona tırnak ucu kadar birşey verse minnettarlık için kat kat fazlasını vermeye çalışır..
Verdiğini asla geri istemez..bu erkeklerin derdi ne anlamıyorum ..
Biz kadınlar yuvamız geleceğimiz için çırpınarken onların şu yaptığına bakın..
Yardımlaşmak güzeldir ama bir yerden sonra enayiliğe girer..
Heleki karşı taraf bunu anladıysa sömürmeye başlarlar..

anladıgım tek şey eşin sürekli dagıtmış
ama sana kalmamış
kocana dagıttıgı paraları tek başına kazanmadıgını hatırlat derim:KK34:

Beyimizin karısına gelince mi tutmuş tutumluluk damarı? Karısına cimri adamdan hayır gelmez işte bu tipler böyle maalesef.

Arabanın kaskosu vergisi filan senede bir keredir neden sürekli ödüyorsunuz. Ayrıca kayınbiraderinizin kredisindne borcundan filan size ne 15.000 çekilmiş, 3 bin daha verilmiş neden ya ne zorunluluğunuz var eşiniz bunu neden kabul ediyor siz eşinize nedne veriyorsun ne zorunluluğn var baksınlar çarelerine dediğin zaman ne cevap veriyor. Babasıyla arası neden kötü eşinin onu da anlamadım parayı geri verecek kadar tamam geri ödesin. Herşeyi kendiniz yapmış olursunuz kaynananız aslında birşey dememiş yani tamam 1.000 lira kaynından almış size onu ödemenizi istemiş ama eşiniz neden ödüyor? benim borcum sana ona değil ki diye neden demiyor? fazla geldi bana asıl sorununun kaynanayla değil kaynınızla eşinizin onunla hesabı kapatması lazım yoksa kaynanın daha birşey istediği yok yazmaları beğenmemiş filan neyse ama eşinizle bu maddi konuları çözmeniz konuşmanız lazım artı ayrı bir eviniz ve borçlarınız olduğunu herkesin maddi sorunlarının kendilerine olduğunu eğer borcunuz olmasa belki yardım edebileceğinizi ama bu şekilde mümkün olamıyacağını anlatın bakalım ne diyecek.

Annesinin altiniyla araba alan, dügün hazirliklarinda 3000 tl abisine veren,...

Yani evlenmeden önce aslinda birçok sey belliydi fakat siz görmek istememisiniz.

bu erkekler kendi anne babalarına gelince pek bi cömert oluyolar.. biz de aşağı yukarı düğün zamanı böyle para meseleleri yaşadık.. aklıma gelince hala canım sıkılır o yüzden düşünmemeye çalışıyorum.. bence sende düşünme unut ama bu saatten sonra da paranı yedirme kimseye.. kv.lerin iki tane evi var biz daha kirada oturuyoruz ay sonuna gelmeden hep eksiye düşmüş oluyoruz.. kv. gelmiş daha utanmadan bizden para istiyo.. neymiş hoby bahçelerine kuyu vurdurcaklarmış aman ne üzüldüm ne üzüldüm.. aç gözlü hepsi başka bir şey değil..

ayyy bu aileler neden çocuklarına yolunacak kaz gözüyle bakıyorlar anlamıyorum
yaa yeni evi çiftlere yardım etmeleri gerekirken bir de tırtıklıyorlar
ne kadar sinir bozucu bir durum
bende bu yüzden çok kızıyorum erkek milletine ama anlamıyorlar
afedersiniz ne kadar kazık yeseler de uyanmıyorlar

Arabanın kaskosu vergisi filan senede bir keredir neden sürekli ödüyorsunuz. Ayrıca kayınbiraderinizin kredisindne borcundan filan size ne 15.000 çekilmiş, 3 bin daha verilmiş neden ya ne zorunluluğunuz var eşiniz bunu neden kabul ediyor siz eşinize nedne veriyorsun ne zorunluluğn var baksınlar çarelerine dediğin zaman ne cevap veriyor. Babasıyla arası neden kötü eşinin onu da anlamadım parayı geri verecek kadar tamam geri ödesin. Herşeyi kendiniz yapmış olursunuz kaynananız aslında birşey dememiş yani tamam 1.000 lira kaynından almış size onu ödemenizi istemiş ama eşiniz neden ödüyor? benim borcum sana ona değil ki diye neden demiyor? fazla geldi bana asıl sorununun kaynanayla değil kaynınızla eşinizin onunla hesabı kapatması lazım yoksa kaynanın daha birşey istediği yok yazmaları beğenmemiş filan neyse ama eşinizle bu maddi konuları çözmeniz konuşmanız lazım artı ayrı bir eviniz ve borçlarınız olduğunu herkesin maddi sorunlarının kendilerine olduğunu eğer borcunuz olmasa belki yardım edebileceğinizi ama bu şekilde mümkün olamıyacağını anlatın bakalım ne diyecek.

Doğru kasko ve trafik sigortası bir kez, vergi senede iki kez ama herşeyi taksitli ödediğimiz için bütün seneye yayılıyor. Ayrıca sadece yeni lastikler ve yeni takılan tüp için ayda 250 lira ödüyoruz. Bunlar yakıt hariç masraflar. Abiye verilen 15.000 TL benden önce ama aile alışkanlıklarını anlatması açısından yazmıştım. Kimseye birşey verme zorunluluğumuz yok ama eşim kendisini hep zorunlu hissediyor. Ben de sürekli artık ayrı bir evimiz ve ayrı borçlarımız olduğunu hatırlatıyorum haklısın diyor ama değişen birşey olmuyor. Belki zamanla oturur bazı şeyler bilemiyorum.

X