- 26 Nisan 2013
- 3.540
- 577
- 163
- Konu Sahibi yercekimli karanfil
-
bunu size mi sorucamO zaman dekolte giyende size soracak değil diymi,
Oda onların özgürlüğü ve seçimi.
Rahatsız oluyorsanız televizyon izlemeyip,kocanızı dışarı çıkartmayın mesela.
öncelikle fetvasını kimden alırsan al o beni bağlamaz
kendimle çelişmiyorum arkadaşım
aksine başından beridir aynı şeyleri yazıyorum
herkes dilediğini giysin ama yerine göre durmuna göre giysin bence diyorum
mesela denizi olmayan gaziantepte
bir kadının mayoyla çarşıda dolaşması ne kadar doğru olur..
işte bunu kast ediyorum
anlamak istediğin gibi anlama lütfen
bi dahakine mantıklı örnekler veririm hahahahharkadaşım abarmayalım. yıllaRCA antalyada yaşadım. sıokakta mayoyla dolaşanını görmedim. sahilde bile güneşlenirken wcye giderken pareomuzu takarız biz.
yani antepte mayoyla dolaşanın akli dengesi bozuktur. bir örnek verelim elbette verelimde lütfen mantıklı olsun. rice ederim
Kimse kimseye karışamaz; bunun adı zaten özgürlüktür. İnsanlar senin yaşamına karışmadığı, senin özgürlüğünü kısıtlamadığı sürece ister fuhuş yapar ister ahlaksızlık(kime göre) yapar. İnsan olarak sen sadece yetiştirdiğin çocuklarından sorumlu olabilirsin; çünkü kimse sana bu sorumluluk hakkını vermiyor. Zor durumda olana yardımcı olmak ise çok farklı bir konu. Zor durumda olan gerçekten yardıma muhtaçsa ve yardım istiyorsa bu bir insanlık görevidir. Diğer taraftan bir insan tamamen kendi özgür iradesiyle senin deyiminle fuhuş ta yapabilir; bu sadece onu bağlar.
istediğini giysin ama abartmasın diyorumistediğini giysin deyip ardından şöyle olmalı demekle özgürlüğü savunmuş olmuyorsunuz yalnız.
eşlerinizde zaten yeterli ahlak var ise sizden başkasına bakmaz merak etmeyin. ha eğer güvenmiyorsanız orası da bizi ilgilendirmez.
ama lütfen artık karışmayın onun bunun giyimine.
mezara tek gireceğiz başkasının yerine hesap vermeyeceğiz.
o açıdan da rahat olun yani
arkadaşım mayo üzerne pareo bir deniz giysisidir. polar pijamaylada sokakta dolaşamazsın mesela. absürt örnekler bunlar.bi dahakine mantıklı örnekler veririm hahahahh
mayo üzerine pareoyla dolaşsa mesela uygun mudur size
bunu size mi sorucam
kocamla çıkarımda tv de izlerim
komik oluyorsunuz
ben bakan çelik haklıdır diyemiyorum işteözgürlük dediğimiz şey, başkasının özgürlük alanına girene kadar geçerlidir.
özgürlüğe abanarak başkasını rahatsız edemezsiniz.
mesela sizin dekolteniz başkalarını günaha sokuyorsa ve onlar bundan rahatsızsa buna hakkınız yoktur.
bakan çelik haklıdır.
Dışardan ne komik gözüküyor diymi.
Sizin rahatsızlığınızı çözmeniz için bir öneri getirdim.
Size rahatsız oluyorsanız dışarı çıkmayın demek komikse,sizin başkasının kıyafetinden rahatsız olmanız ne kadar komik birde bunu düşünün.
vah vah beğendiremedik size örneklerimiziarkadaşım mayo üzerne pareo bir deniz giysisidir. polar pijamaylada sokakta dolaşamazsın mesela. absürt örnekler bunlar.
özgürlük dediğimiz şey, başkasının özgürlük alanına girene kadar geçerlidir.
mesela sizin dekolteniz başkalarını günaha sokuyorsa ve onlar bundan rahatsızsa buna hakkınız yoktur.
bakan çelik haklıdır.
Doğru olmaz kriteri yine senin fikrin arkadaşım. Polonyalı bir yazar gelmiş türkiyeye kadınların denize girmek için kullandığı haşemanın ne işe yaradığını bilmiyormuş bir gün yağmur yağarken dükkanın birinde görmüş ve çok beğenmiş. Yağmurda bisiklet sürerken giymiş. Sonra ne işe yaradığını falan öğrenmiş. Yani herkes kendi nasıl nerede ne için giyineceğini bilecek akla sahip. Kimse kimsenin kıyafeti burada yanlış burada fazla vs diyemez.öncelikle fetvasını kimden alırsan al o beni bağlamaz
kendimle çelişmiyorum arkadaşım
aksine başından beridir aynı şeyleri yazıyorum
herkes dilediğini giysin ama yerine göre durmuna göre giysin bence diyorum
mesela denizi olmayan gaziantepte
bir kadının mayoyla çarşıda dolaşması ne kadar doğru olur..
işte bunu kast ediyorum
anlamak istediğin gibi anlama lütfen
sizin bahsettiğiniz çok daha farklı bir konu
zira biz burda onuda tartışmıyoruz..
şahsen ben dışarıya çıktığımda da evde tv izlerkende aşırı dekolte giyen bayanlar beni rahatsız ediyor.
eşimle dolaşırken bile eşim bakıyor mu acaba deyip eşimi izliyorum..
herkes sınırları koruduğu müddetçe dilediğini giysin düşüncesindeyim nasıl olsa allaha verecek hesabını bize değil!!
genel olarak söylüyorum ;
vede burası tartışma topiği nasıl ki size saygı duyulsun istiyorsanız sizde farklı düşüncelere saygı duyun lütfen!!
siz açıklığı savunursunuz öteki kapalılığı
insanız biz sonuçta herkes aynı fikirde olacak diye bişey yok bunuda zorla kabul ettiremezsiniz zaten arkadaşlar..
bunu bir rahatsızlık olarak görmeniz en komik olanı işte
bunu size danışacak değilim hanımefendi
bu benim evliliğim sizi ilgilendirmez
benide başka şeyler rahatsız ediyor.özgürlük dediğimiz şey, başkasının özgürlük alanına girene kadar geçerlidir.
bakan çelik haklıdır.
Başkasının sevabı günahı beni ilgilendirmez. Rahatsız olan bakmaz, izlemez. Şimdi çıkıp ben de çarşaflı kadınlardan rahatsız oluyorum dersem, bune kim ne diyebilir? Ben kendim cevap vereyim buna verilecek cevap şu: sanane!
Doğru olmaz kriteri yine senin fikrin arkadaşım. Polonyalı bir yazar gelmiş türkiyeye kadınların denize girmek için kullandığı haşemanın ne işe yaradığını bilmiyormuş bir gün yağmur yağarken dükkanın birinde görmüş ve çok beğenmiş. Yağmurda bisiklet sürerken giymiş. Sonra ne işe yaradığını falan öğrenmiş. Yani herkes kendi nasıl nerede ne için giyineceğini bilecek akla sahip. Kimse kimsenin kıyafeti burada yanlış burada fazla vs diyemez.
sizin bahsettiğiniz çok daha farklı bir konu
zira biz burda onuda tartışmıyoruz..
şahsen ben dışarıya çıktığımda da evde tv izlerkende aşırı dekolte giyen bayanlar beni rahatsız ediyor.
eşimle dolaşırken bile eşim bakıyor mu acaba deyip eşimi izliyorum..
herkes sınırları koruduğu müddetçe dilediğini giysin düşüncesindeyim nasıl olsa allaha verecek hesabını bize değil!!
genel olarak söylüyorum ;
vede burası tartışma topiği nasıl ki size saygı duyulsun istiyorsanız sizde farklı düşüncelere saygı duyun lütfen!!
siz açıklığı savunursunuz öteki kapalılığı
insanız biz sonuçta herkes aynı fikirde olacak diye bişey yok bunuda zorla kabul ettiremezsiniz zaten arkadaşlar..
çarşaflı kadından nasıl ve ne gerekçeyle rahatsız olduğunuzu isbat etmekle yükümlü olursunuz.
şayet gerçekten bunu makul bir mesnete dayandırabilirseniz ne âlâ...
fakat siyasi gerekçeler makul sebep sayılmıyor baştan belirteyim.
diğer taraftan rahatsız olan bakmaz izlemez diyorsunuz... çıkın bakalım büyükşehirlerde çarşıya yaz mevsiminde. bakmamak mümkünmüymüş...
çocuğunuzun bilgisayarda cinsellik üzerine kurulu sitelerde gezmesine karşı da "bakmayıversin" diyebilir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?