• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Huysuz bebek

TeslaninOsilatoru

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2015
1.527
3.487
133
11 aylık bebegım var yenidoğan gibi ağlıyor mizmiz yan dairede 40ı çıkmamış bebek var onun sesi daha az geliyor gerçekten aglamadigi zamanlar daha az bizimkinin. Gerçekten bunaldım bazen ise erken gidiyorum bi saat kafa dinlemek için eskiden hafta sonunu iple çekerdim şimdi hafta sonunun benim için hiç cazip yani kalmadı gelmesin diye bakıyorum daha çok yoruluyorum. Eskiden ise gidince dinlenecegim aklımın ucundan gecmezdi ama şimdi durum bu. size sorum şu bebeğinizi kendi kendine uyumaya nasıl alıştırdıniz biz saatlerce elde sallıyoruz ayakta sallatmıyor kendini. Gece 11 12 gibi uyuyo 15 20 dakka sonra hiç uyumamış gibi dinç bi şekilde uyaniyo ve sabah 4 5 te geri uyuyor. Uyuyana kadar da o ara hep ağlıyor. Yani bu çocuk neredeyse 1 yaşına gelecek ama biz sanki hep geri gittik hiç ilerlemedik. bu durumları yaşayan varsa yardımcı olur mu

Uyku egitimi verecek bi ay da bebeginiz.
O sekilde olmasi normal degil
Cok yipranirsiniz o sekilde.
Netten arastirip yada bir pedagog yardimi ile halledebilirsiniz

11 aylik bebek sallanmaz ya, ben hep memede uyutuyorum gerci.Gunduzleri kim bakiyor ve gunduz uyku duzeni nasil.Oglene kadar yatiyorss gece uyumaz.

11 aylik bebek sallanmaz ya, ben hep memede uyutuyorum gerci.Gunduzleri kim bakiyor ve gunduz uyku duzeni nasil.Oglene kadar yatiyorss gece uyumaz.
Gündüzleri görümcem bakıyor gece yatmak bilmediği için sabah da geç uyanıyor sabah erken uyanırsam uyuyan kadar hep aglar ve ben de mecbur pes edip uyuturum

11 aylik bebek gunduz iki kez uyumali .Sabah saat 6,30 gibi kalkip 9 da tekrar uyuyup 10,30-11 uyannsli ki oglen uykusuna saat 13,30 yatip saat 16.00 en gec uyanmasi lazim.Sizin minik herhalde gece uykusundan 11 de kalkiyor ogleden sonrada karanliga kadsr yatiyor.Gorumceninde isine geliyordur.

Sanki benim kizi anlatmissiniz. Şuan 2 yaşinda hala miz miz, bagirir, aglar, surekli vurur bizi.
Dogdugu gunden kucakta uyudu, beśiyinde uyumuyordu. 14-15 aylik olana kadar tam bir isgenceydi benim icin. Kucakta sallamaktan kollarim tutmuyordu. Suan ne kucakta salliyorum ne de besikte. Uyku saati geldiyinde uyku saati hadi odana kizim diyorum. Odasina girip besiyin yaninda bekliyor. Besiyine koyup uyu diyip cikiyorum. Kendisi uyuyor. Nasil alistirdim kendim bile bilmiyorum ama o kucakta uyuyan cocuk simdi kendisi odada sakin sessiz uyuyor. Oglen de o sekilde uyutuyorum. 1 hafta önceye kadar sabahlari uyandiginda anne baba diye bagirirdi. Simdi uyanmami bekliyor. Beklerken de yataginda kendi kendine konusuyor. Şoktayim )))

Sanki benim kizi anlatmissiniz. Şuan 2 yaşinda hala miz miz, bagirir, aglar, surekli vurur bizi.
Dogdugu gunden kucakta uyudu, beśiyinde uyumuyordu. 14-15 aylik olana kadar tam bir isgenceydi benim icin. Kucakta sallamaktan kollarim tutmuyordu. Suan ne kucakta salliyorum ne de besikte. Uyku saati geldiyinde uyku saati hadi odana kizim diyorum. Odasina girip besiyin yaninda bekliyor. Besiyine koyup uyu diyip cikiyorum. Kendisi uyuyor. Nasil alistirdim kendim bile bilmiyorum ama o kucakta uyuyan cocuk simdi kendisi odada sakin sessiz uyuyor. Oglen de o sekilde uyutuyorum. 1 hafta önceye kadar sabahlari uyandiginda anne baba diye bagirirdi. Simdi uyanmami bekliyor. Beklerken de yataginda kendi kendine konusuyor. Şoktayim )))
Maşallah ya işte bu noktaya nasıl geldiniz formülü yok mu bu işin o günler bi gelse hadi yatağına desem gitse hayali bile güzel bi kaç hafta önce bi gece 9 da uyudu sabaha kadar uyanmadı Allahım ne güzeldi ne yapacağımı şaşırdım film mi izlesem kitap mı okusam :)

11 aylik bebek gunduz iki kez uyumali .Sabah saat 6,30 gibi kalkip 9 da tekrar uyuyup 10,30-11 uyannsli ki oglen uykusuna saat 13,30 yatip saat 16.00 en gec uyanmasi lazim.Sizin minik herhalde gece uykusundan 11 de kalkiyor ogleden sonrada karanliga kadsr yatiyor.Gorumceninde isine geliyordur.
Gündüz iki defa uyuyor aslında ama ikinci uykusundan bazen akşam 6 7 gibi uyaniyormus ben gorumceye dedim o saate bırakma. hem gündüz uykusunda daha sakin bi bebek gece olunca o gidiyor baska bir bebek geliyor sanki bazen saat başı uyanıp emzigini istiyor düşürdüğü için ağlıyor falan ilk iki ay hiç sallamadik ama ondan sonra bizi mecbur bıraktı caresiz kaldık bi türlü uyutamayinca

Maşallah ya işte bu noktaya nasıl geldiniz formülü yok mu bu işin o günler bi gelse hadi yatağına desem gitse hayali bile güzel bi kaç hafta önce bi gece 9 da uyudu sabaha kadar uyanmadı Allahım ne güzeldi ne yapacağımı şaşırdım film mi izlesem kitap mı okusam :)
Her halde buyudu akillandi. Ben sizden de kotu durumdaydim. Kizim kolik bir bebekti. Sabahlara kadar uyumazdi. Sabahin 5-6si ben hala kucakda kizimi salliyordum. 24 saatin sadece 2 saatini uyuyordum. Delirmis, yorgun, halsiz ve actim. Sabah kahvaltisini aksam esim isten geldikten sonra yapiyordum. Acliktan sutum bile kesilmisti. Simdi o gunlere donup baktigimda ben nasil hayatta kalmisim diye sasiriyorum.
Siz de azacik sabr edin, azacik buyusun. Hic yormayacak sizi emin olun

Simdi hatirladim, bi ara fön sesi indirmistim telefonuma. Kizimi bir tek fön sesi uyutuyordu. Fon sesini acik birakip cikiyordum odadan, kendisi uyuyordu. O sekilde besikte uyunaya başladi. Sonra fön sesini de komple kesdim, sessiz odada kendisi uyudu. Fön sesinden sonra baya rahatlamistim cunki kizim uyumaya baslamisti. Bazen Sabaha kadar acik kaliyordu fön sesi. Bana cok yardimci oldu

Uyku düzeni ile alakalı bence sıkıntısı. Çocuk uykusunu aldığı için de gece sık sık uyanıyor. Görümcenize söyleyin sabahları 15-20dakikadan başlamak üzere uyanma zamanını öne çekmeye çalışsın. Uykusunu alınca nasıl uyusun gece yavrucak.

Şuan 3 yaşında oğlum 7.ayına kadar sizinki gibiydi. Sonra beşiğine yatırmaya ve rahatlatıcı müzikler açmaya başladık. Her gece 21.00 uyurdu, önce banyosunu yaptırırdık tabi. Alıştı.

İlk başlarda ağladı ama elim üzerindeydi orada olduğumu hissettiriyordum. Yarım saate dalıyordu. Müziği de beslenme saatlerinde kapatıyordum sadece geceleri. Tekrar açtığımda uyuyacağını anlasın diye.

Şimdi saatini biliyor, banyoya kendi gidiyor, iyi geceleyyy anne diyor, yatağına gidiyor banyodan çıkınca daha bornozuyla.. Giyiniyor hooop yatağa.
Sadece uyuyana kadar orada olmamı istiyor.

Zor oldu ama geçiyor merak etmeyin. Biraz sabır.. Bana da geçmeyecek gibi gelirdi. Gündüzleri de iki kere uyuturduk ama en geç 17.00 uyanmış olurdu ikinci uykusundan. Şimdilerde kendi belirliyor öğle uykusunu ama 21.00 gece uykusuna da alışkın, çok nadiren dışarıdaysak misafir varsa vs 22.00yi buluyor.

Back