- 3 Nisan 2014
- 36.168
- 147.543
- 798
- Konu Sahibi Hebehubele
Dönenmek ne ? Yeni mi ?
Duyar kasmasın gibi bişey mi![]()
etrafında dört dönmek anlamında. dönenip durma falan derler hiç duymadın mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dönenmek ne ? Yeni mi ?
Duyar kasmasın gibi bişey mi![]()
tek ve kesin cevap GEÇMEZEvet biraz iyi gitse muhtemelen sonrasında bir sıkıntı çıkıyor.
Benim bugün ki derdimde eşim .
Konularımı okuyanlar az çok bilir.
Uzun zamandır eşim düzelme göstermişti. Ama bi konuda yine tuttu inadı. Aileme gitmem konusu. En büyük yaram. Her neyse.
Durumu toparlayup akil almak istedigim.
Salı günü gündüz eşim aradı beni kahvaltıya gelmeyeceğim dedi. Uyku sersemligiyle neden diye sormadım. Sonrasında aradim tekrar hayırdır hayatim neden gelmiyosun eve dedim . Oda ailesinin olduğu yere gidecekmiş işi varmış. Esim beni aradiktan sonra 5 saat sonra ise gidiyor biliyorum .
Sonra söyledi bende tamam dedim bende yaklaşık 1 buçuk aydır ailemle zaman geçiremiyorum. Karşıya gidicem bizimkilere dedim . Demez olaydim açtı ağzını yumdu gözünü. İşte benimkielrden cok gidiyosun da onlara diye ki katiyen yalan 2 haftada bazen 1 bazen 2 bazen 3 onun ailesine gidiyoruz ama nadir benim aileme 2 hafta da 1 gidiyorum genelde 3 haftada bir gidip 2 saat oturup dönüyorum. Dedim yalan söyleme artik aç gözünü insanlarda gidiyor hatta her hafta 4 5 gün annelerinin evindeler ne var yani bunda diyorum konusmaya çalışıyorum git her gun git falan dedi sinirle beni iyice sinirlendirip isim var diyip telefonu suratima kapatti.
Telefonla konuşurken nerde olduğunu söylemişti hemen hazırlanıp çıktım yanina gidicem telefonu bir degil bu kaçıncı suratima kapatışı sonrada aileme gecicem. Otobüs durağındayim aradi konuştuk bağrıştık yarim saat o telefonda konuştuk. Bu arada benim gidecegim yerden uzaklaşmış. Sen ne halt yemeğe gidiyosun o zaman dedim isin surecek 1 saat sonra gel kahvaltiya gidip annenlerle kahvalti yakacaksin ben sana bisey diyomuyum niye gidiyosun diye gitme ozaman gel her gun görüyorsun diyorum o hala bildiği gibi. Bende en son sana bi tek bu konuda hakkımı helal etmicem biliyomusun dedim . Sonra da 3 yıldır ben sana çok taviz verdim bu konuda galiba dedim . Benim ailem beni ne zorluklarda büyüttü senin içn atacak değilim dedim bundan sonra bu konuda söz hakki vermiyorum sana bu yüzden ayriliyosan yolu biliyosun ben gidiyorum bu gecede gelmicem diyip kapattim. Gittim aileme 1 gece kalip heri döndüm 3 saatlik yol o yüzden kaldim.
Eve çarşamba günü geri döndüm. Sonra ilerleyen saatlerde esim geldi . Ama ne aradi ne bisey yapti bu süreçte. Kendine ekmek arasi yapti bende birak yemek hazırlicam dedim . Dinlemedi oturdu yedi kendi hazırladığını. Yemek yaptim hadi gelmiyo musun dedim yemicem dedi kalktim tuttum hadi az bisey yedin kall falan diye baya israr ettim .kalkmadi bende oturdum yiyip kalktim . Kandildi dün . Be her kandil.bayram öperim eşimin elini kandillesiriz. Dün gittim kandilin mübarek olsun dedim eline uzandim çekti kendini öpmedide beni sadece kafasiyla tokalasti .
Bugün oldu sabah erken çıkıp gitti ise. 5 saat arasi var gelirdi kahvaltiya gelmedi.aramadim nerdesin diye. Bu aksam is saatinden 2 saat gec geldi sormadim nerde kaldin diye yemek hazirliyodum geldi kurdum sofrayi yemeklerimden yemedi yogurt aldi geldi dolaptan. Bende kaldirdim yedikten sonra.
Bundan sonra benim buna tabrim ne olmalı? Benimle muhattap olmuyo olsada inatlasarak.gicik gicik konuşmuyo gayet sakin. Bende muhattap olmuyorum. Sadece suna larar verdim o gelmedej yemek yiyip ona sofra kurmamaya karar verdim . Baska nasil davranmaliyim? Afedersiniz o ego nasil iner aşağıya kendini me halt saniyo acaba? (Bu arada o günden beri de yüzüğünü takmıyor.)
İnanın artık yoruldum . Trip çekmekten böyle bi kısıtlamadan bu nasıl bi kafa zihnuyet düşünce. Düşündükçe çıldırıyorum. Herşey yerli yrrindeyken ne gerek var anlamıyorum. Defalarca alıp karşıma konuştum tık yok bu konuda. Nasil ki ben onun istediğini yapiyorum bir lütuf gibi beni aileme bi kaç gün rahat gönderdi. Şimdi yine ayni . Ben köle miyim? Veyahut bir köpek ödül ceza diye karar veriyor u düşünce ye. Aileme düşmanlığının sebebi bastan beri annemin bunlari ongorerek beni vermek istememesiydi . Ben cok isteyince diretri fakat verdi. Simdi anliyorum ki büyüklerin her zaman bi bildiği vardır demek lazımmış. Evlendik bana sahip çıkamadı ailesine ezdirdi insan olamadi ailem arkamda durdu beni vermediler ona ailem neden arkamda duruyo onun dayak atmasina veya ailesinin beni ezmesine izin vermedi diye ailem kötü oldu. Babam evden kovdu insan gibi davranmadiklari için. Gel gör ki yalvar yakar aylarca pesimde döndü durdu evliligime bu sansi vermek istedim ama karşılığına bakın! Ya alışacak ya alışacak. Yada gidecek. Geçen gün bir yazı gördüm. "Haklıysan hak yanındadır " diye artik buna inaniyorum . Ailem için gidecekse umrumda olmaz artik ben ona bu tavizi vermek istemiyorum. Ne kadar ciddi oldugumu farkederse bwlki geri adim atar . Atmazsada sonuc belli zaten . Kendimi buna alıştırmaya alıştırmaya çalışıyorumCok sinirleniyorum ya..
Dogur, bak, buyut, uzerine titre, gozunden sakın.. Sonra birine emanet et, kendi yuvasini kuruyor diyerek, adam sana karsi kisitlasin kızını! Ne hakla, ne hadle?? Kelime bulamiyor insan sinirden..
Bir de kiz açısından bakalim, hayaller kur, hayatinin aşkını bekle, binbir hevesle evlen, adam ailene dusman olsun hic yoktan ve seni baski altinda tutsun ailene karsi.. Sebep??
Babamizin evinde ekmegimiz olmadığından veya "koca da koca" diye delirdigimizden evleniyoruz sanki!
Ulan o kizin tek hayali bi an once evlenip ailesinden mahrum kalmak, psikolojik eziyet cekmek mi? Seni sevdigi icin, seninle ayri bi yuva kurmak icin evleniyor o kadin, rahat bekar hayatı batip da sana kosarak gelmiyor, zaten bilse böyle yapacagini, asla evlenmez, tatli aile yuvasini birakmaz..
Bunu anlamak cok mu zor ya.. Zor demek..
Bu zihniyeti anlamaya calistikca insan çıldırıyor zaten.. Neresinden tutsan elinde kaliyor.. Bencil, kompleksli ve empati yoksunu insanlar yapiyor bunu ve oyle yaygin bi durum ki.. Ne yazik ki, degisecegini sanmıyorum.. Cocuk olursa daha da katlanacaktir bu baski, ailenin cocugunu sevmesi bile sorun olacaktir, adamin ailesi daha da cok tepenizde olacaktir..İnanın artık yoruldum . Trip çekmekten böyle bi kısıtlamadan bu nasıl bi kafa zihnuyet düşünce. Düşündükçe çıldırıyorum. Herşey yerli yrrindeyken ne gerek var anlamıyorum. Defalarca alıp karşıma konuştum tık yok bu konuda. Nasil ki ben onun istediğini yapiyorum bir lütuf gibi beni aileme bi kaç gün rahat gönderdi. Şimdi yine ayni . Ben köle miyim? Veyahut bir köpek ödül ceza diye karar veriyor u düşünce ye. Aileme düşmanlığının sebebi bastan beri annemin bunlari ongorerek beni vermek istememesiydi . Ben cok isteyince diretri fakat verdi. Simdi anliyorum ki büyüklerin her zaman bi bildiği vardır demek lazımmış. Evlendik bana sahip çıkamadı ailesine ezdirdi insan olamadi ailem arkamda durdu beni vermediler ona ailem neden arkamda duruyo onun dayak atmasina veya ailesinin beni ezmesine izin vermedi diye ailem kötü oldu. Babam evden kovdu insan gibi davranmadiklari için. Gel gör ki yalvar yakar aylarca pesimde döndü durdu evliligime bu sansi vermek istedim ama karşılığına bakın! Ya alışacak ya alışacak. Yada gidecek. Geçen gün bir yazı gördüm. "Haklıysan hak yanındadır " diye artik buna inaniyorum . Ailem için gidecekse umrumda olmaz artik ben ona bu tavizi vermek istemiyorum. Ne kadar ciddi oldugumu farkederse bwlki geri adim atar . Atmazsada sonuc belli zaten . Kendimi buna alıştırmaya alıştırmaya çalışıyorum
Su durumda olmasınin bi manası yok zaten. Hep bi acaba demek , gerçekten mutlu değilimBu zihniyeti anlamaya calistikca insan çıldırıyor zaten.. Neresinden tutsan elinde kaliyor.. Bencil, kompleksli ve empati yoksunu insanlar yapiyor bunu ve oyle yaygin bi durum ki.. Ne yazik ki, degisecegini sanmıyorum.. Cocuk olursa daha da katlanacaktir bu baski, ailenin cocugunu sevmesi bile sorun olacaktir, adamin ailesi daha da cok tepenizde olacaktir..
Ailesi de guzel yonlendiren bi aile degil.. Adami bu hale getiren de onlarin zihniyeti zaten.. Kendi kizlari her gun yanlarinda ama baskasinin evladina gelince lololo.. Bu kafadaki insanlara bi şey anlatamazsin..
Ayrica ailen cok hakli, seni ezdirmediler diye mi suclu oldular? Eşin biraz mantikli baksa, onlarin da ana-baba oldugunu ve hakli olduklarini idrak eder.. Kendi hatalarinin bile suçlusu karşıdaki insanlar, boyle şey olabilir mi?
Cocuk isini kesinlikle ve kesinlikle erteleHebehubele , guven yok sizin evliliginizde, tam manasiyla mutlu degilsin, isleri daha da cikmaz hale getirmenin manasi yok..
Aileni siler atarsan, hic lafini acmazsan sizden iyisi yok.. Boyle evlilik mi olur?Su durumda olmasınin bi manası yok zaten. Hep bi acaba demek , gerçekten mutlu değilim
Biliyorum Allah razı olsun .Aileni siler atarsan, hic lafini acmazsan sizden iyisi yok.. Boyle evlilik mi olur?
Inan kimseye bosan veya bosanma demem, vebaldir, korkarim ama esinin zihniyeti ve olanlar, olacaklar bunlar, bilip ona gore yolunu ciz istiyorum.. Uzun zamandir biliyorum cunku konularini..
Bende anlamadim neden taktiklarinaEl öpmeye takanlar olmuş ben eşimden 3 saat büyüğüm bayramda seyranda elini öper sarılırım. Eşimde bana harçlık verir sembolik bile olsa çok mutlu oluyoruz. Neyini yadırgadınız ki??
Konu sahibesine gelince huylu huyundan vazgeçmez canım. Değişeceğini sanmıyorum.
Benim ailemde de yok öylr birşey ama öpmeye yer arıyorsam herifimigözünü öp sende
Ay ne var yani öpsem ne olur dudağım mi aşınır bana çok eglenceli geliyor eşimde kendini büyük hissediyordur arada sevinsin garibano sevdiğim gül kokulu ellerini öpüyorum birde üstune para veriyor daha ne olsun
![]()
Bende anlamadim neden taktiklarina
Ay resmen ayni evliliğimin ilk yılında öyleydi. Sen onunla ne güzel samimisin .yok annenin evindeki her eşyanın yerini biliyosun. Yok benimkilere mesafelisin. Yok annenlerle cok mutlusun derdi. Ağlardım özledim diye bana tavir yapardi . Mesafe koyardi hemen . Ben çok merak ediyorum ALLAH onlara beyinlerini kullansinlarndiye vermiş ne diye böyle davraniyolsr bilmiyorum . Sen ne kadarlik evlisin.?Eşimle eşin aynı zihniyette.. aramızda tek kavga sebebi bu ailelere gitme meselesi.. neden böyle anlamıyorum he bir de tek göndermez illa yanımda gelir ve 2 saat oturup kalkarız yolda da tek tek akşamki davranışlarımın analizini yapar ay onlarla ne kadar da mutlusun öyle diye
Bu konu içinden çıkılmaz bir girdap.. çare bulursan bana da de kardeş![]()
Ben onu anlatmaya çalıştım bu konu yüzünden bi tarafı kalkmadi hic bi zaman diye.Bende öperim eşimin elini, anneannemden öğrendiğim bir şeydir, hoşuma da gidiyor, elini öpüyorum o da alnımdan öpüyor, sarılıp bayramlaşıyoruz ne var bunda anlamadım, hiç de öyle totosu havada değil![]()
2 yıllık evliyim. Bir de eşimin ailesine bilerek daha samimi davranıyorum ama yine de yaranamıyorum. Ailemin de hiç kabahati falan da yok ama buna kıskançlık nasıl denir insan ailesinden kıskanır mı eşini yahu.Ay resmen ayni evliliğimin ilk yılında öyleydi. Sen onunla ne güzel samimisin .yok annenin evindeki her eşyanın yerini biliyosun. Yok benimkilere mesafelisin. Yok annenlerle cok mutlusun derdi. Ağlardım özledim diye bana tavir yapardi . Mesafe koyardi hemen . Ben çok merak ediyorum ALLAH onlara beyinlerini kullansinlarndiye vermiş ne diye böyle davraniyolsr bilmiyorum . Sen ne kadarlik evlisin.?
Resmen, kardeşimle profil fotoğrafı yaparim wp da ooo bilmem ne der. Kendi babasiyla annesiyle yapar dediğin gibi bende oyleyim. Sen ailene yakin misin ne kadar sürede görüşüyosunuz sende her seferinde kavga ediyomusun?2 yıllık evliyim. Bir de eşimin ailesine bilerek daha samimi davranıyorum ama yine de yaranamıyorum. Ailemin de hiç kabahati falan da yok ama buna kıskançlık nasıl denir insan ailesinden kıskanır mı eşini yahu.
Onlara gittiğimizde de köşede sus pus oturur tv ye bakar ben muhabbet ederim annesiyle babasıyla. Yani kendi evlatlık yapmaz kuklası gibi beni öne sürer ben yaparım.
He bir de telefonumda annemi anneciğim diye bile kayıt edemem olay çıkarır ama kendisi kral babam biricik annem diye kayıt eder.
evlenmeden önce ailesini kale almayan eşimin evlendikten sonra ana baba aşkı depreşti resmen.
İki aile de İstanbul'da Avrupa yakasında. Geçen sene Anadolu yakasındaydık , bu sene Avrupa'ya taşındık. Ama onun ailesine yürüme 5 dk uzaklıkta. Bunu bile ben ister gibi yaptım en azından bizimkiler de bi tramvay uzaklıkta diye (20 dk arabayla)Resmen, kardeşimle profil fotoğrafı yaparim wp da ooo bilmem ne der. Kendi babasiyla annesiyle yapar dediğin gibi bende oyleyim. Sen ailene yakin misin ne kadar sürede görüşüyosunuz sende her seferinde kavga ediyomusun?
Bende böyle söylüyorum sana bu konuda hakkımı helal etmiyorum dedim içimde sürekli bir hasret var kıskanıyorum öyle insanlari gerçekten. Onlar benim annem babam koparmak kimin haddine. Madem öyle kendileri kopsun ailelerinden. Ben 2 haftada 1 gitmeye çalışırm aileme onunkine de genelde 2 haftada 1 mutlaka gideriz ama bazen haftada 2 bile gittiğimiz oluyo onunkilere. Benim aileme 3 haftada 1 tek başıma gider gelirim o gelmez 2 ayda anca gelir . Yıldım artik sirf bu yüzden bana yapmadığı kalmadıİki aile de İstanbul'da Avrupa yakasında. Geçen sene Anadolu yakasındaydık , bu sene Avrupa'ya taşındık. Ama onun ailesine yürüme 5 dk uzaklıkta. Bunu bile ben ister gibi yaptım en azından bizimkiler de bi tramvay uzaklıkta diye (20 dk arabayla)
Haftada 1 onlara 1 kere de bize gidiyoruz. En azından düzen böyle oturdu ama her gidişten önce gerginlik ve stresle gidiyorum insanların yanına, nasıl davransam da göze batmasam diye
Yarın da gideceğiz bakalım neler olck
Ama çekilir dert değil her hafta aynı muhabbet gerçekten yaşlandım artık ve çözüm neden yok nedennnn
Ailem yine moral veriyor düzelir inŞAllah sabret diye..
Valla çok özeniyorum annesini istediği zaman görüp gezen tozanlara, özlediğinde yanında kalanlara.. ama bu hasretle beni yaşatıp annem babam öldükten sonra pişmanlık yaşatırsa ona bu konuda hakkımı helal etmeyeceğim net.
Allah güzellikleriyle ıslah etsin hepsini..ne demeli.. bizim de kızımız var şimdi, ilerde aynısını elin oğlu yaptırırsa anlar herhalde. Ama öyle olmasın kızım mutlu olsun kimseler kırmasınBende böyle söylüyorum sana bu konuda hakkımı helal etmiyorum dedim içimde sürekli bir hasret var kıskanıyorum öyle insanlari gerçekten. Onlar benim annem babam koparmak kimin haddine. Madem öyle kendileri kopsun ailelerinden. Ben 2 haftada 1 gitmeye çalışırm aileme onunkine de genelde 2 haftada 1 mutlaka gideriz ama bazen haftada 2 bile gittiğimiz oluyo onunkilere. Benim aileme 3 haftada 1 tek başıma gider gelirim o gelmez 2 ayda anca gelir . Yıldım artik sirf bu yüzden bana yapmadığı kalmadı