Mezeler - Ordövrler Humus ile Piyaz-SEREL Tahin Sponsorluğunda

yaprak02

**Nar Tanesi**
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
1.449
2.476
133
Selamlar....mezeler yemek öncesi gelen yemeğe uygun tadımlıklardır.Beğenip tekrar istemek adaba uymaz .....

HUMUS: pide, cips,salatalık ,domatesle uyumludur. bence balık içinde ideal :) hamsi bulamadım

Malzemeler:

500 gr haşlanmış kabuğundan temizlenmiş nohut.1/2 çay b.Serel Tahin. 3 diş ezilmiş sarımsak. 2-3 ymk limon suyu. 1 er çay k. Tuz kimyon toz tatlıbiber.kıvam açıcı su, koyulaştırıcı zeytinyağı.

Yapımı: su ve zeytinyağı hariç hepsini rondoda çek, sürülebilir kıvamı için su ve zeytinyağı uygun ölçüde kullan.afiyet olsun.

PİYAZ:

Her yemeğe yakışan bir mezedir.Genelde sadece piyaz yapar zeytin ve haşlama yumurta ile servis ederim. Malzeme: Haşlanmış 1 su b. Kuru fasulye, 1 minik soğan saçaklı(piyazlık) doğranmış, 2 ymk maydanoz,toz sumak, sirke 1 ymk, zeytinyağı 1 tatlı k. Ve tuz ,zeytin.isteyen salatalık domates minik doğrayabilir fakat orjinalinde yok .

Yapımı: servis kasesinde hepsini karıştır. Üzerini zeytinle süsle.afiyet olsun.SUNUM

afiyet olsun :))

Son düzenleyen: Moderatör:
PİYAZ: Her yemeğe yakışan bir mezedir.Genelde sadece piyaz yapar zeytin ve haşlama yumurta ile servis ederim. Malzeme: Haşlanmış 1 su b. Kuru fasulye(haşla-süz), 1 minik soğan saçaklı(piyazlık) doğranmış, 2 ymk maydanoz,toz sumak, sirke 1 ymk, zeytinyağı 1 tatlı k. Ve tuz ,zeytin.isteyen salatalık domates minik doğrayabilir fakat orjinalinde yok Eki Görüntüle 1910632 . Yapımı: servis kasesinde hepsini karıştır. Üzerini zeytinle süsle.afiyet olsun.Eki Görüntüle 1910633 Eki Görüntüle 1910630 SUNUM Eki Görüntüle 1910629 afiyet olsun :))

Balık ara sıcaklara girmiyor canım
Konu başlığını "Meze ve Ordövler" olarak biliyord um ara sıcakları görünce telaş yaptım.biz hamsiyi ara sıcak olarak çıtır tüketiriz.suşi ve füme balıklarda var olunca fırın somonu tadımlık ve iştah açıcı olarak ara sıcak yapıverdim iki tarifim le yarışmada yerimi almışım

Ellerine sağlık canım değişik bir meze olmuş hep görüp, duyarım ama hiç denemedim
Aklımda olsun

Elinize sağlık, hiç yemedim humus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…