• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Huylu huyundan vazgeçmez mi?

Valla hem sonuç arıosun bize soru soruyorsun.. sonra da kandildi eşim in elini öpmeye çalıştım elini vermedi diyorsun... valla kadınlar bu kadar kendinizi aşağılamayın

Şimdi farkettimde kandilde el öpmek ne mana,
Bayram degil seyran degil.
Bayram harici el öpmeler gerçekten abartı.:dondurma:

O yuzugu oyuncak olsun diye almadiniz heralde? Deliriyorum ya boyle konulari okuyunca ne saniyor bu insanlar kendilerini anlamiyorum. Bunca yillik ailenizi bir kenara atip her firsatta esinizin ailesine gitmenizi nasil bekleyebilir, ustelik kendisi bunu yapmazken. Kesinlikle net tavrinizi koymaniz sart 3 yil cok bile idare etmisiniz. Birlikte olmadiginiz surelerde evliliginizi ihmal etmeyecek duzeyde herkes istedigini gormeye gidebilir ne sacma sinirlamalar bunlar ya...

eşinizin tavrı çok saçma insan ailesine gider ne var bunda siz doğru bir karar vermişsiniz her hafta gidin taviz vermeyin bu konuda

Son derece haklısınız bir de üste çıkıyor pes doğrusu..Ağaç kovuğundan falan ciktiginizi sanıyor herhalde.

Benim taviz verebileceğim bir konu değil, incelediği yerden kopar

Gelenek diyorsun da insanlıktan,eşe Nasıl davranacağından,evlilik hayatından bir haber eşin eli öpülür mü?Hadi öptünüz?Gel gel yemek ye diye niye pohpohlayıp peşinde koşar gibi davranıyorsunuz.Çok yanlış ve istikrarsız davranışlar sergiliyorsunuz.Gidip yine gelip daha da yüz veriyorsunuz.Kısa yazı da bile ne kadar çok yüz verdiğiniz aşikar zaten.Eşiniz çok çok yanlış davranıyor ve bazı isteklerinizin olması için sanki şu evliliğinizin oturmasını bekliyor Rabbim..Açıkçası ilk dikkati çeken bu oldu.İnşallah aklı başına gelir ama siz de dik durun,taviz vermeyin..

Evet biraz iyi gitse muhtemelen sonrasında bir sıkıntı çıkıyor.
Benim bugün ki derdimde eşim .
Konularımı okuyanlar az çok bilir.
Uzun zamandır eşim düzelme göstermişti. Ama bi konuda yine tuttu inadı. Aileme gitmem konusu. En büyük yaram. Her neyse.

Durumu toparlayup akil almak istedigim.
Salı günü gündüz eşim aradı beni kahvaltıya gelmeyeceğim dedi. Uyku sersemligiyle neden diye sormadım. Sonrasında aradim tekrar hayırdır hayatim neden gelmiyosun eve dedim . Oda ailesinin olduğu yere gidecekmiş işi varmış. Esim beni aradiktan sonra 5 saat sonra ise gidiyor biliyorum .

Sonra söyledi bende tamam dedim bende yaklaşık 1 buçuk aydır ailemle zaman geçiremiyorum. Karşıya gidicem bizimkilere dedim . Demez olaydim açtı ağzını yumdu gözünü. İşte benimkielrden cok gidiyosun da onlara diye ki katiyen yalan 2 haftada bazen 1 bazen 2 bazen 3 onun ailesine gidiyoruz ama nadir benim aileme 2 hafta da 1 gidiyorum genelde 3 haftada bir gidip 2 saat oturup dönüyorum. Dedim yalan söyleme artik aç gözünü insanlarda gidiyor hatta her hafta 4 5 gün annelerinin evindeler ne var yani bunda diyorum konusmaya çalışıyorum git her gun git falan dedi sinirle beni iyice sinirlendirip isim var diyip telefonu suratima kapatti.

Telefonla konuşurken nerde olduğunu söylemişti hemen hazırlanıp çıktım yanina gidicem telefonu bir degil bu kaçıncı suratima kapatışı sonrada aileme gecicem. Otobüs durağındayim aradi konuştuk bağrıştık yarim saat o telefonda konuştuk. Bu arada benim gidecegim yerden uzaklaşmış. Sen ne halt yemeğe gidiyosun o zaman dedim isin surecek 1 saat sonra gel kahvaltiya gidip annenlerle kahvalti yakacaksin ben sana bisey diyomuyum niye gidiyosun diye gitme ozaman gel her gun görüyorsun diyorum o hala bildiği gibi. Bende en son sana bi tek bu konuda hakkımı helal etmicem biliyomusun dedim . Sonra da 3 yıldır ben sana çok taviz verdim bu konuda galiba dedim . Benim ailem beni ne zorluklarda büyüttü senin içn atacak değilim dedim bundan sonra bu konuda söz hakki vermiyorum sana bu yüzden ayriliyosan yolu biliyosun ben gidiyorum bu gecede gelmicem diyip kapattim. Gittim aileme 1 gece kalip heri döndüm 3 saatlik yol o yüzden kaldim.
Eve çarşamba günü geri döndüm. Sonra ilerleyen saatlerde esim geldi . Ama ne aradi ne bisey yapti bu süreçte. Kendine ekmek arasi yapti bende birak yemek hazırlicam dedim . Dinlemedi oturdu yedi kendi hazırladığını. Yemek yaptim hadi gelmiyo musun dedim yemicem dedi kalktim tuttum hadi az bisey yedin kall falan diye baya israr ettim .kalkmadi bende oturdum yiyip kalktim . Kandildi dün . Be her kandil.bayram öperim eşimin elini kandillesiriz. Dün gittim kandilin mübarek olsun dedim eline uzandim çekti kendini öpmedide beni sadece kafasiyla tokalasti .
Bugün oldu sabah erken çıkıp gitti ise. 5 saat arasi var gelirdi kahvaltiya gelmedi.aramadim nerdesin diye. Bu aksam is saatinden 2 saat gec geldi sormadim nerde kaldin diye yemek hazirliyodum geldi kurdum sofrayi yemeklerimden yemedi yogurt aldi geldi dolaptan. Bende kaldirdim yedikten sonra.

Bundan sonra benim buna tabrim ne olmalı? Benimle muhattap olmuyo olsada inatlasarak.gicik gicik konuşmuyo gayet sakin. Bende muhattap olmuyorum. Sadece suna larar verdim o gelmedej yemek yiyip ona sofra kurmamaya karar verdim . Baska nasil davranmaliyim? Afedersiniz o ego nasil iner aşağıya kendini me halt saniyo acaba? (Bu arada o günden beri de yüzüğünü takmıyor.)
Cocugun varmı? Yoksa sakın yapma evliligin oturuncaya kadar. Sana ders vermeye calısıyor. Teslim olman için bu yaptıkları. Cok uzerine gitme sen usteledikce kasılacak bellikonusmanız gerektigini ve busekilde bir yere varamayacagınızı soyle ve konusun sorunlarınızı acık acık. Yurutemeyecekseniz yada evliliginizi surdureceksenizde bunları konusarak karar verebilirsiniz. Konusurkende sakin konusmaya dikkat et.

Iyide anladigim kadariyla ikinizde ayri ayri kendi ailelerinize gidiyorsunuz yani esinizi zorla pesinize takmiyorsunuz siz ve esinizde gayet sık kendi ailesine gidiyormuş. Size gitme demeye hakki yok şu durumda.
Yanlis yapmis ama sizde hem rest cekip hemde eve gelince adami hoslamaya calisiyorsunuz.

Tutup kolundan gel yemek ye diye israr ettigin an benim ailem konusunda artik soz hakki degilsin gibi soylemlerinizin hepsini cop etmissiniz.
Haftada 1 gun aileme gidecegim.senin ailen nasil evlatlarini ozluyorsa bende bir evladim ve aileme saygim sevgim ozlemim var.bil de.yeter.
Yemek ye cay ic gel konusalim vs deme.

Aileme gittiğimi eşime sadece haber veririm, izin almam. Ne münasebet tartışmak falan gitme diye.

Sizin elini öptğünüz saygıdeğer eşiniz size belli ki sizin kadar saygı duymuyor ki ailenizle görüşmenize karışıyor.

Bir de madem saygıdan el öpmek, bırakın bi kandil de o öpsün. Saygıyı hak etmiyor musunuz

Gelip gönlünü alan o olsn bırak kendi haline..
yemek konusunda bnm eşimde eften püften şeylere küsüp ben yemicem der.. sofrayı kurarken “çok açım hiçbirşey yemedim “ derim sofraya oturmazsa “ bnde yemicem cnm istemiyo “ derim :KK62: kıyamaz tmm gel yiyelim der hemen. Sende düzenli kur sofrayı davet et gelirse gelir. Üstüne düşme konuşma gerekmedikçe.. 3 gün sabret sonunda alttan alan o olcaktır.

Evet biraz iyi gitse muhtemelen sonrasında bir sıkıntı çıkıyor.
Benim bugün ki derdimde eşim .
Konularımı okuyanlar az çok bilir.
Uzun zamandır eşim düzelme göstermişti. Ama bi konuda yine tuttu inadı. Aileme gitmem konusu. En büyük yaram. Her neyse.

Durumu toparlayup akil almak istedigim.
Salı günü gündüz eşim aradı beni kahvaltıya gelmeyeceğim dedi. Uyku sersemligiyle neden diye sormadım. Sonrasında aradim tekrar hayırdır hayatim neden gelmiyosun eve dedim . Oda ailesinin olduğu yere gidecekmiş işi varmış. Esim beni aradiktan sonra 5 saat sonra ise gidiyor biliyorum .

Sonra söyledi bende tamam dedim bende yaklaşık 1 buçuk aydır ailemle zaman geçiremiyorum. Karşıya gidicem bizimkilere dedim . Demez olaydim açtı ağzını yumdu gözünü. İşte benimkielrden cok gidiyosun da onlara diye ki katiyen yalan 2 haftada bazen 1 bazen 2 bazen 3 onun ailesine gidiyoruz ama nadir benim aileme 2 hafta da 1 gidiyorum genelde 3 haftada bir gidip 2 saat oturup dönüyorum. Dedim yalan söyleme artik aç gözünü insanlarda gidiyor hatta her hafta 4 5 gün annelerinin evindeler ne var yani bunda diyorum konusmaya çalışıyorum git her gun git falan dedi sinirle beni iyice sinirlendirip isim var diyip telefonu suratima kapatti.

Telefonla konuşurken nerde olduğunu söylemişti hemen hazırlanıp çıktım yanina gidicem telefonu bir degil bu kaçıncı suratima kapatışı sonrada aileme gecicem. Otobüs durağındayim aradi konuştuk bağrıştık yarim saat o telefonda konuştuk. Bu arada benim gidecegim yerden uzaklaşmış. Sen ne halt yemeğe gidiyosun o zaman dedim isin surecek 1 saat sonra gel kahvaltiya gidip annenlerle kahvalti yakacaksin ben sana bisey diyomuyum niye gidiyosun diye gitme ozaman gel her gun görüyorsun diyorum o hala bildiği gibi. Bende en son sana bi tek bu konuda hakkımı helal etmicem biliyomusun dedim . Sonra da 3 yıldır ben sana çok taviz verdim bu konuda galiba dedim . Benim ailem beni ne zorluklarda büyüttü senin içn atacak değilim dedim bundan sonra bu konuda söz hakki vermiyorum sana bu yüzden ayriliyosan yolu biliyosun ben gidiyorum bu gecede gelmicem diyip kapattim. Gittim aileme 1 gece kalip heri döndüm 3 saatlik yol o yüzden kaldim.
Eve çarşamba günü geri döndüm. Sonra ilerleyen saatlerde esim geldi . Ama ne aradi ne bisey yapti bu süreçte. Kendine ekmek arasi yapti bende birak yemek hazırlicam dedim . Dinlemedi oturdu yedi kendi hazırladığını. Yemek yaptim hadi gelmiyo musun dedim yemicem dedi kalktim tuttum hadi az bisey yedin kall falan diye baya israr ettim .kalkmadi bende oturdum yiyip kalktim . Kandildi dün . Be her kandil.bayram öperim eşimin elini kandillesiriz. Dün gittim kandilin mübarek olsun dedim eline uzandim çekti kendini öpmedide beni sadece kafasiyla tokalasti .
Bugün oldu sabah erken çıkıp gitti ise. 5 saat arasi var gelirdi kahvaltiya gelmedi.aramadim nerdesin diye. Bu aksam is saatinden 2 saat gec geldi sormadim nerde kaldin diye yemek hazirliyodum geldi kurdum sofrayi yemeklerimden yemedi yogurt aldi geldi dolaptan. Bende kaldirdim yedikten sonra.

Bundan sonra benim buna tabrim ne olmalı? Benimle muhattap olmuyo olsada inatlasarak.gicik gicik konuşmuyo gayet sakin. Bende muhattap olmuyorum. Sadece suna larar verdim o gelmedej yemek yiyip ona sofra kurmamaya karar verdim . Baska nasil davranmaliyim? Afedersiniz o ego nasil iner aşağıya kendini me halt saniyo acaba? (Bu arada o günden beri de yüzüğünü takmıyor.)
Sana şu an tek diyeceğim(tum konularini bilip uzunca yorumlar yapmis, seni az da olsa tanıyan biri olarak), cocuk işini lutfen ama lutfen askıya al..

Son düzenleme:
Bu kendine gelince aileci (aileyi sevmekle aileci olmak bambaska kavramlar) ama kiz tarafını hiçe sayanlarin karakteristik ozelliklerinden bazilari,
*Empati denen kavram yoktur, onun ailesi baştacıdır, karşısındaki insanlar paspas..
*Kendi ailesine her gun gidilse de yetersizdir, eşinin ailesine senede 1 gun 1 saat gitmek bile bir lütuf(!)
*Kendi kizlari, damatlari her gun diplerinde olmalidir, bu gayet olağandır, cunku her şey onlarin hakkidir amma velakin kiz ailesinin boyle bi sey beklemek hadlerine de değildir, haklari da değildir..
*Erkek aileleri geline ve ailesine ne cirkinlik yapmis olursa olsun mutlaka haklidirlar ve gelin ayaklarina serilmek zorundadir.. Kiz ailesinin yapmadigi bi sey bile itinayla uydurulup, olmadik seyler abartilip tavir alınabilir, kafaya gore davranilabilir..

Bu liste daha boyle uzar gider.. Aile takintisi ve kiz evi dusmanliginin bilincaltina örülmüş, tedavisiz bi hastalik olduguna inaniyorum.. Hastalik kabul edilse bile cozumu cok cok zor iken, burnunu Kaf Dagi'na dikip kendine toz kondurmayan insanlarla baş etmek neredeyse imkansız.. En azından mevcut durum bunu gösteriyor.. Rabbim bilir en dogrusunu..
Sana o zaman da demistim Hebehubele Hebehubele , cocuk işini iyi düşün diye.. Ben esinin bu konuda duzelecegine inanmiyorum ne yazik ki.. Sen aile lafini acmazsan cok iyisiniz.. Peki ama neden? Nicin? Ailenle derdi ne? Ne kadar mutlu olabileceksin bu sekilde? Esin canindan can olan ailene karsi boyle dusundukce ve sen bunu bildikce ne kadar samimiyet, güven ve huzur duyabileceksin?
Ailen senin hassas noktan, esinin ise asla anlayamadığı bi nokta.. Birinin hassasiyetini diğeri gereksiz gorurse o evlilik ne kadar huzurlu olur? Kaldi ki bu ödün verilecek bi husus degil, AILE ya, ötesi var mi? Bir de sen her gun anamin dizinin dibinde olayim demiyorsun ki..
Yazmayacaktim ama yine dayanamadim.. Kimseye bosan veya bosanma demem.. Bunlari yazdim, gormeni istedim, neden? Gercekleri bil ve ona gore hareket et.. Eşin bu, boyle bi insan.. "Degisir mi" diye yola cikmak cok buyuk yanlistir.. "Bu adam boyle biri, bu ailenin huyu bu, degismez, BEN BU DURUMU NE KADAR IDARE EDEBILIRIM?" sorusuyla hareket etmelisin.. Aslinda herkes evlenirken bu soruyla yola çıkmalı, "duzeltirim" diyerek değil..
Sen naif, iyi niyetli, yapıcı birisin.. Dilerim cok mutlu olacagin bi kadar alirsin Rabbimin izniyle..

Son düzenleme:
Cok sinirleniyorum ya..
Dogur, bak, buyut, uzerine titre, gozunden sakın.. Sonra birine emanet et, kendi yuvasini kuruyor diyerek, adam sana karsi kisitlasin kızını! Ne hakla, ne hadle?? Kelime bulamiyor insan sinirden..
Bir de kiz açısından bakalim, hayaller kur, hayatinin aşkını bekle, binbir hevesle evlen, adam ailene dusman olsun hic yoktan ve seni baski altinda tutsun ailene karsi.. Sebep??
Babamizin evinde ekmegimiz olmadığından veya "koca da koca" diye delirdigimizden evleniyoruz sanki!
Ulan o kizin tek hayali bi an once evlenip ailesinden mahrum kalmak, psikolojik eziyet cekmek mi? Seni sevdigi icin, seninle ayri bi yuva kurmak icin evleniyor o kadin, rahat bekar hayatı batip da sana kosarak gelmiyor, zaten bilse böyle yapacagini, asla evlenmez, tatli aile yuvasini birakmaz..
Bunu anlamak cok mu zor ya.. Zor demek..

sen kocana cok yuz vermissin biraz oyuzleri geri al.simarmis egosu tavan yapmis.birde yalvariyosun yemek ye falan diye.ya birak zikkim yesin boylesi ya.ailene gitme diyen bir adamla evlisin.nedenini sordunmu bir sorsana esin size gelmiyomu hic.sen onun ailesine gitmiyormusun.cok garip geldi bana aileni mi kiskaniyor bu adam.
amac ne ki burda.birde trip atip duruyor.sende amma israr ediyosun birak yerse yesin sen yap yemegini kur sofrayi yiyen yer yemeyen kendi bilir.
evlenince kocaniz size saygi duymuyosa sizde ona duymayin.aman kocamdir demeyin ezdirmeyin kendinizi ya bastan agirliginizi koyun.benim esim aileme gitmemi yasakliyacak aaaa yolarim onu ya vallahi yolarimmmm

O sizi takmiyosa sizde onu takmayin. Gunluk duzeninize devam edin. Hazirlanan sifraya oturmamak onun ayibi olsun siz yine ayni saatte kurun.(sonra, benden once yedi kaldirdi demesin) ustune dusmeyin daha fazla kendinizden de taviz vermeyin. Siz de cikarin yuzugu o sorana kadar da takmayin.

Back
X