• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HSG çekimi ve aşırı stres

nurbanuelvin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2024
35
13
3
29
Kızlar merhaba, daha önce de konu açmıştım. Eşimde ve bende tüm sonuçlar temiz çok şükür. Düzenli yumurtalara baktırıyorum. En son smear verdim o da temiz çıktı. Ekimin sonundan beri deniyoruz ama gebelik oluşmadı. Şimdi de kafayı tüplere taktım kesin tıkalıdır diyip duruyorum. Salı gününe cevat bayrak hocaya randevu aldım hsg için. İlk başta acısından korkuyordum şimdi acısını geçtim ya tıkalı derse diye korkuyorum. İleri derecede kaygı bozukluğu ve buna bağlı ürtikeri olan bir insanım. Çekime üç gün kaldı ve öleceğim stresten. Herkes de erken çektiriyorsun dqha 4 -5 oldu deneyeli diyor. (Bunun 1 ayı ağır ürtiker ile geçti ve doktor o halde gebe kalsam dahi bağışıklık sisteminin yerleşmeye izin vermeyeceğini söylüyor) ama ben yine de kafamdan tüpleri atamıyorum. Bu süreci yaşayanlar stresi nasıl yönettiniz :(

Film çektirmek acı esigine bağlı ben hiç dayanamadım mesela bırak diye bağırdım adet ağrısı demişti bana doktor ama hiçte öyle değildi ilaçsız yapalım 2 dakika boşuna ilaç alma demişti ve çok becereksizdi benim için çok kötü geçmişti asla unutamıyorum o anları ilkinde ilaç gitmedi hadi baştan tekrar öldüm öldüm dirildim muhakkak ilaçlı yaptır kapalı olan tüpler açılıyor 4 yıl oldu cekeli bende bir işe yaramadi umarım sende yarar kimi hemen ardından gebe kalıyor benim yapışıklık vardı demekki çok acı cektim

Kızlar merhaba, daha önce de konu açmıştım. Eşimde ve bende tüm sonuçlar temiz çok şükür. Düzenli yumurtalara baktırıyorum. En son smear verdim o da temiz çıktı. Ekimin sonundan beri deniyoruz ama gebelik oluşmadı. Şimdi de kafayı tüplere taktım kesin tıkalıdır diyip duruyorum. Salı gününe cevat bayrak hocaya randevu aldım hsg için. İlk başta acısından korkuyordum şimdi acısını geçtim ya tıkalı derse diye korkuyorum. İleri derecede kaygı bozukluğu ve buna bağlı ürtikeri olan bir insanım. Çekime üç gün kaldı ve öleceğim stresten. Herkes de erken çektiriyorsun dqha 4 -5 oldu deneyeli diyor. (Bunun 1 ayı ağır ürtiker ile geçti ve doktor o halde gebe kalsam dahi bağışıklık sisteminin yerleşmeye izin vermeyeceğini söylüyor) ama ben yine de kafamdan tüpleri atamıyorum. Bu süreci yaşayanlar stresi nasıl yönettiniz :(
Anestezili çektirin çok strese giriyosanız. O eziyeti çekmeye değmez.

Ayrıca tüplere baktırmanız tabi ki de iyi birşey aklınızda soru işareti kalmaz, tıkalıysa da ona göre yol alırsınız. Etrafınıza bakmayın.

Film çektirmek acı esigine bağlı ben hiç dayanamadım mesela bırak diye bağırdım adet ağrısı demişti bana doktor ama hiçte öyle değildi ilaçsız yapalım 2 dakika boşuna ilaç alma demişti ve çok becereksizdi benim için çok kötü geçmişti asla unutamıyorum o anları ilkinde ilaç gitmedi hadi baştan tekrar öldüm öldüm dirildim muhakkak ilaçlı yaptır kapalı olan tüpler açılıyor 4 yıl oldu cekeli bende bir işe yaramadi umarım sende yarar kimi hemen ardından gebe kalıyor benim yapışıklık vardı demekki çok acı cektim
Siz echomar veya sonomed cevat bayrak da mi cektirdiniz, nurbanu orada cektirecegini soylemis de. Yoksa sizin tecrubeniz baska bir yerde mi oldu. Cevat bayrak in cihaz ozellikleri sebebiyle cekim regl sancisi gibi oluyor diyebilirim, ben de gecen nisan ayinda cektirmistim . Daha once baska biryerde cektirdigimde aynen yazdiginiz gibi oldum oldum dirildim. Cihaz ozellikleri cok onemli hsg cekiminde. Bu arada agri esigi cok cok dusuk biriyim belirteyim..

Cevat Hoca anestezi istemiyor yakşalık 2 dakika kadar sürdüğü için. Ben de gitmişken en iyi yer olsun diye düşünüp Cevat Hoca'ya randevu aldım. İlk başta acıdan korkuyordum ama son birkaç gün kala acıyı falan geçtim sonucum ne çıkacak diye korkuyorum :( bu da temiz çıkarsa inşallah bebek konusunu salmayı ve artık düşünmemeyi istiyorum. Yani yeter ki temiz çıksın artık uğraşmayacağım. Çünkü kendini parçalayıp olsun olsun demekle olmuyor gerçekten. Dört aydır dört sene gibi yaşadım stresten mahvoldum bu konu yüzünden

Ama streste iyi bişe değil psikolojik destek alabilirsiniz. Ben 8 yıldır bebek bekliyorum. 2 kaybım oldu genetik test filan yaptırdım çok şükür şuan hamileyim. Lütfen stres yapmayın. Tüplerin kapalı olması da çok büyük bi problem değil. Benim biri tamamen kapalı diğeri sızıntı şeklinde açık ilk doğal yolla gebeliğim 3 yıl sonra oldu, kaybettim. Sonra tüp bebek denedim kaybettim. Bu halde yeniden doğal yolla hamile kaldım. Sizin içinde en doğru zaman ne zamansa rabbim nasip edicektir.❤️

Cevat hocada cektırdım haberınız bile olmuyor korkmayın sadece tıkanıklık görürse ilaç salıyor içeri o arada bi ufak adet sancısı gibi hissediyorsunuz . Benımkı tıkalıydı salpingografi yaptı ama tüplerim açılmadı

Cevat hocada cektırdım haberınız bile olmuyor korkmayın sadece tıkanıklık görürse ilaç salıyor içeri o arada bi ufak adet sancısı gibi hissediyorsunuz . Benımkı tıkalıydı salpingografi yaptı ama tüplerim açılmadı
Peki sonrasında nasıl gebe kaldınız tüp bebek ile mi?

Tüp bebek evet .

Cevat beye Konya dan gittim burda zaten çekilmiş bir film vardı elimde . Ben açılması ümidiyle gittim açılmayınca yaptığı işlemin ücret iadesini yaptı kendısı tekrar bize sadece film ücretini aldı .
Peki tüp tıkanıklığına dair daha önceden hiç belirtiniz oluyor muydu?

Başta stres yapma ben anestezili cektirmistim kişinin acı eşiğine göre değişiyor diyorlar ama sen i strese hiç girme ben çektirdim hiç sorun yok dedi eşimin morfoloji sorunu vardı onlarda yükseldi ama yine olmadı olmuyor anlamiyorum

Siz echomar veya sonomed cevat bayrak da mi cektirdiniz, nurbanu orada cektirecegini soylemis de. Yoksa sizin tecrubeniz baska bir yerde mi oldu. Cevat bayrak in cihaz ozellikleri sebebiyle cekim regl sancisi gibi oluyor diyebilirim, ben de gecen nisan ayinda cektirmistim . Daha once baska biryerde cektirdigimde aynen yazdiginiz gibi oldum oldum dirildim. Cihaz ozellikleri cok onemli hsg cekiminde. Bu arada agri esigi cok cok dusuk biriyim belirteyim..
Canım yok ben orda cektirmedim Diyarbakır'da özel bir yerde çektirdim cihazda sorun yoktu doktorda vardı rahim filmi alanında bir calisan söyledi neden bana sormadın keşke sorsaydin bu doktor eli ağır ve becereksiz kiminkini çektiyse böyle yani o an yalavarmistim bırak beni parada istemiyorum çekme bağırıyordum diye kapıyı kapattı bu arada iki oda vardı ard arda eşim sesimi duymasın diye eşime seslendim duymadı o halde de kacamadim tutmuslardi sağdan soldan yani bunlari anlatip korkutmak değil amacım iyi bir doktor olması lazım öncellikle arkadaşımda çektirdi hiç hissetmedim dedi mesela tabi onun başka yerde burda anlatma sebebim iyi doktora yaptırın ben bilmeden çıktim yola ve ogün bugündür enfeksiyon ile savaşıyorum ondan önce hicbirseeyim yoktu

ben rahim filmi istiyorum diye her ay doktorumu darladımm.. her ay bir şekilde oyaladı beni, ikna etti 😂 12.ayda tamam gel bir sonraki reglden sonra rahim filmi çekelim dedi ama ben o ara hamile kaldım 😂😂 zor biliyorum ama evet bence de erken su an. hele bi bir sene deneyin

Eğer adetiniz çok ağrılı geçiyorsa HSG ağrısı size hiç gelecektir. Beni de çok korkuttular çok ağrılı çok zor diye ama doktorum dedi zor değil 5 dakikalık bir işlem adet sancısına katlanıyorsam bu çok daha kolayı dedi ben de gözümü kararttım anestezi çektirdim gereksiz yere anestezi almak istemedim. 5 dakika kadar yoğun bir adet sancısı hissediyorsunuz onun dışında hiçbir şey yok

Canım öncelikle yolun gerçekten çok başındasın benimde 2 sene korunmamamıza rağmen çocuk olmayınca heryere gittim bende de eşimde de problem çıkmadı bitek hsg kaldı senin gibi bu sefer kafayı tüplere taktım dedim acaba tüplerim mi kapalı dedim bunu da öğreneyim bundan sonra kendimi salıcam . Bide ben devlet hastanesinde anestezi almadan çektirdim canım hafif acıdı ama anlıktı abartıldığı kadar degılmıs bu belki kişiden kişiye göre degısıyordur acı eşiğine göre . Hatta hsg çektirdikten sonra işe gittim çalıştım . Benim tüpler temiz çıktı. 8 ay sonra felan gebe kaldım ama oda dış gebelik oldu tüplerim açık olmasına rağmen . Dış gebelikten 7 ay sonra gebe kaldım suan 5 aylık hamileyim . Valla ne yaparsak yapalım bebek istediği zaman geliyormuş ben bunu anladım . 3 yıldır olmadı beni strese soktu . Bebek istediği zaman bize geldi . 3 yıldır olmayan gebelik kendiliğinden oluverdi işte . Ekstra yaptığımız bişey de yoktu bu arada. Olunca oluyormuş

ben rahim filmi istiyorum diye her ay doktorumu darladımm.. her ay bir şekilde oyaladı beni, ikna etti 😂 12.ayda tamam gel bir sonraki reglden sonra rahim filmi çekelim dedi ama ben o ara hamile kaldım 😂😂 zor biliyorum ama evet bence de erken su an. hele bi bir sene deneyin
Evet benim doktorum da dur bi bari yaz gelsin birkaç ay daha bekle dedi ama ben duramadım aldım randevuyu, bir anne olarak lütfen temiz çıkması için bana dua eder misiniz :( acıyı her şeyi bir kenara bıraktım sadece temiz çıkmasını istiyorum ve kendime söz verdim bu da temiz çıkarsa salıcam artık diye :(

Canım öncelikle yolun gerçekten çok başındasın benimde 2 sene korunmamamıza rağmen çocuk olmayınca heryere gittim bende de eşimde de problem çıkmadı bitek hsg kaldı senin gibi bu sefer kafayı tüplere taktım dedim acaba tüplerim mi kapalı dedim bunu da öğreneyim bundan sonra kendimi salıcam . Bide ben devlet hastanesinde anestezi almadan çektirdim canım hafif acıdı ama anlıktı abartıldığı kadar degılmıs bu belki kişiden kişiye göre degısıyordur acı eşiğine göre . Hatta hsg çektirdikten sonra işe gittim çalıştım . Benim tüpler temiz çıktı. 8 ay sonra felan gebe kaldım ama oda dış gebelik oldu tüplerim açık olmasına rağmen . Dış gebelikten 7 ay sonra gebe kaldım suan 5 aylık hamileyim . Valla ne yaparsak yapalım bebek istediği zaman geliyormuş ben bunu anladım . 3 yıldır olmadı beni strese soktu . Bebek istediği zaman bize geldi . 3 yıldır olmayan gebelik kendiliğinden oluverdi işte . Ekstra yaptığımız bişey de yoktu bu arada. Olunca oluyormuş

Gerçekten vakti var haklısınız. Ben aslında rahim filmini tam da bu yüzden çektiriyorum. Allah'ın izniyle bir şey yok derlerse çocuk konusunu kafamdan atıp hayatıma kaldığım yerden devam etmek istiyorum. Bu konu böyle bütün hayatımı ele geçirdi sanki. Artık son olarak hsg kaldı. İnşallah o da iyi çıksa bi salsam :(

Evet benim doktorum da dur bi bari yaz gelsin birkaç ay daha bekle dedi ama ben duramadım aldım randevuyu, bir anne olarak lütfen temiz çıkması için bana dua eder misiniz :( acıyı her şeyi bir kenara bıraktım sadece temiz çıkmasını istiyorum ve kendime söz verdim bu da temiz çıkarsa salıcam artık diye :(
inşallah bir sorun çıkmaz ve insallah siz biraz sakinleşirsiniz.. bu süreçte emin olun stres %50 etkili. kendim deneyimlediğim için söylüyorum. umarım daha sakin bir döneme girebilirsinix ve en güzeli nasip olur 🥰

Back
X