• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ibs ve gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Didemhalil

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2018
30
9
1
34
Arkadaşlar iki yıllık evliyim tam bebeğe hazırız derken ibs hastalığına yakalandım teşhisi de zor oldu çok ağrılar çektim ve hala çekiyorum ama benim için asıl önemli olan bu hastalığa sahip olup sağlıklı bir doğum yapabilen var mi? Çok endişeli bir insanım cevap verir misiniz

Canim bende de ayni sorun vardi hatta hamilelikten once kolonoskopiye girmistim.. suan hersey gayet iyi hamilelikte kabiz oluyosun normalde bende de diski normale dondu yani ibs sayesinde kabiz da degilim ishalde suana kadar bi skinti cekmedim kan da gelmiyo diskida icin rahat olsun

Çok sevindimsen ilaç vskullandın mi nasıl bir yol izleyip hamile kaldın ben şuan ilaç tedavisi görüyorum ama önceliğim bebek bu yüzden ilaçsız bir yol izlemek istiyorum

Bide bende ishal yada kabızlık yok bagirsaklarimi hissediyorum resmen ağrım çok oluyor tek sıkıntım bu . Tuvalet düzenim gayet yerinde çok şükür. Çok stresli yapımdan kaynaklandı. Eşim bebek isteyince bende panik atak var nasıl olur nasıl doğurur derken sürekli düşünce içinde buldum kendimi ve kadın doğuma gittim kist çıktı kıstım küçüldü ağrım geçmedi en sonunda endoskopi kolonoskopi derken ibs dedi doktor tamamen strese bağlı

Arkadaşlar başka yok mudur bu durumu yaşayan ne olur bir umut ışığı olursunuz arastirdikca düşündükçe daha kötü oluyorum ve deli gibi bebek istiyorum şuan

Çok sevindimsen ilaç vskullandın mi nasıl bir yol izleyip hamile kaldın ben şuan ilaç tedavisi görüyorum ama önceliğim bebek bu yüzden ilaçsız bir yol izlemek istiyorum
Evet ilac kullandim benim de stresten olusmustu o donem doktoruma sordum cocuk istiyorum bu ilaclari kullanabilir miyim diye kadin dogumdan randevu al sor dedi ben yonlendirmim dedi kadin dohumcu bi ilaci eksiltti ondan sonra devam ettim... Niye stres yapiyosun canim olursa olur daha korunmayi yeni birakmissiniz neden kafana taktin hele bi bekle bu sekilde zaten kasarsan olmaz ki cocugun... sal kendini ve bekle

Benim stres yaptigim konu baskaydi bu arada.. millet kanserken hamile kaliyo dusun artik lutfen kafana takma olacagi varsa olur bende kocaman bi myom vardi bide ilk seferde tuttu

Canım ben daha korumayı bırakmadım gastro doktorum korunmami istedi sen bebis çalışmasına başladığında kadın dogumcuya danistin ve ilaçları kullanarak mi gebe kaldın tabii sonrasında bıraktın dimi ilaçları? Benim daha öncesinde bir kürtajım var daha öncesine kadar pko görülmedi hiç yumurtaligimda ibs yle aynı zamanda polikistik olduğumu da öğrendim o yüzden çok endişe ediyorum daha önce görülmedi ve doktorum bunun doğuştan olduğunu yeni görülür hale geldiğini söyledi.

Allah senden razı olsun canım dertlestigin için derdimi dinlediğin için. Bende ilk denememizde hep hemen tutmaz diye düşündüm hemencecik tuttu ama nasip değilmiş

Bence sen o zaman korunmaya devam et cunku senin sadece stres kaynakli olmus benim diskida kan da geliyo bikac ay kullan korun sonra bi daha gider kadin dogumcuna da sorarsin o sekilde yol izlersiniz.. kurtaj yaptirdiginda rahim daha da tutucu olur derler bak demekki hamile kalabiliyosun en azindan bunu ogrendin guzelim sana dusen rahat ol huzurlu ol hicbi sey senin canindan kiymetli olmasin bu kadar sreesle zaten tutacagi warsa da tutmaz

Evet ben ilac aliyodum ama hafif ilacti sonra hamilelikle ibs biranda yokoldu hamilelik bitince tekrarlar dedi doktor suan hastalik pusuda bekliyor anlayacagin

Belki de tekrarlamaz canım doğumla beraber geçer gider inşallah 😊 Benim konuşabileceğim kimsem yok bu konuları Allah binlerce kez razı olsun senden Rabbi sağlıcakla bir avazda kucağına almayı nasip etsin rabbim gönlünden geçen her ne var ise en güzelini karşına çıkarsın

Belki de tekrarlamaz canım doğumla beraber geçer gider inşallah 😊 Benim konuşabileceğim kimsem yok bu konuları Allah binlerce kez razı olsun senden Rabbi sağlıcakla bir avazda kucağına almayı nasip etsin rabbim gönlünden geçen her ne var ise en güzelini karşına çıkarsın
Sagol canim naptimki Allah senden de razi olsun sen de bebisine en yakin ve hayirli bir zamanda kavusursun insallah herseyin elbet vardir bir vakti zamani herseyin hayirlisi olsun

Canım eşim de aynı şekilde motive ediyor bir kere oldu gene olur diyor Allahin izniyle inşallah öyle olur. Önce sağlık tabii ki hastalığımı bulamadılar uzun süre doktor doktor gezdim kesin kanserim çıkmıyor dedim Amam Allaha çok şükür ibs çıktı Allahim beterlerinden korusun 🙏

Canim bende de ayni sorun vardi hatta hamilelikten once kolonoskopiye girmistim.. suan hersey gayet iyi hamilelikte kabiz oluyosun normalde bende de diski normale dondu yani ibs sayesinde kabiz da degilim ishalde suana kadar bi skinti cekmedim kan da gelmiyo diskida icin rahat olsun

Mysonismysun sen sanıyorum ishal oluyodun da normale döndü doğru mu? Hamilelikte bebek büyüdükçe bağırsak hareketleri yavaşlıyor

Mysonismysun sen sanıyorum ishal oluyodun da normale döndü doğru mu? Hamilelikte bebek büyüdükçe bağırsak hareketleri yavaşlıyor
Tabii hamilelikle normale dondu yani hamilelikte kabizlik sorunu olur ya benim normale dondu yavaslatmanin etkisiyle

Back