HPV16 CIN3

sk5217

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2024
27
1
36
Merhabalar,
Biraz olsun içimi dökmek ve bu süreci yaşamış olanlardan bilgi almak için yazmak istiyorum kendi HPV sürecimi.
Öncelikle bekarım ve 36 yaşındayım. Ağustos ayında rutin smear testi vermiştim ama çok da önemsemediğim için sonucu almaya ekim ayında gittim ve doktorum anormallik gördüğü için jinekolojik onkoloji bölümüne randevu almamı ve ve smear sonucuyla gitmemi söyledi. O an bütün vücudumun uyuştuğunu, her şeyin durduğunu hissettim. Odadan çıktım hemen randevu aldım aynı güne ve doktora gittim. HPV testi yaptı, kolposkopi için gün verdi, tam bir ay sonraya. 1 kasım günü için randevu verdi. 1 ay kafamdan bütün olumsuzlukları silmeye çalışarak öyle böyle geçti. 1 kasım günü kolposkopiye gittiğimde hpv test sonucumun 16 geldiğini , yüksek riskli olduğunu öğrendim. Kolposkopi yapıldı , parça alındı ve patolojiye gönderildi. 18 kasım yani dün kolposkopimin sonucunda cın3 kanser öncesi lezyon görüldüğünü ve leep yapılması gerektiği söyledi doktor. o bunları anlatırken ağlamaya başladım. kendimi çaresiz, tek başıma ve o kadar güçsüz hissettim ki. çünkü bir arkadaşım dışında kimseye anlatamamıştım bu durumu. Aileme zaten anlatamam. şimdi leep olmam gerekiyor ve 1 gün önceden yatış yapılacakmış. kimsenin haberi olmadan bu ameliyatı nasıl olacağım bilmiyorum. evden ve iş yerimden 2 gün izin almam gerek. her şeyi ayarlamam gerek ve gizli saklı. kafamda toparlayamıyorum, neyi düşünüp neye üzüleceğimi bilmiyorum.

Sağlığına odaklanıp kendine diğer herşeyi yükleyip stres yükleme.Bu islemi olman gerekli ve sonrasında sürec icin kendini enerjini düsürme.Üzülmek sadece senden eksiltecek.Çok gecmis olsun.

Elimden geldiğince düşünüp kendimi üzmemeye çalışıyorum. Kabullenip gerekeni yapacağım. çok teşekkür ederim.

Geçmiş olsun hiç korkmayın. Aynı ameliyatı ben de oldum. Aslında hastanede kalmayı gerektirecek bir ameliyat değil. Ağrı acınız olmuyor, kanamanız bile çok fazla olmuyor. Gözünüz korkmasın, Hemen ayağa kalkarsınız. Doktorunuz ameliyatın risklerinden bahsetti mi ilerleyen zamanlar için?

Bir gün önceden yatış dedi, olan kişilerin deneyimlerini okuduğumda yatış yapmadan olmuş hepsi, neden yatacaksın dedi anlamadım. ameliyat günü almaya gittiğimde tekrar soracağım o yüzden. Hayır herhangi bir riskten bahsetmedi, sadece böyle bir ameliyat olman gerekiyor dedi. Ne gibi riskler oluşuyor ?

Bir gün önceden yatış dedi, olan kişilerin deneyimlerini okuduğumda yatış yapmadan olmuş hepsi, neden yatacaksın dedi anlamadım. ameliyat günü almaya gittiğimde tekrar soracağım o yüzden. Hayır herhangi bir riskten bahsetmedi, sadece böyle bir ameliyat olman gerekiyor dedi. Ne gibi riskler oluşuyor ?
Açıkçası doktorumuz ne diyorsa siz güvenin herkesin süreci farklı. Ben kendi sürecimden bahsedecek olursam, sabah hastaneye gittim. Birkaç saat sonra ameliyat oldum, odaya geldim. Doktorum kontrol muayenesi için geldi, her şey yolunda gözüküyor çıkabilirsiniz dedi. Sonrasında hiç ağrım yoktu, lekelenme tarzında yoğun olmayan kanamam oldu sadece.

Bu ameliyatla birlikte hamilelikte erken doğum riski oluyor ancak olacak diye bir kaide yok. Yalnızca bunun bilincinde olmanız önemli. Hamileliğin 10-11. Haftalarında serklaj (rahim ağzına dikiş) atılması gerekebilir. Maalesef hamilelikte vajinal muayene yapılmadığı için olur da o sırada şehir değiştirirseniz, doktor değiştirirseniz bu durumu mutlaka belirtmeniz gerekir ki önceden önlem alınabilsin. Tekrarlıyorum olacak diye bir kaide yok. Yalnızca bilincinde olup önlem almak gerekiyor.

Uyarınız için çok teşekkür ederim, doktorlar böyle bilgilendirmiyor maalesef. Peki senin leepten sonra sonucun ne oldu? Atlattın mı ?

Uyarınız için çok teşekkür ederim, doktorlar böyle bilgilendirmiyor maalesef. Peki senin leepten sonra sonucun ne oldu? Atlattın mı ?
Benim sonuçlarım şükürler olsun ki temiz çıkıyor artık. Tabii 3 doz aşımı da oldum. Aşı oldunuz değil mi?

Çok geçmiş olsun ameliyat öncesi akşamı gittim yatışımı yaptı kan aldı gidebilirsin dedi sabah yemek yemeden aç karnına gel dedi sabah gittim öğlende ameliyat oldum akşam 5 gibi çıktım metrobüsle eve geldim 🫠🫠sadece eşimin haberi var başka kimsenin haberi yok

Çok geçmiş olsun ameliyat öncesi akşamı gittim yatışımı yaptı kan aldı gidebilirsin dedi sabah yemek yemeden aç karnına gel dedi sabah gittim öğlende ameliyat oldum akşam 5 gibi çıktım metrobüsle eve geldim 🫠🫠sadece eşimin haberi var başka kimsenin haberi yok
Dün ameliyat tarihimi öğrenmek için gittim, yine bir gün önceden yatış dedi. yatmam gerekiyormuş. Zeynep Kamil hastanesinde olucam, araştırma hastanesi olduğu için mi böyle anlamadım. Senin sonuçların nasıl çıktı peki leepten sonra.

Dün ameliyat tarihimi öğrenmek için gittim, yine bir gün önceden yatış dedi. yatmam gerekiyormuş. Zeynep Kamil hastanesinde olucam, araştırma hastanesi olduğu için mi böyle anlamadım. Senin sonuçların nasıl çıktı peki leepten sonra.
Gittim, lokal anestezi ile 5 dk içinde oldum ayağa kalktım ve eve geldim. Ne yatışı yahu sadece 2-3 hafta ilişki ve ağır kaldırmak yok. Başka hayatı etkileyecek bi operasyon değil. Leepte 1cm bişi aldılar bende sizde de öyle olur herhalde çocuk vs hiçbişeyi etkilemez dedi. Belki 2-3 leep olsa farklı oluyordur.

Gittim, lokal anestezi ile 5 dk içinde oldum ayağa kalktım ve eve geldim. Ne yatışı yahu sadece 2-3 hafta ilişki ve ağır kaldırmak yok. Başka hayatı etkileyecek bi operasyon değil. Leepte 1cm bişi aldılar bende sizde de öyle olur herhalde çocuk vs hiçbişeyi etkilemez dedi. Belki 2-3 leep olsa farklı oluyordur.
Benim cın3 olduğu için ve daha fazla parça alacağı için falan mı acaba yatış dedi. anlamadım ben de. ısrarla bir gün önceden yatış dedi.

Bağışıklığınizi guclendirmeye basladiniz mi? B12, folat, yesil cay kullanin. Bir de imkaniniz varsa AHCC siparis verin.

Benim cın3 olduğu için ve daha fazla parça alacağı için falan mı acaba yatış dedi. anlamadım ben de. ısrarla bir gün önceden yatış dedi.
Merhaba.
Operasyon gününüz belli oldu mu? Şimdi şöyle izah edeyim. Yatış için asla tedirgin olmayın ben de yaşadım o süreci. Özel kliniklerde ve bazı devlet hastanelerinde evet gün içerisinde işlemi yapıp taburcu ediyorlar fakat eğitim araştırma ve şehir hastaneleri gibi detaylı hastanelerde maalesef bir gün öncesinden yatış yapıyorlar ki Zeynep Kamil de bunlardan bir tanesi o yüzden size de yatış demişler. Yatış yaptırma nedenleri şu, taa bir gün öncesinden başlıyorlar gerekli tahlilleri yapmaya. Her şeyinize bakıyorlar tetkik olarak. Beslenme durumunuzu ayarlıyorlar, kullandığınız ilaçlar vs onları kesiyorlar. Geceden çok afedersiniz laman işleminizi bile yapıyorlar her hastaya. Anestezi ilaçlarına falan alerjiniz var mı yok mu her şeye dikkat ediyorlar. Tamamen bu sebeplerden dolayı yatış istiyorlar ısrarla. Sabahın erken saatlerinde de direkt operasyona alıyorlar. Yani aklınıza farklı soru işaretleri gelmesin kesinlikle. Tedirgin olabileceğiniz hiçbir durum yok müsterih olun. Zaten işleminiz 15 dk’lık bir işlem olacak. Anlamıycaksınız bile anestezi etkisi ile. Hiç canınızı sıkmayın asla. 😊

Merhaba.
Operasyon gününüz belli oldu mu? Şimdi şöyle izah edeyim. Yatış için asla tedirgin olmayın ben de yaşadım o süreci. Özel kliniklerde ve bazı devlet hastanelerinde evet gün içerisinde işlemi yapıp taburcu ediyorlar fakat eğitim araştırma ve şehir hastaneleri gibi detaylı hastanelerde maalesef bir gün öncesinden yatış yapıyorlar ki Zeynep Kamil de bunlardan bir tanesi o yüzden size de yatış demişler. Yatış yaptırma nedenleri şu, taa bir gün öncesinden başlıyorlar gerekli tahlilleri yapmaya. Her şeyinize bakıyorlar tetkik olarak. Beslenme durumunuzu ayarlıyorlar, kullandığınız ilaçlar vs onları kesiyorlar. Geceden çok afedersiniz laman işleminizi bile yapıyorlar her hastaya. Anestezi ilaçlarına falan alerjiniz var mı yok mu her şeye dikkat ediyorlar. Tamamen bu sebeplerden dolayı yatış istiyorlar ısrarla. Sabahın erken saatlerinde de direkt operasyona alıyorlar. Yani aklınıza farklı soru işaretleri gelmesin kesinlikle. Tedirgin olabileceğiniz hiçbir durum yok müsterih olun. Zaten işleminiz 15 dk’lık bir işlem olacak. Anlamıycaksınız bile anestezi etkisi ile. Hiç canınızı sıkmayın asla. 😊
Ya çok teşekkür ederim, bir nebze de olsa içim rahatladı şuan. 23 yatış 24 aralıkta da ameliyat olacağım. inşallah ameliyatla da komple kurtulmuş olurum.

Bağışıklığınizi guclendirmeye basladiniz mi? B12, folat, yesil cay kullanin. Bir de imkaniniz varsa AHCC siparis verin.
takviye ilaç alıyorum her gün , d vitamini alıyorum.birde doktorum deflagyn jel önermişti onu alıp başladım.

X