hülle nedir? ne zaman gerekli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dinde hülle diye bi şey yok. 3 taslakta boşanmanın öyle hileyle dönüşü yok. Zira dinde süreli nikah yok. Bi günlük evleneyim sonra boşanayım eskiye döneyim diye yapılan evlilik geçersizdir.

Dinde hülle diye bi şey yok. 3 taslakta boşanmanın öyle hileyle dönüşü yok. Zira dinde süreli nikah yok. Bi günlük evleneyim sonra boşanayım eskiye döneyim diye yapılan evlilik geçersizdir.
zaten ilk eşten boşandı, iddeti bekledi, oldu 4 ay
2. ile evlendi, zifafa girdi, 3 kere talak oldu, boşandı 4 ay da bu kocadan sonra iddeti bekledi ooo sene geçer...

Vardı tabi ama 1500 yıl önce Arabistan taraflarında :ruh: Artık medeni kanunla kadınların da insan sayıldığı,çöp olarak atılmadığı devirde yaşıyoruz. Üstelik boşanırken kadınlara da laf düşüyor bilin istedim o yüzden isteyen istediğiyle istediği kadar tekrar evlenebilir. O evlilikten ne hayır gelir orası tabi muamma:KK51:

Var desek ne olacak ayrıca, eski eşle evlenmek isteyen erkek koşa koşa orta elemanı erkek bulup g.vatlanacak mı :bicak: Kim kabul eder böyle bir şeyi, kadın ya da erkek ben bir tur g.vatlanayım/g.vatlayayım geliyorum sen nikah muamelesine başla mı diyecek:halay:
Türkçemize yeni bir terim kattınız g.vatlanmak ne yavvv... :confused:

Çok eski din derslerinden söyle bir bilgi kalmış bende bununla ilgili o devirde erkekler karılarını canları sıkıldıkça en ufak olayda boşar sonra yine nikahina alırmış. Bu durum kadınları mağdur ettiği için böyle bir kural gelmiş. Yani karısını 3 kez boş ol diyerek boşayan erkek karısı başka bir adamla evlenip boşanmadan tekrar evlenemiyormus.
Yani bosamadan 3 kez düşün olayı olmuş.
(Bu konuda bu kadar bilgim olduğunu da şimdi farkettim alt hafızamda kimbilir neler sakli)

Arkadaşım boşandığı eşiyle tekrar barıştı, nikah kıydılar. İnançlı da insanlar ama böyle bir şey yapmadılar. Çünkü ne münasebet…

merhaba arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Dinen 3 kere boşol boşol boşol dedikten sonra eşler belirli bi süre sonra pişman olsalar birbirlerine geri dönemiyorlar mı? ille hülle mi gerekiyor?
Gerekiyor da o gereken hüllenin de tiyatro gibi yalandan değil gerçekten olması gerek biliyorsunuz dimi yani allahla pazarlık eder gibi yalan evlilik değil gerçekten evlenme ve sonra gerçek bir nedenden boşanma

El-klon stili bir naneydi adi evet Jade habire dans ederdi
Evet 2 versiyonu var biri brezilya biri latin amerika ve tahmin ettiğim gibi videolara baktım jade lucası seviyor aşna fişna yapıyor kocasını sözde sevmiyor ama ona ayaklarını yıkayıp öptürüyor doymuyor el kadar klon çocuğa da evin önünde dans ediyor ona da aşık oluyor. Sürekli bir dans etme var şarkıları güzelmiş ama. Lucasın ikizi kazada ölmüş vaftiz babaları da klonlamış

Talak çeşitleri var, hangisi olduğu derken ki niyet (şakası olmayan bir şey tabiki dinde de, ama bazen insanlar bişeyi yanlış anlarlar ya açıkça boşol demez) önemli. Ve 3 talak bain olduğu zaman başka biriyle evlenmeden dönemezsiniz. Ayrıca o evliliği de öylesine sadece eşinize dönmek için de yapamazsınız. Benim bildiğim kadarı budur. Ama bir hocayla detayını konuşmanız yararına olacaktır.
ben dönmücem sadece yeni öğrendim böyle bir şeyi bilmiyordum bile nedir ne değildir bi sormak istedim tuhaf geldi sadece

bir seferde (1 adet süresi zaman içinde) 3 sefer arka arkaya boşol demekle 3 talak olmaz, o boşanma "tek talak" olarak kabul edilir....dinde (hanifilikte en azından) fetva bu.

yani bizim hocalar errrrkeklere "karın başka adamla evlenip gerdeğe girmek zorunda yoksa tekrar koynuna alamazsın" diyemedikleri için böyle bir ortada kuyu var yandan geç çıkarmışlar.

3 ayrı seferde gerçekten 3 kere boşarsan yani "talak-ı selase" şartları tamam olursa, evet, başkasıyla gerdeğe girmeden evlenemiyorsun tekrar ilk kocanla.

hülle de yok dinde gerçekten evlenip gerçekten gerdeğe girmesi gerekiyor. öyle yalancıktan biriyle evlenmiş gibi olsun o dokunmasın, boşasın da biz tekrar nikah yapalım olmuyor. cidden başkasıyla evlencek yani. bu külliyen bir ortadan kuyu var yandan geç durumu.
yani bunu yapan var mıdır zaten ya dicem de vardır kesin

bir seferde (1 adet süresi zaman içinde) 3 sefer arka arkaya boşol demekle 3 talak olmaz, o boşanma "tek talak" olarak kabul edilir....dinde (hanifilikte en azından) fetva bu.

yani bizim hocalar errrrkeklere "karın başka adamla evlenip gerdeğe girmek zorunda yoksa tekrar koynuna alamazsın" diyemedikleri için böyle bir ortada kuyu var yandan geç çıkarmışlar.

3 ayrı seferde gerçekten 3 kere boşarsan yani "talak-ı selase" şartları tamam olursa, evet, başkasıyla gerdeğe girmeden evlenemiyorsun tekrar ilk kocanla.

hülle de yok dinde gerçekten evlenip gerçekten gerdeğe girmesi gerekiyor. öyle yalancıktan biriyle evlenmiş gibi olsun o dokunmasın, boşasın da biz tekrar nikah yapalım olmuyor. cidden başkasıyla evlencek yani. bu külliyen bir ortadan kuyu var yandan geç durumu.
en mantıklı ç
Arkadaş ortamında konu nasıl buraya geldi?
bir arkadaşım söyledi böyle bir şey olduğunu kuzeni eşiyle boşandıktan sonra 2 ay sonra tekrar barışmış sonra bana bu konuyu anlattı ben saçmalık duymadım dedim o da var böyle bir şey umarım nikahları geçerlidir gibisinden konuştu, sonra internete baktık her sitede farklı cevap var 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X