Hsg filmi

Gul0748

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2018
24
11
3
Arkadaşlar merhaba konuyu doğru yere açmışımdır umarım. Ben çarşamba günü anestezi altında hsg filmi çektirdim ve iki tüpümde tıkalı çıktı. 3 defa ilaç gönderdim açılmadı dedi doktorum ve hazirana kadar bekleyin dedi hamile kalamassam haziranda tekrar cekicek yine kapalıysa bi kaç işlem ve tüp bebek dedi. böyle bi durum yaşayan var mı sizce açılır mı yada hamile kalma ihtimalim var mı?

Süt ile kelemi kaynatip buharina otur. Yada maydonozu. Doktorun soyledigi de enteresan geldi tupler tikaliysa nasil hamile kalacakmissin. Tupler tikaliyken tup bebek bile olmaz demisti benim doktorum

Tüpler tıkalı olursa yine haziranda tüp bebek dedi. Bende öyle biliyorum tüpleri tıkalı olunca tüp bebeğe yöneliyo herkes nasıl olmaz dedi ki doktorunuz.

bana da bir doktor tüplerin tıkalı tek çare tüp bebek dedi aslında ikisi de açıkmış. işlemi yaptıktan sonra benim 2 gün kasıklarım çok feci sancı yapmıştı resmen doğrulamıyordum. sonradan bazı kaynaklardan okuduğuma göre işlem sırasında kasılmadan dolayı tüpler açık olsa dahi kapalı çıkabiliyormuş size tavsiyem bir kaç ay sonra farklı bir doktora çektirmeniz.

Tüpler tıkalı olursa yine haziranda tüp bebek dedi. Bende öyle biliyorum tüpleri tıkalı olunca tüp bebeğe yöneliyo herkes nasıl olmaz dedi ki doktorunuz.

Tüplerin tıkalı olması bebeğin gelişimi açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir bu yüzden yumurtalıklara yakın bir kısımda tıkanıklık var ise mutlaka açılmalı ondan sonra tüp bebek yapılmalı diye söylenmişti. Tabi her doktorun söykemi de farklı olabilir bunları da gördük bebek arama yolculuklarımızda.

Arkadaşımın birine çok ünlü bir doktor rahminde şekil bozukluğu var bunu düzeltmeden tüp bebek yapmam dedi. Kız aynı tahlili başka doktora gösterdi ameliyatlık bir durum yok iltihaptan bu şekilde görünüyor dedi ve tüp bebek yaptılar kız şuan hamile. Aynı tahlile bakan iki doktor ayrı teşhis koyabiliyor nasıl oluyorsa :)

Back
X