Konuyu bir haftaya ayır yani konuları yedi güne yay. Her gün konuyu okuyarak kendini vererek çalış. En son konuyu anladığında eline bir kağıt al aklındakileri kağıda yaz zaten iyice öğrenmiş olursun. Oturup iki saat yazmak zaman kaybıAranızda hemşire yada hemşire adayı varsa yardımcı olabilir mi 28 aralıkta dahiliye finalim var ben yazarak anlayn biriyim. Ama çok fazla konu olduğu için artık zaman kaybı olduğunu düşünmeye başladım pratik çalısma yontemi bilenler varsa fikirlerini bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler yoksa da canınız saolsun :)
İşte öyle bir ders ki vizeden öncede mesela hiçbirsey bilmiyoruz aklimizda hicbirsey yok felan olduk . Sinavda geldi aklimiza ama o kadar calismamiza ragmen yuksek alamadi sinifin geneli sorularda zor degildi fazla yoğun oldugu icin nereye caliscami bilemiyorum acikcasi fizyopatoloji diye bir kisim var mesela onun okurken beynim cok yoruluyo cok fazla tibbi terim var . Biyerleri atlayincada icim rahat etmiyo napcam ben ;(Konuyu bir haftaya ayır yani konuları yedi güne yay. Her gün konuyu okuyarak kendini vererek çalış. En son konuyu anladığında eline bir kağıt al aklındakileri kağıda yaz zaten iyice öğrenmiş olursun. Oturup iki saat yazmak zaman kaybı
Bu saatte genelde heyecanın dorukta olduğu konulara cevap veriyoruz biz
Sakin ol canım. Tıbbi terimleri aklından şifrelemeye çalış. Aklını vererek çalış. Şimdi derse bakma yat dinlen yarın mükemmel şekilde çalışırsın. Çalışırken kahve iç muhakkak. Sınavdan bir hafta önce çalışmaya başlarsan yapamayacağın ders yoktur hepimiz bu yollardan geçtik:)İşte öyle bir ders ki vizeden öncede mesela hiçbirsey bilmiyoruz aklimizda hicbirsey yok felan olduk . Sinavda geldi aklimiza ama o kadar calismamiza ragmen yuksek alamadi sinifin geneli sorularda zor degildi fazla yoğun oldugu icin nereye caliscami bilemiyorum acikcasi fizyopatoloji diye bir kisim var mesela onun okurken beynim cok yoruluyo cok fazla tibbi terim var . Biyerleri atlayincada icim rahat etmiyo napcam ben ;(
O zaman sorununu çözecek milyonlarca çare buluruz. Sevgili kk nın maceraperest üyeleri olaraktanBute kalirsam heyecanli konu acicam merak etmeyin
Ne zaman 2. çalışmamı işaretlediğim yerden yapmaya kalksam işaretlemediğim yerden soru geldiHemşirelik okumasamda sağlık alanında olup hala okuyan biri olarak şunları tavsiye edebilirim;
ilk okumanı elinde sadece bir çeşit kalemle yap( benim tercihim sarı fosforluydu) kendince önemli olan yerleri onunla işaretle cümlenin hepsini çizmene gerek yok sadece anahtar kelimelere odaklan oralarda sadece anahtar kelimeleri işaretle.
sonraki okumalarını işaretli yerler üzerinden devam ettir.
üst sınıflardan elde ettiğin çıkmış soruların tarzını kavra ve o yönde çalış
ezber yapma hayal etmeye çalış ,nette varsa viideo izle öğren böylece çok daha kalıcı olacak
O zaman sorununu çözecek milyonlarca çare buluruz. Sevgili kk nın maceraperest üyeleri olaraktan
Yattım zaten foruma bi kere dalınca canım ders çalışmak istemiyorSakin ol canım. Tıbbi terimleri aklından şifrelemeye çalış. Aklını vererek çalış. Şimdi derse bakma yat dinlen yarın mükemmel şekilde çalışırsın. Çalışırken kahve iç muhakkak. Sınavdan bir hafta önce çalışmaya başlarsan yapamayacağın ders yoktur hepimiz bu yollardan geçtik:)
Öneriniz için tesekkurler deneyeceğimm:))Hemşirelik okumasamda sağlık alanında olup hala okuyan biri olarak şunları tavsiye edebilirim;
ilk okumanı elinde sadece bir çeşit kalemle yap( benim tercihim sarı fosforluydu) kendince önemli olan yerleri onunla işaretle cümlenin hepsini çizmene gerek yok sadece anahtar kelimelere odaklan oralarda sadece anahtar kelimeleri işaretle.
sonraki okumalarını işaretli yerler üzerinden devam ettir.
üst sınıflardan elde ettiğin çıkmış soruların tarzını kavra ve o yönde çalış
ezber yapma hayal etmeye çalış ,nette varsa viideo izle öğren böylece çok daha kalıcı olacak
Yanlış tesspitler yapıyosun demekkiNe zaman 2. çalışmamı işaretlediğim yerden yapmaya kalksam işaretlemediğim yerden soru geldi
Cevap yazarkene üst kısımda minnak bi gülücük işareti var ona tıklaycanya bu tatlı ifadeleri nerden buluyorsunuz bende cıkmıyor
Haklısınız bakalım araştıriyim biraz geçmiş sorulari :))Yanlış tesspitler yapıyosun demekkiBen hep o şekilde çalışırım yoksa zamanım yetmiyor yaşlandım mı ne enerjim tükeniyor
O zaman sen önce çıkan soruların analizini yap sonra işaretlemeye geç
Cevap yazarkene üst kısımda minnak bi gülücük işareti var ona tıklaycan
Önemli değiltesekkurlerrr:))
Ben özet çıkarırdım.yazarak az zamanda verimli çalışırdım böylelikle.En önemlileri yaz yani..Yazınca daha akılda kalıcıoluyor.Ben de hemşireyim.Şıklı kolay olur zaten.Başarılar.Aranızda hemşire yada hemşire adayı varsa yardımcı olabilir mi 28 aralıkta dahiliye finalim var ben yazarak anlayn biriyim. Ama çok fazla konu olduğu için artık zaman kaybı olduğunu düşünmeye başladım pratik çalısma yontemi bilenler varsa fikirlerini bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler yoksa da canınız saolsun :)