Huzursuz bacak sendromu

Malesef bu sorun bendede var.Benimde hamilelik döneminde ortaya çıktı.Benim uykuda nadiren böyle bir sorunum oluyor fakat toplu taşım araçlarındafalan bazen kendimi sıkmaktan bir hal oluyorum.Fakat bende aşırı kansızlık sorunu olduğu için bu olay görülüyor.İlaç çok kullandım ama tamamen geçmiyor...

ya bende de var bu rahatsızlık...tam yatıyorum uykuya dalıcam hemen başlıyo...her gece değil ama çok sık oluyo...ben romatizma sanıyodum...aynen anlatıldığı gibi uzun yolculuklar yapamıyorum sinema tiyatro falan giderken hep bi endişe...çok can sıkıcı bir durum..geceleri evin içinde kaç defa tur atıyorum...offf.neyse en kısa zamanda bi doktora gidip çaresine baktırmak lazım..

arkadaşlar bu rahatsızlık bendede vardı psikiyatriste gittim bir ilaç verdi şimdi çok rahatladım çok zor işkence gibi bir durum en kısa sürede çaresine bakıp sizde rahatlayın :lepi:

Sanırım ben de aynı durumdan şikayetçiyim.Olduğu zaman sürekli bacaklarımı ya da kolumu hareket ettirme ihtiyacı duyuyorum . ve gerçekten huzursuzluk veren sinir bozucu bir durum. uzun zamandır olmuyordu fakat gecen gün bir problemi kafaya taktığımda hissetmeye başladım hem sol bacağımda hem de sol kolumda. problemi kafamdan attığımda sakinliyor ve uyuyabiliyordum.aklıma geldikçe tekrar başladı. sorunun psikolojik aynı zamanda sinirlere etki eden bir şey olduğunu düşünüyorum.Tedavisi kesinlikle aklın kafanın rahat olması ..

bende çocukluktan beri olur, bi tek bende var zannederdim hep, gazetede okuyunca ismini öğrenmiştim hastalık olduğunu

ben öyle olduğum zaman kalkıp ayaklarımı yıkıyorum, elimi ıslatıp sürüyorum dizlerime kadar, bide ayaklarımı yükseğe kaldırıyorum yani ya yere yatıp kanepeye koyuyorum, bazen yastık alıyorum, bazende ters yatıp duvara dayıyorum -tatlicadiarzu- işe yarıyor, tavsiye ederim şakkıdı

kızlar bende vardı bu rahatsızlık sabahlara kadar yatamıyodum bacaklarımın canı sıkılıyo derdim bana gülerlerdi canıma tak eti dokdora gittim kansızlık çıktı tedavi gördüm çok şükür rahatladım şimdi

bende de başlangıç aşamasında bu rahatsızlık, okul zamanı sınav haftalarında yatınca uyutmazdı sonra mezun oldum geçti :) 3-4 hafta kadar önce iş yerim battı işsiz kaldım yine başladı, bendeki tamamen psikolojik anladığım kadarıyla, ev ortamı baymıştı ilk başta, şimdi gezip duruyom gündüzleri eve döndüğümde uyuyup kalabilmek için kafamçokkarıştı
işe girince geçer benimki sanırım :roflol::icecream:

merhaba arkadaslar ben kulubde yeniyim soyle bir gezerken farkettim hbs konusunu.bende de cok uzun zaman oncesinde baslamisti bu hastalik.bende romatizma zannediyordum.soguk suyla yikama, kalkip yatagin etrafinda dolasma gibi cozumler uretiyordum kendimce.bir gun bir dergi okurken bu hastalikla karsilastim.ismi basta komik gelmisti ama okuyunca benim sorunumu anlattigini anladim.sonunda bir isim koyabildim ziplayan bacaklarima:)
benim iki nedenden kaynaklaniyordu.ilki demir eksikligi, ikincisi kaygi endise.. bunlarla ilgili cozumler bulmaya calisinca kendiliginden gecti problemim.tabi zaman zaman tekrarliyor.kaygilandigim da ozellikle.. birde belli bir yatis sekli buldum kendime yuz ustu yatip ayaklarimi gergin tutunca pek olmuyor.
herkese sifa diliyorum.kaygilari guvenilir bir dostla paylasmanizi da oneriyorum.nacizane fikrim.

aaa bu bir hastalık demek..bende 2 gece mi ne oldu şimdiye kadar, çok sıkıntılı olduğum günlerdi..tanımlayamadığım bir histi, kalkıp ben de soguk suya tutmuştum, masaj yapmıstım ama o anlık iyi geliyordu..sabhalamıştım.çok zor bir durum, bir daha yaşamam umarım, yaşayanlarada geçmiş olsun,zorluğunu biliyorum Allah yardım etsin..

çok kötü çok berbat birşeydir...çok gecelerim geçti delirmek üzereydim...

bu arada bir başka sebepten aşırı yorgunluk şikayeti ile doktora gittim...kan sayımı yapıldı ve inanılmaz düşük çıktı...doktorlar kanama geçirmeden böyle kan kaybedilmez dediler ama ben kanama geçirmedim...

reglilerim çok aşırı hem de çok çok yoğun olurdu....işte yıllara yayılarak çok kan kaybetmişim ve demir depo testinden 300 kusurlarda olması gereken ferritin ben de sadece 3 .çıktı...yani demir depolarım tükenmişti...

6 ay yoğun bir tedavi gördükten sonra bir gün farkına vardım huzursuz bacak sendromum bitmişti...

araştırdım ki demir eksikliği de yaparmış.

bu arada doktorumun "bir yandan doldurup bir yandan boşalmasın" demesi ve tavsiyesi üzerine jinekoloğa gittim...

spiral kullandığım için çok yoğun oluyormuş...çıkartmak istedi ama ben şiddetle reddettim...bunun üzerine o zamanlar ülkemize yeni gelmiş olan mirana yı takalım dedi....( mirana ilaç değil...sanırım bu yüzden vermem site kuralı ihlaline girmez...bir uzmanın takabiliceği hormonlu spiraldir) mirana bu gibi durumlar için geliştirilmiş spiral...

kabul ettim ve takılır takılmaz etkisini 1. reglimden itibaren gösterdi...

şimdi hem kan kaybetmekten hem huzursuz bacak sendromumdan hem de pedlere servet ödemekten kurtuldum.

insanı çaresiz bırakan bi hastalık bu psikolojik olduğu hiç aklıma gelmemişti ama hmmm ilginçç...
önceden reglgünüm yaklaştığında olurdu hamilelik döneminde daha sık olmaya başlamıştı şimdi ise arada bi yokluyor demir eksikliğimde yok ... psikoloğamı gidicem tedavisi için yani tek çözümü bumu? başladımı bacağımı koparıp atasım geliyor yolu neki bunun?

ayol nedir bu bacaklardan çektiğimiz kaydirigubbakcemile3 durdukları yerde niye durmaz bunlar sormayın bendede var bu illet bi ara psikolojik diye biliyodum kansızlığı ilk defa duydum bende gidecem doktora

geçmiş olsun...

madem demir eksikliğiniz yok psikolog yerine nörolağa gitmenizi tavsiye ederim...

Ben bunu yakasik 5 aydır yasıyorum, ısım oturarak ondanmı kaynaklanıyor yoksa cok bacak bacak ustune atıp oturuyorum ondanmı bılemıyorum ama aksam yataga yattıgım zaman bacaklarımın agrısından uyuyamıyorum uykuya cok zor gecıyorum bu nedenle

benimde oluyo özellikle sıkıntılı dönemlerimde sürekli bacaklarımı ve kollarımı kırmaştırma ihtiyacı hissediyorum..bende demir eksikliği var...sanırım ondan oluyo...
bi keresinde tiyatroda tutmuştu bacağım oyunu izleyemeden çıkmak zorunda kaldık...o kdr kötü olduki bacağım yürümem lazımdı...

bende de bu hastalık var. ama bir şey sormak istiyorum; Nöroloji yerine Beyin Cerrahisi bölümüne gidilebilir mi acaba????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…