Hukuk vs Psikoloji vs Pdr

Sizce hangi bölüm?

• Ankete Katılan
    3
  • Anket Kapalı .

Encure

Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2013
19
0
6
İzmir
Sonuçlar açıklandı tercih bitmesine 1 gün kaldı ama benim hala kafamda soru işaretleri sıralamam 13bin. Ne yapsam hiç bilmiyorum iş imkanı kesin diye ailem pdr tercih etmemi istiyorlar psikoloji dersleri bakımından ilgimi çekiyor hukuk ise adı üstünde hukuk bir çekiciliği var offff

Kesinlikle ve kesinlik HUKUK :) ama ben sevdiğim ve hayalim olduğu için tabi :) ama senin ilgin alakan hangi yöndeyse ona yönel bence. bugün tercih bitiyor diye biliyorum sen hala yapmadın mı ? eğer çalışıp yapacağına inanıyorsan hukuk ve psikoloji ama ikiside çok farklı alanlar olduğu için tercih senin ? ilgin alakan hangi yönde bunu hala belirleyemedin mi ? ama kısa sürede iş sahibi oluyum rahat bir işim olsun dersen de pdr seç tabiki. hukukta belli sınavlar var ,psikolojidede eğer yüksek lisans düşünmüyorsan zaten yazma. yüksek lisans yapmadan herhangi bir alanda uzmanlaşmadan klinik vs. açamıyorsun. psikoloji aten tıp gibi artık belirlediğin bi psikolojinin dalında uzmanlaşman gerekli psikolog olmak için. hukukta aynı şekilde zor ve istek gerekli. şimdiye kadar kararını vermen gerekiyordu. yapmışsındır umarım tercihlerini. neler yazdın haber ver bakalım ?

bölüm seçerken ilerisinde yapacağın meslek alanlarını araştır önce. Hukuk bölümünde okutulan derslere bak. Bunlar kafana yatıyorsa seç. Ben yerinde olsam pdr seçerdim çünkü ilgi alanıma giriyor. Buna sen karar verceksin biz senin beklentilerini, sevdiğin alanı ve yeteneklerini tam olarak bilemeyiz. Ama şunu bilmen gerekir bu yazdığın mesleklerin hepsi araştırma ve okumaya dayalı meslekler. Sırasıyla 1-hukuk 2-psikoloji 3-pdr eğer okumayı çok seven biri değilsen buna dikkat et. bir ek psikoloji bitirince mutlaka yüksek lisans hatta doktora yapıyor insanlar lisans diplomanı alınca çok da nitelikli birşeyden sayılmıyor artık.

Allah gönlüne göre verir inş. canım.

Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :) tercihlerimi çoktan yaptım fakat değiştirme hakkım var diye sormuştum. Ben zaten hukukta karar kılmıştım ama pişman olmaktan korkuyordum.. Okuma konusuna gelecek olursak küçükken ablama özene özene tam bir kitap kurdu oldum öyle ki ailem bu sene kitap okuma yasağı koydular sınav dolayısıyla. Meraklıyım araştırıp okumayı seviyorum. Istanbul, marmara, dokuz eylül, anadolu, kültür, uludağ, kocaeli hukuk yazdım hayırlısı neyse o olsun hepimiz için :)

Gayette iyi yerleri yazmışsın. canını sıkma herhangi biri gelirse harika olur bence senin için. araştırmayı sevmen güzel bende çok severim araştırmayı. araştırmacı biriysen psikolojide güzel olurdu senin için. sadece hukuk mu tercih ettin ? psikoloji pdr yazmadın mı ? bu sıralamayla hukuk belki gelse bile pdr psikoloji kesin gelirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…