Gebeliğe Hazırlık HSG sonrası gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bende bugün çektirdim doktora sordum özellikle yumurta çatlamadığı için zararı yok dedi. Ama bazısı korunun diyor insan şüpheye düşüyor. Sizlerde durum ne hamilelik var mı
Haklısınız, ben hsg çekildiğim ay gebe kalmadım ve ilk defa üzülmedim diyebilirim. Şimdi beklemedeyim. Siz ne yaptınız?

Benim randevum 10.gunume denk geliyor. 8. Ve 9. Gunu soylediler ama dersim oldugu icin 10.gune ayarladik. Iliski hakkinda birsey soylenmedi. Ac olmam gerektigi soylendi, anestezili olacagini biliyorum bir de. Lokal mi oluyor anestezi yoksa sedatif biseyler mi veriyorlar. Ameliyat gibi komple mi uyutuyorlar. Korkudan soru sormayi unutuyorum ben ya, kilitleniyorum resmen.

Benim randevum 10.gunume denk geliyor. 8. Ve 9. Gunu soylediler ama dersim oldugu icin 10.gune ayarladik. Iliski hakkinda birsey soylenmedi. Ac olmam gerektigi soylendi, anestezili olacagini biliyorum bir de. Lokal mi oluyor anestezi yoksa sedatif biseyler mi veriyorlar. Ameliyat gibi komple mi uyutuyorlar. Korkudan soru sormayi unutuyorum ben ya, kilitleniyorum resmen.
Sanırım bir kaç dakikalığına uyutuluyorsunuz. Hsg çektirdinizmi?

Sanırım bir kaç dakikalığına uyutuluyorsunuz. Hsg çektirdinizmi?
Cektirdim cnm, tabi masaya yatinca muthis bir korku yasadim. Hemen uyuttular, damar yolundan igneyle. Esim toplam 12 dk. Iceride kaldigimi soyledi. Uyandigimda karnim, kasigim ve belimde agri vardi ve vaji aciyordu. Birkac damla suzuldu gozumden. Yarim saat yatirdilar. Sonra hafifledi acisi. Giydirmislerdi ve gazli bez koymuslardi, kanama vardi. Islemden yarim saat sonra yuruyerek asansore gidip doktorun yanina ciktim. Narkozun olumsuz bir etkisi olmadi, bulanti vs. gibi. Ama belimden asagisinda gucsuzluk hissettim. Bir de muhtemelen cihaz eski cihazlardan. C kollu dijital cihazda kanama olmuyormus ve anesteziye de gerek yokmus. Ama ben onda da olsam anestezi tercih ederdim. Sonuc tikaniklik ya da yapisiklik yokmus ama gozle gorulmeyen tortu vs.yi temizliyormus. Benim yumurtlama zamani kacacak bu ay muhtemelen. Bakalim insallah faydasi olur.

Tıkanıklık olmamasına çok sevindim, geçmiş olsun. Bu ayı çok dert etmeyin, önümüzdeki 6 ay boyunca şansınız çok yüksek.
Cektirdim cnm, tabi masaya yatinca muthis bir korku yasadim. Hemen uyuttular, damar yolundan igneyle. Esim toplam 12 dk. Iceride kaldigimi soyledi. Uyandigimda karnim, kasigim ve belimde agri vardi ve vaji aciyordu. Birkac damla suzuldu gozumden. Yarim saat yatirdilar. Sonra hafifledi acisi. Giydirmislerdi ve gazli bez koymuslardi, kanama vardi. Islemden yarim saat sonra yuruyerek asansore gidip doktorun yanina ciktim. Narkozun olumsuz bir etkisi olmadi, bulanti vs. gibi. Ama belimden asagisinda gucsuzluk hissettim. Bir de muhtemelen cihaz eski cihazlardan. C kollu dijital cihazda kanama olmuyormus ve anesteziye de gerek yokmus. Ama ben onda da olsam anestezi tercih ederdim. Sonuc tikaniklik ya da yapisiklik yokmus ama gozle gorulmeyen tortu vs.yi temizliyormus. Benim yumurtlama zamani kacacak bu ay muhtemelen. Bakalim insallah faydasi olur.

Tıkanıklık olmamasına çok sevindim, geçmiş olsun. Bu ayı çok dert etmeyin, önümüzdeki 6 ay boyunca şansınız çok yüksek.
Cok korkuyordum, ama gebelik olmazsa sonra vah tuh baktirmadim diye pisman olmamak icin kabul ettim. Sezeryan sonrasi da yapisiklik olmus olabilir diye dusundum. Atlattik bunu da cok sukur. Sizin kac ay oldu cektireli. Insallah sifa olur 🍀

Selamlar,

konuyu daha önce açtım ama yanıt alamadım.

Bu ay röntgen ile HSG (rahim filmi) çektirdim ama radyasyonun yumurtalıklara ve böylece gebelik oluştuğunda bebeğe zarar vermesinden korkuyorum. Doktorum ve çoğu doktorlar HSG çekilen ay radyasyonun çok düşük olduğu için korunmaya gerek olmadığını söylese de içime bir kurt düştü. Bilseydim ultrason yöntemi ile HSG çeken bir hastaneye başvururdum.

Acaba röntgen ile HSG çektirdiği ay gebe kalıp bebeğini sağlıklı bir şekilse dünyaya getirenler var mı? İçimi rahatlatın lütfen 🤗
Sonucunuz ne oldu, paylaşım bir seneye yaklaşmış nerdeyse gebelik oldumu merak ettim.

X