Hükümet kürtaj yasasında ısrarlı

esila_esila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2012
267
1
26
Elazığ
KÜRTAJLA İLGİLİ BASINDA YER ALAN SON HABER
Hükümet kürtaj yasasında ısrarlı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtajla ilgili yasal düzenlemenin mutlaka çıkarılacağını belirtti.
Güncelleme:26 Haziran 2012 20:39

Meclis'te bir grup gazetecinin sorusunu yanıtlayan Akdağ, kürtajla ilgili raporun tamamlandığını hatırlatarak, gündemin yoğunluğu nedeniyle dün yapılan Bakanlar Kurulu'na sunamadığını, bir sonraki toplantıya kaldığını söyledi.

'Gebelik testi yaptıranları fişlemiyoruz'
Bakanlar Kurulu'na sunmadan raporun içeriği hakkında bilgi veremeyeceğini vurgulayan Akdağ, konuyla ilgili 20'ye yakın toplantı yaptıklarını ifade etti.

Akdağ, düzenlemenin Meclis tatile girmeden çıkıp çıkmayacağı sorusuna, “Eğer Meclis 1 Temmuz'da kapanacaksa yasal düzenleme Ekim'e kalmış olacak. Ama yasal düzenlemeler dışında bu programda yapılacak çok iş var, yönetmelikler ya da uygulamalarla...' karşılığını verdi.

Meselenin kadının sağlığını ve bebeğin yaşam hakkını beraber korumak olduğuna işaret eden Akdağ, şöyle konuştu:

“Kürtaj ya da istemli düşük söz konusu olduğunda genelde 'ulaşılabilir ve güvenilir istemli düşük' kavramı öteden beri çok kullanılır. Bir hamile kadının güvenilir istemli düşük imkanına ulaşması lazım. Ama bunun anlamı, istemli düşük veya kürtajın çocuk yapmayı önleyici çok normal bir yol olduğu değildir tabii ki. Dünya Sağlık Örgütü'nün en son Litvanya'daki toplantısında, Dünya Sağlık Örgütü'nün Orta Avrupa Bölge Direktörü belki Türkiye'deki tartışmaların da ışığında şöyle bir üçlü kavramı dile getirdi; 'ulaşılabilir, güvenilir ve nadir kürtaj...'

Meselenin önemli tarafı bu. Burada kadının hakkını koruduğunu düşünen kadın hakları örgütleri, siyasiler ya da toplumdaki çeşitli kesimler, kürtajın bu kadar yaygın kullanımının kadına ne kadar zararı olduğunu bilerek mi konuşuyorlar? Kürtaj sonuçta kadına bir çok zarar veren bir işlem...Erken komplikasyonları var, geç komplikasyonları var. Biz mümkün olduğu kadar kadının ailesiyle, eşiyle birlikte planlama yapmasını kolaylaştırmalı, bunun önünü açmalı, kürtaj sayısın da azaltmalıyız. 'Bırakın herkes kürtaj yaptırsın' demek, kadının hayrına bir iş değil.”

Akdağ, “Bakanlar Kurulu onay verirse yasal düzenleme yapılmayabilir mi?” sorusuna, “Yasal düzenlemeyi kesinlikle yapacağız. Çünkü mevcut kanunun adı bile yanlış. Bugünün kavramlarının çok gerisinde kalmış, 'Nüfus Planlaması Kanunu' diye çağdışı kalmış bir kavram. Nüfus planlaması diye bir kavram kalmadı dünyada. Üreme sağlığı kavramı var. Kanunun adı içeriğine de yansıyor. Daha çağdaş bir hale getireceğiz” karşılığını verdi.

Son düzenleme:
Neden ısrarla bu kürtaj konusu acılıyor forumda.
Yüzlerce sayfalar boyunca tartışıldı zaten.
Ama kocaman bir ama......

Yani tartıştık ve rafa kaldırdık öylemi, Ben yeni bir tartışma için paylaşmadım ve altınada yorumumu katmadım zaten konuyu güncel bir konu,neticenin ne olacağı merakla beklenen bir konu, sadece konuyla ilgili basında çıkan bir haberi paylaşmamdan rahatsız olduysanız okumayın gitsin.

bende kürtaj yasasıyla alakalı bir konu açmıştım ve günlerce tartışmıştık üzerinde...

hükümetin geri adım atmayacağını hissediyordum ...neden atsın ki hem bir çok kadın kendi haklarından vazgeçmeye dünden razıyken,yeteri kadar tepki olmamışken,ülkemizde ne yazıkki kendini koyun yerine koyan insanlar varken başımızda bekleyen çoban da çok olur,istedikleri gibi de kaval çalarlar..:27::27:

Yani tartıştık ve rafa kaldırdık öylemi, Ben yeni bir tartışma için paylaşmadım ve altınada yorumumu katmadım zaten konuyu güncel bir konu,neticenin ne olacağı merakla beklenen bir konu, sadece konuyla ilgili basında çıkan bir haberi paylaşmamdan rahatsız olduysanız okumayın gitsin.

Ben tartisildi bitti rafa kaldirilsin demiyorum.
Bu konunda, eger kapatılmazsa tartisilacagi kesin yani :)

İstediği gibi yasaklasın bu ülkede durduramazlar bunu. Sadece kadın ölümleri artar iş merdiven altına düşeceği için.

yönetimler el değiştirdikçe olan kadınlara oluyor, hep biz madur oluyorz başka kimseye bişey oldugu yok

Yıllarca birileri başörtülü kadınların eğitim hakkını elinden aldı, şimdikiler de kalkmış kürtaj olma hakkını elinden almaya çalışıyor

insanların kendi hür iradeleriyle yaptıkları tercihlere karışmayan bir ülke olmak çok zor sanırm bizler için

kadınlar kadınların haklarını korumak zorunda, karşımızdaki kadın hangi ideolojiyi benimserse benimsesin, kadın kadının dostu olmak mecburiyetinde

Ben tartisildi bitti rafa kaldirilsin demiyorum.
Bu konunda, eger kapatılmazsa tartisilacagi kesin yani :)

Tartışmalardan da bazen güzel sonuçlar çıkabilir. “Heisenberg’in Belirsizlik İlkesi”ni duymuşsunuzdur. Hayatta hiçbir şeyi “kesin” ya da “%100″ bilemeyiz. Fikirlerimizede körü körüne bağlı kalmaya gerek yok. Birbirimize saygılı olur, diğerlerinin de fikirlerini de öğrenip anlamaya çalışırsak sorun olmaz. Hatta ben bu tür konuların hep güncel kalması taraftarıyım, sonuçta yasa çıksın çıkmasın kadınlar gelişmelerden haberdar olmak zorundayız.

Bugün haberlerde bir dengesiz rahmetli Menderesin en büyük hatası ezanı aslına cevirmek oldugunu söyledi.
Başka bir dengesiz tecavüze ugrayan kizlarimizda hata bulup, tecavùzcü pislikleri bile neredeyse savunur olmuş.
Yine başka bir dengesiz çıkmış kürtaj yasagı koymaya calisiyor.
Onlar, bu saçmalıklarla ugraşırken, Anakuzuları ölüyor.
Teröristler fing atıyor vatanımızda, toprağımızda.

Başımızda bukadar çok dengesizler oldugu müddetçe biz tartışsak ne degisecekki.
Koltuk meraklısı çok, halkı düşünen yok.

Bugün haberlerde bir dengesiz rahmetli Menderesin en büyük hatası ezanı aslına cevirmek oldugunu söyledi.
Başka bir dengesiz tecavüze ugrayan kizlarimizda hata bulup, tecavùzcü pislikleri bile neredeyse savunur olmuş.

zaten amaç suni gündem yaratmak değilmi??
amaçlarınada çok güzel ulaşıyorlar..
kimsenin gerçeği gördüğü yok:6:

Aynen öyle güzel arkadaşım...

doğru söyledin...okudum,imzamı attım altına...
Allah kadınlarla uğraşanın belasını versin ya,çok yazık bize,gerçekten çok yazık...ama ben yine en çok kadınlarımıza kızıyorum...
eğer kadınlarımızın hepsi yani bizler kadınları ilgilendiren her konuda birlik olsaydık istediğimizi alırdık...ama bizim adımıza kararları yine erkekler veriyor...adamlar ne karışır benim sezaryenime,kürtajıma ya da herhangi bişeyime...kadınım ben kadın...ne yapacaksam kendim karar verebilirim...
benim hayatım sadece beni ve ailemi ilgilendirir,başkası söz sahibi olamaz,benim bedenimin üstünde sadece benim hakkım vardır...
"söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil" diye bi şey varya...aynen öyle deli oldum.

doğru söyledin...okudum,imzamı attım altına...
Allah kadınlarla uğraşanın belasını versin ya,çok yazık bize,gerçekten çok yazık...ama ben yine en çok kadınlarımıza kızıyorum...
eğer kadınlarımızın hepsi yani bizler kadınları ilgilendiren her konuda birlik olsaydık istediğimizi alırdık...ama bizim adımıza kararları yine erkekler veriyor...adamlar ne karışır benim sezaryenime,kürtajıma ya da herhangi bişeyime...kadınım ben kadın...ne yapacaksam kendim karar verebilirim...
benim hayatım sadece beni ve ailemi ilgilendirir,başkası söz sahibi olamaz,benim bedenimin üstünde sadece benim hakkım vardır...
"söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil" diye bi şey varya...aynen öyle deli oldum.

İşte bende böyle düşünüyorum.
"söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil". :(

Istedikleri kadar bir taraflarını yırtsınlar
yapmayan yine yapmayacak
yapacak olan yine orda burda merdiven altında şişle otla b...kla yine yapacak

bence osmanlının çöküş dönemini yaşıyoruz tam olarak
adaletsiz vergiler
çöken eğitim sistemi
yanlışları zorla baskıyla düzeltme (doğrusu eğitim mi olmalıydı acaba)
tam bir dışa bağımlılık ,emir kulluğu
elindeki kaynakları kullanmayıp egemen güçlere peşkeş çekme

kürtaj veya başka diğer balon meseleler ortaya atılıp millet oyalanırken diğer taraftan yaşananlarsa ayrı bir dava
aslında mesele kuran dersi kürtaj falan değil de
anlayan var mı....

Back