- 2 Ocak 2022
- 2.916
- 4.307
-
- Konu Sahibi airy-fairy
Haklısınız, bir kaç doktor korunma tavsiye ediyor diye kendi kendime stres yaptım. Umarım bu ay sağlıklı bir gebelik elde ederizBen de 27 aralıkta çektirdim bakalım yumurtlama dönemindeyim şuan.Doktor 1 boş 1 dolu ilişki önerdi bu ay hamile kalma olasılığımın yüksek olduğunu söyledi düşük riski ya da tehlikeli bi durum olsaydı korunmamı önerirdi heralde.Umutla bekliyoruz bakalım sağlıklı bi bebek
Herkesin yapısı farklı her doktorun da yöntemi farklı o yüzden herşeyi kendimize yormamamız lazım.Yüksek ihtimal verdi doktor kısmetse olur.Bize 1 boş 1 dolu dedi başlarda öyle yaptık ama bu kritik günlerde her gün 1 kez yapıyoruz işi şansa bırakmamak içinHaklısınız, bir kaç doktor korunma tavsiye ediyor diye kendi kendime stres yaptım. Umarım bu ay sağlıklı bir gebelik elde ederiz
İki günde bir fazlasıyla yeterli olduğu için öyle demiştirHerkesin yapısı farklı her doktorun da yöntemi farklı o yüzden herşeyi kendimize yormamamız lazım.Yüksek ihtimal verdi doktor kısmetse olur.Bize 1 boş 1 dolu dedi başlarda öyle yaptık ama bu kritik günlerde her gün 1 kez yapıyoruz işi şansa bırakmamak için
Biz normalde her gün yapıyoduk doktor frenlemek için öyle dedi muhtemelenİki günde bir fazlasıyla yeterli olduğu için öyle demiştirin şa Allah olur
Ben de araştırdım HSGde en fazla 1rad yayılıyormuş, ancak 5rad'dan fazlası zararlı olabilirmiş. İçim rahatladı.Bu arada o radyasyon olayını sormuştum ben işlemden önce.Alınan miktarın bikaç gün içinde vücuttan atılacağını,bi tehlike oluşturmayacağını söylemişti olası bi hamilelik durumunda
Canım sıvı enjekte edilip mi çektirdin acısı var mıydı ?Selamlar,
konuyu daha önce açtım ama yanıt alamadım.
Bu ay röntgen ile HSG (rahim filmi) çektirdim ama radyasyonun yumurtalıklara ve böylece gebelik oluştuğunda bebeğe zarar vermesinden korkuyorum. Doktorum ve çoğu doktorlar HSG çekilen ay radyasyonun çok düşük olduğu için korunmaya gerek olmadığını söylese de içime bir kurt düştü. Bilseydim ultrason yöntemi ile HSG çeken bir hastaneye başvururdum.
Acaba röntgen ile HSG çektirdiği ay gebe kalıp bebeğini sağlıklı bir şekilse dünyaya getirenler var mı? İçimi rahatlatın lütfen
Evet bir sıvı verdiler ve bu sıvı orta şiddette adet sancısına benzer bir ağrıya sebep oldu. Ondan önce Balonlu kateter takıldı bu daha ağrılıydıCanım sıvı enjekte edilip mi çektirdin acısı var mıydı ?
Selamlar, evet işlem sırasında gebelik ihtimalı olmaması için zaten adetiniz bittikten sonraki 2. Veya 3. Gününde çekiliyor. Çünkü hem işlemin kendisi hem de röntgen bebeğe ciddi zararlar verebilir. Ama zaten adetinizden sonraki günler korunmasanız da gebe kalamazsınız daha yumurtlama bile olmadı çünkü. Bazilerine işlem sonrası o ay korunma öneriliyor yumurtalıklar röntgenden zarar görmüş olabilir diye. Siz de doktorunuzda sorun kesinlikle korunup korunmamayı. Bana doktorum korun demedi.Selam kizlar bende 3 subattta cekilecegim.hemsire o gune kadar korunmam gerektigini bu islem sirasinda hamilelik ihtimalinin olmamasi gerektigini soyledi. Size ne dediler?
Siz yine de hemşireyi dinleyin ve çekime kadar da korunun belliki doktorunuz çekimden sonra da korunmanızı tavsiye edecek. Rica ederimTesekkur ederim
Adetten sonraki bir hafta içerisinde çekilmeli diye biliyorum ben hamilelik riskinin en az olduğu dönem ben de bugün çektirdim doktorum korunmadan bahsetmedi bileSelam kizlar bende 3 subattta cekilecegim.hemsire o gune kadar korunmam gerektigini bu islem sirasinda hamilelik ihtimalinin olmamasi gerektigini soyledi. Size ne dediler?
merhaba, ultrasonla hsg çekimini ilk kez duyuyorum, diğeri kadar etkili olmaz muhtemelen. cevrenizde yaptıran varmıSelamlar,
konuyu daha önce açtım ama yanıt alamadım.
Bu ay röntgen ile HSG (rahim filmi) çektirdim ama radyasyonun yumurtalıklara ve böylece gebelik oluştuğunda bebeğe zarar vermesinden korkuyorum. Doktorum ve çoğu doktorlar HSG çekilen ay radyasyonun çok düşük olduğu için korunmaya gerek olmadığını söylese de içime bir kurt düştü. Bilseydim ultrason yöntemi ile HSG çeken bir hastaneye başvururdum.
Acaba röntgen ile HSG çektirdiği ay gebe kalıp bebeğini sağlıklı bir şekilse dünyaya getirenler var mı? İçimi rahatlatın lütfen
Ben yabancı ülkelerde çok yaygın olduğunu biliyorum. Eğer yanılmıyorsam burada "sulu ultrason" olarak geçiyor.merhaba, ultrasonla hsg çekimini ilk kez duyuyorum, diğeri kadar etkili olmaz muhtemelen. cevrenizde yaptıran varmı
sulu ultrasonu duymustum burda, arastırayım cok teşekkürlerBen yabancı ülkelerde çok yaygın olduğunu biliyorum. Eğer yanılmıyorsam burada "sulu ultrason" olarak geçiyor.