• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçim acıyor,çatlıycam düşünmekten , kıslar fikir verin lütfen

EfLaH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2009
563
5
0
38
Kocaeli
offf ya çok moralim bozuldu gece gece ..
içimden oturup hıçkıra hıçkıra çocuklar gibi ağlamak geliyor , onuda yapamıyorum ..
dertleşebilceğim kimsemde yok ..
siz yardım neolur ..

kısaca anlatmaya calısayım : Ablam istenmeyen ani bır evlılık yapmıştı bundan 5 yıl once durum boyle olunca yanı cok anı olunca bız enısteyle pek yakın olamadık , o bızı kabullenmedı bızde o soguk olunca yanaşamadık. mesela ablam bıze gelırdı apartmanın kapısında bırakır gece de zıle basar karısını alırdı,evımıze gelmezdı ılk zamanlar ( kesınlıkle bır husumet yada baska bısey olmadıgı halde )
Neyse gel zaman gıt zaman bu soguk duvarlar aşıldı,ablamın cocuğu oldu ben bakmaya gıttım
çok kotu hastalıklar gecırdıler hep ben baktım yardımcı olmaya calıstım falan aramız duzeldı
enıstede bıze alıstı neredeyse her hafta ya onlar bıze yada bız onlara oturmaya gıder , hep beraber gezer,eğlenırdık.. tam bır aıle gb yani..çok samımıydık..
durum boyleyken benim işim gereği laptop almam gerektı ( enişte bılgısayarcı )
ablam laptop alıcagımı bıldıgı ıcın benı onceden uyardı dedıkı ( sakın baska bıyerden bakma enişten kırılır,kızar bırdaha yuzunuze bakmaz ) tamam dedık bızde o dururken yabancıdan neden alalım dedık,ama kredı kartı harıcı taksık yapmıyormus bızımde kredı kartımız yoktu
babam sevmez,korkar kart ıslerınden ıstemedı kart cıkartmak,enıstede kolaylık falan sağlamadı acıkcası..bu arada ben ona gozume kestırdıgım laptopları soruyor bılgı edınıyordum oda her defasında guzelce cvp verıyordu ( bu konuda hakkını yıyemem) neyse sonunda benım ıstedıgım laptopta karar kıldık ( genel dağıtım merkezınde laptop oldugu halde ) bu bıze yok dedı pıyasada yok dedı .. ama ben turkıye yetkılısıyle gorustum var dedıler.. bunun ustune babamla dolasırken bır bılgısayarcı gorduk babam bakalım hele almamız sart deıl ogrenelım dedı gıttık kı adamların ellerınde var hemen getırtırız dedıler.. bende salak olarak hemen enıstemı aradım
boyle boyle dedıler acaba bır yanlıslıkmı var enıste bızı kandırmayamı calısıyorlar dıye kafama gore yardım ıstedım..
Amannnn ben ne dıyormusum,onu salak yerınemı koyuyormusum,o sahtekarmıymıs ? yoksa yokmus o bılgısayar.ben elın adamına ınanıyormusum ama onu yalancı sahtekarcı yapıyormusum falan fılan ..
bız bununla tartıstık mj atmış : sen kımsın benımle ne curetle boyle konusursun,senın haddınmı benımle boyle konusmak , bırdaha kesınlıkle gorusmek ıstemıyorum senınle demış.
şaşırdım kaldım. bır bılgısayar ıcın bu kadar agır seyler konusmaya ne luzum var
bende dedım enıste sen ne dıosun boyle bısey ıcın ara bozulurmu?
ama sımdı beyefendı bızımle gorusmuyor.. konusmuyor..
ne bayramda ne kandıllerde ne de baska zaman ne arıyor ne soruyor nede evımıze gelıyor
bu durumda ablamın tutumuda cok manıdar..
ben ıkınızın arasına gırmem,benı ılgılendırmez sızın tartısmanız kendı aranızda cozun dedı.
ve kocasını sakınlestırmek adına! benı ona kotulemıs.işte o cocuk bıraz zor bırı sen ıdare et falan demıs . kendı acıkladı sonra..
az once aradı kocasıyla tartısmıs moralı bozuk oldugu ıcın sohbet etmek ıstedı,konu bu mevzuya geldı : ben kocama bısey dıyemem bu konuda dedı kestırıp attı..
suan ağlamak gelıyor içimden ..
ben mı yanlış dusunuyorum ? ablam ya ablam .. benım tarafımda olması gerekmezmı ?
kocasına ne yapıyorsun sen boyle olmaz deyıp sahıplenmesı gerekmezmıydı ?
yoksa eş,evlılık herseyden öncemı gelıyor ?
ha ama kendı bır sorunu sıkıntısı olunca arar benden destek ıster yıne
ama ne yalan dıyım Allah bılıyor cok canım acıyor,hıc konusmak bıle gelmıyor ıcımden ama o bunun bıle farkında deıl..
ne yapayım Allah askına bısey dıyın ?

Canım hiç moralini bozma.
Bırak görüşmek istemeyen görüşmesin.

Ablan haksızlık etmiş ama ne yapsın evin huzuru kacardı kimbilir kocası ona karsı nasıl.
Bilemezsin canım yanlarında olsanda anlayamazsın..

Sen bosver al laptopunu kimseyide takma. Ablanlada kötü olma bırak büyüklük sende kalsın..

evlendikten sonra işler değişiyo bende bekarım ve şuan bu durumu anlayamıyorum
evlenince eşin ön planda oluyo işin ucunda boşanmak dul kalmak var
kadınlar bundan çok çekiniolar ve arayı bozup huzur kaçırmaktan kaçınıolar
o nedenle bi çok şeye eyvallah çekilio
enişten belliki garip bi adam
tahmiinim üstünlük takıntısı var
sen ona hiç takılma burda önemli olan ablanın mutluluğu
bide şöyle düşün ablan bu adamı hergün çekio
o yüsden ona anlayış göster
sen eniştenle iyi olmak zorunda diilsin ama ablanın çocukları var ve o o çocukların babası

boşver sen büyüklük yap affet ablanı.sonuçta eşinden darbe yese yine sen yanında olacaksın değilmi?belkide hatasını arnlamıştır seni arayabildiğine göre.

canım benim evlendikten sonra hiçbişey eskisi gibi olmuyor..insanlar bazen sırf kavga etmemek ,huzur kaçırmamak adına içi doğrulamadığı halde kocasına evet öyle diyebiliyor...aslında onun doğru olmadığını biliyor ama kavga etmekten tartışmaktan bıkmışşşş oluyor...yani heeeee deyip geçiyor bazen insan....nasılsa olan olmuş sen laptpunu almışsın kırgınlığın içinde kalsn bence enişten konuşmazsa konuşmasın boşver zaman geçtikçe anlar belki ama sen ablanı üzme derim o evli ve kimbilir ne sıkıntılarda..sen ne olursa olsun ona destek ol...sinirler gevşediğinde eminim ben irbirinizi anlayacaksınız ....kal sağlıcakla ..

akraba akbaba dıye boşuna dememişler kuzum..aynı durumları bende zaman zaman yasıyorum ...evlenınce iş degısıyor kanın canın elın oglu kadar tatlı gelmıyor...
tabıkı ablanın yanında olması gerektı!
sen tavrını koy asıl sen ona tenezzul etme ekmegını aşını omu verıyor...ayda 1 ablanı ara okadar..enısten senden ozur dıleyene dekde sakın konuşma dınımızde küslük yok ama nankorluk edene dılenmek yok !
bunda moral bozulcak ne var bebegım ya ..boşverrrr bu işler boyle herkes menfaatı ıcın aılesını satıyor işte

Sindiremiyorum işte .. yedıgımız ıctıgımız ayrı gııtmez dı bu kadar basıt bır mevzu yuzunden ınsan gelmeyın gıtmeyın gorusmeyelım dermı ya ? ne kadar normal karsılıyorsunuz ..

ama ne dıyebılırım kı ablam bıle gayet normal bısey olarak goruyor ..
eğer ıcınden benı haklı gorseydı en azından konusmalarımızda : sen haklısın kardesım ama bu adam ıdare edılcek boyle baska carem yok dıyebılır dı ..
ama o ben karısmam banane dedı ...

neden hep veren taraf ben oluyorum .. nıye hep ben alttan alıyorum ..
ya çok kırgınım .. kımse anlamıyor :(((
ınsanlar ne kadar vefasız ..
Üstelık kımse suna dıkkat cekmemıs : 35 ını gecmıs bır adam boyle tavır yaparmı yaw ..
ayıp deılmı ? ınsan utanmazmı
ne demek karının kardesıyle kavga edıp kusmek ustelık ortada bısey yok
sucluda kendısı : durduk yere kavga cıkardı aramızda .. olan seyı kafasına gore satmak ıstemedı baska yerden alıncada kıyamet kopardı ..

ah ya ..

canım adamın bastakı tavırlarına bakılırsa kızınızı aldım sızı deıl dıyor ! daha neyın muhakemesını yapıosun yaaa...adam sızı hayatından cıkarmak ıcın bahanesını bulmuş sızde bunu gormuosunuzz

neden ınsanlar kendı hayatlarına deılde ,hayatlarında olmak ıstemeyen ınsanlara bu derece takar ve uzulur anlamam
ben benım enıstemın ablamın ettıklerını anlatsam sana var yaaa ohooo :) takılcak en son şey buuu

yook yook bızım de gecmıs bos deıl .. ama benım uzuldugum mevzu aşmıştık dıye dusunmustum.
hersey gerıde kaldı : gercekten bır aıle olduk dıye dusunmustum, ınanmııştım ..

sımdı kendımı tekme yenmıs gb hıssedıyorum..
keyfı ıstedıgı zaman geldı ıcımıze gırdı , keyfı ıstemedıgı zamanda hıc cekınmeden gorusmek ıstemıyorum dıyebıldı .. buna takılıyorum ..

yanı bunu goremeyısımıze .. kullanıldık hele ben .. herseylerıne kostum gece gunduz ..
aıleydık resmen .. ama adam resmen oynamış ' kardeşim ' dıye hıtap ederdı ..
ben gıdınce benım sevdıgım seylerı alır , ablama sevdıgım seylerı yaptırırdı ..
bıze geldıklerındede en ust mısafır gb agırlardık .. şaşar kalırdı hızmetımıze .. kendı dılıyle soylerdı
sımdı bu durum agırıma gıdıo işte..
hadı ben neysede koskocaman babama yaptıgı .. ya bılmıyorum ıster ıstemez uzuluyorum işte..

ama benı asıl rahatszı eden ablamın tavrı..
eğer kavga ettıyseler hemen arar benden tesellı bekler.. beklıyor hala ..
ya hıc dusunmuyor kardesım acaba kırılmamıs mıdır dıye .. yada kocasının hatasını telafı etmeye luzum gormuyor..

ama ben gag desem bıseye karsı cıksam hemen kavga cıkıyor aramızda .. ne bıcım iş anlamadım ya
ınsan kardesıne de ınanıp guvenmıycekse nıye yasıyoruz kı bu dunyada

kendıne gaz verıp durma artık Allahın gucune gıder bunu unutma musluman kul strese gırmez..bunların hepsı ımtıhan ..kaderıne boyun egeceksın...

barıştırma duaları var ondan oku ozaman canım boyle ah vah ıle gun gecmez

insan kaldıramıyor değilmi bu kadar yakın olduğu birinin, şimdi daha dünkü eşini terch etmesini... benm annemle babam ayrldı annem baskasyla evlendi tabıkı benı savunuyor falan da bazen durum oluyor bana eşini savunuyor sinir oluyorum... haksz da olsam benm yanmda olması grekır diyorum.tavrını koy biraz bence ama sinir yapma kavga etme derim ben. ağlama da:)

boşver canım yaa moralini bozmaya değmez. koca adam böyle davranıyorsa çocuk gibi sen daha olgun ol hiçççç kafana takma. ablana kırıldıysan da açıp telefon söyleseydin. onun nasıl davranacağı kendinisinin bileceği iş.
bence büyütülecek bir durum değil.

Hepınız kendı acınızdan yorumlarınızda haklısınız da ; ben deger verıp değersizlieşmekten yakınıyorum hem ablama, hem kocasına ..

ha bırde çıkar durumu sezıyorum .. işleri dusunce cok ıyıdıler .. ıslerı bıttı ellerını cektıler .. bunları boyle kelımelre dokmek te ayrı canımı yakıo ama neyse ya Allah var bakalım hayat ne gosterır ..

seni anlayabiliyorum benzer bi olay da benim başımda ablanla çok yakınsanız gerçekten böyle bişey yaptığında çok feci canın yanıyo ama napcaksın hayat bu işte en ummadık yerden yiyosun golü bazen(:

enişteye gelince onun açısından baktım ben biraz da olaya (objektif bi göz olarak düşün beni) sen arayınca şöyle mi düşündü acaba "beni yalancı çıkartmak için gitmiş sormuş heryere beni sahtekar durumuna düşürmek için zaman kaybetmemiş hiç zaten beni kabul de etmemişlerdi ilk başlarda" gibi bi düşüncesi de olabilir mi acaba? Belki gerçekten tr de olduğundan haberi yoktu öle deyiverdi birden sonra tr var olduğunu senden duyunca da mahçup oldu öle çıkışıverdi ve iş bu noktaya geldi?? ya da hala beni kabul etmediler bak bana sahtekar diyolar falan gibi düşünmüş olabilir mi??

canım sakin ol şakkıdı
sen haklısın,yaslan arkana rahatçana :kahve:
ya kocaman adam ne alak bir bilgisayar yüzünden çok saçma buldum açıkçası fisfisfis
sen bırak ne hali varsa görsün alsanaalsanasmile

ah bu bekar kardesler asla ablalarını anlamazlar ...ne yapmalıydı canım benım?bak ben sana solım bıze gore aptalca gelen bısey yapmısta olsa kocamız bızler ev huzuru bozulmasın dıye altgtan almaya calısırız.ha tabıkıde bu ne olursa olsun susacagız anlamına gelmıyor.evet onun enıstenın kardesı ıle ablan arasında gecseydı bu olay elbettekı sıkardı ablanın kocasının kardesıne oyle konusması ama erkek ve kadın farkı bu ıste toplumumuzda bız kadınlar kadar delıkanlı olmuyor erkekler evet bu bır genellemedır vebu gune kadar gozlemledıgım toplumun %95 i boyle......yanı aıleye restı ceker cunku bılır aıle benım yanımda olur herzaman ama koca olmaz kafasına uymassa ceker gıder....lutfen ablanı bunu goz onune alarak yargıla.

canım adamın bastakı tavırlarına bakılırsa kızınızı aldım sızı deıl dıyor ! daha neyın muhakemesını yapıosun yaaa...adam sızı hayatından cıkarmak ıcın bahanesını bulmuş sızde bunu gormuosunuzz

neden ınsanlar kendı hayatlarına deılde ,hayatlarında olmak ıstemeyen ınsanlara bu derece takar ve uzulur anlamam
ben benım enıstemın ablamın ettıklerını anlatsam sana var yaaa ohooo :) takılcak en son şey buuu

a.s.alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Ne biçim bir adammış bu enişte. Böyle şeylerden huzursuzluk çıkarılır mı yaa. Aileniz ne diyor bu duruma karşı peki?

ah bu bekar kardesler asla ablalarını anlamazlar ...ne yapmalıydı canım benım?bak ben sana solım bıze gore aptalca gelen bısey yapmısta olsa kocamız bızler ev huzuru bozulmasın dıye altgtan almaya calısırız.ha tabıkıde bu ne olursa olsun susacagız anlamına gelmıyor.evet onun enıstenın kardesı ıle ablan arasında gecseydı bu olay elbettekı sıkardı ablanın kocasının kardesıne oyle konusması ama erkek ve kadın farkı bu ıste toplumumuzda bız kadınlar kadar delıkanlı olmuyor erkekler evet bu bır genellemedır vebu gune kadar gozlemledıgım toplumun %95 i boyle......yanı aıleye restı ceker cunku bılır aıle benım yanımda olur herzaman ama koca olmaz kafasına uymassa ceker gıder....lutfen ablanı bunu goz onune alarak yargıla.

yapmayın Allah aşkına ..
ev elıne gıttı ah ah nehalde .. imajı bu ..
ortada boyle durum yok ustelık ..

mesele : ablamın ' o benım kardeşim ' dıyememesi .. eger kadın tavrını gayet net koysa erkek boyle terbıysızlık yapamaz ..

koca evi , el evi bilmem ne evi .. saçmalamayın ya ortak bır haya yasyorsunuz evlı olanlara dıyorum bunu .. butun canınızı bır adama teslım etmıyorsunuz nıye boyle bakıyorsunuz olaya ? ben cok net bırsekılde aıleme ablamı haklı buldugum zaman savnuyorm ..

ya bu insanla alakalı bısey benım ablamda iş yok . yazık ki ..

yapmayın Allah aşkına ..
ev elıne gıttı ah ah nehalde .. imajı bu ..
ortada boyle durum yok ustelık ..

mesele : ablamın ' o benım kardeşim ' dıyememesi .. eger kadın tavrını gayet net koysa erkek boyle terbıysızlık yapamaz ..

koca evi , el evi bilmem ne evi .. saçmalamayın ya ortak bır haya yasyorsunuz evlı olanlara dıyorum bunu .. butun canınızı bır adama teslım etmıyorsunuz nıye boyle bakıyorsunuz olaya ? ben cok net bırsekılde aıleme ablamı haklı buldugum zaman savnuyorm ..

ya bu insanla alakalı bısey benım ablamda iş yok . yazık ki ..

Çok haklısın canım. Benim için eşim herşeyden değerlidir. Ama benim ailemde değerlidir.
eşim aileme istediği gibi davranacak kalp kıracak bende evde huzurum bozulmasın kavga etmeyelim diye ses çıkarmayacağım. yok ya... Önce bir bak kim haklı olayı değerlendir. Ona göre konuş. biri eşi biri kardeşi araya giremezmiş... Görüşmek istemiyorsa sende gitmezsin evine. diğer konularını da okudum. bunun için üzülmene hiç değmez. sende mesafeli ol canım...

Back