• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hpvli iş arkadaşı

Hpv ağza da bulaşır. Kişinin kendi genital organında apzına geçmez ama hov olan birine oral yapıldığında geçebiliyor, ve bu durumda ağızdan ağıza da geçebiliyor. Ağızda hov olan çok az insan var sanırım. Genital temasla genital bölgeye geçiyor ama çok nadiren ortak havlu, ortak tuvalet kullanımı, steril olmayan ağdacı, hamamlardan geçtiği de söyleniyor. Birçok kişide ılduğu fakat belirti vermediği bağışıklık düşünce ortaya çıktığı ve vücuttan atılabildiği de söyleniyor.
Can sıkacak durum yok. Hepimiz iş ortamında bir sürü insanla beraberiz kimbilir kimde neler var nereden bileceğiz. Çok pimpirikliyseniz ve binde birden sakınayım diyorsanız, temas ettiyseniz sağa sola kapı kolu gibi ellerinizi yıkamadan genital bölgenize dokunmayın ki doğru olan da bu bence. Beraber hamama falan gitmeyin. Tuvaleti dikkatli kullanın. Klozetse özellikle. Lakin yakınlaştığınız her kişiden hpv testi istemeden birlikte olmak bundan çok daha riskli burdan bakınca.

İş arkadaşınızla niye sarılıyorsunuz yaa ahaha. Her gün gördüğün insanlar. Hadi uzun süre görmedigin insana sarılmayı anlarım da. Ben akşam olsa da şu kaknemlerden kurtulsam diyorum bir de sarılcam mı😂

Denedim. Cok kolay bulaştığını yazıyor ve sadece cinsel yolla olmadığıni da. istersen sen de bak
Sizin için özellikle baktım. Cinsel ilişki dışında genital bölgeye değen havlu vs ortak kullanmaktan bulaşır veya çok yakın cinsel fiziksel temastan bulasir diyor.
Yani hpvli birinin kullandığı havluyu vs alıp kendi genital bolgenize surmedikce veya cinsel organları birbirine surtmedikce bulaşmaz.
Ağız yoluyla bulaşma ihtimali de olabilir sizde öpüşmeyin, sarilmayin dikkat edin.

Tuvalet olayı nasıl oluyor peki? Tuvaletin oturma kısmına hpvli genital bölge sürterse sonra biri oraya oturursa ve sürterse diğer kişiye de geçiyor mu?
Ya bu kadar cahil olmayin 🤦internette defalarca sorulmus bir soru .hpv virusu cansiz yuzeylerde yasamiyor.deri temasiyla geciyor sadece basit bir gogillamayla ulasacaginiz seyleri burda sayfalarca soruyorsunuz.he cansiz yuzeylerde yasamadigi icine sinmiyorsa alirsin bir kolinya temizler oyle oturursun.🤷

hpv aşısı olun sonra da insanları hpv li diye aşağılamayın iş arkadaşınızdan çok sevişeceğiniz adamlara dikkat edin

Asagilamiyorum tabikii sadece tedirgin oldum
Evet ama konu açacak kadar bir şey yok aids degil bazı arkadaşlar AIDS in bulaşma yollarından bahsetmis yukarda. Tokalaşmaktan sarilmaktan bulaşmaz. Tedirgin olmaniza gerek yok. Corona gibi havadan da bulasmiyor.
HPV var diye söylemesi de abes değil. Bir insanda tansiyon, kalp, varis, vs olması nasıl diğerlerine sorun teşkil etmiyorsa bu da etmez. Çünkü onunla sevismediginiz sürece size bir sakıncası yok. Evli misiniz ya da aktif cinsel hayatınız var mı bilmiyorum Ama bir gün evlenirseniz eşinizden bulaşma olasılığı onda da varsa eğer yüzde 99. O yüzden o iş arkadaşınıza da olumsuz tavır takinip tedirgin etmeyin

Back