• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hsg sonrası ilişkiye girilir mi

Umudadogru06

Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2020
91
42
18
27
Merhaba kızlar yeni üye oldum bundan 3 yıl önce hsg cektirmiştim sol tüpim tıkalı ve rahmim t seklinde idi. Simdi asılama tedavisine baslayacapız tekrar hsg istenildi fakat hsg sonrası 1 hafta ilişkiye girmeyin dediler sebebi nedir korunarak da girilmemeli mi ilişkiye girip sıkıntı yasayan oldu mu

Merhaba kızlar yeni üye oldum bundan 3 yıl önce hsg cektirmiştim sol tüpim tıkalı ve rahmim t seklinde idi. Simdi asılama tedavisine baslayacapız tekrar hsg istenildi fakat hsg sonrası 1 hafta ilişkiye girmeyin dediler sebebi nedir korunarak da girilmemeli mi ilişkiye girip sıkıntı yasayan oldu mu
Bilgim olan bir konu değil sorduğunuz ama sanki 1 yıl girmeyin denmiş gibi bir haliniz var.

15 gün dediler bana da. Enfesksiyon kapmayın diye.

Antibiyotikde kullanın dediler valla anlamadım ben yani söyle düşünüyorum hsg sonrası kendiliğinden hamile kalma ihtimalide yüksek bi umut oyle olur mu acaba diye merakda ediyorum
Evet öyle ama her doktorun yöntemi farklı oluyor ve her hastanın durumu da farklı. Mesela benim kadar uzun süre ilişki yasağı koyulan yok. Hiç duymadım ben. Korunup korunmamanız mühim değil. Rahimin dinlenmesi ilacı çekmesi lazım.

Evet öyle ama her doktorun yöntemi farklı oluyor ve her hastanın durumu da farklı. Mesela benim kadar uzun süre ilişki yasağı koyulan yok. Hiç duymadım ben. Korunup korunmamanız mühim değil. Rahimin dinlenmesi ilacı çekmesi lazım.
Anladım tesekkür ederim cevabınız için

İstesen de giremezsin, canın yanar çünkü. sebebi; işlem sırasında her iki tüpe de sonuna kadar ilaç veriliyor ister istemez rahimde kanama ve yıpranma oluyor. Enfeksiyonu önlemek adına antibiyotik verecekler sana, tamamen hijyen ve sağlık açısından yani.

İstesen de giremezsin, canın yanar çünkü. sebebi; işlem sırasında her iki tüpe de sonuna kadar ilaç veriliyor ister istemez rahimde kanama ve yıpranma oluyor. Enfeksiyonu önlemek adına antibiyotik verecekler sana, tamamen hijyen ve sağlık açısından yani.
Daha önce baska hastanede cektirmiştim hiç öyle bişey söylemediler garip geldi banada merak ettim

Daha önce baska hastanede cektirmiştim hiç öyle bişey söylemediler garip geldi banada merak ettim
Şöyle düşün, rahmin bir nevi yorulacak. Dinlenmesi ve kendime gelmesi için cinsel ilişki bir süre yasak, bana bir hafta demişlerdi. O sırada da kullandığım ilaçlar vardı zaten antibiyotik vs.
Kendi yararın ve sağlığın için bu. Şimdiden geçmiş olsun

Enfeksiyon riskinden dolayı bir müddet girmeyin diyorlar sonuçta içeriye ilaçlı basınçlı bir işlem uygulanıyor, isteseniz de ilk günler canınız yanar zaten. Bize üç gün demişti doktor, kanamam da 1 gün sürdü lekelenme şeklinde. Herkeste farklı etki edebiliyor

BNa 2 gün demisti dr ama belki durumuna ozel bi hafta demis olabilir

Regl olmussunuz gibi düşünün. 1 hafta cok uzun bir sure degil. Ne soyleniyorsa uygulamalisiniz.

Şöyle düşün, rahmin bir nevi yorulacak. Dinlenmesi ve kendime gelmesi için cinsel ilişki bir süre yasak, bana bir hafta demişlerdi. O sırada da kullandığım ilaçlar vardı zaten antibiyotik vs.
Kendi yararın ve sağlığın için bu. Şimdiden geçmiş olsun
Çok tesekkür ederim allah razı olsum❤️

Enfeksiyon riskinden dolayı bir müddet girmeyin diyorlar sonuçta içeriye ilaçlı basınçlı bir işlem uygulanıyor, isteseniz de ilk günler canınız yanar zaten. Bize üç gün demişti doktor, kanamam da 1 gün sürdü lekelenme şeklinde. Herkeste farklı etki edebiliyor
Galiba evet daha önce cektirdiğimde sadece 1 2 saat lekelenme gibi kanamam olmustu ilişkiyle alakalı da bişey dememişlerdi aklıma takıldı

Enfeksiyon kapabileceği n n için

Merhaba ben bugün cektim bana antibiyotik verdi bakteri olusumuni engellemek icin standartmis yani herkese veriyolarmis hemşire bana iki gun girme iliskiye dedi bu donmeler onemli hamile kalma durumu yüksekmis insallah oluruz da tup bebek tedavisine baslamam ben de tabiki meraklisi olacagiz bebek istiyoz demi😄😄degil bir hafta bir gum bile onemli bizim icin cunku şuan dogurganlik donemimizdeyiz

Back
X