- 24 Aralık 2012
- 629
- 271
Merhaba aynı durumu yaşıyoruz. Bende de 12 yıl sonra cin 1 tekrarladıBen de hpv ve cin 3 ten ameliyat ile kurtulanlardayım. 10 yıl sonra malesef hpv pozitif çıktı ama geçecek inanıyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba aynı durumu yaşıyoruz. Bende de 12 yıl sonra cin 1 tekrarladıBen de hpv ve cin 3 ten ameliyat ile kurtulanlardayım. 10 yıl sonra malesef hpv pozitif çıktı ama geçecek inanıyorum
Benim tarama testim pozitif çıktı ama kolposkopi sonucunda temiz çıktı. Smearler temiz suan içinMerhaba aynı durumu yaşıyoruz. Bende de 12 yıl sonra cin 1 tekrarladı
Ah çok iyi o zaman sevindim adınaBenim tarama testim pozitif çıktı ama kolposkopi sonucunda temiz çıktı. Smearler temiz suan için
Eğer bana sorduysanız hpv tip 33. Şuan 2. Leep oldum. İyiyim ama. Allah dermansız dert vermesinHiç hpv baktirmismiydiniz,ya da kolposkopi.vok geçmiş olsun şuan iyimisiniz
Umarım bu şekilde atılır vücuttan. Papivir tavsiye ederimvsizecdeAh çok iyi o zaman sevindim adına
inşallah geçer gider çok geçmiş olsun ama benimde aynı şekilde doktorum yılda 1 kontrol dedi 34 yaşındayım.Benim hpv pozitif tip smear temiz çıktı. Doktor 5 yıl sonra tekrarlayalım dedi. Iyi beden stres uzak dur dedi ama inss negatif döner zamanla ...
İnanmıyorum gerçekten miBen aşımı 2011 yılında oldum ve her 6 ay smear alındı temiz çıktı 2014 te birden cin 3 çıktı
Hpv pozitif çıktıysa 5 sene sonra gel dememiştir. Kolposkopi yapılıp 6 ay sonra smear tekrarlanmalıBenim hpv pozitif tip smear temiz çıktı. Doktor 5 yıl sonra tekrarlayalım dedi. Iyi beden stres uzak dur dedi ama inss negatif döner zamanla ...
Hpv kanda çıkmazki başka bir şey olmasın?Aile hekimin kan testi yaptırmıştım tesadüfen öğrendim pozitif olduğumu sonucu gösterdim ama takviye d vitamini verdi günlük ev yoğurdu ve probiyotik kullan ve stres den uzak dur dedi .bazen hpv vücuttan kendi kendine atiyormus inss atarız bizde rabbim yardımcımız olsun .
Çok geçmiş olsunYanlış bir anlattım stres den kan değerlerine batırmaya gittim doktorum hpv mamagrafi de bakalim demişti. Pozitif çıkınca devlet hastanesine yönlendirildim.sonra smear temiz çıkınca devlet hastanesindeki doktor tamam sikinti yok dedi.Aile hekimenede vitamin sordum ne kullanım dedi d vitamini yazdi.kefir ev yoğurdu birde probiyotik kullan dedi. Inss atlatiriz bazen çok kafama tanıyorum stres yapmamak gerek aslında
Bundan tam 10 ay önce dünyam başıma yıkılmış gibiydim. Seni o kadar iyi anlıyorum ki… Araştırma yaparken bile anksiyetem tutuyordu, hiçbir şey okuyamıyordum bile. Bayılacak gibi oluyordum. O zaman üye oldum buraya, bir gün bunu yeneceğim ve benim gibi olanlar için POZİTİF hikayemi paylaşacağım diye. Çünkü endişeli ve karamsar şeyleri okumak seni daha kötü yapacak, biliyorum. Ben de böyle bir yazı arıyordum hep. Yeter ki bir umut olsun diye. Başlıyorum:
2023 Ocak ayında Hpv 18,52 tehlikeli tip teşhisi koyuldu. Doktor araştırmasına başladım. Nişantaşı’nda kendi özel kliniği olan Süleyman Engin Akhan (canım doktorum) bu süreçte yanımda oldu. Kendisi asla paragöz doktorlardan değildir ve inanılmaz tatlı dillidir. Onun sesini duymak bile bana iyi geliyordu.
Smear ve kolposkopi yapıldıktan sonra Cin2 olduğumu anladık. 28 yaşındayım, 4 ay beklememizi önerdi.
1) Bu süreçte yapmamı istediği en önemli şey KORUNMAKTI! Kızlar, ne olursa olsun mutlaka kondom kullanın. Bu süreçte denediğim her şey, bana en önemli şeyin KORUNMAK olduğunu gösterdi aslında.
2) Aşı. İlk doz aşımı zaten muayeneye gittiğimde olmuştum.
3) Sigarayı bırakmamı söyledi. Zaten 1 paketi 3 günde içerdim. Hemen bırakamadım ve kendimi dr kasmadım, ama 5-6 ay içtikten sonra tamamen sigarayı da bıraktım.
4) Ağda, jilet yapmamak. Olası siğillerin kanamaması. Bu arada bende hiçbir şekilde siğil yoktu, hiç de çıkmadı. Sinsi şekilde ilerlemişti.
Doktorum başka bir şey söylemedi. Bu süreçte Ahcc içeren multivitamin kullandım ama sadece 1 kutu. Vitamin kullanıyor olmak psikolojik olarak beni rahatlatıyordu.
Korundum, siğilim olmamasına rağmen hiç tüylerimi almadım.
4 ay sonra tekrar smear yaptık. ve Cin 1 olduğumu öğrendim. Bu beni biraz motive etmişti. Doktorum yine herhangi işlem yapmak istemedi, bekleyelim dedi. Sadece bana bi probiyotik verdi, bunu 1 ay kullan dedi. Yapılan araştırmalardan yola çıkarak sahip olduğumuz ön görüler probiyotiğin bu süreçte çok faydalı olduğu yönünde dedi.
En önemli süreç burası!
Ve en önemlisi;
- Sigarayı bırakmayı başardım, nadiren tek tük içmişimdir.
- Toz olan AHCC’den içtim 1 ay. Psikolojimi rahatlatmak içindi açıkcası. Bir faydası oldu mu olmadı mı emin değilim.
- Doktorumun verdiği probiyotikten içtim.
- KORUNDUM!
4 ay ara ile gidip verdiğim 3. smear sonucum ise bugün TEMİZ ÇIKTI… Doktorumun asistanını aradım, emin olmak istedim. Evet sevinebilirsin dedi. Ama 4 ay sonra tekrar gideceğim. 3 kere temiz smear görmek istiyor doktor. Çok ayrıntılı konuşamadım fakat bildiğim bir şey var ki artık sonucum temiz. İsteyen bana ulaşabilir. Lütfen umudunuzu kaybetmeyin
Merhaba benimde hdf teslim 68 sonra şımarık Asus ve KOLposkopi sonucun CIN2 çıktı yarın sonucumu soracağım çıkmış ama korkuyorum da leep diye bisey yapıyorlarmış hemen mi yapıyorlar bilginiz varmi yoksa gün mü veriyorlarBundan tam 10 ay önce dünyam başıma yıkılmış gibiydim. Seni o kadar iyi anlıyorum ki… Araştırma yaparken bile anksiyetem tutuyordu, hiçbir şey okuyamıyordum bile. Bayılacak gibi oluyordum. O zaman üye oldum buraya, bir gün bunu yeneceğim ve benim gibi olanlar için POZİTİF hikayemi paylaşacağım diye. Çünkü endişeli ve karamsar şeyleri okumak seni daha kötü yapacak, biliyorum. Ben de böyle bir yazı arıyordum hep. Yeter ki bir umut olsun diye. Başlıyorum:
2023 Ocak ayında Hpv 18,52 tehlikeli tip teşhisi koyuldu. Doktor araştırmasına başladım. Nişantaşı’nda kendi özel kliniği olan Süleyman Engin Akhan (canım doktorum) bu süreçte yanımda oldu. Kendisi asla paragöz doktorlardan değildir ve inanılmaz tatlı dillidir. Onun sesini duymak bile bana iyi geliyordu.
Smear ve kolposkopi yapıldıktan sonra Cin2 olduğumu anladık. 28 yaşındayım, 4 ay beklememizi önerdi.
1) Bu süreçte yapmamı istediği en önemli şey KORUNMAKTI! Kızlar, ne olursa olsun mutlaka kondom kullanın. Bu süreçte denediğim her şey, bana en önemli şeyin KORUNMAK olduğunu gösterdi aslında.
2) Aşı. İlk doz aşımı zaten muayeneye gittiğimde olmuştum.
3) Sigarayı bırakmamı söyledi. Zaten 1 paketi 3 günde içerdim. Hemen bırakamadım ve kendimi dr kasmadım, ama 5-6 ay içtikten sonra tamamen sigarayı da bıraktım.
4) Ağda, jilet yapmamak. Olası siğillerin kanamaması. Bu arada bende hiçbir şekilde siğil yoktu, hiç de çıkmadı. Sinsi şekilde ilerlemişti.
Doktorum başka bir şey söylemedi. Bu süreçte Ahcc içeren multivitamin kullandım ama sadece 1 kutu. Vitamin kullanıyor olmak psikolojik olarak beni rahatlatıyordu.
Korundum, siğilim olmamasına rağmen hiç tüylerimi almadım.
4 ay sonra tekrar smear yaptık. ve Cin 1 olduğumu öğrendim. Bu beni biraz motive etmişti. Doktorum yine herhangi işlem yapmak istemedi, bekleyelim dedi. Sadece bana bi probiyotik verdi, bunu 1 ay kullan dedi. Yapılan araştırmalardan yola çıkarak sahip olduğumuz ön görüler probiyotiğin bu süreçte çok faydalı olduğu yönünde dedi.
En önemli süreç burası!
Ve en önemlisi;
- Sigarayı bırakmayı başardım, nadiren tek tük içmişimdir.
- Toz olan AHCC’den içtim 1 ay. Psikolojimi rahatlatmak içindi açıkcası. Bir faydası oldu mu olmadı mı emin değilim.
- Doktorumun verdiği probiyotikten içtim.
- KORUNDUM!
4 ay ara ile gidip verdiğim 3. smear sonucum ise bugün TEMİZ ÇIKTI… Doktorumun asistanını aradım, emin olmak istedim. Evet sevinebilirsin dedi. Ama 4 ay sonra tekrar gideceğim. 3 kere temiz smear görmek istiyor doktor. Çok ayrıntılı konuşamadım fakat bildiğim bir şey var ki artık sonucum temiz. İsteyen bana ulaşabilir. Lütfen umudunuzu kaybetmeyin