• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hülya'nın Cicileri

Cevrimhici

Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2006
4.664
229
648
43
Diğer
pict0090zzjr3.jpg

BerŞule'mizin o şeker kızı için ördüklerim..

Son düzenleme:
Sarı bolero-etek takımın açıklaması:
Etek: 60 ilmek belden başlayıp 1 ters 1 düz 10 sıra lastik ördüm.Sonrasında 9 düz örüp şişe 1 ilmek dolayıp 1 ters örüp tekrar şişe ilmek doladım(artırma)..bu sırayı böylece takip ederek bitirdim..9 düz 1 artır, bir ters ör, tekrar artır.Arka sırada artırdığınız ilmekleri ters olarak öreceksiniz.( 9 ters 3 düz 9 ters..)Düz yüzde tekrar 9 düz bu defa sadece 1 defa artırıp devam edeceksiniz.(9 düz 4 ters olarak)
Sonunda 9 düz 7 ters olana kadar artırmaya devam edin(ters örerken artırın.) 36 sıra ördükten sonra 4 sıra haroşa ile eteğin arka kısmını bitirin.Ön tarafı da aynı şekilde biritip kurdela takın..
Bolero:25 ilmek olarak başlayın, yaka boyunca 5 ilmeği haroşa örün.Kalan 20 ilmeğin 15 ini 8 sıra düz örerken 5 ini örmeden şişte bırakın.8.sıranın sonunda şişteki ilmeği de ilave edip haroşa örün.Bu iekilde 8 sıra düz 7 sıra ters model örülmüş olacak.
Bolero arka:56 ilmekle başlayıp 4 sıra haroşa örün.1 sıra düz ördükten sonra kolu 2+2+1 olarak kesip şişe 5 ilmek atın.haroşa olarak devam edin 24 sıra ördükten sonra omuzu kapatın.
Hepsini diktikten sonra arka yaka lastik için 20 ilmek çıkarıp haroşa örerek bitirin.

Son düzenleme:
canım hepside çok güzel özellikle sarı takıma bayıldım bende kızıma ne örsem diye düşünüyordum bolero ve etek kaç yaşındaki çocuğa olur benim kızım bu kış 2 yaşında olucakda ona göre olucaksa verdiğin ilmek sayılarına göre hemen başlayayım

canım hepside çok güzel özellikle sarı takıma bayıldım bende kızıma ne örsem diye düşünüyordum bolero ve etek kaç yaşındaki çocuğa olur benim kızım bu kış 2 yaşında olucakda ona göre olucaksa verdiğin ilmek sayılarına göre hemen başlayayım

Kızın tombişse biraz artır ilmekleri...Ama 2 yaşa göre iyi bence.a.s.

canım çok sağol uzun zamandır ne cevap verdin diye bakamadım benim maymun kızım çok yoruyor beni bu aralar:)) 2 yaş için olur demişsin kızım tombiş değil tam bir safinaz ince uzun :))) olur umarım bu ölçüler kızıma bol gelmez inşallah tekrar teşekkürler....

bende yakadan başlama erkek cocuğu icin yelek modeli arıyorum. acıklamalı yardımcı olursan cok sevinirim

Tepesinden 9 ilmekle başlanıyor süpürgem..ilk sıra düz..sonra 1 düz 1 artır..arka ters.
2.sıra 2 ör 1 artır
3.sıra 3 ör 1 artır
4.sıra 4 ör 1 artır....bu şekilde 24 sıra ör..Sonra 3-4 sıra artırmadan ör..Sonra 5 ör 1 kes..Ta ki 85 ilmek kalana kadar..85 ilmek kalınca 3-4 sıra lastik yap..bu kadar..
Bu hediyeydi sahibine gitti..ama elimde başka resim varsa ekleyeyim.

Tepesinden 9 ilmekle başlanıyor süpürgem..ilk sıra düz..sonra 1 düz 1 artır..arka ters.
2.sıra 2 ör 1 artır
3.sıra 3 ör 1 artır
4.sıra 4 ör 1 artır....bu şekilde 24 sıra ör..Sonra 3-4 sıra artırmadan ör..Sonra 5 ör 1 kes..Ta ki 85 ilmek kalana kadar..85 ilmek kalınca 3-4 sıra lastik yap..bu kadar..
Bu hediyeydi sahibine gitti..ama elimde başka resim varsa ekleyeyim.

Kaç gündür bu şapkanın yapılışını arıyordum bende...
Çok güzel anlatmışsın arkadaşım, şapkadayı da çok muntazam örmüşsün emeklerine sağlık... a.s.

Back