Gebeliğe Hazırlık Hsg çekimi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

umyag08

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2017
487
235
103
30
Merhaba kızlar. Ben 2 ay klomen kullandım buda 3.ay olcak. Dr um bu ay gebelik olmazsa hsg cekelim dedi. Nasi l çekiliyor kızlar acıyor mu nekadar sürüyor bilen birileri anlatabilir mi?

Adet olduktan sonra 10 gün içinde çekiliyor
Herhangi bir acısı olmadi bende, çok uzun bir işlemde değil zaten senin hazırlanıp hsg yi çekilmen falan toplam 10 dk sürer
Bide ben bidaha hsg çekilecek olsam anesteziyle çekilirdim çünkü kasılma olursa eğer tüpler tıkalı olmasa bile tıkalı gibi gözükebiliyormuş bilgin olsun

Adet olduktan sonra 10 gün içinde çekiliyor
Herhangi bir acısı olmadi bende, çok uzun bir işlemde değil zaten senin hazırlanıp hsg yi çekilmen falan toplam 10 dk sürer
Bide ben bidaha hsg çekilecek olsam anesteziyle çekilirdim çünkü kasılma olursa eğer tüpler tıkalı olmasa bile tıkalı gibi gözükebiliyormuş bilgin olsun
Kasılma derken yani kendimi sıkmam falan mı yoksa istemsiz kasilmalarmi

Bende Pazartesi günü çektireceğim anestezi almak istiyorum F Flamingo00 haklısın söylediğinde tedirginlikle kendini sıkma durumunda tüplerde sorun yoksa bile kapalı çıkıp yanlış sonuç verebiliyormuş anestezi alıp geri uyanmak max 15 dk sürüyormuş

F Flamingo00 canım sende kayseridesin sanırım bende Kayseriliyim tedaviye başlıyorum inşallah senin varmı bebek yada bi tedavi falan mı görüyorsun

Merhaba kızlar. Ben 2 ay klomen kullandım buda 3.ay olcak. Dr um bu ay gebelik olmazsa hsg cekelim dedi. Nasi l çekiliyor kızlar acıyor mu nekadar sürüyor bilen birileri anlatabilir mi?
Merhaba bende çektiren deneyimli biri olarak anestezili demişler ama o senin isteğine bağlı bir durum değil cihaza bağlı canım şuan kullanılan cihazlarda öle bişey yapmıyorlar çünkü işlem 5 dkka da bitiyor kendini kasmana sıkmana hiç gerek yok benim gibi hele ki meraklı biriysen anlamıyorsun bile normal kadın doğum muaynesi gibi düşün sadece ilaç enjekte ediyorlar ve ekrandan o iç kısmını sen bile görüyorsun çok ilginç oluyor korkmaya gerek yok en sağlıklı çekim adet bitiminden itibaren 3 gün içinde ...

kızlar sizin hsg çekiminden sonraki ortak noktalarınız neler benim belim ve kasıklarım sürekli agrıyor ne zaman geçer acaba? canım herkesin agrı eşiği fazla ama ben çok kasılmıştım senide korkutmak istemem ama bence anestezi al

kızlar sizin hsg çekiminden sonraki ortak noktalarınız neler benim belim ve kasıklarım sürekli agrıyor ne zaman geçer acaba? canım herkesin agrı eşiği fazla ama ben çok kasılmıştım senide korkutmak istemem ama bence anestezi al

Bende ağrı olmamıştı canım, antibiyotik kullanmıştım iki tablet. Doktor bir yorum yaptı mı hamilelik ya da enfeksiyon sebebiyle olabilir mi acaba bilemedim.

Bundan 3 sene önce çekildim ben de . Aman allahım ne berbat bir ağrı ölüyorum sandım . Muhakkak anestezi yaptırın . Normal doğum ve suni sanci almış biriyim . Bilenler bilir suni sancı ile birebir doğum sancısı gibi

Bende ağrı olmamıştı canım, antibiyotik kullanmıştım iki tablet. Doktor bir yorum yaptı mı hamilelik ya da enfeksiyon sebebiyle olabilir mi acaba bilemedim.
canim baska kisiler soledi enfeksiyon riskine karsi veriliyormus antibiyotik ama benim belim ve kasiklarim hala agriyor

Bundan 3 sene önce çekildim ben de . Aman allahım ne berbat bir ağrı ölüyorum sandım . Muhakkak anestezi yaptırın . Normal doğum ve suni sanci almış biriyim . Bilenler bilir suni sancı ile birebir doğum sancısı gibi
hsgden sonra gebelik oldumu sizde ihtimali artitiyormus ya

Evet cnm 3.ay da hamile kaldım
herhangi bir tedavi oldunmu canim ben bu ay cekildim sorun yoktu ama kasiklarim bel agrim hala devam ediyor korkuyorum bir sorun yoksada acemi salak doktor hsg cekerken zarar vermismidir diye beni masada o sekilde cihaz icimdeyken onlugu giymeyi unuttum diyip gitti onluk giymeye

herhangi bir tedavi oldunmu canim ben bu ay cekildim sorun yoktu ama kasiklarim bel agrim hala devam ediyor korkuyorum bir sorun yoksada acemi salak doktor hsg cekerken zarar vermismidir diye beni masada o sekilde cihaz icimdeyken onlugu giymeyi unuttum diyip gitti onluk giymeye
Evet canım bel ve kasik agirisi yanma batma oldu rahimde uzun süre. Kanamam da oldu ilk zamanları . Tedavi olmadım canım . Kendiliğinden hamile kaldım .

2 kez çektirdim. İlkinde anestezi aldım hiç hissetmedim. Ama ikincisinde anestezi aldığım halde uyuyamadım ve yapılan işlemleride yanımdaki ekrandan rahmimide gördüm.

Evet canım bel ve kasik agirisi yanma batma oldu rahimde uzun süre. Kanamam da oldu ilk zamanları . Tedavi olmadım canım . Kendiliğinden hamile kaldım .
canim benim ilk bir hafta kanamam oldu ama hsg cekileli 15 gunden fazla oldu 24 eylulde cekildim bitmedi agrilarim su an kasiklarim oyle agriyorki hicbirsey anlamadim. Hsg cekilen ay korunmakta lazimmis bilmiyordum

canim benim ilk bir hafta kanamam oldu ama hsg cekileli 15 gunden fazla oldu 24 eylulde cekildim bitmedi agrilarim su an kasiklarim oyle agriyorki hicbirsey anlamadim. Hsg cekilen ay korunmakta lazimmis bilmiyordum
Evet korunmak lazım ve antibiyorik veriyorlar mikrop kapmamak için.buyuk ihtimal enfeksiyon kapmissin

Back