• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hükümet Milli Gelire Makyaj Yaptı, Vatandaş Kağıt Üzerinde Zengin Oldu

Baya problemli dişler kızlar. Gömülü kemiğe kaynamış vaziyette. Kazınması gerekecek.

Çene cerrahı arkadaşım, şimdiye kadar hep o ilgilendi dişlerle. Ama arkadaş indirimi ile 1800 fiyat verdi. 3-4 saatlik bir operasyon olacak. Muhtemelen ona gideceğim zaten, taksit maksit ödenecek bir şekilde.

Geçmiş olsun şimdiden,bendede 2 tane implant var neler çektim bunların yanında diş eti sorunlarım oldu..Doku naklettiler birde..Hemde 2 kere yapıldı işlem

musiki .!.:
hastanede ilac kuyruklarini.hemsirelerin doktorlarin hatta hizmetlilerin asagilama ve azarlamalarinida özlemissinizdir siz şimdi..:)
Kaç yaşındasınız bilmiyorum bu kadar şeyi çok iyi hatırladığınıza göre annem yaşında olmalısınız saygılarımı iletirim. Sağlık sektörünü nasıl görüyorsunuz bilmiyorum ama olan şu. 20 yaşında bir genç okuduğu halde bir sistem kuruluyor evde çalışan maaşlarına bakıp çarpıp bölüp borç çıkarılıyor. Sonra onu ödeyemiyor tabii faiz falan biniyor. O dane sobsonra hasta oluyor doktora gidemiyor çünkü sgk borcu var. Öyle hasta hasta dolaşıyor işte. Hadi parasını verip gitti diyelim ee bunun filmi çıkabilir başka şeyi çıkabilir bir dolu para yani. Mesela benim tanıdığım bu gençlerden birinin babası yok 11 sene olmuş vefat edeli evde de babasından kalma bir emekli maaşı var işte. Neyse şimdi halletmiş seçim yaklaşıyo ya heralde bir kolaylık sağlamışlardır. Ama anneye kalan maaştan 200tl kesilecekmiş her ay. 6 ay kadar sonra geri ödenecelmiş ama zaten kuş kadar olan emekli maaşından da şu an için kesilen 200tl de az para sayılmaz. Şimdi daha da örnek verirdim ama sizin çevrenizde ya da okuduğunuz gazetelerde yok sanırım. Sıra olayı da iilginç bişey. Mesela dişim ağrıyordu ağustos sonu Hacettepe yi aradım bana ekimde gün verdiler evet bildiğiniz ekim gidip parayla yaptırdım napayım diş bu. Sonra dün yine aradım saat 8de arayın dediler bu seferde beş dakikalık zaman diliminde düşürürsen diğer hafta aynı güne veriyorlar. Düşürümezsen yok ve bingo düşmüyor yarın deneyin saat sekizde bak. Gazide falan öyle değil ama orda da bir ultrasonu anneme sekiz ay sonraya verdiler evet bildiğiniz sekiz ay. Ee gidip parayla çektirdik ama paramız olmasa kalacaksın bekleyeceksin yani. Neyse sonra randevuyu aldın diyelim ya sekize ya da bir buçuğa veriyorlar gidiyorsun herkese o saatte verilmiş orada tekrar giriş yaptırıyorsun sonra giriş sırasına göre çağırıyolar biz sekizde gidip 11 de muayene olabilmiştik annemle. He belki devlet hastaneleri biraz hallicedir ama araştırma hastaneleri tercihimiz. Siz nereye gidiyorsunuz baya merak ettim. Bir de bakın ben olanları anlattım hatta tarih de mi versem dedim ama siz yuvarlak cevaplarla sıra yok ilaç kuyruğu yok vs yok şu var bu var. Yuvarlak ve farazi cevaplar. Bu arada ilaç parasına hiç girmeyeceğim doktorlar bile bazen yazacağı ilacı bunu yazmayım yazınca daha pahalıya geliyor siz adını söyleyin alın diyor. Düşünün yani ondan bile nasıl paralar alınıyor

Hmmmm şimdi anlaşıldı, vize kalkınca Dünya turuna çıkalım dediğimde kendinden emin rahat tavırlar içinde oluşunun sebebi buymuş demek:KK12:

Birgün karşına çıkar bir zamanlar fakir ama gururlu bir kadın vardı, işte o benim diyerek Çin'li tezgahtara atar gibi Dolar ve Euro'lar atarım sana:KK61:
E zengin olduk ya ego tavan yaptı müdürüm:p pis fakir seni :110: :KK60:

Ya şu "Gencecik insanlar ev sahibi oluyor, çok zenginik :KK68:" övgülerini ne zaman duysam yüreciğim bir sızlıyor. Ben neden alamıyorum ya ben gencecik değil miyim? :KK61:

İstanbul'da şöyle yaşam standartları nispeten iyi bir muhitten eli ayağı düzgün bir daire bakayım diyorum, 350-400'den aşağı fiyat çekmiyorlar. Gözümü karartıp kredi çekeyim diyorum, evin tapu bedelini 100 gösterip %75'ini kredi alabilirsin diyorlar. Ben 300'e yakın cashi nasıl bulabilirim? Bir anlatın bana, söz Akp'ye vereceğim oyumu :KK52:

Oylarini malum partiye verenler komuru yiyip makarnayi yaktiklari icin kafa yanmis
Her baslikta savunanlar Ayni kisiler
Buraya girip bir yorum yazayim diyorum bir de Ne goreyim cogu halinden memnun
Sorunu olan insan gibi yasayaman azinlik sanirsin ulke gulluk gulistanlik
Off offf

onun icinmi millet önceden emekli olmadan ev alamazken.. sadece zenginler araba sahibi olabilirken..simdi cogunluk gencecikken ev ve araba sahibi oluyor..önceden.hazir giyim cok azken olanida cok pahaliyken simdi zebil gibi giyim hertaraf..saglik yönunu eskisiyle karsilastirmak bile abes olur..arada daglar kadar fark var..insan oldugumuzu akparti iktidarindan sonra hissettik su ülkede..yag ekmek pirinc .un vs.kuyruklari dıs borclar ne tez unutuldu.. refah ve kalkinma nasil görmezden gelinir....aklim almiyor..

o kuyrukların tarihini ver sana bişi dicem.

1970lerdeki Suudi Araplarin petrol satisini kisitlamasi ve petrol fiyatlarinin 4 misline cikmasi yuzunden sadece Turkiyede degil tum dunyada petrolden kaynakli kriz yasanmistir. (Bakiniz: Yom-Kippur savasi)

sorrynogass.jpg
images
70s-crisis-13-728.jpg

Akaryakit olmayinca cogu yerde uretim ve dagitim durma noktasina geldi. Sadece Turkiyede degil, tum dunyada.. 1974 te bir de Kibris'a cikartma yapmak zorunda kaldigimizda Avrupadan ekonomik ambargo yedik, Ecevit zamaninda. Yag seker kuyruklari durup dururken olmadi yani.. Ecevitin ekonomiyi kotu yonetmesinden filan da degil. Akp ancak tarih bilmeyen, "egitim seviyesi arttikca kaybettikleri secmenler"ini bu sacmaliklarla kandirabilir.

Kuyruklarin sebebini Ecevite baglayanlar once dogalgazin 2013te neden karneye baglandigini sorgulasin.. Ambargo yok, savas yok, cikartma yok.. Durup dururken enistem beni neden optu?:confused:

zzz.jpg

Eklentiler

• upload_2015-10-16_14-44-59.webp
    upload_2015-10-16_14-44-59.webp
    8 KB · Görüntüleme: 332
Sen yine elinde telefonlada olsa uzman doktoru görebilmişsin.
Ben kızımın gözü için gittim.Sıra bize geldi,içeri girdik.Bir asistan var sadece içerde .gözüne baktı,yazıları okuttu,sonra bana dönüp ''gözlük mü istiyorsunuz?:KK57:'' dedi.
''Bozuksa ,kullansın diyosanız alalım'' :KK53:dedim.
''İstiyosanız yazayım,gözü GALİBA, 0,50 miyop'' dedi.
Bende yazın dedim ve özele götürdüm ertesi gün çocuğu,doktorun(asistanın) yazdığı gözlük reçetesini de doktora verdim.
Adam hayretler içinde kaldı.Kızımın gözü 1 numara miyop ve 0,25 astigmatmış:KK57:
Üniversite hastanelerinde uzman doktor veya profösöre muayene olmak için ÖZEL gidip para vermek gerekiyor.Onuda yaptım.Bana öğleden sonra 2 ye,yani prof hanımın aslında hastanede hasta bakması gereken saate randevu verdiler ,üstünede 120 tl para verdim:KK53:

Seni o kadar iyi anlıyorum ki...
Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlıyor çünkü.
Benim de bu kulak hikayem özelde son buldu.
Kulağımın içi komple mantar dolmuş, 2 defa aletle temizlenmek zorunda kaldı. Dengem sarsıldı resmen.
Devlette verilen ilaçları götürdüm. Bunlar ile senin durumunun alakası yok at çöpe dedi doktor.
Bu kadar bilinçsiz bu kadar kötü halde devlet hastaneleri.
Senin kızına yanlış gözlük vermeleri çok normal göründü gözüme inan ki...
İyi ki inanmayıp özele gitmişsin. Yoksa bir sürü baş ağrısı çekecekti.
Özelde de hem uygun ücretli hem işini düzgün yapan bulmak çok zor.

1970lerdeki Suudi Araplarin petrol satisini kisitlamasi ve petrol fiyatlarinin 4 misline cikmasi yuzunden sadece Turkiyede degil tum dunyada petrolden kaynakli kriz yasanmistir. (Bakiniz: Yom-Kippur savasi)

sorrynogass.jpg
images
70s-crisis-13-728.jpg

Akaryakit olmayinca cogu yerde uretim ve dagitim durma noktasina geldi. Sadece Turkiyede degil, tum dunyada.. 1974 te bir de Kibris'a cikartma yapmak zorunda kaldigimizda Avrupadan ekonomik ambargo yedik, Ecevit zamaninda. Yag seker kuyruklari durup dururken olmadi yani.. Ecevitin ekonomiyi kotu yonetmesinden filan da degil. Akp ancak tarih bilmeyen, "egitim seviyesi arttikca kaybettikleri secmenler"ini bu sacmaliklarla kandirabilir.

Kuyruklarin sebebini Ecevite baglayanlar once dogalgazin 2013te neden karneye baglandigini sorgulasin.. Ambargo yok, savas yok, cikartma yok.. Durup dururken enistem beni neden optu?:confused:

zzz.jpg

Saraylım çok güzel bilgiler paylaşıyorsun. Bilmediğimiz ve bilinmeyenler.
Aslında herşeyin bir sebebi var. Ama görmek istersek.

ben bu tür konularda bir yerden sonra hiç ilerleme kaydedemedim.. alınanların hepsi kartla alınıyor dedikten sonra foruma bir sessizlik çöküyor :27:

kartla aldığın herşeyin ekstresini görene kadar hiç borcun yokmuş gibi, paran cebinde gibi hissetmenin keyfi paha biçilemez ama :KK53:

aynen hayyalim, hiç kredi çekmedim diyen insanların cebinde en az 3 kart var.. nedense onu çekilen kredi olarak görmüyor bizim millet..

Kaç yaşındasınız bilmiyorum bu kadar şeyi çok iyi hatırladığınıza göre annem yaşında olmalısınız saygılarımı iletirim. Sağlık sektörünü nasıl görüyorsunuz bilmiyorum ama olan şu. 20 yaşında bir genç okuduğu halde bir sistem kuruluyor evde çalışan maaşlarına bakıp çarpıp bölüp borç çıkarılıyor. Sonra onu ödeyemiyor tabii faiz falan biniyor. O dane sobsonra hasta oluyor doktora gidemiyor çünkü sgk borcu var. Öyle hasta hasta dolaşıyor işte. Hadi parasını verip gitti diyelim ee bunun filmi çıkabilir başka şeyi çıkabilir bir dolu para yani. Mesela benim tanıdığım bu gençlerden birinin babası yok 11 sene olmuş vefat edeli evde de babasından kalma bir emekli maaşı var işte. Neyse şimdi halletmiş seçim yaklaşıyo ya heralde bir kolaylık sağlamışlardır. Ama anneye kalan maaştan 200tl kesilecekmiş her ay. 6 ay kadar sonra geri ödenecelmiş ama zaten kuş kadar olan emekli maaşından da şu an için kesilen 200tl de az para sayılmaz. Şimdi daha da örnek verirdim ama sizin çevrenizde ya da okuduğunuz gazetelerde yok sanırım. Sıra olayı da iilginç bişey. Mesela dişim ağrıyordu ağustos sonu Hacettepe yi aradım bana ekimde gün verdiler evet bildiğiniz ekim gidip parayla yaptırdım napayım diş bu. Sonra dün yine aradım saat 8de arayın dediler bu seferde beş dakikalık zaman diliminde düşürürsen diğer hafta aynı güne veriyorlar. Düşürümezsen yok ve bingo düşmüyor yarın deneyin saat sekizde bak. Gazide falan öyle değil ama orda da bir ultrasonu anneme sekiz ay sonraya verdiler evet bildiğiniz sekiz ay. Ee gidip parayla çektirdik ama paramız olmasa kalacaksın bekleyeceksin yani. Neyse sonra randevuyu aldın diyelim ya sekize ya da bir buçuğa veriyorlar gidiyorsun herkese o saatte verilmiş orada tekrar giriş yaptırıyorsun sonra giriş sırasına göre çağırıyolar biz sekizde gidip 11 de muayene olabilmiştik annemle. He belki devlet hastaneleri biraz hallicedir ama araştırma hastaneleri tercihimiz. Siz nereye gidiyorsunuz baya merak ettim. Bir de bakın ben olanları anlattım hatta tarih de mi versem dedim ama siz yuvarlak cevaplarla sıra yok ilaç kuyruğu yok vs yok şu var bu var. Yuvarlak ve farazi cevaplar. Bu arada ilaç parasına hiç girmeyeceğim doktorlar bile bazen yazacağı ilacı bunu yazmayım yazınca daha pahalıya geliyor siz adını söyleyin alın diyor. Düşünün yani ondan bile nasıl paralar alınıyor
dr_yad dr_yad ,
GSS borcu çıkartılan gençler kız mı, erkek mi? Erkek çocukları okuyorsa 25 yaşına kadar GSS ödemek zorunda değil, okuduğu okuldan öğrenci olduğuna dair belge çıkarması yeterli, o belgeyle SGK'ya gidip itiraz ederse okuduğu için borcu silinir. Okul bitene kadar babasının SGK'sından yararlanacak.
Annesinin maaşından kesilen kişi de kız çocuğuysa, babası vefat ettiğinde sgklıydı madem, 10 Ekim 2008'den evvel Doğan kız çocukları bakmakla yükümlü olunan çocuk statüsünde, vefat eden babasının sağlık sigortasından yararlanır.

200 lira neden kesiliyor? Konuyu tam bilirsem belki yardım edebileceğim bir nokta vardır.

Mune .!.:
dr_yad dr_yad ,
GSS borcu çıkartılan gençler kız mı, erkek mi? Erkek çocukları okuyorsa 25 yaşına kadar GSS ödemek zorunda değil, okuduğu okuldan öğrenci olduğuna dair belge çıkarması yeterli, o belgeyle SGK'ya gidip itiraz ederse okuduğu için borcu silinir. Okul bitene kadar babasının SGK'sından yararlanacak.
Annesinin maaşından kesilen kişi de kız çocuğuysa, babası vefat ettiğinde sgklıydı madem, 10 Ekim 2008'den evvel Doğan kız çocukları bakmakla yükümlü olunan çocuk statüsünde, vefat eden babasının sağlık sigortasından yararlanır.

200 lira neden kesiliyor? Konuyu tam bilirsem belki yardım edebileceğim bir nokta vardır.
Erkek çocuğu 92 doğumlu şu an üniversite 3 okuyor. Eşimin kardeşi. Tam olarak niye kesiliyor bilmiyorum gitmiş borcunu sildirmiş galiba onun için dedi kayınvalidem ama dediğim gibi geri yatacakmış. Biz de o mantığı çözemedik geri yatacak madem niye kesiliyor. Ben de konuyu sıkı sıkı sormadım hastaneye gidemiyordu onu biliyorum bu ay gitti ilk işte. Ben etraflıca sorup öğreneyim bilgilendirme yapayım tekrar

Erkek çocuğu 92 doğumlu şu an üniversite 3 okuyor. Eşimin kardeşi. Tam olarak niye kesiliyor bilmiyorum gitmiş borcunu sildirmiş galiba onun için dedi kayınvalidem ama dediğim gibi geri yatacakmış. Biz de o mantığı çözemedik geri yatacak madem niye kesiliyor. Ben de konuyu sıkı sıkı sormadım hastaneye gidemiyordu onu biliyorum bu ay gitti ilk işte. Ben etraflıca sorup öğreneyim bilgilendirme yapayım tekrar
Tamam, üniversite de okuyorsa ve babadan SGK varsa, üniversite bitene kadar babasının sağlık sigortasından yararlanır, bu kanunda net. Kesinti olmaması gerekir. Konuyu net bilirsem belki kesintiye itiraz hakkı vardır, itiraz hakkını kullanıp durdurur Ödemeleri.
Günahtır bir dul aylığıyla ödeme yapmaya çalışıyor kadın:(

"Mune, post: 43078640, member: 11473"]Tamam, üniversite de okuyorsa ve babadan SGK varsa, üniversite bitene kadar babasının sağlık sigortasından yararlanır, bu kanunda net. Kesinti olmaması gerekir. Konuyu net bilirsem belki kesintiye itiraz hakkı vardır, itiraz hakkını kullanıp durdurur Ödemeleri.
Günahtır bir dul aylığıyla ödeme yapmaya çalışıyor kadın:KK43:
[/QUOTE]
Aslında eşim bu olay ilk olduğunda-sanırım 2-3 yıl oluyo- araştırmıştı yapılacak bişey yok demişti sonradan mı oldu ki bu 25 yaş olayı. İlk seferde evdeki bütün çalışanların maaşına bakıp evde yaşayan insan sayısına böldüler ona göre bişey çıkardılar. O çalışanlarda ikisi evlendi biri arkadaşıyla eve çıktı işte. Anne kaldı tek. Çocuk da çok takmıyordu geçen sene özellikle sabahları ağzından kan geldi o zaman anladı önemli bişey bu. O zaman da para verip gitti hastaneye şükür bişi çıkmadı ama o verdiği parayı bile geri alabilmeli o zaman. Ben tam öğreneyim yarın iyisi mi:)

Aslında eşim bu olay ilk olduğunda-sanırım 2-3 yıl oluyo- araştırmıştı yapılacak bişey yok demişti sonradan mı oldu ki bu 25 yaş olayı. İlk seferde evdeki bütün çalışanların maaşına bakıp evde yaşayan insan sayısına böldüler ona göre bişey çıkardılar. O çalışanlarda ikisi evlendi biri arkadaşıyla eve çıktı işte. Anne kaldı tek. Çocuk da çok takmıyordu geçen sene özellikle sabahları ağzından kan geldi o zaman anladı önemli bişey bu. O zaman da para verip gitti hastaneye şükür bişi çıkmadı ama o verdiği parayı bile geri alabilmeli o zaman. Ben tam öğreneyim yarın iyisi mi:)

Eşiniz yanlış araştırmış, GSS kanunu 01/01-2012'de yürürlüğe girdi, yürürlüğe Girdiği tarihte ortaöğretim öğrencileri için 20 yaş, yüksek öğretim öğrencileri için 25 yaş sınırı getirildi.
2012'de yasa devreye Girdiği için erkek kardeş o tarihte 18 yaşını doldurduğundan sistemde otomatikman GSS'li kabul edilmiş, re'sen Sigortalı yapıp prim borcu işletmişler, halbuki o arada üniversite Sınavına girdi değil mi? Ve Kazandı, üniversiteye kayıt olduğu zaman okuduğuna dair belge ibraz edilseydi ve bu belgeyi heryıl yenileyip SGK'ya bildirseydi sorun çıkmazdı, şimdi de sorun yok aslında, okuduğunu belgelediği sürece babasının sigortasından yararlanır, yalnız kanun diyor ki 25 yaşına girdiği an okuyor olsa da GSS'li olur, yani erkek kardeşin Üniversite'si uzarsa ve o arada 25 yaşına girerse GSS ödemek zorunda.
Siz iyice bir öğrenin, kayınvalidenizin maaştan kesinti olmaması gerekir.

Back
X