• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hsg

Kızlar hiç korkmayın korkulacak bi durum değil adet sancısını düşünün onun biraz daha şiddetlisi ama anlık bir sancı sadece ilacı verdiklerinde hissediyorsunuz.birde filmi çektirmeden önce kasgevşetici ve ağrı kesici alın faydasını görürsünüz.ayrıca filmden sonra bazıları korunun diyor ama korunmanıza gerek yok hamilelik öncesi bir işlem olduğundan ilacın herhangi bir yan etkisi olmuyor aksine filmden sonra ilk altı ay hamile kalma şansı çok yüksek.bol şanslar:)

Merhaba arkadaşlar, sırf bu yazıyı yazmak için bugün Kadınlar Kulubu'ne üye oldum :) Doktorum hsg çektirmem gerektiğini, ağrı eşiğim çok düşük değilse sıkıntı olmayacağını söyledi. İlk etapta sorun olmaz dayanırım herhalde dedim ama içime de bir kuşku düştü. Hemen forumlarda araştırmaya başladım nedir ne değildir bu hsg diye. Aman Allahım ne maceralar ne maceralar, bildiğin Testere 7 sinemalarda, kimi hastaneyi çığlıklara boğmuş, kimi acıdan bayılmış, kimi işlemi bıraksın diye doktoru yumruklamaya başlamış falan falan ... Eeee beni de aldı mı bir korku. Forumlarda sadece Radyotom Fındıkzade diye bir yerde acısız çektiklerini yazmışlar aradım demezler mi cihazımız bozuk ne zaman yaptırılacağı belli değil :( El mecbur Echomar geldi aklıma randevuyu aldım, Fulya'ya gittim. Hastaneye girer girmez anestezi, ağrı kesici, kas gevşetici ne varsa verin dedim, tabi doktorlar halime katıla katıla güldüler :) Önce durumu anlattılar sonra da hiçbir şey vermeden işleme başladılar. Hala çok tedirgindim tabi, doktor gayet sakin soldaki ekrana bakın ilaç şu an sol yumurtalığınıza doluyor dedi. Sonra sağa... İşlem yaklaşık 2 dakika sürdü bir sinek ısırması kadar bile ağrı hissetmedim. Bugün iki kasığımda da hafif sancı benzeri bir ağrı var ama o kadarına da can kurban :) Kısacası arkadaşlar hiç korkmayın, bu sadece bana özel, ağrı eşiğimin düşük olması vs ile ilgili bir durum değilmiş, eski cihazlar ağrı yapıyormuş ama şu an yeni nesil cihazlar kullandıkları için hiç sıkıntı yok. Fulya'daki Echomar'a rahatlıkla gidebilirsiniz. Ben testi yaptırmadan 2 gece önce uykularım kaçtığı için bunu yazma gereği duydum. Her şey gönlümüzce olsun.

Bende 13.11 de cektirdim..korkmaya gerek yokrellaxx sadece tomigrafi masasinda caresizce bacaklarini acarak beklemek berbat bir his o spektlum mudur nedir onu yavasca iceri takiyolar sonra dr zaten ne yasayacagini anlatiyo ilaci verirken adet sancisi oluyo yani suni sanci hersey icerdeki filmi ceken ekibe kalmis dogru zamanlama yaparlarsa 5 dk surmuyo 1- yaninizda muhakkak pet alin
2- majezik icin
3- antibiyotik alin

Arkadaşlar ben bugün çektirdim hatta tam 1.5 saat önce..inanın öyle söylenenler kadar korkutucu değil. Spektrum ve katater yerleştirmesinde sıkıntı olmuyor sadece basınçlı sıvı verilirken gaz sancısı gibi bir ağrı giriyor ama o da çok kısa sürüyor. Bu işlem sadece 3 dakika sürdü, anesteziye gerek yok sadece işlem öncesi (30 dk önce) ağrı kesici alınabilir ben almadım. Şu an hiçbir sıkıntım yok birazcık lekelenme var.. Allah herkesin yardımcısı olsun

Arkadaşlar herkese iyi geceler.. Lutfen yardimci olursaniz sevinirim. Bende yeni bir uyeyim. Doktorum benden de hsg istedi fakat gittigim hastanede cekilmedigini soyledi bu yuzden beni izmir tepecik egitim ve arastirma hastanesine yonlendirdi. Oraya da gittim dr bana 15 aralik icin gun verdi ve bu benim adetimin 14.gunune denk geliyor. Bu bi sikinti yaratir mi ya da adetinin 14.gununde hsg cektiren var mi yardimci olursaniz sevinirim.

Arkadaşlar herkese iyi geceler.. Lutfen yardimci olursaniz sevinirim. Bende yeni bir uyeyim. Doktorum benden de hsg istedi fakat gittigim hastanede cekilmedigini soyledi bu yuzden beni izmir tepecik egitim ve arastirma hastanesine yonlendirdi. Oraya da gittim dr bana 15 aralik icin gun verdi ve bu benim adetimin 14.gunune denk geliyor. Bu bi sikinti yaratir mi ya da adetinin 14.gununde hsg cektiren var mi yardimci olursaniz sevinirim.

Merhaba Gamze. Her yerde hsg testi adetin 3. günü yapılır diyor ama benim doktorum da adetimden sonra 15-16. günde falan istedi testi. ben de endişe ettim hsg testini yapan merkeze sordum olur mu böyle diye. 3. gün denmesinin sebebi gebelik olmadığından tamamen emin olmakmış çünkü vajinadan yumurtalıklara ilaçlı bir su gönderiyorlar eğer gebelik varsa tehlike yaratır diye adetin 3. günü yapıyorlar bu testi. Doktorum testten önce bana bir takım kan testleri yapmıştı gebelik olmadığından emindi bu yüzden ara dönemde yaptırttı testi. Sen de hamile olmadığından eminsen her dönemde yaptırabilirsin testi. her şey gönlünce olsun.

Merhaba Gamze. Her yerde hsg testi adetin 3. günü yapılır diyor ama benim doktorum da adetimden sonra 15-16. günde falan istedi testi. ben de endişe ettim hsg testini yapan merkeze sordum olur mu böyle diye. 3. gün denmesinin sebebi gebelik olmadığından tamamen emin olmakmış çünkü vajinadan yumurtalıklara ilaçlı bir su gönderiyorlar eğer gebelik varsa tehlike yaratır diye adetin 3. günü yapıyorlar bu testi. Doktorum testten önce bana bir takım kan testleri yapmıştı gebelik olmadığından emindi bu yüzden ara dönemde yaptırttı testi. Sen de hamile olmadığından eminsen her dönemde yaptırabilirsin testi. her şey gönlünce olsun.
Cevapladigin icin tesekkurler arkadasim tecrübesi olan birinden bunu duymak iyi geldi.. Rabbim hepimizin gonlundekini verir insallah.

Back