Selamlar, geçtiğimiz sene başında bu konulara cok fazla kafa yormuştum bende, çözüm yolları olduğunu görünce sevinmiştim, ankara'daki doktorları araştırmıştım. Kendimi daha rahat hissetmek için kalıcı yöntem yaptırp kurtulcaktım; "o doktora mı gidiyim bu doktora mı, bana nasıl yaklaşıcak, erkek doktor olsa mı olmasa mı " gibi konuları düşünmek, pişmanlığımın üzüntüsü de devam ederken iyce mahvetti beni aylarca. Sonra sanırım evlilik planımın da olmaması nedeniyle, birden tamamiyle cıkardım attım bu konuları kafamdan(ne kadar mümkünse tabi).
Bir kaç ay önce nişanlandım ve her ne kadar hiç bu konuları nişanlımla konuşmamış olsamda, anlayışla karşılayacağı hissi var içimde. Bi yandan da onun içinde bir burukluk olarak kalabileceğini düşünerek; bu operasyonu yaptırsam mı die de düşünmüyo değilim. Hata olarak görüyorum yaptığım şeyi ve onu bu yüzden ufacık dahi üzmek istemiyorum. Yine geldim ve yine bütün yazıları okumaya başladım bir iki gündür, yatıyorum kalkıyorum yine aklımda bu mevzu, ikilemde kalıyorum
Belki yorumunuz olur diye paylaşmak istedm
Hiç birinizin çaresizlik hissetmesini istemiyorum gerçekten; çözümü olmayan bişey değil sonuçta bu; düşünüp düşünüp dert etmeyin kendinize ne yapıcam şimdi diye. Keşkelerle, hiç yapmasaydım diye pişmanlıktan ötürü üzülmek bam başka tabi. O hala geçmedi bende.
Bütün enerjinizi düzgün bir plan yapmakta kullanın; her defasında dşünüp düşünüp sıkıntı yaratmayın kendinize, bu çok yıpratıyo insanı. Ne zaman yaptırmalıyım, kime yaptırmalıyım bunun kararını verin. Adı geçen bilindik doktorlar arasında ciddi bir fark olmayacağına inanıyorum ben artık. Arayıp telefonla konuşmaktan çekinmeyin, kimi daha yakın hissediyosanız onu tercih edin. Riskli bi operasyon değil sonuçta bu, doktorlar kim bilir ne sıklıkla karşılaşıyolar, hepsi artık tecrübe sahibi. Şöyle düşünün vajina girişindeki açıklığı, geçici yöntemde yırtılmış zar dokusunu dikişlerle birleştirip, kalıcı yöntemde vajinadaki mevcut dokunuzdan yeni bir zar oluşturarak, yeniden eskisinden bile daha kapalı(girilmesi zor) hale getiriyorlar; kanamama gibi bir şey(çok istisnai durumlar hariç) olmayacaktır. Kendi şehrinizde doktor bulma sıkıntınız varsa ankara istanbul gibi şehirlere gidin.
Ben dediğim gibi yaptırıp yaptırmama konusunda ikilemde kaldım. Ama Ankaraya gelmek ve bu işlemi yaptırmak isteyen, destek arayan arkadaşlara içtenlikle yardımcı olmak isterim. Çaresizlik içinde yazanları görüp kendi üzüntülerimi hatırlıyorum tekrardan
eskişehirde okuyan bi arkadaş vardı, hatırlayamadım şimdi nickini, özel msj gönderme hakkım olmadığı için yazamamıştım dün. Ankara'ya gelmeye karar verirsen ve yalnız olmak istemezsen, elimden geldiğince destek olabilirim.