• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçim çok dolu

Anlamadım bu AVM'de olan olaydan dolayı mı hemen oglun otizmli demeye basladınız yoksa öncesinde otizmli tanısı mı kondu ? Ya eger bu olayla hemen otizmli yaptıysanız kızıyorum bu ara anneler cocugun en ufak eksignde eyvah cocugum otzmli diyor.yani normal bişey bu 3-4 yasına kadar gordukleri seyi elde edene kadar prtalıgı ayaga kaldırıyorlar ne AVM ne hastane ne bilsinler yeterki o seyi elde etsinler. Normal bir olay yani ama otizmki oldugu için oyle yapıyorsa oda normal bir durum degıl mi? Onunla bolca iletişim kurun karsınuza oturtun ben kızımda birsey ılmadıgı halde mutfakta kalhavltı hazırlarken tezgaha oturtup karısısna dandalye koyar otururum uzunca bir sohbet etmeye calısırımgoz teması kuurp ona sorular sorup cevaplar alırım , o bir hareket ypaınca aynusunı yaparım bakıyor onu taklit ediyorum devam ediyor ne yapsa aynısını yaparım hosuna gider. Biraz o oyunu oynarız.birşeyi anne bu ne demeye kalmadan kendim anlatırım onla ilgili soru cevap yaparım. Tvyi hiç acmayız zaten genelde mutfakta ya da odasında takılırız yajında telefon kullanmam gunde bir saat egitici bir video izlerim oda dikkatini cekerse ceket cekmezse videodaki setleri ben ona yaparım. Cok erken konusmaya basladı cunku asırı sohbet ediyorum onla özellikle sabah uyandıkları ve gece yatmadan önceki yatak sohbeti gelişimlerinde cok etkili. Okudugunuz masalvuzerinden sohbet edebilirsiniz.ben tuvaletide oyle alıstırdım mesela kitap çirkin ordej yavrusu ben konuyu deigşitrip AA baj bu ordek kakasını cimlere yapmış hemen tuvalete yapması gerek annesi ğzülebilir vs diye kitaptan gostere gostere baktım tuvaleti gelince anne tuvalete yapmamız gerek demeye başladı ve ogrendi. Yani her saniye iletişim sart. İletişim en büyük ilgi. Umarım herşey yoluna girer sadece ona tepkiler vermeyin olur mu.her cocuk avmyi hastaneyi katıyor benim kızımla AVM hastane neyse komsuda bile olaysız bir günümüz gecmiyor🤦🏼‍♀️ parkta bile beni perişan ettigii oluyor her gittiğimde bir daha cıkarmıcam diyorum bu sefer kıyamıyorum evde sıkılmasına
Meraba oğlumun tanisi var otizmli.bakin ayni şeyler değil elbette oyle cocuklar var ama bu cok farkli birşey kriz geciriyor gözümün önünde yerlerden topluyorum onu. Hadi avmyi eleyelim gitmeyelim maksat huzursuz olmasin hazir degil.ama hastane gibi durumlarda gitmek zorundayiz.bunu asamadik ve avmde insanlarin gözü ustumuzde olunca haliyle duygusal bi patlama yasadim.merak etmeyin tepki vermedigim için bi dişimi kaybettim zaten 😅 yinede sansliyim tâbi oğlum konusan otizmli enazindan kendini ifade edebiliyor. Aşamadigimiz ,3 sey var onlarida zamanla asacagimiza inanıyorum. Ara ara üzülüyorum umutsuzluga kapılıyorum acaba gecmicekmi oğlum gözümün önünde bunlarimi yasicak diyorum.sonra gelismleri gördükce kaygilarimin yersiz oldugunu anlıyorum.hepsi bu yani🙃

Ahh canım ya Rabbim içine ferahlık versin 🤲🏻 Benim oğlumda küçükken araba gördüğü zaman “araba araba” diye tutturuyordu… ahh neydi o günler, ne sıkıntılar ne zorluklar yaşadım.
Allahtan eşin yanında, sakin -sabırlı, sana destek çıkıyor anladığım kadarı ile, birde tam tersi olsaydı- oğlun atak geçirdiğinde eşinde “delirseydi” … demem oki beterin beteri vardır 😌
sen güzel bir annesin, bu günlerde geçecek, herşey yoluna girecek inşAllah 🤲🏻

Ahh canım ya Rabbim içine ferahlık versin 🤲🏻 Benim oğlumda küçükken araba gördüğü zaman “araba araba” diye tutturuyordu… ahh neydi o günler, ne sıkıntılar ne zorluklar yaşadım.
Allahtan eşin yanında, sakin -sabırlı, sana destek çıkıyor anladığım kadarı ile, birde tam tersi olsaydı- oğlun atak geçirdiğinde eşinde “delirseydi” … demem oki beterin beteri vardır 😌
sen güzel bir annesin, bu günlerde geçecek, herşey yoluna girecek inşAllah 🤲🏻
Sağol kuzum allah razı olsun 🤩 yapmaz öyle bisiy yapamazda anasinidan emdigi sütu burnundan getircegimi bilir :olamaz: :KK53: zaten genel olarak benden daha sakin oglunada çok düşkün. Allah dağına göre kâr veriyor biz bu imtihani kaldırabilirdik kaldiriyoruzda şükür 🌷 oglum iyi olsunda

Sağol kuzum allah razı olsun 🤩 yapmaz öyle bisiy yapamazda anasinidan emdigi sütu burnundan getircegimi bilir :olamaz: :KK53: zaten genel olarak benden daha sakin oglunada çok düşkün. Allah dağına göre kâr veriyor biz bu imtihani kaldırabilirdik kaldiriyoruzda şükür 🌷 oglum iyi olsunda
çok şanslı olduğunu bil 😊 Rabbim yardımcınız olsun, siz bunun üstesinden geleceksiniz inşAllah 🤲🏻

Oyy kızlar oyy öyle içim dolu ki saatlerce aglamak istiyorum anca öyle rahatlarim ama oda olmuyor buzdolabi gibiyim sürekli dik durucam güçlü olucam diye diye gece uykuda dişimin gicirti sesine uyanıyorum ve çenem ağrıyor artik bi disimi kaybettim hatta kırıldı 😕

konu ne ?? Konu oğlum herşey güzel görünüyor herşey cok iyi görünüyor hatta oğlum konusmaua başladı buraya kadar hersey yolunda şükür 🙏 gelişmeler var seviniyorum herşey yoluna girecek diye takiii bugün avm ye gidene kadar.iste ozman anlıyorum hala birseyler eksik oglum otizmli.

Uzun zaman sonra onu avmye goturelim dedik.cunku cinnet geçirdiğini bildigim için gitmiyorduk artik. Bi sansimizi deneyelim belki bukez o hale girmez diye düşündük...

Amannn ki amannn oyun alanina koyduk 1 saatlik, cocuklarla biarada olsun sosyallessin nebilim oyun oynasin bizde köşede onu izleyelim dedik durmadi yine araba gördü oyun alaninin dışında ve cikmak istedi.bem girdim oyun alanina babası girdi dikkatini dagitirsak belki oynar diye.

En fazla 10 dkkanin uzerine 5 dakkasini benle geçirdi çikmak istedi.. neyse dedik olmuyor cikaralim. Çıktık ee tamma ozaman biraz binsin arabalara belki hevesini alır birakir.yok yani arabayı görünce onu ordan uzaklastirmak demek onun cinnet geçirmesi demek. Yaklasik 3 saat oyun alaninda kaldik.ve cok aciktik. Hadi oglum gel sana hamburger alayim hadi gel pizza yiyelim yani sevdiği şeyleri söylüyorum belki ikna olur gelir diye... Duymuyor bile beni. babasi getirdi yemeği uzaktan isaret ediyor hadi gelin yiyelim diye.. ben ony kucakladim ofkeden cildirmis şekilde kendini hi oraya bi buraya savuruyot ve sacimi çekti en son. İndirdim kucaktan elinu tuttum cigluk cigliga ağlıyor. Avmdekiler bize bakiyor ben bi yandan oğlumla cebellesirken bi yandan da insanlarin bakişlari beni benden alıyor. Herneyse öyle böyle yemegi yedik.artik saatler oldu.uzaklasmamiz gerek ama nasil ben eşime soruyorum esim bana. Hatta en son gittimizde avmye acil kapilari oluyor ya ordan inmeye calistik.son kapının kilitli olucagi aklimiza gelmedi tabi... Biz onu avmden çıkarana kadar kan ter icinde kaldik oda arabaaaa diye aglamaktan kan ter içinde kaldi.

Eve geldik annecimmm kapiyi acalimmiii diyor ve okadar naifki okadar sesi pamuk gibikii dersin az once avmde cinnet geciren o değildi..

Onu öyle görünce çok üzülüyorum. oglum için iyi dileklerinize cok ihtiyacim var.. biz çünkü birtek hastane AVM düğün bunlari asamadik gerisi tamam 🙏

İcim cok dolmustu yazip rahatlamak istedim. Yorum yapanlara teşekkür ederim.
Oğlum otizm değil ama o da tutturdugunu tutturur sürekli bir şeyler talep eder yapmayınca da ortalığı ayağa kaldırır, asla da ikna olmaz.Yanimizdsn geçenler Allah yardımcın olsun diyorlar hatta 🙄Bana sıradışı gelmedi,Allah yardımcımız olsun

Oğlum otizm değil ama o da tutturdugunu tutturur sürekli bir şeyler talep eder yapmayınca da ortalığı ayağa kaldırır, asla da ikna olmaz.Yanimizdsn geçenler Allah yardımcın olsun diyorlar hatta 🙄Bana sıradışı gelmedi,Allah yardımcımız olsun
Sizinde yardimciniz olsun ozaman😅 teşekkür ederim ❤️

Oyy kızlar oyy öyle içim dolu ki saatlerce aglamak istiyorum anca öyle rahatlarim ama oda olmuyor buzdolabi gibiyim sürekli dik durucam güçlü olucam diye diye gece uykuda dişimin gicirti sesine uyanıyorum ve çenem ağrıyor artik bi disimi kaybettim hatta kırıldı 😕

konu ne ?? Konu oğlum herşey güzel görünüyor herşey cok iyi görünüyor hatta oğlum konusmaua başladı buraya kadar hersey yolunda şükür 🙏 gelişmeler var seviniyorum herşey yoluna girecek diye takiii bugün avm ye gidene kadar.iste ozman anlıyorum hala birseyler eksik oglum otizmli.

Uzun zaman sonra onu avmye goturelim dedik.cunku cinnet geçirdiğini bildigim için gitmiyorduk artik. Bi sansimizi deneyelim belki bukez o hale girmez diye düşündük...

Amannn ki amannn oyun alanina koyduk 1 saatlik, cocuklarla biarada olsun sosyallessin nebilim oyun oynasin bizde köşede onu izleyelim dedik durmadi yine araba gördü oyun alaninin dışında ve cikmak istedi.bem girdim oyun alanina babası girdi dikkatini dagitirsak belki oynar diye.

En fazla 10 dkkanin uzerine 5 dakkasini benle geçirdi çikmak istedi.. neyse dedik olmuyor cikaralim. Çıktık ee tamma ozaman biraz binsin arabalara belki hevesini alır birakir.yok yani arabayı görünce onu ordan uzaklastirmak demek onun cinnet geçirmesi demek. Yaklasik 3 saat oyun alaninda kaldik.ve cok aciktik. Hadi oglum gel sana hamburger alayim hadi gel pizza yiyelim yani sevdiği şeyleri söylüyorum belki ikna olur gelir diye... Duymuyor bile beni. babasi getirdi yemeği uzaktan isaret ediyor hadi gelin yiyelim diye.. ben ony kucakladim ofkeden cildirmis şekilde kendini hi oraya bi buraya savuruyot ve sacimi çekti en son. İndirdim kucaktan elinu tuttum cigluk cigliga ağlıyor. Avmdekiler bize bakiyor ben bi yandan oğlumla cebellesirken bi yandan da insanlarin bakişlari beni benden alıyor. Herneyse öyle böyle yemegi yedik.artik saatler oldu.uzaklasmamiz gerek ama nasil ben eşime soruyorum esim bana. Hatta en son gittimizde avmye acil kapilari oluyor ya ordan inmeye calistik.son kapının kilitli olucagi aklimiza gelmedi tabi... Biz onu avmden çıkarana kadar kan ter icinde kaldik oda arabaaaa diye aglamaktan kan ter içinde kaldi.

Eve geldik annecimmm kapiyi acalimmiii diyor ve okadar naifki okadar sesi pamuk gibikii dersin az once avmde cinnet geciren o değildi..

Onu öyle görünce çok üzülüyorum. oglum için iyi dileklerinize cok ihtiyacim var.. biz çünkü birtek hastane AVM düğün bunlari asamadik gerisi tamam 🙏

Seni rahatlatmak için söylemiyorum ama gerçekten benim çocukların otizmli olmadığı halde bu anlattıklarının hepsini yaşıyorum avm ye girince. İnan bana avm ve düğün artık bizim çocuklar büyüyene kadar ağzımıza almadığımız iki kelime. Hastane zaten başlı başına bir kriz sebebi.
O avm de uslu uslu duran çocuklara ne yedirip içiriyorlar Allah rızası için biri bana anlatsın. Çocuk uyuşturucu içmiş gibi mahzun mahzun oturuyor karşımda bizimkiler canavar gibi yerlere yatıyorlar. Artık tövbe ettim gitmiyoruz. Herkes de sanki herşey bedavaymış gibi hergün tıklım tıklım dolduruyorlar oraları. Ne var bu kdar gerçekten anlamıyorum. Çarşı seviyorum ben açık hava oh mis.
Avm ler kapatılsın :KK70:

Seni rahatlatmak için söylemiyorum ama gerçekten benim çocukların otizmli olmadığı halde bu anlattıklarının hepsini yaşıyorum avm ye girince. İnan bana avm ve düğün artık bizim çocuklar büyüyene kadar ağzımıza almadığımız iki kelime. Hastane zaten başlı başına bir kriz sebebi.
O avm de uslu uslu duran çocuklara ne yedirip içiriyorlar Allah rızası için biri bana anlatsın. Çocuk uyuşturucu içmiş gibi mahzun mahzun oturuyor karşımda bizimkiler canavar gibi yerlere yatıyorlar. Artık tövbe ettim gitmiyoruz. Herkes de sanki herşey bedavaymış gibi hergün tıklım tıklım dolduruyorlar oraları. Ne var bu kdar gerçekten anlamıyorum. Çarşı seviyorum ben açık hava oh mis.
Avm ler kapatılsın :KK70:
Yaa aynisini bende düşündüm yav hepsi mi uslu olurr cok sasirdim :rolleyes: biz avm ye giremiyosak onlarda girmesin ozaman twit atalım ozaman #avmkapatilsin :olamaz:

Yaa aynisini bende düşündüm yav hepsi mi uslu olurr cok sasirdim :rolleyes: biz avm ye giremiyosak onlarda girmesin ozaman twit atalım ozaman #avmkapatilsin :olamaz:
Sana yeminle söylüyorum sırf oralara muhtaç olmamak için evimi çarşıya taşıdım. Çarşı gürültüsünden uyuyamıyorum ama napıyım o stres ve klimalardan dolayı migrenimin tutup uyuyamamaktan iyidir.
Bir ihtiyacım olduğunda da koşarak gidip alıp hemen çıkıyorum ünlüler gibi koşarak bir çıkışım var kapıdan görmen lazım.

Sana yeminle söylüyorum sırf oralara muhtaç olmamak için evimi çarşıya taşıdım. Çarşı gürültüsünden uyuyamıyorum ama napıyım o stres ve klimalardan dolayı migrenimin tutup uyuyamamaktan iyidir.
Bir ihtiyacım olduğunda da koşarak gidip alıp hemen çıkıyorum ünlüler gibi koşarak bir çıkışım var kapıdan görmen lazım.
Bende o taraflari düşünüyorum seneye cadde başi degil tabi. Araba sesleri gürültülere bende katlanamam.daha sakin ama herşeye yakın olsun istiyorum 😅 hayirlisiyla seneye kaldi bizim iş

O ponçiği kocaman öp benim için annesi ❤️❤️❤️❤️ Zaten çocuklar ya oyuncakçı dan çıkmak istemezler ya da arabalara saldırırlar..benim kız da oyuncakçıdan çıkmak istemiyor..Allahım çocuklarımızı bize bağışlasın kuzum

Benim oğlumda 3 yaşında atipik otizm tanısı var bir yıldır özel eğitime gidiyor nasipse kreşe baslaticaz sizde maşallah konuşma var ama bu kriz durumu bence hem yaşla orantılı hemde otizmin etkisi var tabiki huy karakterde belli ediyor benim oğlum otobüste arabada sakin çocuk ama dışarda birşey tutturdumu tamam yani kodlanmış sanki kendini yere atmak artık refleks gelişti direk tutuyoruz parka gideriz direk salıncağa gider oyun alanına gitsek koşar kafasına göre mesela asansör olan bir kursa gidiyordu kızım hergun bırakıp almaya gidince artık biliyor heryeri oraya çekiyor bizi geçen orada işimiz olmadığı halde çıktık indik kriz olmasın diye🤭

Benim oğlumda 3 yaşında atipik otizm tanısı var bir yıldır özel eğitime gidiyor nasipse kreşe baslaticaz sizde maşallah konuşma var ama bu kriz durumu bence hem yaşla orantılı hemde otizmin etkisi var tabiki huy karakterde belli ediyor benim oğlum otobüste arabada sakin çocuk ama dışarda birşey tutturdumu tamam yani kodlanmış sanki kendini yere atmak artık refleks gelişti direk tutuyoruz parka gideriz direk salıncağa gider oyun alanına gitsek koşar kafasına göre mesela asansör olan bir kursa gidiyordu kızım hergun bırakıp almaya gidince artık biliyor heryeri oraya çekiyor bizi geçen orada işimiz olmadığı halde çıktık indik kriz olmasın diye🤭
Sanki benimkini anlatmissin :olamaz: bide düğme takintisi var dimi. Asansör düğmeleri atm düğmeleri. Arabalarin kapi kolu.ben onu o beni cekistiriyor 🙃

Aynen öyle çekiştirme ilgisini başka bir yöne çekiyoruz ne kadar başarabilirsek evet düğme elektronik herşeyi bir elleme araştırma var belki ilerde bu yöne ilgileri olabilir diye umut ediyorum🤗

Evet atipik tanisi aldık. Ama benim kafamı karistiran anne diyemeyen cocuklarda atipik tanisi alıyor onu anlamadım sanırım doktorlar ilk asamada atipik tanisi veriyor. Biz şuan docent psikiyatrinin gözetimi altindayiz alaninda gercekten cokkkk cokkk iyi bi doktor.oyuzden oni tercih ettik ve onun sayesinde gelismeleri gördük. En son ki randevumuzda demistiki ( bugun sanki otizmliler günü gelen otizmli cocuklarim hepsi yuksek fonksiyonlu otizmlilerdi x te onlardan biri (oglum icin soyledi) o an araya baskaa laflar girdi soramadım.atipik degilmi yuksek fonksiyonlu otizmli demek.bir sonraki randevuya sorucaagim 🙏 ve gerçekten o dediginizi kurumda görüyorum kurum arkadasim onunda oglu otizmli ve anne diyemiyor çocuğu okadar hasret ki buna okadar istiyorki insallah onunda oglu bir gun der 🙏 cok şükür oğlum konusan otizmli bizim gibi olmasada enazindan kendini ifade edebiliyor ve bana cevap veriyor.onceden cevap alamazdim sorduklarima simdi kendisi konuşuyor sukurler olsun kısa sürede bukadar çabuk toparladik dahada toparlanacagina inaniyorum ❤️
Oğlunuz bana dehb gibi geliyor yazdıklarınızdan ben bunu çıkarıyorum tabiki eğitime devam ama oğlunuz gercekten çok iyi durumda

Back