• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HSG (RAHİM FİLMİ )ÇEKTİRME DENEYİMİ

Family26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2019
121
49
98
33
Merhaba arkadaşlar bugün özel bir hastanede hsg yani rahim filmi çektirdim.Girmeden önce sayfalarca şey okudum size kendi deneyimimi anlatıyım. Ben devlette olmak istemedim devlet hastanesinde uyutmadan yapıldığını söylediler yaklaşık 10.000 tl ödeyerek özel hastanede anestezili çekilde çektirdim işlem sırasında uyuduğum için hiçbirşey hissetmedim öncesinde önlem amaçlı antibiyotik igneler yapıldı operasyonda enfeksiyon riski var uyandığımda odadaydım sadexe çok hafif yanma ve biraz gaz agrısı oldu ama oda 2-3 saat içerisnde agrı kesiciyle geçti hoca gece enfeksiyon kaynaklı ateş ve kanama olabileceğini olursa bildirmemi söyledi ama çok şükğr öyle bir durum olmadı yani normal bir muayene sürecinden farklı olmadı benim için tavsiyem imkanınız varsa iyi bir doktora anestezili yaptırın acı çekmeye ve o paniği yaşamanıza gerek yok işlem benim için çok basitti. Sonuçta tüplerimden birinin kapalı olduğunu ögrendim diğerininde zor geçiş olduğınu ben istemeden hiçbir doktor rahim filmini tüp bebege kadar önermiyor ama benim tavsiyem birşeylwrin yolında gitmediğini düşümüyorsanız çektirin siz isteyin .benim süreçlerim hep hocaları zorlamayla geçti zorla genetik yaptırıp pıhtılaşmayı ögrenmem ısrarla dene demelerine ragmen rahim filmi isteyip tıkalı olduğunu öğrenmem litaritürü
Bıraktırın hıcaları zorlayın..

Ben üniversitede hsg filmi çektirdim. buradan da okuduğumda çok etkilendim kendimi çok strese soktum. Ama doktor asistanı bana eğer kasarsan verilen ilaç gitmez canın daha çok acır dedi dişini sık çok acı olmayacak bana güven dedi. Söylediği gibi yaptım olduğunda rahat bırakmaya çalıştım. İlaç verilmeye başlayınca kasıklarımda sıcaklık ve regl ağrısı hissetmeye başladım ama kendimi sıkmadım. İşlem çok kısa sürdü tüplerim açık olduğu için hemen bitti. Kendimi çok acıyacağına inandırdığım için işlem bitti dedikleri anda bayılmışım. Herkesin süreci kendi acı eşiğine bağlı. Hsg sonrası gün boyu çok ağrım oldu.

Söylediğiniz şey kişinin acı eşiğine bağlı. Ben 2 kere çektirdim. İlk çektirdğim özelde anesteziydi gün boyu kanama. Ve ağrı oldu daha sonra 2. Yi çektirdiğim devlette anestezi almadım normal muayene gibi çekildi sadece verdikleri sıvıyı hissettm çok az da regl sancısı sonrası ne kanamam oldu nede ağrım. Bu anestezi alıp almamakla veya özel devlet olmasıyla alakalı değil doktorla alakalı doktorun elinin iyi olup olmamasıyla alakalı. Durumu olmayıp devlette çektirmek zorunda olan ve olacak arkadaşlarımız var bu sayfada bence onları tedirgin etmeyelim.

Özelde anestezi lig olan da deneyimini yazıyor. Buradaki insanların çoğu anestezisiz girecekleri için bu kadar korkuyor bende dahil. Anestezi ile rahim filmi çekilen rahim filmi çektirdim demesin. Zaten acı duymadan hissetmeden çekiliyorsunuz bir de çok acı yaşamış gibi tecrübe paylaşıyorsun. Süreç sonrasına dair bilgi alacak olsak zaten memorial dahil birçok bilgi kaynağı var.

Söylediğiniz şey kişinin acı eşiğine bağlı. Ben 2 kere çektirdim. İlk çektirdğim özelde anesteziydi gün boyu kanama. Ve ağrı oldu daha sonra 2. Yi çektirdiğim devlette anestezi almadım normal muayene gibi çekildi sadece verdikleri sıvıyı hissettm çok az da regl sancısı sonrası ne kanamam oldu nede ağrım. Bu anestezi alıp almamakla veya özel devlet olmasıyla alakalı değil doktorla alakalı doktorun elinin iyi olup olmamasıyla alakalı. Durumu olmayıp devlette çektirmek zorunda olan ve olacak arkadaşlarımız var bu sayfada bence onları tedirgin etmeyelim.
Bende 1 buçuk sene önce devlet hastanesinde anestezi olmadan çektirmiştim . Sıvı verilirken regl sancısı gibi bişey çektim . Ama anlık bir acı işlen bittikten sonra o acı geçiyor . Çok kanamam da olmadı sonrasında . İşlemden sonra işe gidip çalıştım normal hayatıma devam ettim . Çok korkmaya gerek yok . Biz kadınlar her ay regl sancısı cekıyoruz hgs bize koymaz :)

Bende 1 buçuk sene önce devlet hastanesinde anestezi olmadan çektirmiştim . Sıvı verilirken regl sancısı gibi bişey çektim . Ama anlık bir acı işlen bittikten sonra o acı geçiyor . Çok kanamam da olmadı sonrasında . İşlemden sonra işe gidip çalıştım normal hayatıma devam ettim . Çok korkmaya gerek yok . Biz kadınlar her ay regl sancısı cekıyoruz hgs bize koymaz :)
Kesinlikle canım. Özelde anestezi aldm ama sonrasında kanamam ve ağrım daha çok olmuştu benim. Develttekinde lekelenme bile olmamıştı.

Burası deneyimlerin paylaşıldığı bir platform tabiki herkesin süreci aynı geçmez özelde yaptırıp çok ateşlenen kanaması olanda duydum ben kendi yaşadığım deneyimden bahsettim zaten burda onlarca bu konuyla alakalı deneyim paylaşan var herkes kendine uygun konuyu okur ve bilgi alır doktorun eliyle olmasından değil sizin rahim içi durumuzla alakalı eger tüplerşnşz tıkalıysa süre uzuyor daha fazla ilaç ve basınç verilince agrı süresi artıyor çogu insan anestesisiz agru duymadın diyo eger tüp ve rahminizde bir sıkıntı yoksa zaten saniyelik bir agrı benim iki tüpümdede tıkanıklık var ve yaklaşık 20-25 dakika sürdü dılayısıyla çok agrır yada hiç agırmaz demek dogrundeğil evet dayanamıycagımız bir agrı değik ama bu süreçlere çokca ugraşmış insanlar için o anlar tramvatik olabiliyor benimki sadece tavsiyeydi

Merhaba bişey sormak istiyorum ben bugün rahim gilmi çektirdim şuan sağ bacağım inanılmaz ağrıyor bi ılgısı olabilir mi ?? Anestezili çekildim

Anestezisiz çekildim hiç hissetmedim. Elhamdülillah. Çok şükür. Hafif bi kasık ağrısı oldu ilacı sıkınca ben onun 10 katını adetken yaşıyordum. Hiç korkmayın benden önceki hastanın tüpler kapalıydı onun biraz ağrısı olmuş sesini duydum üzerimi değişirken ama o da çıktığında baya rahatlamıştı yüzü gülüyordu. Yani korkulacak kadar değilmiş. Ayet'el kürsi okuyun az sadaka verin girmeden önce Allah yardım eder inşallah

Bende Ekim ayında Hsg çektirdim okuduklarımdan olsa gerek çok korkuyordum buna rağmen anestezili çektirmedim ☺️ Ben Ataköy görüntüleme merkezini tercih ettim Tuğba abla çok rahatlattı bu konuda beni endişelerimi giderdi ve tüplerin kapalıysa zaten ilaç vermeye devam etmiyoruz biz merkez olarak o yüzden ağrın olmayacak emin olabilirsin dedi ve işleme başladık. İşlem sırasında hiçbişey hissetmedim en sonunda regl ağrısı gibi vurmaya başladı hafiften dedim bitti zaten dedi ve kalktım çok hafif kanamam oldu ve ağrısız geçti işlemim tüplerimde açıkmış ve bir sorun yokmuş çok şükür 🌸Burayı tavsiye ediyorum çektirecek herkese de ☺️

Ben izmir tepecik devlette çektirmiştim. Üstünü çıkar ,film çekil, giyin çık toplam 10 dk sürdü. Evet acılıydı ama kısa süreli bir acı. Kendimi sıkmamaya çalıştım.Çıktıktan sonrada acı hiç olmadı. Tüplerim tıkanık değilmiş. Ama rahim filmi sonrası çok kişi hamile kalabiliyor bende bir sonraki ay kalmıştım.

Ben üniversitede hsg filmi çektirdim. buradan da okuduğumda çok etkilendim kendimi çok strese soktum. Ama doktor asistanı bana eğer kasarsan verilen ilaç gitmez canın daha çok acır dedi dişini sık çok acı olmayacak bana güven dedi. Söylediği gibi yaptım olduğunda rahat bırakmaya çalıştım. İlaç verilmeye başlayınca kasıklarımda sıcaklık ve regl ağrısı hissetmeye başladım ama kendimi sıkmadım. İşlem çok kısa sürdü tüplerim açık olduğu için hemen bitti. Kendimi çok acıyacağına inandırdığım için işlem bitti dedikleri anda bayılmışım. Herkesin süreci kendi acı eşiğine bağlı. Hsg sonrası gün boyu çok ağrım oldu.
ayni sekilde ben de islemden sonra bayildim. bence herkesin sureci farkli hic acimadi korkmayin diyenleri okuyorum bence insanalri yaniltiyor bu soylemler, hayatimda ilk defa bayildim . bence acisiz bir islem degil.

ayni sekilde ben de islemden sonra bayildim. bence herkesin sureci farkli hic acimadi korkmayin diyenleri okuyorum bence insanalri yaniltiyor bu soylemler, hayatimda ilk defa bayildim . bence acisiz bir islem degil.
Bende onu demek istiyorum acılı yada acısız tamamen fizyolojik ve kişinin durumuyla alakalı anksiyetesi olan yada acı eşiği çok düşük olan insanların olabildiğince bayıltılmadan çekmemesi lazım malesef gübnümüzde herşey aşırı pahallı herşeye imkanımız olmuyor ama en azndan olabişiyesi varsa parayı değil kendinizi düşünmebniz gerekiyor keza eşinizinde bu bilinçte olması lazım çünkü bayan olarak hep acı çekiyoruz ve pskolojik en tramva oluyır artık

Bende onu demek istiyorum acılı yada acısız tamamen fizyolojik ve kişinin durumuyla alakalı anksiyetesi olan yada acı eşiği çok düşük olan insanların olabildiğince bayıltılmadan çekmemesi lazım malesef gübnümüzde herşey aşırı pahallı herşeye imkanımız olmuyor ama en azndan olabişiyesi varsa parayı değil kendinizi düşünmebniz gerekiyor keza eşinizinde bu bilinçte olması lazım çünkü bayan olarak hep acı çekiyoruz ve pskolojik en tramva oluyır artık
kesinlikle katılıyorum, travma oluyor artık cidden.

Niye bayıldımız tüpleriniz mi kopuktu yoksa işleme aç mı gittiniz. Bünyenizin durumundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Genel olarak baktığımızda korkulacak bir işlem değil

Niye bayıldımız tüpleriniz mi kopuktu yoksa işleme aç mı gittiniz. Bünyenizin durumundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Genel olarak baktığımızda korkulacak bir işlem değil
hiç biri degil, islem bitti sap sari olmaya başladım sonra bayilmisim. ilk defa bayıldım. doktor açıdan dedi bünyen dedi ama normalde acıya dayanıklı oldugumu düşünüyordum. hiç bi sorun da yoktu tüpler de. aneztesi olmadan asla yaptiramam benim icin travma oldu bu

islem hakkında hiç bir bilgim de yoktu aciyacagini da düşünmüyordum sonradan bu kadar acı verici oldugunu okudum.

Kesinlikle tavsiyeyi beklemeyin çekinin.
Ben Y rahim olduğumu bu sayede öğrendim.
En başından gitseydim, daha önce ameliyat olurdum, 2 sene beklemezdim.

Back