• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hsg deneyimim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba canim evet y formundaydı histereskopi oldum ve aynı gün rahim filmimde çekilmişti benim ve doktorum 3 ay denememizi istemisti. Anestezili olmuştum agri vs olmadi bende 3 4 gün kanamam oldu hafif derecede okadar kanama geçince normal hayata döndüm. Intibiyotik kullandim . Geçen hafta polipten suphelenmisti demisti doktorum (farklı bir doktorla devam ediyorum) yine histereskopi oldum polip yokmuş cok hafif sag tarafta yine darlık varmis onun duzeltti ve kesik atti rahmime çabuk tutulması için yine antibiyotik kullaniyorum ve rahim toparlayıci bir ilac daha agri vs yok 3 4 gün cok cok hafif düzeyde kanama oldu yine Anestezili tabiki. Yani bende hiç agri vs olmadi 1 hafta ikisinde de antibiyotik kullanmam söylendi kanama bitincede normale donebilecegimi söylediler.
Teşekkür ederim canım cevapladığın için. Peki Y formu düzeltilebildi mi şuan ve doktor bebek denemesine ne zaman başlayabileceğinizi söyledi 3 ay denememizi yazmışsın ama denememenizi mi söyledi sanırım yazım yanlışı oldu. Birde nerede hangi doktorda oldun acaba. Bizde 2 senedir yaklaşık deniyoruz çok zorlu süreçler yaşadık. Rahmimin y olduğunu bilmeden doktor bana yumurta geliştirici hormon ilaçları verdi. 2 kere o yüzden düşük yaptım birisinde dış gebelik yaşadım o yüzden tüplerim mahvoldu, dış gebelik olduğunu anlayamadılar bebek beni zehirledi ölümden döndüm. Yanlış doktor gerçekten insanı canından edebiliyor bunu anladım. Ama artık sağlıklı bir gebelik yaşamak istiyorum çok sabırsızlanıyorum

Son düzenleme:
Teşekkür ederim canım cevapladığın için. Peki Y formu düzeltilebildi mi şuan ve doktor bebek denemesine ne zaman başlayabileceğinizi söyledi 3 ay denememizi yazmışsın ama denememenizi mi söyledi sanırım yazım yanlışı oldu. Birde nerede hangi doktorda oldun acaba. Bizde 2 senedir yaklaşık deniyoruz çok zorlu süreçler yaşadık. Rahmimin y olduğunu bilmeden doktor bana yumurta geliştirici hormon ilaçları verdi. 2 kere o yüzden düşük yaptım birisinde dış gebelik yaşadım o yüzden tüplerim mahvoldu, dış gebelik olduğunu anlayamadılar bebek beni zehirledi ölümden döndüm. Yanlış doktor gerçekten insanı canından edebiliyor bunu anladım. Ama artık sağlıklı bir gebelik yaşamak istiyorum çok sabırsızlanıyorum
Canım söyle oldu benim . Arkadaşım tedaviyle hamile kaldi bana dediki doktorum cok iyi gel sende bir muayene ol bende o zamanlar 9 aylık evliydim. Doktora gittigimde doktor bana rahimimin dar olduğunu gebe kalırsam erken doğum dusuk vs riski olduğunu söyledi bende opr. geçirmeye karar verdim . Doktorumun ismi Mustafa Kemal Takal opr. Geçirdikten sonra şehir değişikliği yapmak zorundaydım doktorumda bana 3 ay denememi söyledi hem rahimim düzeltildi hemde tuplerime bakildi gebelikte engel yoktu . Fakat ben hamile kalamadım erkek infertilitesi vs. Sonra tavmergene yönlendirdi beni Mustafa bey orda da asilama denedik olmadi . Ordaki bilgen beyde rahimimde darlık olmadığını söyledi sonra tepecige geçtim orda da bir asilama yine tutmadı oradaki doktorlarda rahmimin duzeldigini söyledi. 2yıl 4 aydır evliyim simdi irenbe ümit inceboza gidiyorum oda gecen hafta kontrolumde polip var gibi demisti yine histereskopi yaptı. Baktığında polip yokmuş cok cok az sag tarafımda darlık kalmis onu duzelttigini söyledi suan ümit hanimla devam ediyorum iki doktordanda memnundum şehir değişikliği sebebiyle değiştirdim ilkini. Simdi bakalim neler olacak bebeklerin için cok üzüldüm canım insallah saglikli gebelik elde edebiliriz Allah çabalarımızi karşılıksız bırakmasın.

Rahmim bu şekildeydi.

Eklentiler

• Screenshot_20210126-102613_Gallery.webp
    Screenshot_20210126-102613_Gallery.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 32
İkisinide ozelde oldum ilki rahim filmi ve histereskopi 4 bucuk bin civarındaydı. İkincisi bin yediyuz civari

Canım söyle oldu benim . Arkadaşım tedaviyle hamile kaldi bana dediki doktorum cok iyi gel sende bir muayene ol bende o zamanlar 9 aylık evliydim. Doktora gittigimde doktor bana rahimimin dar olduğunu gebe kalırsam erken doğum dusuk vs riski olduğunu söyledi bende opr. geçirmeye karar verdim . Doktorumun ismi Mustafa Kemal Takal opr. Geçirdikten sonra şehir değişikliği yapmak zorundaydım doktorumda bana 3 ay denememi söyledi hem rahimim düzeltildi hemde tuplerime bakildi gebelikte engel yoktu . Fakat ben hamile kalamadım erkek infertilitesi vs. Sonra tavmergene yönlendirdi beni Mustafa bey orda da asilama denedik olmadi . Ordaki bilgen beyde rahimimde darlık olmadığını söyledi sonra tepecige geçtim orda da bir asilama yine tutmadı oradaki doktorlarda rahmimin duzeldigini söyledi. 2yıl 4 aydır evliyim simdi irenbe ümit inceboza gidiyorum oda gecen hafta kontrolumde polip var gibi demisti yine histereskopi yaptı. Baktığında polip yokmuş cok cok az sag tarafımda darlık kalmis onu duzelttigini söyledi suan ümit hanimla devam ediyorum iki doktordanda memnundum şehir değişikliği sebebiyle değiştirdim ilkini. Simdi bakalim neler olacak bebeklerin için cok üzüldüm canım insallah saglikli gebelik elde edebiliriz Allah çabalarımızi karşılıksız bırakmasın.

Rahmim bu şekildeydi.
Amin canım Rabbim herkese hakkıyla annelik babalık nasip etsin inşallah. Bende önümüzdeki hafta Ankara’da Bülent zeyneloğlu nda rahim düzeltme ameliyatı olacağım. Benim hsg sonucu sağ tüpüm tıkalı sol hafif açık gibi çıktı ama Bülent hoca hsg nin çok kötü çekildiğini, histereskopi ile birlikte laparoskopi de yaparak tüplerin ne durumda olduğunu görmek istediğini söyledi. Eğer tüplerimde sorun varsa direk tüp bebeğe geçeceğiz zaten ama o süreci hiç yaşanmadan kendiliğinden olmasını çok istiyorum. Sen iki kere histereskopi olduğuna göre gayet kolay bir operasyon diye tahmin ediyorum ancak Bülent hoca benim için rahim çok aşırı y o yüzden tek operasyonla düzenlmeyebilir dedi. Umarım tek operasyonla hallolur tüplerimdede sorun yoktur hemen ertesi ay hamile kalırım. Hepsinin aynı anda olma ihtimali çok az ama Rabbim ol derse olur ne yapalım. Benim rahmim de bu şekilde bu arada

Eklentiler

• IMG_0819.webp
    IMG_0819.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_0820.webp
    IMG_0820.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Amin canım Rabbim herkese hakkıyla annelik babalık nasip etsin inşallah. Bende önümüzdeki hafta Ankara’da Bülent zeyneloğlu nda rahim düzeltme ameliyatı olacağım. Benim hsg sonucu sağ tüpüm tıkalı sol hafif açık gibi çıktı ama Bülent hoca hsg nin çok kötü çekildiğini, histereskopi ile birlikte laparoskopi de yaparak tüplerin ne durumda olduğunu görmek istediğini söyledi. Eğer tüplerimde sorun varsa direk tüp bebeğe geçeceğiz zaten ama o süreci hiç yaşanmadan kendiliğinden olmasını çok istiyorum. Sen iki kere histereskopi olduğuna göre gayet kolay bir operasyon diye tahmin ediyorum ancak Bülent hoca benim için rahim çok aşırı y o yüzden tek operasyonla düzenlmeyebilir dedi. Umarım tek operasyonla hallolur tüplerimdede sorun yoktur hemen ertesi ay hamile kalırım. Hepsinin aynı anda olma ihtimali çok az ama Rabbim ol derse olur ne yapalım. Benim rahmim de bu şekilde bu arada.
Hsg kotu cekildiyse ondan kaynaklıda sonuçlar iyi olmayabiliyor canim insallah guzel sonuclar alirsin ve hayırlısıyla bebis haberi gelir 🤲😊 ve evet gayet kolay bir operasyon insallah ilkinde hallolur.🥰

Back
X