- 19 Kasım 2020
- 22.114
- 48.261
- 548
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kıskanma nolur çalış senin de olurD u t
Jou
Minnosprenses
Rozetleriniz de hayırlı falan olsun yane
Yıldızlı yıldızlı
Kıskanmadık tamam mı kıskanmadık![]()
Kıskanma nolur çalış senin de olur![]()
TişikkilerD u t
Jou
Minnosprenses
Yıldızlı yıldızlı
" Ezandan önce uyanırdı annem.! Kadın dediğin güneş üstüne doğmadan uyanmalıydı çünkü. Bereketi kaçarmış evin, rızkı kesilirmiş adamın, öyle derdi hep. Çatlamış dudaklarından dualar süzülürdü sabahın soğuğunda. Buz tutardı yazmasındaki oyalar... Elleri hamur kokardı her daim. Sanki annem demek hamur demekti. Elinde kuruyan hamurları bile ziyan etmez, ovalayıp karınca yuvalarına serpiştirirdi. Her şeye yeterdi annem! Çünkü Anne demek yetmek demekti. Ağrıyan yerlerini susturur, acıyan göğsünü bastırırdı. İşi gücü emeği, ocakta yemeği vardı onun. Bir ıhlamurla geçiştirdiği soğuk algınlığı, bir evlat gülümsemesiyle unuttuğu gönül dalgınlığı vardı. Akşam olunca evinin perdesini kapatmaya alışkın elleri, bir de her sabah sulamayı farz edindiği gülleri vardı. Kimse öksüz değildi o varken, kimse sahipsiz değildi. Çünkü anne demek sahip demekti... Ezandan önce uyanırdı annem. Güneşi kucağına alır, yorganımızın içine saklardı. Kınalı ellerinde kireç tutan parmakları vardı, çıtırtıları beyaz bir gece gibi kalbime batardı. Yorgunluk gözlerinden damlardı, çünkü anne demek yorulmak demekti. Çünkü anne demek ömrünü bağışlamak demekti....."
beni kimse beğenmedi herhalde . günaydın dedik ama hiiiiiçççkızlar günaydınnnn![]()
![]()
Eyvallahhh pampaaaD u t
Jou
Minnosprenses
Yıldızlı yıldızlı
Ne şeysin guuuu boşverr hayat devam ediiyyooorrrrrrr
Dillerini tutmayan boş işler müdürleri ve yaverleri varNe şeysin guuuu boşverr hayat devam ediiyyooorrrrrrr
O yaverlerii ağzına beeennnDillerini tutmayan boş işler müdürleri ve yaverleri var![]()
Kız şans mi var bende oysa geçenki yöresel yemeklerde vardım Arapası çorbası hamuru yaptım hep vardim her yarışmada bu sefer katılmadım
Neysin caneyyimm
Hahaha ah kuzummm kıyamammmKız şans mi var bende oysa geçenki yöresel yemeklerde vardım Arapası çorbası hamuru yaptım hep vardim her yarışmada bu sefer katılmadımKazen abi herkese rozet hediye etmiş
Bende şans yok ki
Ama ama amaaa bu haksızlıkkk isyaaannnnnnn![]()
Hahah kız seni beğenmez miyizzz Ballı lokma tatlısımm benimbeni kimse beğenmedi herhalde . günaydın dedik ama hiiiiiççç![]()
Hahah kız seni beğenmez miyizzz Ballı lokma tatlısımm benimnen var bugün duygusal mısın bakim sen
Hahah geliyor r r r geliyor r r r tipler geliyoryirim kıs seniiiiregl dönemim geliyor. geliyor gelmekte olan
o yüzden sanırsam alınganlığım tuttu
![]()