- 9 Ocak 2021
- 8
- 13
- 29
- Konu Sahibi meneksekokusu95
Bu başlığı benim gibi çeken arkadaşlar için deneyimlerimi paylaşmak için açıyorum. Üç sene önce birden bire ishal atakları yaşamaya başladım aniden geliyordu baygınlık geçiriyordum devamlı acillik oluyordum doktora gittim bir sürü test yapıldı hepsi temiz çıktı sonra alerji testi yapıldı buğday alerjim çıktı buğdayı gluteni laktozu kestim ama yaşadığım semptomlar azalmadı çok fazla gaz sıkışması kabız ishal şeklinde devam etti. En son teşhis öncesi deprem olduğu zaman çok korktum ve peşine bir hafta süren hiç geçmeyen bir panik atakla birlikte ishal başladı o zaman acil doktorum şüphelendi gastroenterolojiye yönlendirildim endoskopi yapıldı ve ibs teşhisi konuldu psikiyatriye yönlendirildim hem diyet uyguluyorum hem antidepresan kullanıyorum ayrıca laktoz gluteni paketli gıdaları kestim vücudumu dinledim uzun bir süre hangi yiyeceğin dokunduğunu aradım dokunan her gıdayı kestim. Her gün ProProbiotic isimli probiyotiği kullanıyorum herkese yarayan probiyotik başka olabiliyor beni en çok bu rahatlattı. Ayrıca hergün OMEGA 3 kullanıyorum.Çay ve kahveyi kestikten sonra çok rahatladım zaten gazlı içecek tüketmezdim bunlar şikayetleri çok arttırıyor. Psikolojik tedavi de bunun en önemli parçası neden olduğu bulunamasada stres bu hastalığı çok tetikliyor. eğer sizde de 3 ila 6 ayı geçen şişkinlik hazımsızlık karın krampı ishal kabız atakları oluyorsa dahiliye bölümüne ordan da gastroenterolojiye gidebilirsiniz. Şuan çok şükür sadece kramp kaldı onun dışındaki semptomları yeme düzenimi değiştirerek yendim. Allah hepimize şifa versin.