Kesinlikle rahim filmi çektirirken anestezi almayın derim, burada çok ağrılı diyip beni deli gibi korkutanlar asla regl ağrısı çekmemişler heralde? Bende forumdaki yorumları okuduktan sonra büyük bir korku ve panikle anestezili randevu aldım, gittiğimde radyolog bayan işlemin çok kısa sürdüğünü, bunun için anesteziye gerek olmadığını 10 dk lık bir işlem için 1,5 saat ayılmayı beklemenin, narkoz yemenin çok mantıksız olduğunu vs anlatıp beni ikna etti, iyi ki de etmiş!!! İlk başta spekulum takılırken klasik muayenedeki gibi bir zorlama hissettim ki çoğu bayan zaten buna alışık, daha sonra diğer aletler takılırken hiçbirşey hissetmedim ve en sonunda ilaç verilirken önce şişkinlik ardından yumurtalıklarımda şişkinlik ve regl olurken veya yumurtlama evresinde çekilen hafif ağrı benzeri bir ağrı, kesinlikle katlanılır ve işlem bittiği anda kesiliyor! Tavsiyem ,(benim doktorum söylemişti ama ben almamıştım narkoz alıcam diye) işlem sonrası çok çok hafif bir ağrı oluyor ona bile dayanamayacaksanız, işlem öncesi bir ağrı kesici apranax vs almanız o zaman işlemde bile birşey hissetmezsiniz.