• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV

Bir okur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2020
3
1
1
30
Merhabalar hpv siğilleri ile başım dertte lütfen yardım edermisiniz son 2 aydır hpv siğilleri ile uğraşıyorum ilk başta 3 4 adetti doktora gittim aldara verdi kullanırken regl döneminde ara verdim 3 adet kullanamadım baktımki dahada çoğaldılar doktora tekrar gittim yakacağız dedi ama ben biraz krem kullanayım geçmezse yakarız dedim daha sonra kullanmaya devam ettim birden birde kayboldular şimdi 1 2 tane tam makat kenarında mevcut 3 adet aldaram kaldı ama çok fena pişik oldum kullanamıyorum bu durumu yaşayan varmı bepantol kullanıyorum sizce işe yararmı?

Merhabalar hpv siğilleri ile başım dertte lütfen yardım edermisiniz son 2 aydır hpv siğilleri ile uğraşıyorum ilk başta 3 4 adetti doktora gittim aldara verdi kullanırken regl döneminde ara verdim 3 adet kullanamadım baktımki dahada çoğaldılar doktora tekrar gittim yakacağız dedi ama ben biraz krem kullanayım geçmezse yakarız dedim daha sonra kullanmaya devam ettim birden birde kayboldular şimdi 1 2 tane tam makat kenarında mevcut 3 adet aldaram kaldı ama çok fena pişik oldum kullanamıyorum bu durumu yaşayan varmı bepantol kullanıyorum sizce işe yararmı?
Seni korkutmak istemem aldaranın hicbir faydasını görmedim . Sayfama bakarak hikayemi okuyabilirsin sana çok yardımcı olacağını Düşünü yorum . Kal sağlıcakla

Canım merhaba sırf bu konu hakkında yazmak için üye oldum. Belki deneyen çıkar başkalarında da işe yarar diye :) Bende de hpv vardı ne zaman nasıl ve nerden bulaşabileceğini bilemiyoruz malesef. Bende direkt siğil şeklinde çıkmıştı ilk çıktığında araştırdım ne olduğu konusunda emindim baya karalar bağladım regl olunca belki geçer diye bekledim. İnternetten regl döneminde daha da arttığını okumuştum ve bingo! gerçekten artmıştı.. erteleye erteleye bir olup üniversite hastanesinin cildiye uzmanına gittim evet bu hpv dedi ve standart olarak aldara yazdı düşen düşsün kalanları yakarız dedi. 2 hafta aldara kullandım bana mısın demedi daha da arttılar! Bu arada araştırmaya devam ettim yurtdışından getirtilen aşırı pahalı vitaminler vs (ahhc miydi aahc miydi ne) bi sürü şey anlatıyodu insanlar bir de çay ağacı yağını gördüm aktardan 12 liraya aldım. Aldara kremi haftada 3 kez gece yatarken kullanmaya devam ettim onu uygularken ara günlerde 1 çay kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı çay ağacı yağı pamukla sürmeye başladım. Hatta sürdüm pamuğa döküp siğil olan yere pamuğu koyup uyudum. Siğillerden asla kurtulamıcam diyodum anüs çevresine doğru yayılmıştı küçük küçük kabarcıklar :((( 2 hafta kadar bitkisel yağ + aldara kremle devam ediyodum ki regl oldum mahvoldum dedim ama regl bittiğinde tek siğil bile yoktu!!!! Yağın etkisi olduğunu düşünüyorum vitamin ya da başka bi gıda takviyesi bile kullanmadım veeee 6 7 ay geçti bir daha hiç karşılaşmadım kendileriyle 1 şase de aldara artırdım millet kutularca kullandım da geçmedi falan diyo. smear falan hiç yaptırmadım nasıl olsa artık çıkmıyo diyorum :))))) şimdi en ufak bi pütürcük denk gelse hiç zeytinyağı falan bile karıştırmadan hemen çay ağacı yağı kullanıyorum ben böyle kurtuldum :))) ama direkt uyguladım dedim diye sen de öyle yapma cildin hassas falan olur belki ilk etapta zeytinyağı ile karıştırıp kullan :)

Bu arada aldara kullanırken bende de çok tahriş ve pişik vardı çay ağacı yağından sonra azaldı sızlamasından ağlayacak gibi oluyodum. :( Sanırım yağın antibakteriyel ve cildi yenileme özelliği varmış bi de dilimde yuvarlak yuvarlak iri beyaz lekeler olmuştu baya korkmuştum ağıza boğaza bulaşma durumu olduğu için ama prospektüste ağızda yara gibi bi yan etki görünce kreme bağlayıp önemsemedim sonradan geçti o da bunu yaşayan başka kimse var mı ya kremin yan etkisi mi bilemedim :KK64:

Aldara màalesef çok işe yaramıyor. Yanlis hatırlamıyorsam kurutuyordu ve o bölge soyuluyordu sonra.sirkeli pamuk koy daha etkili. Kesin çözüm yaktirmak. Bende de olmustu 5 6 yil once. 2. Yaktirmadan sonra gecmis tekrarlamamisti. Çok geçmiş olsun.

Bepantol yara gibi oldu ya o sebepten kullaniyosunuz sanirim. İşe yarayacağını sanmiyorum. Bu mikrobik bi sey bepantol bi sey yapmaz. Daha kötü olabilir. Kullanmayin lütfen.

Bepantol yara gibi oldu ya o sebepten kullaniyosunuz sanirim. İşe yarayacağını sanmiyorum. Bu mikrobik bi sey bepantol bi sey yapmaz. Daha kötü olabilir. Kullanmayin lütfen.
Canım ben de gördüm onu doktora gitmeden önce baya bi zaman denedim sirkeyi hiçbir işe yaramadı artmasını bile durduramadı hatta

Canım merhaba sırf bu konu hakkında yazmak için üye oldum. Belki deneyen çıkar başkalarında da işe yarar diye :) Bende de hpv vardı ne zaman nasıl ve nerden bulaşabileceğini bilemiyoruz malesef. Bende direkt siğil şeklinde çıkmıştı ilk çıktığında araştırdım ne olduğu konusunda emindim baya karalar bağladım regl olunca belki geçer diye bekledim. İnternetten regl döneminde daha da arttığını okumuştum ve bingo! gerçekten artmıştı.. erteleye erteleye bir olup üniversite hastanesinin cildiye uzmanına gittim evet bu hpv dedi ve standart olarak aldara yazdı düşen düşsün kalanları yakarız dedi. 2 hafta aldara kullandım bana mısın demedi daha da arttılar! Bu arada araştırmaya devam ettim yurtdışından getirtilen aşırı pahalı vitaminler vs (ahhc miydi aahc miydi ne) bi sürü şey anlatıyodu insanlar bir de çay ağacı yağını gördüm aktardan 12 liraya aldım. Aldara kremi haftada 3 kez gece yatarken kullanmaya devam ettim onu uygularken ara günlerde 1 çay kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı çay ağacı yağı pamukla sürmeye başladım. Hatta sürdüm pamuğa döküp siğil olan yere pamuğu koyup uyudum. Siğillerden asla kurtulamıcam diyodum anüs çevresine doğru yayılmıştı küçük küçük kabarcıklar :KK43:(( 2 hafta kadar bitkisel yağ + aldara kremle devam ediyodum ki regl oldum mahvoldum dedim ama regl bittiğinde tek siğil bile yoktu!!!! Yağın etkisi olduğunu düşünüyorum vitamin ya da başka bi gıda takviyesi bile kullanmadım veeee 6 7 ay geçti bir daha hiç karşılaşmadım kendileriyle 1 şase de aldara artırdım millet kutularca kullandım da geçmedi falan diyo. smear falan hiç yaptırmadım nasıl olsa artık çıkmıyo diyorum :))))) şimdi en ufak bi pütürcük denk gelse hiç zeytinyağı falan bile karıştırmadan hemen çay ağacı yağı kullanıyorum ben böyle kurtuldum :))) ama direkt uyguladım dedim diye sen de öyle yapma cildin hassas falan olur belki ilk etapta zeytinyağı ile karıştırıp kullan :)
Buraya pek sık giremiyorum. Düsüncelerinizi tecrubenizi paylasmissiniz tesekkur ederim. Bir süredir ben de propolis kullanmayı birakmak zorunda kaldım cünkü maddi olarak almaya gücüm.yetmiyor doğal olarak bir yerden alıyordum artık alamıyorum ne yazık ki . Yaktırmak dondurmak ve aldara asla çözüm degil emin oldugum tek sey en azından simdilik bu. Bekliyorum gecmesini. Iyi besleniyorum ve cebime birkac kurus para girmesini bekliyorum. Bir gün bitecek diye umuyorum

Buraya pek sık giremiyorum. Düsüncelerinizi tecrubenizi paylasmissiniz tesekkur ederim. Bir süredir ben de propolis kullanmayı birakmak zorunda kaldım cünkü maddi olarak almaya gücüm.yetmiyor doğal olarak bir yerden alıyordum artık alamıyorum ne yazık ki . Yaktırmak dondurmak ve aldara asla çözüm degil emin oldugum tek sey en azından simdilik bu. Bekliyorum gecmesini. Iyi besleniyorum ve cebime birkac kurus para girmesini bekliyorum. Bir gün bitecek diye umuyorum
Merhaba . Hpv türüne ve bağışıklığına bağlı olarak siğiller inatçı olabiliyor ama umutsuzluğa kapılma çübku mutlaka geçecek.

Canım selam. Ay sorma Aldaradan çektiğimi. Derin hassas özellikle beyaz tenli isen mahvediyor. Ben bir kutu bitirdim. Son tüpümde resmen yara oldu sağ tarafım. doktor gündüz için teramisin krem vermişti ama işe yaramadı şimdi furacin kullanıyorum günde 2 kez. Yaralar iyileşince muayeneye gideceğim. Ama benimde aynı şekilde oldu ilk hafta çoğaldılar en son bu yara için gittiğimde %80 i geçmiş dedi. Bir kutu daha aldaram var. Doktor keselim dedi de ben yaralarım iyileşince tekrar sürücem. Gidip furacin alabilirsin tabi benim gibi çok yara ise benim derim kalktı resmen o kadar dikkat etmeme rağmen. Aldara krem çok yakıyor bide hassas cildin varsa tahriş ediyor çok çok normal bu durum.

Back